Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

Beata4543879 napisał(a):
Cześć dziewczyny jak tam przedstawia się samopoczucie macie obajawy ciąży czy ciąża bezobjawowa ????

Witam 🙂
Naszych objawów jest mnóstwo 😉
Wystarczy poczytać kilka poprzednich stron tego forum 😉

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Grudnióweczki Kochane witam i o samopoczucia pytam 🙂 Mam nadzieję, że dzisiaj chociaż apetytu dostanę, bo takie piękne słońce.
Z moim mężem od razu wiedzieliśmy, że jeśli będzie dziewczynka to Natalka, a z imieniem dla chłopca mamy kłopot mnie się 😉 podoba Adaś
Powiem wam jednak, że jak pracuję z dzieciakami to imię bardzo odzwierciedla charakter i wiele imion kojarzy mi się chcąc nie chcąc mam kłopot z wyborem!
A tutaj na razie muszę wrócić do formy, aby w poniedziałek spotkać się z 23 rozdarciszków 😜

• Mamusia
U mnie dzis w miare ok. Choc wczoraj po wizycie w toalecie na dwojeczce znow kilka kropli krwi a potem brazowego sluzu. Mam wrazenie jakby mi tam przy napieraniu pekaly jakies naczynka...
Siedze dzis sama w domu i sie nudze... A taka ladna pogoda 🤢

• Mamusia
chloe napisał(a):
U mnie dzis w miare ok. Choc wczoraj po wizycie w toalecie na dwojeczce znow kilka kropli krwi a potem brazowego sluzu. Mam wrazenie jakby mi tam przy napieraniu pekaly jakies naczynka...
Siedze dzis sama w domu i sie nudze... A taka ladna pogoda 🤢

Czesc Chloe ... 🙂

Mialam identycznie...przez ostatnie dni plamienia, sluz byl brazowy -i pojawiał sie w takiej ilosci tylko przy 2 -czce, wiec idzie ku dobremu... 🙂
Alez sie usmialam z tymi patyczkami do uszu - hihihihihi- robiłam to samo 😜 myslalm ze tylko guga ma takie pomysly 🙃
Ja dzisiaj postanowilam sie zebrac i pojechac - pomimo ciazowej choroby lokomocyjnej 🤢- na zakupy z moim mezem... pusto w lodowce i znow mnie naszlo na spaghetti carbonare... 🙂

A ty kochana, odpoczywaj , ja mam za soba juz 2 tyg lezenia plackiem wiec czas na pozycje wertykalna 🙂

• Mamusia
Guga u mnie od poczatku to krwawienie pojawia sie tylko po dwojeczce i szybko przechodzi w brazowe i zanika, w ciagu minut... zastanawiajace to jest 🤨
Chyba przestane sie zalatwiac ze strachu 😜
Narazie odpoczywam, jeszcze dzis i jutro lezanko. W poniedzialek juz musze isc do roboty 😞( boje sie troche ale co zrobic 😞

• Mamusia
No widzisz a ja miałam od samego poczatku takze przy siusianiu !!! 😞
A...wiesz co.. niech Ci husband kupi czopki glicerynowe...4 zeta, bez recepty i zalatwiasz sie bez wysiłku ...samo wylatuje hhiihihhihi....
Jak dla mnie to masz bardzo wrazliwa szyjke...- tzn naczynka delikatne tak jak ja... - a fasol rosnie i sie tylko smieje 😁

• Mamusia
Powiedzial mi ze przyczyn moze byc 10...ale...
jezeli fasol rosnie i bije serduszko - nasze przypadki- to sprawa raczej zwiazana jest z :
tworzeniem sie lozyska, pepowiny, rozrostem macicy, nadwrazliwoscia szyjki -nadunerwieniem, ndmiernym wysiłkiem, przemeczeniem...lub hormonami....
Hormony bierzemy wiec niedoboru nie bierzemy pod uwage a reszta to sama natura... trzeba uwazac... 🙂
Kup sobie czopki glicerynowe- absolutnie bezpieczne- i zobczysz ze bedzie ok 🙂

• Mamusia
Beata4543879 napisał(a):
Cześć dziewczyny jak tam przedstawia się samopoczucie macie obajawy ciąży czy ciąża bezobjawowa ????

