Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
gosia20101 napisał(a):
Dostaje oczopląsu przeglądając strony z wózkami 🤔 nie potrafię na razie określić czego mam od wózka wymagać. Doświadczone mamy piszcie ? Co jest ważne przy wyborze?

Dla mnie byly najwazniejsze kola pompowane. Minusem ich jest to ze wozek przez to staje sie ciezki.
Polecam stronke: http://www.swiatwozkow.pl/ sa tam dostepne rozne modele wozkow na kazda okazje. Wybierasz sobie kilka modeli a potem tak czy tak musisz jechac do sklepu i na zywo ogladnac co i jak. Ja ostatecznie wybralam model TAKO Warrior: http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=323 Trzy w jedny i problem z osobnym fotelikiem odpada. Pochodzilam po sklepach roznych szukajac jakis opinii i co oni by mi polecili. Ostatecznie wyszlo ze TAKO jest najbardziej optymalny 🙂

• Mamusia
Witam i kolejny piekny dzionek 🙂

Wczoraj padlam jak zabita. Ogladalam sobie CSI i kolo 20:30 urwal mi sie film. O godzinie 21:30 moj maz wszedl do domu po pilce i nic nie slyszalam 🤪 obudzilam sie dopiero jak mnie do lozka niosl 😁 Czy tylko ja tak mam zbliza sie godzina 21 a juz najchetniej siedzialabym w lozku i spala?

• Mamusia
cześć dziewuszki
a ja dzisiaj w podłym nastroju... pamietacie jak wypisywałam tutaj jak bardzo nie moge sie doczekać PL? odliczałam dni i nie mogłam sie doczekac wyjazdu-mieliśmy jechac za troszkę ponad tydz na małe wakacje i tu nagle wczoraj dostalismy tel ze mojego Adama babcia w szpitalu i mamy czekac na tel bo lekarze dają jej godziny 😞 echhh nie moge doczekać sie tej PL ale nie myslałam ze stanie się to w tak przykrych okolicznościach, jak tylko dostaniemy tel pakujemy się i jedziemy- nie myślałam że to powiem ale NIE CHCE JECHAĆ 😞

• Mamusia
dzień dobry... a ja juz od 6 na nogach... bylam na badaniu krwi... wlasnie wrocilami czekam na wyniki bo online sobie mozna podobno sprawdzac hehe :P poza tym czekam na monterow od wody... i czekam na wizyte u lekarza ale to dopiero do kolejnego wtorku wiec w sumie musze nauczyc sie cierpliwie czekac ;DDD a teraz sniadanko bo jeszcze nic nie jadłam...
a i jeszcze jedno... caly pierwszy trymestr nie zwrocilam ani razu... a przed wczoraj i wczoraj tragedia... czy ja sie uwsteczniam? 😜

• Mamusia
Rita napisał(a):
cześć dziewuszki
a ja dzisiaj w podłym nastroju... pamietacie jak wypisywałam tutaj jak bardzo nie moge sie doczekać PL? odliczałam dni i nie mogłam sie doczekac wyjazdu-mieliśmy jechac za troszkę ponad tydz na małe wakacje i tu nagle wczoraj dostalismy tel ze mojego Adama babcia w szpitalu i mamy czekac na tel bo lekarze dają jej godziny 😞 echhh nie moge doczekać sie tej PL ale nie myslałam ze stanie się to w tak przykrych okolicznościach, jak tylko dostaniemy tel pakujemy się i jedziemy- nie myślałam że to powiem ale NIE CHCE JECHAĆ 😞

Rita, mysle, ze jezeli czujesz sie na silach - to znaczy nie bedziesz sie denerwowała ani zbytnio smuciła ta sytuacja...to powinnas dla Adama pojechac...''na dobre i na zle' pamietasz.?,...niby banalne i nie wiem jakie relacje mial z babcia ale skoro to babcine ostatnie chwile a wy macie jeszcze jakies 60 lat przed soba... i tylez samo okazji wakacyjnych....mysle ze Adam to doceni, porozmawiaj, szczera rozmowa jest najlepsza... 🙂

