Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

No w końcu się powiększa 🙂 !!!
Bo tak czasami samotnie się tu poczuć można 😜
@ Marta -> jutro za dużo się nie dowiem ponieważ będzie to "zwykła" wizyta ale pewnie powie mi czy już "rosnę od środka" 😁 ...usg pod koniec miesiąca zrobię bo już nie chcę kolejnych niepewności 🤢

Dziewczyny pytanie mam...męczy Was kłucie w dole brzucha ??? ...bo o piersiach już nie wspomnę 😠

Pozdrawiam 🙂

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dzień dobry bardzo dziewczynki 😆
Chciałam Was tylko poinformować o tym, że jak wszystko będzie szło tak dobrze jak teraz to na dniach już będę mogła oglądać i moje małe serduszko 🤪
A tak na poważnie...lekarka powiedziała, że macica rośnie prawidłowo i, że jak nie mam plamień to jest dobrej myśli 🙂 I że to jest w końcu to o czym marzę od dłuższego czasu 🤪 Powiedziała też żeby nie spieszyć się z usg bo to tylko nerwy kumuluje 😉
Więc poczekam i zrobię pod koniec miesiąca...mam nadzieję, że wytrzymam 😜

@ GUGA -> dostałam dzisiaj od mojej lekarki tabletki na męczące w ciąży mdłości 🤪 !!!!! ...nawet dwa opakowania 🙃
To jest "MAMMA FOLIKUM B6" , to jest suplement diety więc nie na receptę 🙂 Ja już od dzisiaj biorę, mam nadzieję, że pomoże 😉

Miłego dzionka :*

• Mamusia
Marzenka, bardzo się cieszę razem z Tobą dobrymi wieściami...teraz tylko korzystać z pogody i czekać na USG 🙂
Mi niestety żadne w świecie tabletki na mdłości nie pomagają - nawet mam je o 0400 nad ranem 😞
Ech ...warte tego 😁
Buzki i miłego, słonecznego dzionka

guga napisał(a):
Marzenka, bardzo się cieszę razem z Tobą dobrymi wieściami...teraz tylko korzystać z pogody i czekać na USG 🙂
Mi niestety żadne w świecie tabletki na mdłości nie pomagają - nawet mam je o 0400 nad ranem 😞
Ech ...warte tego 😁
Buzki i miłego, słonecznego dzionka

Ojj byle pogoda dopisywała 🙂
Ale myślę, że ten czas do usg to będzie udręka czasowa...a mojego "czasoumilacza" brak 😞
A co do Twoich mdłości to z całego serca współczuję 🤨 ...ale tak jak napisałaś dla małego serduszka warto pocierpieć 😁

Korzystając z pogody idę z moją Olą na zajęcia plastyczne...może dzisiaj będą dzieciaczki w plenerze tworzyć 🙃

Pozdrawiam cieplutko 🙂

• Mamusia
Witam dziwczyny,

Pisalam wczesniej ze mam taki dziwny palacy bol w lewej czesci podbrzusza. No wiec dzwonilam do lekarza, ktory stwierdzil ze to normalne. Jestem po ICSI i moje jajniki sa ciagle spuchniete.A czuje je z lewej strony, gdy to lewy jajnik wyprodukowal najwiecej komorek jajowych. Dalej mnie dziwnie boli, ale sie troche uspokoilam. Podobno to moze trwac nawet do 12 tc, gdyz ciagle wzrasta Hcg i jestem rowniez na progesteronie 🙂, Skan mam na 3/05 dopiero.
uff...oby to bylo to 🙂...no jeszcze te hemoroidy 🤢 i nocne wstawanie na siusiu 😜
Dla mojego malenstwa wszystko przezyje 🙃

Z mezem starlismy sie 2 lata i nic 😞.
A tu nagle medycyna przyszla z pomoca 😁

serdeczne pozdrowienia
4tc i 6d

• Mamusia
Czesc mamuski 🙂

Dzisiaj sie obudzilam i reka jakby odjal wszystkie dolegliwosci..ale nie na dlugo 🙂. Mam uczucie lekkich skurczy w dolnej czesci podbrzusza. Przeczytalam, ze to calkiem normalne poniewaz macica sie rozciaga jak i rowniez wiazadla. Duzo pic i odpoczywac.
Dzis mam pelny 5tc 🙂))
Czy ktoras z was odczuwala lekkie skurcze, podobne do okresowego ale znacznie slabsze??

