Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
novaM napisał(a):
coquelicot napisał(a):
W Stanach przestrzegaja przed spaniem z dziecmi w lozku. Ostre... moze troche przesadzone?
http://deser.pl/deser/1,111857,10673393,Szokujaca_reklama___Spanie_z_dzieckiem_moze_byc_rownie.html

Coq wg mnie spanie z maleństwem jest niebezpieczne...sama wiem po sobie, że uparcie odkładałam Olę do łóżeczka w nocy ale dwa razy zdarzyło mi się przysnąć z nią na rękach przy karmieniu i obudziłam się po paru godzinach a Olka o mały włos z łóżka mi nie spadła bo nie wiem jak ale w nogach mi się znalazła 😮
Innym razem też przez zaśnięcie przy karmieniu była cała kołdrą przykryta i jeszcze zaplątana w poszewkę ale to chwilę tylko trwało na szczęście bo ocknęłam się jak mi pokarm poleciał i leżąc z mleczarnią na wierzchu chłodno mi się zrobiło 😮 😮 😮
Mówię Wam włos się jeży mi na głowie jak sobie przypomnę 😮 A ona miesiąca chyba jeszcze nie miała 😮

no dokladnie, trzeba uwazac jak cholera. a druga sprawa, dziecko naprawde sie przyzwyczaja i ni cholery nie mozna odzwyczaić...moja siostra spi ze swoim synem do tej pory, a Filip ma juz 6 lat..i nie da sobie wytlumaczyc, ze powinien juz sam. A jej maz spi w pokoju Filipa, bo we trojke sie nie mieszcza w sypialni. Takze chore, trzeba uwazac, bo taki dzieciaczek w mig sie przyzwyczai

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Zgadzam sie z Wami dziewczyny, dla mnie spanie z dzieckiem jest juz chociazby niewygodne, bo chyba raczej czuwalabym niz spala. Chodzilo mi raczej o to co Pammat te tasaki.

Tak jak napisali...żeby szok i poruszenie wzbudzić żeby machina reklamy, a w tym przypadku przekazu się sama nakręciła 🙂 No i im się udało...ryzykowane ale jak widać skuteczne...skłania do przemyśleń...

• Mamusia
lachony 55 stron przez niedziele ??????????? a co z spowolnieniem weekendowym???

masakra mam nadzieje ze nic mnie ważnego nie ominęło ..... 🙂
ale chyba dopiero jutro nadrobie zaleglości po wczorajszym wieczorze imprezka do 2.30 dzis dzien relaksu i lenia rano sie zamleduję 🙂
Buźki do jutra

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Na jakiejs francuskiej stronce czytalam komentarze mam do tej kampani i powiem Wam, ze sporo zwolenniczek wspolnego spania sie znalazlo.
Ale ja sobie nie wyobrazam 😮 Moge sobie z malenstwem polezec na lozku, ale spanie to spanie. No i tez moj komfort sie liczy 😜

Zawsze będzie tyle opini ilu wypowiadających je i to sprawa indywidualna...
Ja już swoje szokujące przeżycia mam za sobą i postanowienie co do małego jest takie samo co z Olą - nie będę spała z dzieckiem w jednym łóżku 😎 Koniec kropka 😎

...i z Olą plus tego jest taki, że bez problemu spała w swoim "dorosłym" łóżku i w swoim pokoju 🤪

• Mamusia
Tez jestem przeciwna spania z dzieckiem. Moj synek na szczescie nie mial problemu ze spaniem w swoim lozeczku i jak go odkladalam po karmieniu to spal bez problemu. To kwestia przyzwyczajenia dziecka i wiadomo, ze czasami chcialo by sie, ale trzeba uwazac...
Tak jak novaM pisala czasmi dziecko laduje tam gdzie nie ma i niewiadomo jak, a jak same zobaczycie to na poczatku kobiata jest tak zmeczona, ze nawet nie wiadomo kiedy, jak i gdzie i juz sie spi 😉 Nie ma problemu ze snem tak jak teraz 😉

hej kurde faktycznie napisałyście nieźle dużo!!! Weekend ale w sumie nie dziwie się zimno już na polku jest i nie chce się wychodzić z domu a ja już 2 dni nie wychodziłam i jutro pójdę do sklepu i do mamy na chwilkę!!!! Ja już po kolacji siedzę z mężusiem i oglądamy cały dzień telewizję!!! Chyba już dziś nie wejdę na brzuszka zobaczę pozdrawiam

• Mamusia
novaM napisał(a):
Agami napisał(a):
to od razu pro prosimy tak jak ta laska z tlc ccalosc 😁 skurcze wody parcie glowka 🙂 urodzimy razem 🙂

Heh Aga full serwis spróbuję zapodać a jakże 🤪
Już w sumie szukam w której sieci sobie neta wykupić 😜

trzymam za slowo ;D hehehe pelne sprawozdanie prosimy ;D a jak by sie jeszcze z wizja i dzwiekiem dalo to wow ;D ehehheheeh

• Mamusia
Nooo Aga muszę popytać o ten net w tel i wybrać w miarę tani pakiet o ile się da...
No i w ogóle się zorientować czy istnieje możliwość tak sobie włączyć np. na miesiąc tylko 😮
Mam nr z orange, play i plus więc mam nadzieję, że chociaż jedna z tych sieci będzie miała to czego potrzebuję 😉