Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
a ja zaraz jadę zawieźć zwolnienie do KRUSu i wyciagnąć euro z banku. bo wyobraźcie sobie, że chcieliśmy z M wyciągnąć w poniedziałek, a do kasy było 18 osób... to ja do niego, żeby sobie poszedł. i rozpięłam kurtkę, wypięłam brzuch i czekałam... 10-15 minut i nic, 3 krzesełka były i nawet tu mnie nikt nie puścił.. 🤢. więc zrezygnowaliśmy. i pożyczyliśmy od znajomych te euro, żeby on sobie wziął.

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
Agami napisał(a):
a ja juz jednak jestem w domu 😞 mialam isc na ta szkole rodzenia ale zaczelam zwracac .....i tak co chwile lazienke zaczliam 😞(( nie wiem co jest grane.... ledwo zdarzylam cokolwiek zjesc i juz .... 😞((

uuuuu, niciekawie 😮

no wystraszyłam sie nieziemsko 😞(((zrobilam teraz gorzka herbate.... a pozniej zrobie kisiel tylko zeby cokolwiek na zolądku zostalo... 😞 a to wszystko tak nagle... bo juz wlasciwie mialam wychodzic na te zajecia do szkoly rodzenia i wrrrr 😞(( a maly sie nie rusza... i sie denerwuje czy z nim ok...

• Mamusia
Dzień dobry 😎 ja się pytam dlaczego jest tak mało napisane i nie stosujecie się do regulaminu 😁 czy wy na prawdę chciałybyście urodzić na stronie 6500 i zrobić sobie siare ?
martusa jak luteine i sterydy na płuca to z jakiej racji nie leżysz w szpitalu?

• Mamusia
wanilia napisał(a):
katja26 napisał(a):
Hello ja po wizycie. Mała 2,2kg więc pięknie przybiera. Ale niestety ja trochę przegięłam i od jutra leżańsko i fenoterol na skurcze macicy. Więc będę przykładnie leżeć i cały dzień siedzieć na brzuszku

fenoterol w 33 tyg? Moj gin powiedział że na tym etapie ciąży to bez sensu bo ten lek nie jest obojętny ani dla matki ani dla dziecka. Fakt że ja jestem wybitnie "antylekowa" ale chyba bym jeszcze to skonsultowała. A co się zieje że nie dał zwykłych rozkurczowych tylko tak przywalił z grubej rury?

Bry brzuchole 😘

Nie spałam ze dobrze 😮 🤢 Siku jakies 5-6 razy.... dobija mnie to bo ktotalnie wybija mnie ze snu... 🤨
NovaM, Biedroneczko.... jak Twoje kropki?
Agami - cholerna grypa żołądkowa panuje dlatego ja ograniczam kontakt z ''żywymi'' do minimum 😉

Wanilia - moj Gin powiedział dokładnie to samo !!!! co najwyzej kazał brac Buscopan...i do 36 tyg Luteine 2x2...no i magnez w dawce xxl...

• Mamusia
pammat napisał(a):
Dzień dobry 😎 ja się pytam dlaczego jest tak mało napisane i nie stosujecie się do regulaminu 😁 czy wy na prawdę chciałybyście urodzić na stronie 6500 i zrobić sobie siare ?
martusa jak luteine i sterydy na płuca to z jakiej racji nie leżysz w szpitalu?

przestraszyły sie Gugi 😁 😎

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
chcieliśmy z M wyciągnąć w poniedziałek, a do kasy było 18 osób... to ja do niego, żeby sobie poszedł. i rozpięłam kurtkę, wypięłam brzuch i czekałam... 10-15 minut i nic, 3 krzesełka były i nawet tu mnie nikt nie puścił.. 🤢. więc zrezygnowaliśmy. i pożyczyliśmy od znajomych te euro, żeby on sobie wziął.

heh, czemu mnie to nie dziwi 😜
Agami kuruj siebie, maly na pewno tam spi w najlepsze!!
moj dzis nie dal mi spac i sie rozpychal po zebrach cala noc, a rano nie wiem o co chodzi cisnienie mi skoczylo o 20 wiecej niz normalnie (120/80) no i musze to poobserwowac.
ok, spadam nadrabiac dalej zaleglosci 😉

• Mamusia
nadia85 napisał(a):
Dzień dobry w ten mglisty poranek...
A ja mam pytanko do krótkoszyjkowców i innych, co macie w karcie ciąży napisane przy szyjce po ost wizycie?? ja mam 1,5/1/0

1,5 - długośćvszyjki (skróciła ci sie ciutke)
1 - rozwarcie zewnetrzne
0- rozwarcie wewnetrzne

ODPOCZYNEK Kochana!!!

