Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej mamuśki 🙂
2 tygodnie mnie nie było i zaległości mam nie do ogarnięcia, brak czasu-praca itd. przyznam sie że troche za Wami tęskniłam ale jestem juz z powrotem i mam nadz ze juz na dobre hehe
miłego dzionka 😜

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

czesc Rita no nie dziwie sie ze nie bylo cie przeciez praca jest najwazniejsza no i oczywiscie malutki dzidzi hehehe!!!! No ja wczoraj bylam tu na forum o 14 i tyle napisalyscie!!! wczoraj mialam super dzien!!!
bylam u tesciow posiedzialam podrzemalam ekstra odpoczynek i prazonki mniam mniam uwielbiam!!!! potem pojechalam na dzialke z mezem skosilismy trawe i potem moja dlugo wyczekiwana salatka grecka wyszla prze prze pyszna!!!! dzis narazie siedzimy w domku a potem jedziemy do mojej babci do wadowic!!!! Potem jakis wieczorny spacerek na piwko ale nie ja tylko maz

• Mamusia
no ja w zumie nie odpalałam komputera bo miałam gościa-na dwa tygodnie przyjaciółka moja do nas przyjechała i mówie Wam było tak fajnie-w końcu sama w domu nie siedziałam,pomagała mi w pracy i w domu super mi ten czas zleciał 🙂 wyjechała wczoraj w nocy i znowu sie tak pusto zrobiło ale mam przynajmniej do kogo buzie otworzyć bo mam tu w końcu swojego psiaka i od dzisiaj zabieramy się za tresure hehehe oj bedzie ciężko bo to york uparty jak jego pani 😁

• Mamusia
Dziewczyny - ja też się boję co to będzie 1 lipca jak sprawdzę konto czy pieniążki spływają czy nie. Nie mam jednak zamiary czekać, bo ZUS się nie pofatyguje tylko trzeba samemu działać. Więc Ulka zbierz się w sobie i jedź. Przez telefon nie chcą niczego w ZUS- ie wyjaśniać pozostaje tylko jechać i się upewniać. Mamy swoje prawa nie jesteśmy ciemne masy, trzeba tylko postawić na swoim i zobaczysz pieniądze będą. W szczególności, że mam teraz taki gorączkowy czas przedślubny !

• Mamusia
Ulka napisał(a):
znacie moze jakies fajne sklepy internetowe z sukienkami na wesele, szukam jakiejs na drugi dzien i w sklepach nie znalazłam takiej co by mi odpowiadała, i moze w internecie, a jak nie to kupie co jest

Ulcia, tu mi sie podoba - romance ecru 🙂

http://www.pieknamama.pl/category/sukienki

pozatym....

http://www.mamaok.pl/sukienki-ciazowe-c-31.html
http://www.sesile.pl/cat-pol-1214553894-Dla-przyszlej-mamy-Sukienki-ciazowe.html?gclid=CMbXo8f9y6kCFQIt3wodwGhYMg

No chyba ze szukasz czegos bardziej wyszukanego = drogiego...

• Mamusia
Kobieta w widocznej ciąży przychodzi do ginekologa i pyta:
- Panie doktorze, ja mam... to znaczy mój mąż chciałby wiedzieć...
- Rozumiem, rozumiem - przerywa jej lekarz. - Aż do bardzo zaawansowanej ciąży można bezpiecznie uprawiać seks.
- Nie, nie o to chodzi. On chciałby wiedzieć, czy wciąż mogę rąbać drewno.

hehe 😜

• Mamusia
Ulka napisał(a):
nie nie, drogiego napewno nie, fajne są tylko ze na wiekszy brzuch, wystarczy mi taka odcinana pod biustem, moze w falbanach da sie ukryc brzuch przed niektorymi plotkarami ze z brzuchem do slubu poszla, zreszta wali mnie to, musze cos kupic bo przeciez nie pojde z gołą dupą hahah

może cosik tutaj...

http://moda.allegro.pl/ciaza-i-macierzynstwo-sukienki-78026

• Mamusia
chloe napisał(a):
guga i ulka - zainspirowalyscie mnie tymi sukienkami do tego stopnia ze sama zakupilam jedna 🤪

my wlasnie po spacerku z piesiami - pelno kleszczy maja na sobie suki!!

Pokaż , pokaż jaką kupiłas 🙂

Nie bede uczyc szewca butów robić 🤪 ale ja zaaplikowałam swoim suczką Advantix i zdziałał cuda... a też mieszkamy przy lesie...kleszczea nie zlapały od 2 tyg !!!

