Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Dzien dobry Aga
Tak mi sie jakos zdaje, ze Ty w formie jestes 🙂

jestem jestem i dam sobie z tym radę 😁 jeszcze jak brat wróci ze szkoły to mi poprzynosi pudełka i ja będę tylko sobie z nich rozpakowywać. a tymczasem zaczynam robić porządek z ciuchami, a to wielkie wyzwanie. mam zamiar naprawdę powyrzucać to w czym nie byłam już ponad rok. taka podobno jest zasada, że jak się nie założyło czegoś przez rok to się już nie założy 🙂

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a tak w ogóle to zazdroszczę Wam dziewczyny tych szkół rodzenia. ja nie chodzę, bo po pierwsze: męża na co dzień nie mam, a sama nie chce, a po drugie musiałabym dojeżdżać ok 25km i po prostu samej mi się nie chce. więc mam nadzieję, że jakieś strony internetowe z załączonymi filmikami pomogą mi urodzić 😜

• Mamusia
Słuchajcie, dostałam na @ od listopadówki zeskanowane takie lekcje "porodowe" i myślę ze się Cherry nie obrazi jak puszczę to dalej w obieg tym co nie maja okzaji chodzic do szkoły rodzenia. Póki co przez ten remont nie mam głowy żeby się za to zabrać ale w przyszłym tyg zacznę czytać no i moge porozsyłać dalej, więc jak któraś chce to dać znać i podesłac w przyszłym tyg @ na priv

A w lumpku dorwałam spiworek do spania 56-68 welurkowy, biały z delikatnymi różowymi akcentami - stan idealny- cena 20zł. Więc sie opłacalo ruszyć tyłek

• Mamusia
Wanilia gratuluje udanego wypadu do lumpka 🙂
Aga mysle, ze wiekszosc kobiet nie chodzi do szkol rodzenia i rodzi. Moje siostry nie chodzily i sobie poradzily. A co do obecnosci mezow, to u mnie na pierwszym spotkaniu bylo dwoch na dziewiec kobiet, wczoraj juz zadnego 😁 Najczeciej powodem jest praca. Polozna naciska, aby ich przyciagnac chocby 19 pazdziernika, na zwiedzanie porodowki. Mam nadzieje, ze nie stanie nam nic na przeszkodzie i bede mogla mojego meza przytargac tez.

• Mamusia
A ja dopiero wstałam 🤢 to była długa drzemka 🤢 Zaraz mój mąż wraca z pracy, dobrze, że mam zupkę kalafiorową od wczoraj. Miałam iść na zakupy, ale mi się nie udało 😉 pojedziemy razem, przynajmniej coś kupimy, bo ja sama to tylko bułki i ser taszczę i jak dyszę 😜
Pammat kolejne dobre wieści, tak się cieszę. I trzymam kciuki, żeby z piesiem było ok 🙂
Idę wyciągać gary ze zmywary 😠

• Mamusia
hello,
a my mamy już dzisiaj za sobą 400km 🙂 (oczywiście jazdy autem), musialam wstac o 6, bo jechałam z moim M kupic w końcu samochód, który sobie wymarzył 😉 mnie sie za bardzo nie chcialo, ale jak nalegał, to sie zmobilizowałam.
Wrócilismy ponad godz temu, a ten ciagle przy tym aucie stoi i cos sprawdza, cieszy sie jak dziecko 😁

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Dzien dobry Aga
Tak mi sie jakos zdaje, ze Ty w formie jestes 🙂

jestem jestem i dam sobie z tym radę 😁 jeszcze jak brat wróci ze szkoły to mi poprzynosi pudełka i ja będę tylko sobie z nich rozpakowywać. a tymczasem zaczynam robić porządek z ciuchami, a to wielkie wyzwanie. mam zamiar naprawdę powyrzucać to w czym nie byłam już ponad rok. taka podobno jest zasada, że jak się nie założyło czegoś przez rok to się już nie założy 🙂

bardzo dobra zasada 🙂
ja nawet mam mala modyfikacje, jak nie chodze w czyms 3 miesiace to idzie na kwarantanne, jak nie zaloze tego kolejne 3 to idzie na smietnik 😜

• Mamusia
Hejka 🙂

Dzień jak co dzień u mnie...rozpoczął się pobudką przed 6:00...wszystko wina Bondi oczywiście 🤨
Ale od rana było co robić więc dopiero teraz mam chwilę żeby w ogóle kompa włączyć 😉

Dziewczyny jak tam u Was z cycochami 😉 ... tzn. leci Wam już z nich coś 😮
Nie pamiętam jak to z Olką było ale dzisiaj jak się popołudniu przebierałam to na staniku zauważyłam mokre plamki...ale to jeszcze nie taka typowa siara bo to nie była żółta plamka 🤢
Chyba już się szykują do ostrej produkcji bo Olka jako noworodek na brak pokarmu narzekać nie mogła heh 🤪

• Mamusia
pammat napisał(a):
a ja za dużych piersi nie mam bo B i mi już leci od miesiąca bo mam stanik codziennie brudny i piżamę to samo 😮 więc nie wiem na czym to polega
dlatego na ostatnim zdjęciu jak widzicie śpię w białej bluzce bo żal mi tych piżam moich 😮

No wielkosc piersi nie ma zadnego znaczenia,takze nie warto sie tym sugeroac.

• Mamusia
No niby to normalne i niektóre już w 5-tym miesiącu mają "mokre staniki"...
Czytałam właśnie, że trzeba to przetrwać i NIE WYCISKAĆ !!!!!!!!!!!!!!!!
Bo może to spowodować zatkanie kanalików 🤨
Jutro chyba sobie wkładki laktacyjne kupię 🙂

A tak swoją drogą to dziwne a zarazem przyjemne uczucie jak się czuje już takie rzeczy 😉
...przynajmniej ja tak mam 🙂

• Mamusia
novaM napisał(a):
Hejka 🙂

Dzień jak co dzień u mnie...rozpoczął się pobudką przed 6:00...wszystko wina Bondi oczywiście 🤨
Ale od rana było co robić więc dopiero teraz mam chwilę żeby w ogóle kompa włączyć 😉

Nie pamiętam jak to z Olką było ale dzisiaj jak się popołudniu przebierałam to na staniku zauważyłam mokre plamki...ale to jeszcze nie taka typowa siara bo to nie była żółta plamka 🤢
Chyba już się szykują do ostrej produkcji bo Olka jako noworodek na brak pokarmu narzekać nie mogła heh 🤪

tak, ja tez mam takieplamki od jakiego miesiaca 🤪

i musze wam se tez pochwalic ze odmalowalam wlasnie kuchanie - juz mialam dosc proszenia sie o to mojego meza... 😁 😁

• Mamusia
chloe napisał(a):
novaM napisał(a):
Hejka 🙂

tak, ja tez mam takieplamki od jakiego miesiaca 🤪

i musze wam se tez pochwalic ze odmalowalam wlasnie kuchanie - juz mialam dosc proszenia sie o to mojego meza... 😁 😁

Gwiazdo a Ty się nie powinnas oszczedzać? Z wwalkiem po kuchni skaczesz...zapewne włączajac drabine ????!!! 😠

• Mamusia
chloe napisał(a):
Spoko, malowalam tylko miedzy blatem a szafkami... 😉

No to masz szczescie!!!

Mama odebrała moje wyniki moczu : idealne...posiew jutro...ale raczej "-"
Coś czuje ze te krówska zje*ały mi poprzednie i niepotrzebnie bralam antybiotyk... 😠