Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
kasiuniaa1603 napisał(a):
kobitki powiedzcie mi prosze, czy jest możliwość, żeby w ZUS'ie dali mi aktualne ubezpieczenie na ten miesiąc?? ubezpieczona jestem, ale w pracy nie dają nam aktualnych i wtedy w szpitalu drą na mnie mor** 😠

jak tam w zusie to nie wiem ale u nas w pracy to wystarczy że poproszę babkę która zajmuje sie płatnikiem i drukuje RMUA od ręki to się drukuje i to jest ich obowiązek dac Ci taki druk potwierdzający ubezpieczenie myślę że to sie szybciej da załatwić niż w ZUS

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
marika321 napisał(a):
kobitki powiedzcie mi prosze, czy jest możliwość, żeby w ZUS'ie dali mi aktualne ubezpieczenie na ten miesiąc?? ubezpieczona jestem, ale w pracy nie dają nam aktualnych i wtedy w szpitalu drą na mnie mor** 😠

jak tam w zusie to nie wiem ale u nas w pracy to wystarczy że poproszę babkę która zajmuje sie płatnikiem i drukuje RMUA od ręki to się drukuje i to jest ich obowiązek dac Ci taki druk potwierdzający ubezpieczenie myślę że to sie szybciej da załatwić niż w ZUS

no tylko, że siedziba mojej firmy jest w Łodzi a ja mieszkam w Bydgoszczy.... ale nie wiem co się dzieje, bo zaczynam czuć się dziwnie. Jestem strasznie osłabiona, spuchnięta, głowa mnie boli i boję się, ze z moim organizmem znowu zaczyna dziać się coś złego.... 😞

• Mamusia
ja się na lekarza swojego nie decyduje ale kasę przygotowuję bo u nas znieczulenie zzo 800zł a cesarka na życzenie 1500 zł

więc gdyby mały nie chciał wychodzić to jak już spanikuje kupie tą cesarkę.......... normalnie idzie sie do kasy płaci i masz paragon .........

• Mamusia
marika321 napisał(a):
ja się na lekarza swojego nie decyduje ale kasę przygotowuję bo u nas znieczulenie zzo 800zł a cesarka na życzenie 1500 zł

więc gdyby mały nie chciał wychodzić to jak już spanikuje kupie tą cesarkę.......... normalnie idzie sie do kasy płaci i masz paragon .........

Polska to jednak głupi kraj... 🤢

• Mamusia
marika321 napisał(a):

no tylko, że siedziba mojej firmy jest w Łodzi a ja mieszkam w Bydgoszczy.... ale nie wiem co się dzieje, bo zaczynam czuć się dziwnie. Jestem strasznie osłabiona, spuchnięta, głowa mnie boli i boję się, ze z moim organizmem znowu zaczyna dziać się coś złego.... 😞

no to wszystko zależy jak to tam u Ciebie hula ale ja bym zadzwoniła do jakieś kadrowej i poprosiła by mi to wysłali poleconym to byś miała druk juz jutro albo w czwartek 🙂 no chyba że kiepsko tam z przepływem info bo wiem że są różne przypadki 🙂

• Mamusia
marika321 napisał(a):

Polska to jednak głupi kraj... 🤢

cóż mam powiedzieć ......wiadomo ze jak lekarz widzi wskazania do cersaki to ją robi na NFZ.......

ale wolę już takie rozwiązanie niż szukanie kogoś z potem na czole komu się powinno dac kopertę w razie jakiejś paniki 🙂

• Mamusia
marika321 napisał(a):

tu niestety sie nie da tak, dlatego pozostaje mi tylko ona... chyba bedzie widziala ze cos sie dzieje zeby cesarke zrobic w razie czego.

a poloznej zeby bylo sniesznie nie mozna sobie wybrac.... 😁

nie ma to jak sprawiedliwosc w pracy

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
marika321 napisał(a):
Nova gdzieś nam przepadła po tym KTG........

może coś się zaczęło dziać 🙂

ja to bym chciała po KTG, żeby pani doktor powiedziała do mnie: jedziemy do szpitala i rodzimy 🙂

jest taka opcja agaaa 🙂 a nova może się przykuła do łóżka i mówi bez Kajtka nie wychodzę.......

• Mamusia
marika321 moja wisi głową w dół i twarz ma przy kręgosłupie bo na usg w 3d jak chciałam zdjęcie jej buzi to nigdy nic z tego .....
ja też byłam na targowisku i kupiłam sobie stanik sportowy i jak co to będę wkładała do środka sobie pieluchę tetrową 😉 i kupiłam mały termos metalowy do torby do wózka na wyjazdy bo lepszy moim zdaniem termos z gotową wodą niż te gówniane pojemniki co NIBY trzymają ciepło ...
a tak mnie krocze boli i sikam co chwilkę.. chyba pójdę przyciąć komara 😁 zjadłam 2 bułki z roladą wędzoną i serkiem kiri kiri ziołowo czosnkowym i do tego zupkę z paczki rosół vifon bo nie mogłam się powstrzymać taką miałam ochotkę na nią 😁 chociaż w garnku dzisiaj ogórkowa 🙃

• Mamusia
pammat napisał(a):
marika321 moja wisi głową w dół i twarz ma przy kręgosłupie bo na usg w 3d jak chciałam zdjęcie jej buzi to nigdy nic z tego .....
:

pam jak ja byłam na 3d połówkowym to wtedy tez mały był buźka do kregosłupa 🙂 chociaż lekarzowi po kilku próbach tak od boku się udało zrobić zdjęcie buźki co zresztą wklejałam już te zdjęcia jakies... 😮 15 tyg temu........ale to zleciało............. 🤪 🤪 🤪
a teraz w najlepsze sie przekręcił ale wierze ze wróci to poprzedniej pozycji

kasiunia to gratuluje 😉 bo u nas załatwić coś w Zus-ie to porażka....... 🥴

• Mamusia
a teraz pytanie do mamusiek przeterminowanych jesteście jeszcze na zwolnieniu????? czy juz wam liczą macierzyński ????

bo właśnie wyczytałam :

Zwolnienie przysługuje do dnia poprzedzającego poród, potem rozpoczyna się urlop macierzyński. Co ważne, ostatnie 2 tygodnie zwolnienia nie są liczone jako początek urlopu - może on się rozpocząć wcześniej tylko na twoje życzenie. Jednak jeśli poród nastąpi po terminie, macierzyński liczy się od daty wyznaczonej przez lekarza. Natomiast gdy urodzisz wcześniej - od dnia narodzin dziecka.