• Mamusia
masz racje Guga... nie b yłam blisko z jego babcią więc myśle że dam rade, boje sie tylko jak on to będzie przeżywał no ale prawda jest taka ze babcia długo już choruje i to jest nie do uniknięcia.

koniec smutasów 🙂
a tu taka ciekawostka czytałam w necie o testach na płeć dziecka-słyszałyście o tym? robi sie je tak samo jak ten na ciąże i podobno ma wiarygodność 99% jeśli po tej wizycie jeszcze nie dowiemy się co tam nam rośnie to kupujemy taki test 🙂 robiła juz któraś?

• Mamusia
Dzięki Basieńko za radę odnośnie wózków.
Agami mam ten sam kłopot, nie wymiotowałam wcale aż tu nagle cały tamten tydzień miałam niespodzianki w tym już się uspokoiło i na razie mnie nie zwraca. Rozmawiałam o tym z panią doktor no cóż ona mi może powiedzieć - za wszystko odpowiedzialne są hormony 🤔

• Mamusia
Rita bardzo chciałam wiedzieć co mi tam siedzi w brzuszku. Jednak nie nastawiłam się wcale na wczorajszą wizytę, że się dowiem. Byłam nawet pewna, że nie będę mieć robionego USG - jednak na następnej wizycie też będę nudzić lekarkę, żebyśmy sprawdziły 😆

• Mamusia
Rita napisał(a):
masz racje Guga... nie b yłam blisko z jego babcią więc myśle że dam rade, boje sie tylko jak on to będzie przeżywał no ale prawda jest taka ze babcia długo już choruje i to jest nie do uniknięcia.

koniec smutasów 🙂
a tu taka ciekawostka czytałam w necie o testach na płeć dziecka-słyszałyście o tym? robi sie je tak samo jak ten na ciąże i podobno ma wiarygodność 99% jeśli po tej wizycie jeszcze nie dowiemy się co tam nam rośnie to kupujemy taki test 🙂 robiła juz któraś?

taaaak ja chcialam ale sie okazalo ze mozna go robic 12 dni po odstawieniu progesteronu a prawie kazda z nas na nim byla... 🤔

• Mamusia
Rita napisał(a):
a tego nie wiedziałam.... no ja nie brałam więc jak Pani Doktor nic nie wyłapie to kupie ten test 🙂 zobaczymy czy sie sprawdzi

My juz chcielismy kupowac w 13 tyg...ale no wlasnie 150 zl wiec przeczytalam ulotke a tam suprise !!!
Ja mam normalne usg 7 go a potem 4d 22-go wiec albo tu albo tu sie dowiemy...choc tez juz bym chciala wiedziec 🙂

• Mamusia
cześć dziewczyny jestem po wizycie tak długo bo czekałam na bratową jeszcze.
Niestety nie mam dobrych wieści jutro jadę na 9 do szpitala na patologie ciąży i zostaje tam ponieważ mam małe rozwarcie 😞 nie wiem ile dni będę tam leżeć 😞 ale będą mi robić badania i będą mnie obserwować 😞

• Mamusia
ojjj, współczuję naprawdę, wynudzisz się na potęgę....mam nadzieję że mi się uda dziś uniknąć skierowania na oddział 😮. Da się coś zrobić z takim rozwarciem? Bo wiem że niektóre laski mają od 6go 7go miesiąca ciąży i tak chodzą do końca. Co mówił lekarz?

• Mamusia
nie udało się zobaczyć co mam bo dzidzia głową na dole i machała tak nogami jakby biegała ale moj ginekolog powiedział że może jutro się uda w szpitalu zobaczyć.
bede na obserwacji i będą robić badania i będę musiała leżeć pewnie jak mam rozwarcie i dzisiaj wieczorem i rano luteine mam wziąć 😞