Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
wanilia napisał(a):
coq juz drugi raz masz problem z ta kartą co się do męża przyczepiła. Może ja lepiej do swojego portfela przełóż...

Zawsze ja nosze w portfelu, ale jak on ja potrzebuje, to ja nie pamietam, ze ma mi ja oddac.
Nova niech gad sam jedzie do szpitala i mi wizyte ustala!!!! 😠 A skoro jest obowiazkowa, to musza mi ja przed porodem ustalic. .... A w ogole to dzieki za to co na niebiesko napisalas, nawet sie rozweselilam - pan Kleks zielarz 😁
Temat Allegro - Wam to dobrze, ja nie moge, bo przesylka za droga i sie nie oplaca 😞
Pammat a ja od dwoch dni mysle, ze o cos chcialam Cie zapytac, ale wypadlo mi z glowy -> o lozeczko mi chodzilo 😆
No i nawazniejsze!!! Weronika moja dzisiejsza nieprzespana noc, to tez miedzy innymi z powodu skurczy przepowiadajacych. Wlasnie co kilkanascie minut - choc z zegarkiem nie lezalam 🤔 zaczynal sie bol w podbrzuszu, typowy na okresidlo, a brzuch zbijal sie w twarda kule 😮 Nie wiem ile ich mialam, bolesne to tez nie bylo bardzo ale taki dyskomfort czulam no stres sie zaczyna. A wizyte mam za dwa tygodnie. Odkad wstalam nic sie nie dzieje.

• Mamusia
ja to czasem jak mam jakis ból brzucha to nie mam pojecia czy to skurcz czy nie mam nadzieje ze jak to beda skurcze to sie zorientuje ze to to 🙂
NovaM a czy ty sie orientujesz czy Werce odeszły same wody czy tylko te skurcze miała ?? twradnienia brzucha mam ale bez jakis szcególnych skurczy...... strasznie zielona czuje sie w tym temacie.....

• Mamusia
marika321 napisał(a):
ja to czasem jak mam jakis ból brzucha to nie mam pojecia czy to skurcz czy nie mam nadzieje ze jak to beda skurcze to sie zorientuje ze to to 🙂
NovaM a czy ty sie orientujesz czy Werce odeszły same wody czy tylko te skurcze miała ?? twradnienia brzucha mam ale bez jakis szcególnych skurczy...... strasznie zielona czuje sie w tym temacie.....

Marika ja tez sie obawiam, ze nie rozpoznam, ze to to TO 😁 ....te skurcze

• Mamusia
Marika więc przekazuję odpowiedź od Weroniki :
najpierw skurcze co 20 min, później co 17 min, później cisza i przed porodem w szpitalu odeszły wody...

Dziewczyny tylko musimy pamiętać, że nie zawsze wody same odchodzą...ja mimo przenoszenia Olki miałam przebijane na porodówce leżąc już na łóżku do porodu 😮
Ale wiecie po czym najszybciej wyczaić zbliżający się poród ??? ...przynajmniej większość kobiet tak ma... 😉 Co chwilę organizm daje znać, że chce do wc a nic nie wychodzi...to tak jak z zatruciem pokarmowym jak już wszystko z Was wyszło...jedynie siedzenie na kiblu trochę pomaga uśmierzyć ten wkurzający ból 😉

• Mamusia
Boze, Nova ty doswiadczona kobieto , bede sie kierowac twoimi wskazowkami 🙂 Powaznie boje sie, ze cos przeocze 😁

Maz zadzwonil "Jak sie masz kochanie, juz wrocilas ze szpitala?" No nawet nie podnioslam glosu na niego -> a co bede sie wkurzac, niech Yasmine ma swiety spokoj, bo spi akurat 🙂

• Mamusia
coquelicot napisał(a):

Temat Allegro - Wam to dobrze, ja nie moge, bo przesylka za droga i sie nie oplaca 😞
Pammat a ja od dwoch dni mysle, ze o cos chcialam Cie zapytac, ale wypadlo mi z glowy -> o lozeczko mi chodzilo 😆

Wy macie ebay 🙂 Czasem z tego tez korzystam 🙂 Najczesciej fakt faktem kupuje tam sprzet elektroniczny, bo doliczajac dostawe do Polski wychodzi taniej, ale nie tylko ostatnio np kupilam na ebay ksiazke do ITIL v3. w Polsce kosztuje ok 150 zl a z UK z dostawa zaplacilam 5 Funtow 🤪

• Mamusia
Basienka84 napisał(a):
coquelicot napisał(a):

Wy macie ebay 🙂 Czasem z tego tez korzystam 🙂 Najczesciej fakt faktem kupuje tam sprzet elektroniczny, bo doliczajac dostawe do Polski wychodzi taniej, ale nie tylko ostatnio np kupilam na ebay ksiazke do ITIL v3. w Polsce kosztuje ok 150 zl a z UK z dostawa zaplacilam 5 Funtow 🤪

