Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a ja się stresuje 😞 bo planowo mój mąż pracuje do 17 i codziennie puszcza mi sygnałki jak ma przerwę i jak kończy pracę. w przerwach o 9 i 13 puścił sygnałka, a na zakończenie pracy nie. czasami zdarzało się, że dłużej trochę byli. a tu jak na złość wszystkie 3 telefony mu się chyba rozładowały i zero kontaktu 😞 a ja od razu najczarniejsze scenariusze... niech on już da jakiś znak życia, bo umrę

• Mamusia
Ojj no trochę się działo dzisiaj 😉
Dorianna -> gratki ciociu 🙂
Guga -> no ale czego się nie robi dla zdrowia naszych maluszków 🙂
Agami -> nic nie napisałaś więc pewnie Cię tam bacznie obserwują 😉
Beatko -> nastawienie to podstawa...pisałaś, że brałaś to pod uwagę więc wiesz mniej więcej czego się spodziewać, tzn. przynajmniej szybko zareagowałaś 🙂
Aga -> no przecież wróci nooo 😉
Rita -> Ty to masz sny kobieto 😮 😉
...no i wizyt gratuluję udanych dziewczyny 😉

Ja jutro na spotkanie pędzę po południu z moim Kajetanem 🤪
Dzisiaj jakoś dzień mi szybko zleciał...trochę sprzątania, obiad, zakupy 🙂
Kupiłam dzisiaj materiał na ozdobne poduchy pod kolor moich nowych firan 🤪
...i nowe firany hihih 🤪
Fiolet, róż i mięta 🤪 🤪 🤪
Ojjj będę szaleć u siebie na górze heh bo na razie to jedno okno tylko mam do dyspozycji u rodzicó heh 😉
Aaa i kupiłam farbę do drewna...będę malować sosnowe mebelki 🙂 Kolor : wanilia + czekolada 😆
Trochę się napracuję ale mam wizję, którą muszę urzeczywistnić 🙂
I jak najszybciej to muszę zrobić bo śladami Gugi naszej zakupiłam dzisiaj proszek, płyn do prania i do płukania BIAŁY JELEŃ i wyprałam ciuszki, które udało mi się na razie zebrać 🙂
Jutro będę prasować 🤪

• Mamusia
guga napisał(a):
chloe napisał(a):
guga napisał(a):
Dzien dobry brzuszki :*

Wstałam, nasikałam...jem sniadanie... potem jak latawiec dłłłłuuuuga list spraw w tym Dentysta Sadysta 😮

CHLOE

Przy badaniu ogolnym moczu bez zmian..tzn super.. dostałam posiew - ktory zrobiłam ot tak dla jaj i wyszła
E Coli 10^4.... 🤢 😮
Wiem o bakteriomoczu bezobjawowym ALE kurde dlaczego w badaniu ogólnym nie ma bakterii???
Dla mnie jedno drugiemu zaprzecza...
Wiec postanowiłam - nim połknę koljny antybiotyk powtórzyć badanie no bo w końcu 10^4 to nie jest wysokie miano ....no do leczenia w ciązy ale dla mnie to troche szemrane...
Jak myślisz?

z tej samej probki robili posiew co badanie ogolne?
zrobili antybiogram do posiewu? generalnie powyzej 10^4 powinni. ty masz na granicy.
wiem ze to glupie pytanie... ale czy probka byla pobrana sterylnie? ta do posiewu?
w ogolnym w ogole nie bylo bakterii czy byly np 10 w polu widzenia?

Dzisiaj powtorzyłam bad ogolne i posiew.... 😞

Odebrałam wynik bad ogolnego : jednym slowem do dupy 😞

Guga na kolejnym antybiotyku - tym razem Augmentin 🤢

buuuu,
po augmentinie dostałam ostatnio infekcji grzybiczej...

• Mamusia
Nova plany masz tworcze 😆 Super, mnie az nosi, zeby cos takiego porobic, ale w tym mieszkaniu nie warto w nic inwestowac skoro niebawem mamy je opuscic tzn. do lata 🤔 A nawet nie wiem czy mozemy tu cokolwiek ruszac i niestety musze patrzec na te szpetne sciany 🤢

A ja dzis bedac w kuchni spojrzalam do pokoju, w miejsce gdzie bedzie lozeczko i tak mi sie niesamowicie zrobilo na mysl, ze niedlugo bedzie sie tam Malutka wylegiwac. Ale REWOLUCJA zyciowa sie szykuje 🤪

• Mamusia
Coq -> pamiętam jak wynajmowałam mieszkanie...masakra tak jak mówisz...ja nie mogłam nawet gwoździa w ścianę wbić żeby cokolwiek powiesić bo właścicielka się nie zgadzała 🤢

