Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ulka napisał(a):
mi tak z 1 kg - 1,5 kg ale juz was gonie bo wlasnie zauwazylam ze z co pare dni waze coraz wiecej!
o nie...
wlasnie sie zwazylam jeszcze rano wazylam 53 teraz 54 a 2 dni temu 52, rozstepy murowane w takim tempie

Ula nic się nie martw, rano jak się zważysz to waga będzie taka sama, na wieczór tak zawsze

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
i ogólnie to wydaje mi się, że przybyło mi trochę brzuszka 🙂 i tyle. no nie wiem, w spodnie wchodzę wszystkie te co przed ciążą tyle że się nie zapnę. chociaż w takie które miałam luźniejsze to bez problemu się nawet zapnę

No to ja Aga podobnie, wchodzę w spodnie, ale już z zapięciem gorzej. Na szczęście kupiłam sobie jedną parę ciążowych 🙂

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
i ogólnie to wydaje mi się, że przybyło mi trochę brzuszka 🙂 i tyle. no nie wiem, w spodnie wchodzę wszystkie te co przed ciążą tyle że się nie zapnę. chociaż w takie które miałam luźniejsze to bez problemu się nawet zapnę

No to ja Aga podobnie, wchodzę w spodnie, ale już z zapięciem gorzej. Na szczęście kupiłam sobie jedną parę ciążowych 🙂

ja sobie kupiłam dwie pary ciążowych dżinsów 😁 byłam tylko jeden raz w jednej parze 🙂 bo kupiłam też sobie 2 pary takich lekkich spodni na lato i one w pasie mają gumkę taką szeroką ze sznurkiem 😁 więc są dla mnie wygodne 😁

• Mamusia
meliska napisał(a):
CANDYNS napisał(a):

KOBIETKI CHCIAŁAM WAS POPROSIC O TO ABY KAŻDA NAPISAŁA ILE JUZ OD POCZĄTKU CIĄŻY PRZYBRAŁYŚCIE????PORÓWNAMY SOBIE JAK TO U NAS JEST 🙂 U MNIE JAK NARAZIE4,5 KG DO PRZODU

ja 11 kg + ☺️

Hej kobietki.... dla pocieszenia Was ja mam 12 na +!!!!!!!!!!!!!!! hahahahaha
mam to szczerze mówiąc w nosie.. po porodzie mam zamiar ważyć mniej niż przed ciążą 😁

• Mamusia
nadia85 napisał(a):
meliska napisał(a):
CANDYNS napisał(a):

KOBIETKI CHCIAŁAM WAS POPROSIC O TO ABY KAŻDA NAPISAŁA ILE JUZ OD POCZĄTKU CIĄŻY PRZYBRAŁYŚCIE????PORÓWNAMY SOBIE JAK TO U NAS JEST 🙂 U MNIE JAK NARAZIE4,5 KG DO PRZODU

ja 11 kg + ☺️

mam to szczerze mówiąc w nosie.. po porodzie mam zamiar ważyć mniej niż przed ciążą 😁

i prawidłowe podejście 🙂

• Mamusia
A ja jestem caly czas na zero, tylko odrobilam te 2kg, ktore stracilam w pierwszych tygodniach ciazy...
Czy moze cos jest nie tak, wy wszystki cos przytylyscie, a ja stoje w miejscu 🤔
A brzuch mam dosc duzy, wiec gdzie te kilogram sie chowia 😮
Maly rosnie, ma juz cos ponad 600g 🙂

• Mamusia
dorianna napisał(a):
A ja jestem caly czas na zero, tylko odrobilam te 2kg, ktore stracilam w pierwszych tygodniach ciazy...
Czy moze cos jest nie tak, wy wszystki cos przytylyscie, a ja stoje w miejscu 🤔
A brzuch mam dosc duzy, wiec gdzie te kilogram sie chowia 😮
Maly rosnie, ma juz cos ponad 600g 🙂

nie narzekaj kochana 🙂 mały rośnie, więc wszystko jest w porządku 🙂 a Ty ciesz się tym, że nie będziesz musiała dużo zrzucać 🙂

• Mamusia
Cześć Kobietki 😉
Dzięki za miłe słówka...wiem, że to przejściowe jest bo przecież każdy ma swoją połówkę gdzieś na świecie 🙂
No ale doły mnie atakują coraz częściej i wtedy nawet nie mam się do kogo przytulić 😞
Mam nadzieję, że moja depresja nie wróci bo w ciąży nawet leków brać nie da rady 😞 A depresji się nabawiłam po drugiej utracie dzidzi dwa lata temu 😞 Więc szukam pozytywów i pozwólcie,że Wam się od czasu do czasu wypłaczę cio ☺️?????

