Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Heh dzieciaki teraz mądrzejsze od dorosłych 😜
A Olka tak w ogóle to wstała dzisiaj bardzo wcześnie ale dlaczego ???
Jej odpowiedź mnie zaskoczyła : "mamo no właśnie nie wiem...wiedziałam, że muszę wstać wcześniej i coś zrobić ale Ty spałaś, a później jadłaś śniadanie więc pomyślałam, że to jednak nie dzisiaj było to coś ważnego...." ...a przy tym jej mina - BEZCENNE 😁 😁 😁

• Mamusia
novaM napisał(a):
Jej odpowiedź mnie zaskoczyła : "mamo no właśnie nie wiem...wiedziałam, że muszę wstać wcześniej i coś zrobić ale Ty spałaś, a później jadłaś śniadanie więc pomyślałam, że to jednak nie dzisiaj było to coś ważnego...." ...a przy tym jej mina - BEZCENNE 😁 😁 😁

uśmiałam się z tej odpowiedzi Oli 😁

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
novaM napisał(a):

Haha to weź sobie wyobraź moją minę 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
novaM napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
novaM napisał(a):

Haha to weź sobie wyobraź moją minę 🤪 🤪 🤪

no musiała być świetna 😁 😁 😁

• Mamusia
Dzień dobry brzuchole....po nieprzespanej nocy....

....jakoś o 3 nad ranem usiłowałam ''odwiesić biodra'' na wieszak ale sie nie dało 🤢
Sny też miałam takie jak bym sie czegoś napaliła przed snem 🙃
Dzisiaj EASY day, po wczorajszych porażkach dzisiaj nie trace paliwa na wycieczki 😁

• Mamusia
wieronika87 napisał(a):
aaagaaa nie wiem nie nam jej a ona się dziś dowiedziała ze Michał ma kobietę i w ciąży haha ponoć chciała z nim jechać ale ten oponował i ma przybyć popołudniu

Hehehe ale qrwa numer 🤪
Sorki za wyrażenie ale nic innego mi do głowy nie przyszło jak to przeczytałam 🤪
Jejciu trzymam kciuki żeby "mamusia" okazała się luzacką babką 😉

• Mamusia
wieronika87 napisał(a):
aaagaaa nie wiem nie nam jej a ona się dziś dowiedziała ze Michał ma kobietę i w ciąży haha ponoć chciała z nim jechać ale ten oponował i ma przybyć popołudniu

no to babka szoku doznała... na spokojnie...ważne ze chce sie spotkach ... pierwszy krok poczyniony 🙂

• Mamusia
guga napisał(a):
wieronika87 napisał(a):

no to babka szoku doznała... na spokojnie...ważne ze chce sie spotkach ... pierwszy krok poczyniony 🙂

no to jestem bardzo ciekawa jak to się potoczy dalej

• Mamusia
dzień dobry dziewczynki 🙂 ładnie Wronika,ładnie.żeby ten Twój chłop własnej matce nie powiedział,że dziecko mu się na święta urodzi...ale sprostował i teściowa o ślub się na pewno zapyta!! murowane!! nie daj się wciągnąć tak od razu! ciasto jakieś zmajstruj albo do sklepu raz,dwa.założenie jest takie, iż teściowa w porządku się okaże a Weroniczka humor sobie poprawi 🙂 tylko się nie stresuj jej wizytą 🙂 z moich gorszych odkryć to wiecie co...chyba mam żylaka przy odbycie albo hemoroid mi wyszedł... nigdy nie miałam i nie wiem które to...któraś z Was pisała o tym.czy można to leczyć nie będąc u lekarza?? a poza tym kuzynka,której ciuszki pożyczałam przywiozła mi dzisiaj te po swojej córci i jest tego 4 wory...a jej córka skończy dopiero rok 29 października...ale roboty przede mną...