Ja też już próbuję meble pod małego dopasować żeby mieć gdzie łóżeczko postawić 😉
Trochę się waham przed tym malowaniem bo to komoda i regał ( do którego jeszcze drzwiczki muszę dokupić ażurowe takie jak w komodzie ) z litej sosny ... Wiem, że farbę zawsze można z drewna usunąć ale jak już się tak napracuję to wolałabym być zadowolona w 100% heh 😉
A napracuję się na pewno bo trzeba te mebelki zmatowić najpierw bo lakierem są maźnięte 🤢
Mam też dla Oli łóżko do kompletu ale na razie zostawiam je w spokoju bo i tak na razie dopóki nie ma swojego pokoju to i tak nie będzie z niego korzystać...

Jejjj Kajtek znowu szaleje...cholercia on to ma siłę 😉 Brzuch mi cały faluje 🤪
Pisałyście coś o stronach boczków gdzie kopią Was niunie ... mój się tak obraca, że za kazdym razem z innej strony dostaję 😜
Aż się zaczęłam ostatnio zastanawiać nawet czy on się tam nie okręci niczym 🤢 skoro tak pozycje zmienia...jutro zobaczę 😆

Echhh...szybko mi ten miesiąc zleciał strasznie... Byle do grudnia 😉

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
No widzisz Aga - oj wyobraznia paracuje... troche ta technologia przyzwyczaja nas do kontroli nad wszystkim, a nie zawsze sie tak da Kochana, bo zycie i tak swoje robi 😉

no dokładnie... ale co się nadenerwowałam to masakra 😞 z tego wszystkiego to aż mnie głowa rozbolała

• Mamusia
katja26 napisał(a):
dziewczyny nie za wcześnie na to pranie? w końcu jeszcze 2 miesiące nie zakurzą się te ciuszki? Mnie dzisiaj zebrało na pranie ale przemyślałam i stwierdziłam że chyba lepiej w listopadzie

ja do prania mam zamiar zabrać się w listopadzie dopiero, tak pod koniec, żeby to wszystko było świeżutko czyste, takie jest moje zdanie

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
katja26 napisał(a):
dziewczyny nie za wcześnie na to pranie? w końcu jeszcze 2 miesiące nie zakurzą się te ciuszki? Mnie dzisiaj zebrało na pranie ale przemyślałam i stwierdziłam że chyba lepiej w listopadzie

ja do prania mam zamiar zabrać się w listopadzie dopiero, tak pod koniec, żeby to wszystko było świeżutko czyste, takie jest moje zdanie

Ja rowniez 🙂

• Mamusia
Nadrobiłam 20 stron aż 😆 jesteście dzisiaj bardzo aktywne 😆
Dorianna gratuluje bratanicy 😆
Nova uważaj na opary z tego lakieru do mebelków, czekamy na zdjęcia końcowe 😆
Pammat narobiłaś mi smaku na ciacho a nie mam czasu zrobić buuuu
Beatko - oby wszystko było dobrze. Nastawienie najważniejsze !
Guga mi też kazali zrobić ponownie mocz a jak wyjdzie źle to posiew, non stop coś z tymi siuśkami źle ! Pij antybiotyk i nie ma co się załamywać. Ma pomóc i wyleczyć, ważne jest żeby wcześniej reagować a jak już wiesz co ci jest to połowa sukcesu 😆
Aga widzisz wreszcie się odezwał ! 🙃
Mój chrapie za ścianą idę go budzić i pisze nadal bo jakoś mi dzisiaj idzie 😆 Potem pakuje walizkę do Krakowa i odezwę się w poniedziałek !

• Mamusia
Pammat no u mnie tak na prawde to maz bedzie pral 😁 prasowac ja, ale troche na siedzaco, troche na stojaco 🙃 Pewnie, ze w kazdym momencie moze sobie bobas zazyczyc wyskoku na ten zewnetrzny swiat - mam jednak nadzieje, ze moja Mala posidzi tam jeszcze, bo w listopadzie mam zamiar prac, rozstawiac lozeczko i zapinac wszystkie guziki. 🙂
A tak w ogole to racje masz, kazdy ma swoja 😁 😉

• Mamusia
Heh temat prania... 😉
Ja też się długo zastanawiałam...
Ale co wypad "do miasta" to coś przytacham zawsze i tak sobie myślę, że co jakiś czas jak się uzbiera to będę prać i prasować na bieżąco bo nie wiem czy później chciałoby mi się tyle pralek ładować...no i gdzie to później tak na raz suszyć jak już zimno będzie 🤨
A czy się zakurzy ??? Raczej nie powinno 🤔...bo jak już poprasuję i poukładam to pieluchami flanelowymi kilkoma przykryję i będzie git 🤪