Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
oj Aga tak czytam te wasze posty o tesciach i boje sie co bedzie jak sie nasza mała urodzi bo pierwszy miesiac Adam bedzie ze mną a potem wraca tu do Bremen a ja z dzieckiem bede musiała troche w PL zostać a tam mieszkamy u jego rodziców-co prawda mamy mieszkanie ze strychu zrobione ale ja tam mieszkam tylko jak adam jest ze mną w PL,jak jeżdze sama to nocuje u moich rodziców z siostra w jej pokoju bo niby tesciowa miła i dobrze sie z nią dogaduje to ma taki charakter że "miło i z troską" ale do wszystkiego sie wtrąca i wszystko po mnie poprawia-ja źle sprzątam,źle gotuje, pranie nawet mi ściąga i jeszcze raz po swojemu wiesza a jak wracamy po miesiacu nie obecności to wiecznie widze że mam coś poprzestawiane albo jakies nowe wazoniki podostawiane itd, narazie kiwałam na to ręką ale jak mała sie urodzi i to jej wtracanie sie nie zmieni to boje sie że bedą wojny;/ bo co jak co ale do mojego dziecka nie pozwole sie wtrącać!!!!

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
guga napisał(a):
Aaagaaa..są ludzie i ludziska.... przykre to bardzo...moi też sobie mysla ze moga miec w dupie a potem jak sie zdecyduje wnuczke OBEJRZEC to bede ich obsługiwać.... otóż NIE!!!

A Tobie proponuje napisać karte i powiesić w przedpokoju '' House plans sponsorowane by TESCIOWA . Wklad Euro400'' 😉

uśmiałam się 🙃

• Mamusia
pammat napisał(a):
Dzień dobry 😘

bardzo dobrze, że możesz spać 🙂 ja wczoraj spać poszłam po 2 w nocy (więc w sumie dzisiaj 😉 ), a po 8 już na nogach byłam. ale i tak nie mam co narzekać. dzisiaj w nocy tylko 2 razy się obudziłam że mi niewygodnie. zmiana pozycji i dalszy sen 🙂

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
guga napisał(a):
Ciesze sie ze nie tylko mi załącza sie agresor i chęc chronienia własnego dzidziusia 😜

oj, nie tylko Tobie... bo ja jak nie przyjedzie teściowa zobaczyć dziecka zaraz pierwszego dnia jak przyjedzie do Polski, to chyba wybuchnę i jej to wszystko powiem

ja za to zrobie co w mojej mocy zeby ich nie było... bo nie wytrzymam... mam taki cholerny charatker ze nie umiem dusic w sobie emocji - i tych dobrych i tych złych...po co ma byc awantura jak to podobno najpiekniejsze chwile dla rodziców - dzieciątka- rzecz jasna

• Mamusia
guga napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
guga napisał(a):
Ciesze sie ze nie tylko mi załącza sie agresor i chęc chronienia własnego dzidziusia 😜

oj, nie tylko Tobie... bo ja jak nie przyjedzie teściowa zobaczyć dziecka zaraz pierwszego dnia jak przyjedzie do Polski, to chyba wybuchnę i jej to wszystko powiem

ja za to zrobie co w mojej mocy zeby ich nie było... bo nie wytrzymam... mam taki cholerny charatker ze nie umiem dusic w sobie emocji - i tych dobrych i tych złych...po co ma byc awantura jak to podobno najpiekniejsze chwile dla rodziców - dzieciątka- rzecz jasna

no ale Twoi teściowie mieszkają daleko od Ciebie. wyobrażasz sobie sytuację, że babcia ma do wnuka 2,5km (słownie: dwa i pół kilometra) i nie zobaczy go po urodzeniu???