A masz racje Basienko, ale to nie to samo 😉

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Nova mnie wszelkie podpowiedzi pomoga. 🙂

Jak wam wkleje taki mink to sie otworzy? Fajniusie zdjecia z dzieciaczkami w roli glownej : http://www.facebook.com/media/set/?set=a.161374100615344.42153.149110215175066&type=3

Hahah ta mała różowa supermenka jest superowa 😉

witam was kochane!!! Ja dziś fajny dzień, rano wstałam zjadłam śniadanko i potem do pracy zawieźć l 4 i pogadałam z dziewczynami luzik. Potem kuzynka na kawę przyszła pogadałyśmy!!! Byłam na obiadku u mamy i teraz siedzę a zaraz jadę na szkołę rodzenia nie chce mi się jak fiks ale cóż z dzisiaj jeszcze 3 zajęcia dam radę!!!! Nie wiem czy Gosia da radę!!!
Dziewczynki co do wydzieliny to też mam nie za dużo i biała lepka!!! W nocy mam tak samo z brzuszkiem jak wy tylko ja nie mam skurczy jakby tylko brzuch twardy jest jak wstaje do ubikacji!!! i takie to jest !!! Odezwę się wieczorkiem

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
pammat napisał(a):
coq - lepiej dzisiaj? :-*

Ja pier*ole!!!! Jeszcze gorzej! Siedze sobie wlasnie i probuje sie opanowac ze wscieklosci!!!!
Pomijajac FATASTYCZNA noc z meczarniami do 4 rano i zwleczeniem sie z loza bolesci o 13, to teraz powinnam byc u anestezjologa - wizyta OBOWIZKOWA! A siedze sobie tutaj, bo moj wspanialalomyslny maz posiada moja carte vitale, ktora uiszczam oplaty za wizyty. Biega, zalatwia sprawy i nosi ze soba ta pierd*lona karte, ktora ja musze miec zawsze przy sobie, bo tez nie wiem kiedy urodze i kiedy znajde sie w szpitalu!!! Ze wscieklosci rycze!!! Wczoraj nie poszlam do szkoly rodzenia po cudownej nocy, dzis pownownie cos. Niby nie ma problemu, ale bede musiala moj tylek tamprzemiescic i umowic sie na nowa wizyte, te mialam ustalana we wrzesniu wiec tez nie wiem jak szybko znajda mi jakies miejsce.
Jestem wsciekla, serce mi wali i az oddechu mi brak, bo dzis miala byc odhaczona wizyta i do przodu, mialo byc oddane siusiu... GENIALNIE

Teraz, zeby sie uspokoic poczytam Was, bo sporo napisalyscie.

oj, ty nerwusie jeden 😁
pamietaj, tylko spokój może Cie uratować!! (piszę ja, której wczoraj prawie serce z nerwów wysiadło 🙂

• Mamusia
Holi czesto masz zajecia w szkole. u mnie sie ciagnie od19 wrzesnia do 14 lispoada, ale ja mam w kazdy poniedzialek.
Nova mala supermenka jest boska. Swoja droga ktos mial bardzo dobry pomysl i ladnie go zrealizowal -> zakochalam sie w tych zdjeiach 😁
Aniqa nawet nie wiesz jak sie wsciekalam. Generalnie nie klne, bo sie jakos nie nauczylam, a dzis piszac posta nie moglam sie opanowac 😎 Mam nadzieje ze u Ciebie lepiej.

• Mamusia
a tak wogóle to dzien dobry!
własnie odebrałam wyniki moczu i glukozy. Tylko dzisiaj robilam w innym laboratorium niz wczoraj. no i zgłupiałam.: na dzisiejszym wyniku, ani glukozy, ani ketonów ani białka w moczu!!!!! a wczoraj było wszystko!! no masakra, i jak tu wierzyc wynikom, w ciagu jednego dnia wszystko by znikło??!!Niemozliwe przeciez. Jutro mam wizyte u gina na 9, pokaże mu oba, niech osadzi, który jest dobry, ja jestem na to za głupia 🙂

• Mamusia
wanilia napisał(a):
meliska a co Twój lekarz mówi na to twardnienie brzucha i bóle?

o d p o c z y w a ć...
Te bóle jakby okresowe to od kilku dni mam, bo tak to brzuch twardniał, ale żadnych odczuć w związku z tym nie miałam.
Skracająca się szyjka + twardnienie = 2 x 1 luteina 🤢
Wizyta dopiero w poniedziałek, ale mam nadzieję, że to macica ćwiczy przed grudniem 🤔
Daj znać jak u Ciebie po wizycie!!!