• Mamusia
guga napisał(a):
chloe napisał(a):
guga i ulka - zainspirowalyscie mnie tymi sukienkami do tego stopnia ze sama zakupilam jedna 🤪

my wlasnie po spacerku z piesiami - pelno kleszczy maja na sobie suki!!

Pokaż , pokaż jaką kupiłas 🙂

Nie bede uczyc szewca butów robić 🤪 ale ja zaaplikowałam swoim suczką Advantix i zdziałał cuda... a też mieszkamy przy lesie...kleszczea nie zlapały od 2 tyg !!!

Taka 🤪 http://moda.allegro.pl/wiosna-2011-ciazowe-sukienki-z-dekoltem-3401-i1659749041.html
tania i prosta ale pzynajmniej bede miala w czym na rodzinne imprezy pojsc 🙂

co do szewca 😜 nasze psy maja pozakladane kiltixy takze kleszcze znalezlismy na siersci i byly juz zdechle - podle kleszcze 😉 ale ja sie za to ogladam i mam schizy teraz!!!

• Mamusia
guga napisał(a):
Bardzo ładna sukienka i dla każdego brzuszka 🙂
Aaaaa o tym anty-kleszczowym cudzie nie słyszałam ... 🙃
próbowałam innych obroży ale nie działaly 😞

to jedyna skuteczna obroza, tez bayera jak advantix. ma tylko jeden minus - troche smierdzi 😉

sukienke zrecenzuje jak przysla 🙂

• Mamusia
Też kupuję kiltix i zgadzam się z opinią że to jedyna działająca obroża. Trzeba tylko uważać żeby się pies w niej nie kąpał: po pierwsze zmywa substancję aktywną a po drugie podobno jest toksyczna dla ryb. Dla kleszczy całe szczęście też - nawet jak coś raz na ruski rok znajdę to suszki takie 😉

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Też kupuję kiltix i zgadzam się z opinią że to jedyna działająca obroża. Trzeba tylko uważać żeby się pies w niej nie kąpał: po pierwsze zmywa substancję aktywną a po drugie podobno jest toksyczna dla ryb. Dla kleszczy całe szczęście też - nawet jak coś raz na ruski rok znajdę to suszki takie 😉

Swieta racja. Sa nawet przypadki ze pies dostaje objawow nerwowych po kapieli w tej obrozy. Na szczescie ustepuja samoistnie. No i przy dzieciach niestety trzeba bedzie pomyslec o czym innym 🙂

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Chloe ale chyba dopiero przy rochę starszym dziecku takim co już do buzi wszystko bierze? Sam "zapach" chyba nie jest szkodliwy? My mamy małe mieszkanie i w pierwszych tygodniach czuć było po wejściu z zewnątrz tą obrożą....

"male dzieci nie powinny miec kontaktu z psami noszacymi obroze".

ja mysle ze na przyszly sezon kleszczowy to nasze dzieciaczki beda mialy juz spory kontakt z psami 😆

• Mamusia
wanilia napisał(a):
novaM się chyba pakuje biedna bo coś jej nie widać na forum. A tak swoją drogą - będziesz tam miała Marzena neta?

Ona biedna juz pewnie spi na walizlkach i kartonach a kartony Bondi podgryza 😉 😜
Mam nadzieje, ze to nie koniec świata i zostanie z nami na forum...?! 🤨 🤔

• Mamusia
WITAM KOLEZANKI!!!
ALEŻ SIE "DZIEJE"U NAS NA "GRUDNIÓWKACH" 🙂
PO PIERWSZE CHLOE FAJNIE ŻE U WAS WSZYSTKO GRA,I JUZ PO BADANIACH.
CZEKAM Z "UTESKNIENIEM"NA JAKIEGOŚ"MOTYLKA,BĄBELKA"CZY COS TAM W MOIM BRZUSZKU ALE JAK NARAZIE CISZA ... 🙂 PUKAM DO MALUSZKA PO CAŁYM BRZUSZKU I "BAWIE "SIĘ Z NIM TAK A ON DALEJ NIE CHCE MAMUSI ODPOWIEDZIEĆ 🙂 OD 3 DNI BEZ WYMIOTÓW :p NAWET DZIS WZIEŁAM SIĘ ZA ROBIENIE PIEROGÓW RUSKICH I W GODZINKE SIE Z NIMI UWINEŁAM 🙂
DZIEWCZYNKI A JAKIE WYNIKI Z BADAŃ PRENATALNYCH ALE Z KRWI???BO CHCIAŁAM PORÓWNAC -MOJE PODOBNO TROCHE ZŁE :/ ALE KONSULTOWAŁAM I TERAZ ZA 5TYG.POWTÓRKOWE - PRENATALNE 20 TYG. I WTEDY ZOBACZYMY. 🙂