Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witajcie 🙂 🙂

Aniqua - czemu nie mozesz spac na plecach? mnie maz pilnuje zeb na brzuchu nie spala. sama tez uwazam ale ja tak uwielbiam spac na brzuchu ze czasem w nocy nieswiadomie tak sie ukladam 🙂 ale czuje juz tez ze wtedy gniote brzuszek (albo sobie wmawiam 😜).

Guga - moj brzuch tez stanal w miejscu, za to piersi bola i tez mi nadal niedobrze....

aaagaaa - mnie tez wczoraj bolal brzuch bardziej niz zwykle, posprzatalam cala chalupe, moze dlatego.

basienka - ja mam zadyszke jak wejde na 3-cie pietro u tesciow!!!! szok!!! zawsze tez mialam dobra kondycje, w kosciele robi mi sie slabo, a zanim tam dojde (500m) to tez sie namacham.... ja nie wiem.... 😁

Dzis usg prenetalne!!! Bardzo prosimy o trzymanie kciukow bo bardzo dobrze dzialaja!! 🙂 🙂 🙂

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Basienka84 napisał(a):
Agami napisał(a):
no wlasnie chloe trzymamy mocno mocno kciuki i czekamy na ciebie 😉)) na was i nowe zdjątko 😉) ja musze czekac na usg az do 05.07 ... a to tak daleko ....

Pomysl ze z dnia na dzien coraz blizej 😉 Ja niestety wizyte mam dopiero 13.07 😞

5.07 tez mam wizyte, ale u mojej prowadzacej pani ginekolog. Takze od jutra bedziemy razem czekac 🙂

• Mamusia
cześć dziewczyny.ja mam usg 6 lipca ale chyba przełoże na tydzień później żeby było w 18 tyg.tak jak potrzeba bo później znowu będzie problem że państwowo nie będą chcieli dać skierowania. wiecie co, ja też nie mam siły.ogólnie jestem jakaś taka zmarnowana.nie wymiotowałam w 1 trymestrze ale za to zmęczona ciągle jestem.mam naloty że sprzątam cały dom a są takie dni że tylko obiad zrobię i nawet na spacer to tylko na podwórko...poza tym przyjechał fotelik dla Julki 🙂 bardzo fajny.Julka szaleje.już by chciała gdzieś jechać 🙂jutro mazury 🙂 mam nadzieję że pogoda jednak się polepszy.dzisiaj jest duchota...

• Mamusia
asiadudzika napisał(a):
cześć dziewczyny.ja mam usg 6 lipca ale chyba przełoże na tydzień później żeby było w 18 tyg.tak jak potrzeba bo później znowu będzie problem że państwowo nie będą chcieli dać skierowania. wiecie co, ja też nie mam siły.ogólnie jestem jakaś taka zmarnowana.nie wymiotowałam w 1 trymestrze ale za to zmęczona ciągle jestem.mam naloty że sprzątam cały dom a są takie dni że tylko obiad zrobię i nawet na spacer to tylko na podwórko...poza tym przyjechał fotelik dla Julki 🙂 bardzo fajny.Julka szaleje.już by chciała gdzieś jechać 🙂jutro mazury 🙂 mam nadzieję że pogoda jednak się polepszy.dzisiaj jest duchota...

to sa jakies regulacje ze w 18tc trzeba zrobic?

• Mamusia
napisz sobie w google w którym miesiącu ciąży robi się usg. gdziekolwiek zajrzysz to będzie 11-14 a pozniej 18-22 i po 30.każdy lekarz robi jak uważa.niektóre dziewczyny mają na każdej wizycie. lekarze państwowi nie patrzą na to wcale.kiedy będzie to będzie.11-14 robi się po to żeby zobaczyć czy kostki są na dobrym miejscu 🙂 rączki nóżki kość nosowa.

• Mamusia
asiadudzika napisał(a):
napisz sobie w google w którym miesiącu ciąży robi się usg. gdziekolwiek zajrzysz to będzie 11-14 a pozniej 18-22 i po 30.każdy lekarz robi jak uważa.niektóre dziewczyny mają na każdej wizycie. lekarze państwowi nie patrzą na to wcale.kiedy będzie to będzie.11-14 robi się po to żeby zobaczyć czy kostki są na dobrym miejscu 🙂 rączki nóżki kość nosowa.

aaaa, czyli masz na mysli, ze to usg w 18tc to bedzie juz to polowkowe? 🙂 to rozumiem juz 🙂

witam dzis u nas tez piekna pogoda duszno ale ladnie!!!! bylam u mamy i ugotowalam obiadek z 2 dan a rzadko mi sie to zdarza maz moj bedzie dumny!!!! zrobilam zupke koperkowa i gulasz z kasza gryczana mniam mniam mniam a wy jak tam dziewczynki

• Mamusia
Hejka, bylam dzisiaj u poloznej, no i wszystko z dzidzia ok.
Ale na moje omdlenia, zaslabniecia i migreny radzila mi jezhac na izbe przyjec patologii ciazy jak to sie jeszcze bedzie powtarzac, ale ja mysle, ze wtedy polozyli by mnie na kilka dni do szpitala, a ja nie moge sobie na to pozwolic, bo kto zostanie z moim synkiem jak moj maz pracuje caly dzien...
Mam nadzieje, ze to nic groznego i juz sie tak czesto nie zdazy 🥴