• Mamusia
martusa - ja nie mialam krotkiej szyjki, ale lekko rozwarta i lezalam w szpitalu w 23tc, sterydow nie dostalam. teraz chyba jest juz ok bo nic gin nie mowila, nawet do praca mnie wyslala, hehe.
lez i odpoczywaj, nic wiecej nie zrobisz... ale naprawde odpoczywaj, lez, zeby mala nie naciskala glowka na szyjke!!! 3maj sie buziaki 😘

• Mamusia
nadia85 napisał(a):
Dzień dobry w ten mglisty poranek...
A ja mam pytanko do krótkoszyjkowców i innych, co macie w karcie ciąży napisane przy szyjce po ost wizycie?? ja mam 1,5/1/0

ja nie mam nic o szyjce 🤨 na iwyztcie powiedziala mi tylko ze szyjka jest utrzymana.

Ulka ja tez czuje jak mnie walnie w szyjke nieraz, ale nic mi nie mowila ze nisko jest glowka... oddycha mi sie tez calkiem niezle

• Mamusia
nadia85 napisał(a):
Kilka razy pytałam gina, czy to jest w porządku, czy nie za krótka, on mówił, że wszystko ok i nawet szczególnie nie muszę się oszczędzać... hmmm.... też mnie to zastanawia,,,

hmmm moze pod koniec ciązy to normalne w koncu to juz 36tydz...... lekarz pewnie wie lepiej ! ale ja przy rozpulchnionej a zamknietej mam sie oszczedzac.... 🤔

• Mamusia
nadia85 napisał(a):
dorianna napisał(a):
Jezuuu, ale naprodukowalyscie, czlowieka nie ma pol dnia i tyle do czytania 😉 Ale jest przynajmniej co robic hehe 🙂
Na szkole rodzenia mielismy o karmieniu piersia, no i cwiczonka jak zwykle 😆

A wy jak sie wogole zapatrujecie na ten temat, planujecie karmic cycusiem czy raczej z butli?
Bo ja jestem z cycem 😁
Ale to moze jutro o tym, bo teraz spadam do wyrka papa 😆

Ja też Dorianna chciałabym karmić piersią, ale boję się, czy dam radę...fizycznie i psychicznie...zobaczymy,,,
Chloe to o Tosi mowa, 3200 wyszło z usg 🙂
Dobranoc brzuszki 😘

no to ladny klocuszek! 🙂
ale wiesz wymiary z usg czasem myla, mi raz wyszlo ze maly przybral 900g w 3 tygodnie a potem ze tylko 300g, wiec pewnie pomiar byl niedokladny wzesniejszy... bedzie dobrze 🙂

ja tez sie nastawiam na cycka ale tez sie boje, ze nie dam rady... zobaczymy 🙂

• Mamusia
Ulka napisał(a):
gdzies wyczytałam ze ostatnie 2 tyg juz dziecko nie przybiera na wadze i mama nawet moze zauwazyc spadek wagi 1,5 kg, co niby oznacza ze porod sie zbliza. ale nie wiem
z jednej strony fajnie jest miec rozwarcie pod koniec ciazy bo pododno szybciej sie rodzi i mniej boli,
moja znajoma chodzila wlasnie zapomnialam ale gdzies od 37 tyg z rozwarciem 3 cm i urodzila po terminie, ale za to skurcze o 6 rano miala i sie zglosila do szpitala a o 8 juz urodzila, pierwsze dziecko

tak tez slyszlam, im mieksza szyjka tym latwiej sie rozwiera przy porodzie 🙂