A co do wagi to +3/4 kg w zależności od pory dnia 🙂 A czasami to nawet +2 kg 🤪 Sama nie wiem jak to się dzieje 😜

Widziałam Wasze brzuszki kochane moje i postanowiłam wrzucić swoje 😉
Zaraz się znowu okaże,że największy wieloryb ze mnie hehehe 😜

Aaa RITA gratuluję "pomyłki" w postacie dziewczynki 🤪
Moja Olka nadal ma nadzieję, że lekarz się pomylił i jak ostatnio bodziaki kupowałyśmy to mi powiedziała żebym nie brała samych :chłopskich" bo co z nimi zrobię jak dziewczynka będzie hihih 🤪 🤪 🤪

Co do innych dolegliwości ciążowych to strasznie bolą mnie pod koniec dnia żebra 🤢
No i chodzenie po schodach już tak sprawnie nie wychodzi 😮 Na szczęście już z Olą śpimy na dole ale jednak do góry do prowizorycznej kuchni i łazienki iść trzeba 🤢

Buziale laski 😘
I kolorowych 😆

• Mamusia
nadia85 napisał(a):
meliska napisał(a):
CANDYNS napisał(a):

ja 11 kg + ☺️

no to idziemy łeb w łeb 😉

• Mamusia
Laseczki...Guga nie chudzinka bo ma 8 kg na plusie, ok przy moim wzroscie to pikus ale i tak nigdy w zyciu tyle nie mialam... 😮
Cos mi wieczorami internet dupy daje i juz zglosilam awarie...mial byc fachowiec ale zamiast do mnie pojechal pewnie na plaze .... 😠 juz interweniowałam bo mam mulenie w necie straszne...w ledwie moge odpalic forum 😠
Slodkich snow kochane i do jutra...
Buzki

• Mamusia
Laseczki...Guga nie chudzinka bo ma 8 kg na plusie, ok przy moim wzroscie to pikus ale i tak nigdy w zyciu tyle nie mialam... 😮
Cos mi wieczorami internet dupy daje i juz zglosilam awarie...mial byc fachowiec ale zamiast do mnie pojechal pewnie na plaze .... 😠 juz interweniowałam bo mam mulenie w necie straszne...w ledwie moge odpalic forum 😠
Slodkich snow kochane i do jutra...
Buzki

• Mamusia
Hahah Guga no u mnie to nie na plaże ale na podwórku przy Bondi każdy serwisant albo robotnik przystaje i muszę czekać na schodach aż się pobawią 😜

Któraś z Was pisała o tym, że jakiś lekarz stwierdził, że maleństwo jeszcze w brzuchu nie słyszy 😮
Mój Kajtuś idealnie reaguje kopniakami na hałasy przez swojego dziadka wydawane 🤪
No i czasem jak Olka piszczy koło mnie jak się z psem bawi to on też podskakuje 😉

Do chloe
OKi w tej samej kwocie tylko że ja co miesiąc mam różną kwotę raz o 200zl mniej od zwykłej wypłaty teraz miałam 400zł mniej mowię wam nie wiem jak oni to liczą poczekam do września na wypłatę i jak znowu będe miała mniej to muszę tam zadzwonić

• Mamusia
Dzień dobry Brzuszki!

Oj ja nie wiem wszędzie wypisują, że maluszki słyszą, przynajmniej bicie serca i nasz głos...
A wyczytałam ostatnio, że niemowlęta nawet płaczą w określonym języku 😆 a jak małżeństwo mieszane - tak jak u mnie, to i tak po polsku będzie płakać 😁