• Mamusia
Dzień dobry,
ja dziś pospałam do 9 - olałam rano świeże bułki na śniadanie dla męża, zrobiłam kanapki z wczorajszego chleba i dałam nura do wyra żeby dospać. Wczoraj siedzieliśmy prawie do 1 w nocy 😮 Sprawdziłam właśnie połączenia do rodziców i wychodzi że 5h pociągiem musiałabym jechać - jedna przesiadka, z bagażem i psem 🥴 To już chyba lepiej zostanę tutaj...Co myślicie o takiej podróży pociągowej??
asiadudzika żylaki odbytu=hemoroidy i można dostać na to specyfiki bez recepty i dostępne dla kobiet w ciąży. Ja też kiedyś myślałam że to mam ale to jednak był jakiś megapryszcz na dupie, jak nacisnęłam poleciało trochę ropy a potem się pięknie wchłonęło w ciągu jednego dnia - jak się szybko pojawiło tak szybko znikło, ufff. Nie wiem dlaczego w ciąży łapiemy wszystkie możliwe syfy 😮 Basienka polecała mi coś wtedy na hemoroidy i nawet zapisałam sobie ale już wcięło karteczkę. Swoją drogą co jest z naszą Baienką, wróciłą z wakacji i kamień w wodę - zawsze się meldowała z pracy

• Mamusia
dzień dobry.. melduje sie najwiekszy śpioch pokładowy 🙂))) godzina 11 a Agusia dopiero sniadanko zacina hihihi... novaM pamietaj wygonic mnie z wyrka;p bo inaczje grozi lezakowaniem do 13 jak wczoraj;p ale zescie napisaly od wczoraj od 20.... pol godziny czytalam druga reka wciskajac w siebie bule ;D jej wiecie nie wiem co jest grane ale od kilku dni probuje naliczyc te 10 ruchow Kuby i ja nie moge;/ on sie tak malo rusza... nawet po czekoladzie albo coli...i rano i wieczorem... i nie ejstem w stanie do 10 dojsc;/a wczoraj jak go pozaczepialam to mi w nagrode brzuszek stwardniał;/ i tyle bylo mojego zaczepiania... wasze dzieci tez takie ciche jak myszy pod miotła?

• Mamusia
Hehe Agami daje Ci czas do 12-tej 😜

Mój młody już ma chyba mało miejsca bo wczoraj już tak wyraźnie było go widać, że sama w szoku byłam 🤪
No ale nie ma nic za darmo, ojjj nieeee...szalał tak 2 godziny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Do ok 1:00 w nocy 🤢 🤢 🤢
A jeszcze wczoraj wieczorem tak koło 20tej Olka rękę mi na brzuchu trzymała i tak jakby z rozpędu ją kopnął, a ona przestraszona spojrzała na mnie i krzyczy : "mamo on mi przybił tyłkiem piątkę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" 🤪 🤪 🤪
Ja to myślę, że to kolano raczej było no ale wcześniej mówiłam jej jak jest ułożony i chyba wzięła to do siebie zbytnio 😉

• Mamusia
Dzień dobry wszystkim 🙂 my juz po sniadanku popijamy kawke. Agami moj Ksawuś rusza się duzo niekiedy po 15 minutach przestaje liczyc te ruchy bo jest ich np. 20 . ostatnio malo sie ruszal jak zjadlam kanapke z serem plesniowym a nie wiedzialam ze nie powinno sie jesc serow plesniowych w ciazy... Wczoraj bylismy z mezem na 3h spacerku na ktorym zjadlam caly slonecznik i pozniej brzuchol mnie bolal i mnie mdlilo przez jakies 1,5h a jak zjadlam kolacje(cheesburgery wlasnej roboty) to znowu zaczelo mnie mdlic... i wiecie co? takiego pawia puscilam ze nosem mi az poszlo!!!! dobrze ze M zdążyl przyniesc mi wiaderko bo nie dolecialabym do WC. Pozniej w nocy troche brzuch mnie bolał jak lezalam na plecach to mnie mdlilo ale juz wiecej nie haftowalam. zaznacze ze mama przechodzila w tym tygodniu grype jelitowa!!!mam nadzieje ze mnie nie zlapie!!! jak narazie czuje ze mi sie kotluje w zoladku ale nie muli.