Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
gosia20101 napisał(a):
Nic takiego mi się nie przydarzało do tej pory ..... może jedzenie na mieście mi nie służy, a dzisiaj byliśmy z mężem na obiedzie poza domem i proszę są już efekty. Za to na pocieszenie pierwszy raz poczułam mojego bobaska 😆

haha, to mega pociszenie chyba?!?! 🙂

jakie to uczucie? tez bym juz tak bardzo chciala go poczuc. bardzo sie wsluchuje w siebie, i pare ray wydawalo mi sie nawet ze moze to to, ale pewnosci nie mam. a widze ze wy jak czujecie to od razu jestescie pewne ze to to. wiec pewnie jeszcze nie poczulam bobaska 😞

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Siedziałam i czekałam na mężna u fryzjera. Nagle z prawej strony coś mi stuka patrzę na brzuch a tam od środka ktoś jakby sadził mi kopy. Ubaw miałam aż się patrzyli na mnie jak na wariatkę 😁
Kilka razy dzidzia dał mi kuksańca i cisza - chyba chciał już wyjść na świeże powietrze a nie siedzieć bez ruchu 😉

• Mamusia
gosia20101 napisał(a):
Cześć dziewczyny. Sprzątałam właśnie dom i postanowiłam zjeść kolację, a tutaj proszę niespodzianka zwymiotowałam wszystko jak leci... Czuje się teraz fatalnie 🥴 Czekam też na moja wizytę w poniedziałek. Chloe trzymam kciuki !

Witam w Klubie...ja dzisiaj oddałam dwa jajka na miekko...jakies 10 min po ich zjedzeniu 😮

• Mamusia
chloe napisał(a):
gosia20101 napisał(a):
Nic takiego mi się nie przydarzało do tej pory ..... może jedzenie na mieście mi nie służy, a dzisiaj byliśmy z mężem na obiedzie poza domem i proszę są już efekty. Za to na pocieszenie pierwszy raz poczułam mojego bobaska 😆

haha, to mega pociszenie chyba?!?! 🙂

jakie to uczucie? tez bym juz tak bardzo chciala go poczuc. bardzo sie wsluchuje w siebie, i pare ray wydawalo mi sie nawet ze moze to to, ale pewnosci nie mam. a widze ze wy jak czujecie to od razu jestescie pewne ze to to. wiec pewnie jeszcze nie poczulam bobaska 😞

Chloe, czekamy na wieści... 🙂
A kto tak naprawde wie na 100%...Ja mysle - to znaczy bardzo bym chciala zeby to bylo ''to'' ale nie jestem w 100% pewna... moze to sa moje spowolnione jelita...??

• Mamusia
ja jeszcze nie dostalam ale bylam u lekarza w 14 tygodniu i mi nie dał skierowania. Ale moja ciotka ( hehe smieszne bo starsza tylko 4 lata) tez jest w ciązy 26 tydzien i mowila ze takie badanie miala...ale czy to norma i obowiązkowe to nie wiem. napewno robią je przy podejrzeniu infekcji i podejrzewam ze pod koniec ciązy przed porodem

• Mamusia
dorianna napisał(a):
Mi dala, ale nie mowila dlaczego, moze dlatego, ze wynik cytologii mialam II, ale to chyba nic takiego, bo wiekszosc z nas ma taki wynik...
Ale nigdy za wiele takich badan, przynajmniej bede wiedziala czy wszystko ok 😆
tez mam cytologie 2 robilam w pazdzierniku i teraz w ciazy nawet nie robili bo nie minał rok...

• Mamusia
Agami napisał(a):
dorianna napisał(a):
Mi dala, ale nie mowila dlaczego, moze dlatego, ze wynik cytologii mialam II, ale to chyba nic takiego, bo wiekszosc z nas ma taki wynik...
tez mam cytologie 2 robilam w pazdzierniku i teraz w ciazy nawet nie robili bo nie minał rok...

Ja mam wymaz robiony co wizyte czyli 1 w miesiącu to chyba dla pewnosci gina hmm moze że juz jestem po 30-ce i dlatego 😉

• Mamusia
Anika_77 napisał(a):
Agami napisał(a):
dorianna napisał(a):

Ja mam wymaz robiony co wizyte czyli 1 w miesiącu to chyba dla pewnosci gina hmm moze że juz jestem po 30-ce i dlatego 😉

Ale to nie bedzie mi robic gin w gabinecie tylko musze isc do labolatorium 😲

• Mamusia
Anika_77 napisał(a):
dorianna a chodzisz do NFZ czy prywatnie ? chociaz ja chodze do NFZ hmm nie wiem jak tam u Was jest ja jestem ze sląska wiec może być inaczej ,ale lepiej zrobić jak dała skierowanie i być spokojna niż potem w głowie sobie coś kabinowac 🙂

chodze do NFZ, tez tak mysle i zrobie to badanie, bo badan nigdy za wiele 🙂

• Mamusia
guga słonko 🙂ja mam do Ciebie pytanie czy u Was woj. są respektowane karty chipowe NFZ ,bo z tego co się oriętuje to tylko my w śląskim mamy te karty i nie wiem za bardzo na co się nastawić ,czy te karty wystarczą jakbym musiała w czasie wczasów odwiedzić jakis ośrodek zdrowia ,z dzieckiem czy sama ze sobą 🙂

• Mamusia
Jestem!!!!!!!!!! Przepraszam za spoznienie ale przyznaje sie, zabawilismy za dlugo na grillu ale pomimo poznej pory juz nadrabiam zaleglosci!!!!!!

Z dzidzia wszyst ok: przeziernosc 1,5mm, nosek na swoim miejscu, wszystkie paluszki sa, serduszko 4 komorowe ladnie bije, pepowina 3 naczyniowa, pecherz moczowy widoczny, zoladek widoczny, przepona ciagla, obwody i dlugosci ok. no i olbrzym nam rosnie, po rodzicach chyba - 68mm, juz co daje date porodu 26.12 i wyprzedza wiek o tydzien 🤪 i w ogole lobuz opil sie wod plodowych podczas badania a potem sobie nimi pieknie wymiotowal, ciagnelo go dobre kilka minut! to ja nie wymiotuje za to on nadrabia! pijak jeden! 😜
no i raczej chlopak 😁 a bylismy pewni dziewczynki 😁 musimy teraz popracowac nad imieniem od nowa bo mmiala byc Sara... 😁
zaraz wrzuce fotki

• Mamusia
dorianna napisał(a):
Hej, juz o to pytalam, ale widze ze nie chce wam sie tyle czytac i musialyscie przeoczyc 😜 Dzisiaj od poloznej dostalam skierowanie do labolatorium na badanie wymazu z pochwy... Macie tez takie? 😲

tak, ja mialam na ostatniej wizycie, mialam pobrany wymaz podczas badania - wyszlo wszystko ok 🙂