WITAJ BEATA!!
CIĄŻE"OBJAWOWE"JAK NIEWIEM CO 🙂
RAZ LEPIEJ ,RAZ GORZEJ-TRADYCYJNIE "RZYGANKO",BÓLE PIERSI,MDŁOŚCI W RÓŻNYCH POSTACIACH,ZMĘCZENIE,SENNOŚĆ,ZAPARCIA +HEMOROIDY.....EHHHH SAME "PRZYJEMNOŚCI!!! 😁
ALE WARTO SIE POMĘCZYĆ 🙂
POZDRAWIAM

• Mamusia
gosia20101 napisał(a):
Od wczoraj zauważam kolejna niechęć do następnego produktu a mianowicie zapachu kawy bleee... po prostu nic mi ostatnio nie smakuje, chyba najlepiej znoszę płatki z mlekiem

HEHE 🙂
TO ODRZUCENIE OD NASZEGO ULUBIONEGO JEDZONKA JEST CHYBA NAJGORSZE.CODZIENNIE PROBLEM-"CO BY TU ZJEŚĆ ŻEBY SIE NIE ZERZYGAĆ" 🙂
JA DZIS JAK OTWORZYŁAM LODÓWKĘ I ZOBACZYŁAM FILETY Z KURCZAKA TO LEDWO NA ZAKRĘCIE SIĘ "WYROBIŁAM"(DOBRZE ŻE KIBELEK NIEDALEKO KUCHNI) HEHE 🤪
2 DNI SPOKOJU A POTEM ZNOWU RZYGANKO!!! 😉

• Mamusia
CANDYNS napisał(a):
gosia20101 napisał(a):
Od wczoraj zauważam kolejna niechęć do następnego produktu a mianowicie zapachu kawy bleee... po prostu nic mi ostatnio nie smakuje, chyba najlepiej znoszę płatki z mlekiem

HEHE 🙂
TO ODRZUCENIE OD NASZEGO ULUBIONEGO JEDZONKA JEST CHYBA NAJGORSZE.CODZIENNIE PROBLEM-"CO BY TU ZJEŚĆ ŻEBY SIE NIE ZERZYGAĆ" 🙂
JA DZIS JAK OTWORZYŁAM LODÓWKĘ I ZOBACZYŁAM FILETY Z KURCZAKA TO LEDWO NA ZAKRĘCIE SIĘ "WYROBIŁAM"(DOBRZE ŻE KIBELEK NIEDALEKO KUCHNI) HEHE 🤪
2 DNI SPOKOJU A POTEM ZNOWU RZYGANKO!!! 😉

Hihihihihihi Ty zobaczylas chociaż kurczaka...mi wystarczyło ze przeczytałam, ze Ty rzygałas i ja LEDWO na zakrecie wyrobiłam 🤪

• Mamusia
gosia20101 napisał(a):
Ktoś tutaj pisał o spaghetti 😜 mniam... Jak pomyśle o obiedzie to mi się odechciewa. Najlepiej wchodzą mi zupy, reszta może nie istnieć

Tak to ja ...pisałam rano.... ale przewrotna ''natura'' nakazala mi ugotowac rosołek 🙂 🤪 🙃

• Mamusia
Ostatnio zrobiłam też spagetti kiedyś w tygodniu.
Zauważyłam dziwna rzecz, kiedy jestem w pracy i jem obiady z dzieciakami cokolwiek to nie jest to m ismakuje 🙂 Moja mam mówi, że choćby przez ten fakt powinnam nadal pracować .

• Mamusia
gosia20101 napisał(a):
Chloe: ( napisała)
Narazie odpoczywam, jeszcze dzis i jutro lezanko. W poniedzialek juz musze isc do roboty( boje sie troche ale co zrobic
Jaką masz pracę ? Pisałaś chyba, ze jesteś z zawodu weterynarzem ??

tak 🙂