Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
wanilia napisał(a):
aaagaaa ale będziesz miała wielki taras 🤪 A po salonie dzieci będą mogły na rowerze jeździć 😉I pomieszczą się grudnióweczki z dzieciaczkami na parapetówie 😁 My niestety z racji ograniczonych funduszy wybralismy mniejszy domek...

a ja na strychu mieszkam 🥴 buahahaha
Wanilia poka poka 🤪

• Mamusia
Rita napisał(a):
wanilia napisał(a):
aaagaaa ale będziesz miała wielki taras 🤪 A po salonie dzieci będą mogły na rowerze jeździć 😉I pomieszczą się grudnióweczki z dzieciaczkami na parapetówie 😁 My niestety z racji ograniczonych funduszy wybralismy mniejszy domek...

Rita ja póki co w kawalerce - wynajmowanej 😜

• Mamusia
wanilia napisał(a):

nasz dom w sumie do tych wielkich też nie należy... uważam że to jest takie max powierzchni, więcej nie potrzeba. bo np brat męża planuje budowę domu o powierzchni co najmniej 180m kw. ja uważam, że to po prostu więcej do sprzątania i drożej do wybudowania 😉

• Mamusia
Rita napisał(a):
wanilia napisał(a):

Wanilia poka poka 🤪

http://projekty.lipinscy.pl/Tuluza_V/
Garaż zmieniony na podwójny z zdwuspadowym dachem i drobne zmiany na dole, połączymy pom gosp z kibelkiem bo druga łazienka będzie na górze - plus dwa pokoje, takie poddaszowe ale to kiedyś...Narazie planujemy zrobic parter tylko

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Rita napisał(a):
wanilia napisał(a):

Wanilia poka poka 🤪

http://projekty.lipinscy.pl/Tuluza_V/
Garaż zmieniony na podwójny z zdwuspadowym dachem i drobne zmiany na dole, połączymy pom gosp z kibelkiem bo druga łazienka będzie na górze - plus dwa pokoje, takie poddaszowe ale to kiedyś...Narazie planujemy zrobic parter tylko

ładny zgrabny domek 🙂

• Mamusia
aaagaaa przede wszystkim dośc tani w budowie 🙂 Moi rodzice budowali dom z projektu tego biura i nie przekroczyli szacowanych kosztów a to ważne. A ja i tak sie boje że nas to przerosnie i sie zastanawiam czy nie zrobilismy błedu że nie kupiliśmy poprostu mieszkania... Ale oboje marzymy o domku i ogrodzie. A działka spora więc bede miała co robić 😉

• Mamusia
wanilia napisał(a):
aaagaaa przede wszystkim dośc tani w budowie 🙂 Moi rodzice budowali dom z projektu tego biura i nie przekroczyli szacowanych kosztów a to ważne. A ja i tak sie boje że nas to przerosnie i sie zastanawiam czy nie zrobilismy błedu że nie kupiliśmy poprostu mieszkania... Ale oboje marzymy o domku i ogrodzie. A działka spora więc bede miała co robić 😉

takie niedyskretne pytanie zadam, ile wynoszą szacowane koszty?

• Mamusia
Rita napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
Rita napisał(a):
noooo maciejka po deszczu achhhh 🤪

rewelacja, nie? 🙃

no baa 🤪

Wanilia brak słów 🙂 piękne te Wasze domki-życze Wam żebyscie spędziły w nich same radosne chwile 😘

dziękuję w imieniu swoim i Wanilii 😘

• Mamusia
Rita napisał(a):

Wanilia brak słów 🙂 piękne te Wasze domki-życze Wam żebyscie spędziły w nich same radosne chwile 😘

Dzięki 😘 Póki co szykuje sie na piękne chwile w kawalerce 😁 A na domek przyjdzie czas, ważne że udało się w tym roku coś ruszyć w tej kwestii 🙂 I nawet jestem zadowolona z kącika jaki zrobiliśmy dla małej na tej ograniczonej przestrzeni

• Mamusia
normalnie dziewuchy oszalały...wchodze sobie weekendowo, mysle max. 15 stron, a tu 45 od wczorajszego wieczora..dopiero skończylam nadrabiac i sie przy tym zmeczylam 🙂
kurde, chcielismy dzisiaj do kina na Niebezpieczna Metode" pojsc, ale sie okazuje, ze akurat w 2 multikinach w okolicy nie graja tego. wiec sobie mysle ewentualnie liisty do M. moge obejrzec, ale jak na zlosc cala sala zarezerwowana...grrrrrr, zla jestem no i siedzimy w domu 🤢

• Mamusia
my tez juz w domku.... w piatek sprzedalam sukienke slubna tak jak wam pisalam i dzis z tej okazji na tablica.pl kupilismy malemu w nagrode lezaczek fisher price z rytmem serca mamy... uzywany ale w super stanie 🙂
a Wasze domki śliczne... my o takim pomarzyć mozemy tylko 😞(( nawet nie wiem czy szansa na 3 pokoje bedzie kiedys... ale naprawde cudne domki....

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
a w moim avatarze pojawiła się maciejka 😁 bo mój mąż na naszego synka często zamiast Maciek, mówi Maciejka 🤪 a że uwielbiam zapach maciejki to może być 😎

Ha! To ja chcialam wstawic krzew jasminu 🙃 ale na Jasmin z Alladyna sie zdecydowalam 😁

Rozpisalyscie sie dziewczyny na tematy mieszkaniowe. Ech nawet sie nie wypowiadam, bo ja cale zycie w domu spedzilam i tez chcialabym teraz dom. A poki co siedzimy jak Wanilia w kawalerce mozna powiedziec.

Katja gratuluje Tobie nastawienia do podoru.
U mnie jak sie okzalo, maz wczoraj zle stapnal i prawie chodzic nie moze 🤢 Wiec jak porod sie zacznie to bedzie smiesznie 😁 Ale on stwierdzil ze zadzwonimy pod 15, po karetke i zabiora nas razem 😁 No ale z kumplem pojechal do szpitla, a ja jeszcze nie rodze, choc czuje, ze cos sie tam dzis dzieje!