• Mamusia
już jestem jestem nadrobiłam te strony co napisałyście od rańca 🙂
wanilia nie nie obraziłam się coś ty 😆 🙃
guga i aaagaaa temat teściowej MOJEJ wolę się nie wypowiadać bo już mam palpitacje serca
tak jak u rita kobieta chciałaby żeby było wszystko po jej myśli mówię do niej że podstawię sobie szafkę i na nią kupie sobie takie 2 koszyczki i tam wsadzę chusteczki i pampersy żeby mieć pod ręką zaczeła się krzywić i mówi do mnie że jej się to nie podoba my kupić półkę a ja mówię do niej to peszek bo zrobimy tak jak chcemy ! teraz wymyśliła że przyjdzie jej córka z 2 dzieci i mężem na wigilie do nas No powiedzcie czy ona jest normalna? w domu będzie paro dniowe niemowlę i ja mam się może użerać z nimi w dupie to wszystko mam!! niech sobie robi sama wigilie i się nie osra bo ja jej nie pomogę bo nie będę w stanie a najlepiej jakbym do mamy pojechała bo tam mam spokój przynajmniej 😮 ale pewnie nie dam rady bo wszystko za świeże będzie 🤨
mówi do mnie i co jaki kolor pokoju ten co wybrałaś a ja mówie tak fioletowo zielony ooo nie wiem to mąż mój pewnie (Wiechu) Spapra tą robotę jak 2 kolory a ja mówię to MALOWAĆ NIE BĘDZIE!!!
Jak mam się nie wkurwiać jak baba chce żeby było wszystko po jej myśli już jej to powiedziałam ostatnio i nie dociera ! robi specjalne etui na koła od wózka żebym je zakładała jak będę wjeżdżać do domu żebym jej nie zabrudziła 🙃 jak to usłyszałam mówię dobrze że siedzę !
obcy przychodzi to mówi prosze wejdz w butach to nie muzeum a niech ktoś z rodziny wejdzie w butach to już dostaje arytmie serca i chu* wie jeszcze co niby taka czyścioszka a co 2 dzień musi myć rano głowę bo ma łój na niej i kłaki po sobie zostawia wszędzie nie będę po niej sprzątać kuźwa skończyło się babci sranie jadę z nią jak mnie tylko wku*wi i nie będę się cackać !
a Mój mateusz w kropce bo widzi co się dzieje i co ma biedak zrobić 😮
Ja sobie nie dam wejść na głowę ooooooooooj na pewnoo nie..! 😠

• Mamusia
Rita napisał(a):
tez tak bym wolała Pammat-u nas jest tak że jego rodzice budują dom i moooooże pod koniec przyszłego roku się wyprowadzą ale uwaga 150 metrów dalej bo dom budują po drugiej stronie drogi hahahahaha masakra!!

my z mężem budujemy dom na działce obok moich rodziców. i powiem Wam szczerze, że ja długo zastanawiałam się czy to dobry pomysł koło rodziców. a mój mąż powiedział, że jemu moi rodzice nie przeszkadzają 🙂 miło wtedy im się zrobiło 🙂 córka narzekała i w ogóle, a zięć chciał koło nich dom stawiać 🙂

• Mamusia
U moich rodziców jest tak że stoją trzy domu obok siebie: rodzice, siostra mamy z rodziną i dziadkowie. Na początku się śmiałam że tak jeden obok drugiego ale działki były więc się obok dziadków pobudowali. I powiem Wam że rozwiązanie się sprawdza, zwłaszcza że dziadkowie już starsi ale mieszkają sobie sami a dzieci są pod nosem więc pomagają jak trzeba. A ja żałuję że tak daleko od moich mieszkam, urodzi im się wnuczka i będą ją widzieć średnio co 3 m-ce pewnie..
ps. żeby nie było - w tzw. międzyczasie sprzątam tą łazienkę. I własnie sobie uświadomiłam że musze tam wcisnąć dodatkowy kosz na pranie...bo nie będę trzymać maluszkowych rzeczy z naszymi przecież

• Mamusia
Rita napisał(a):
no to widać Aga że mąż i Twoi rodzice super się dogadują gratuluje 🙂 szkoda że tak wszędzie nie jest;/

nie ma na co narzekać 🙂 ogólnie ja z teściową też dobrze, jedyne co mnie w niej wkurza to właśnie to że nas nie odwiedza. poza tym zawsze stoi po mojej stronie w różnych kłótniach. aaa, i wkurza mnie jeszcze teraz ta jej kontrola nad moim mężem. ostatnio zabroniłam mu mówić mamie ile zarobił 😜

• Mamusia
Witajcie ,
ja dopiero zwloklam sie z lozka po maskarycznej nocy!! A dopiero co tak chwalilam moje spanie...
Od 5 ni cholery nie moglam juz spa, zasnelam o 9 to mnie telefon obudzil 😠 😠
Maly za to by chetnie juz chyba wstal o tej 5 bo niezle dawal popalic!! Oprocz tego chyba gdzies uciskal bo mi sie duszno robilo czasem... ehhh.

pammat
- rozumiem Cie, i guga Ciebie tez. u nas swieta zalezapewnie od tego kiedy urodze. jak w sylwestra to moze przyjada tescie, ale jak przed sweitami to na pewno sie nie zgodze na to, bo oni musza u nas nocowac bo maja 300km i sedza wteyd kilka dni, dajcie spokoj!!!! trzeba sie nimi opiekowac jak dziecmi.

• Mamusia
hehe 🙂 a jak juz mowa o naszych Panach to taki mały apel do dziewczyn którym sie trafi poród w wigilie- dziewczyny proszę nie dawajcie swoim Wigilijnym bobaskom imion Adam i Ewa -mój Adam ma Wigilie, urodziny i imieniny w jednym dniu i strasznie cierpi z tego powodu 🤨