Milego dnia wam zycze
Pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Gratuluje Ulka 🙂
To Twoja pierwsza ciaza??Moja tak..strasznie ublagana i wymarzona. Takze kazdy skurch, nie taki bol - mam od razu zle mysli 🤨
Pojscie do lekarza nie zaszkodzi, a przy najmniej bedziesz spokojniejsza 🙂)
Ja mam dopiero wizyte 3/05/11 i powiem szczerze ze tez bym poszla wczesniej 🙂)..ale co ma byc to bedzie. Jesli jestem nie pewna, to dzwonie do lekarza.
Mi te skurcze o ktorych piszemy pojawily sie dzisiaj rano i sa lekkie ale caly czas 🤨
Jak na razie nie biore przeciwbolowych, gdyz nie jest tak zle 🙂

pozdrawiam
🙂

Hello ciężarne i te już trzymające swoje dzieciaczki na rękach 😆
Zmieniłam sobie dzisiaj lekarza od usg 🙂 W końcu na miejscu i nigdzie jeździć nie muszę 🙂 Już przez telefon zdobył moje ogromne zaufanie...zapytał o datę mojej ostatniej @ i początkowo stwierdził, że mogę spokojnie zrobić usg pod koniec maja dopiero...jednak zaraz po tym jak mu powiedziałam, że ostatnio miałam puste jajo płodowe szybko zmienił zdanie i stwierdził, że nie ma na co czekać żebym katuszy myślowych nie cierpiała 🤢...już go lubię 😉 Tak więc żeby już było wszystko widać (jak będzie ok) idę na usg 28 kwietnia 😉 Piszę na zielono bo to kolor nadziei...jestem nią przepełniona jak nigdy w życiu 😆 !!!!

A jak tam u Was kochane 🙂 ??? Jakieś nowe dolegliwości się pojawiły ??? Nowe zachcianki, a może rosnąć już zaczynacie 🙃 ???
Buziaki 🙃

• Mamusia
Marzenakamil napisał(a):
chloe napisał(a):
Witajcie, dolaczam do was z terminem na 31.12 😉

witamy serdecznie 😆
super masz termin 😆 już jestem ciekawa kiedy urodzisz 😉

pozdrawiam 😘

😉
narazie odliczam dni do konca pierwszego trymestru. Poprzednia ciaze poronilam 13/14tc. Ale tym razem mam przeczucie ze wszystko bedzie dobrze 🙂)

• Mamusia
Ulka napisał(a):
a czemu poroniłas, zle sie dziecko rozwijało? przeciez musiala byc jakas przyczyna
ja to strasznie sie tego boje, ale uwazam ze nic bez powodu sie nie dzieje , czy lekarz ktory cie prowadzil mowil, ze ciaza jest zagrozona, bralas jakies leki? 😲

Do tej pory nie wiadomo czemu... 😞 wszystko szlo dobrze, jeszcze w 13tc bylam na usg u mojej gin i serduszko ladnie bilo, a tydzien pozniej na rutynowym usg 3D zamiast dowiedziec sie ze dzidzius jest zdrowy, dowiedzielismy sie ze niestety seduszko juz nie bije... 😞.Szok! Padlo rowniez podejrzenie e kosci czaszki nie rozwijaly sie prawidlowo. byc moze to bylo przyczyna obumarcia plodu. Nie poronilam sama. Musialam miec zabieg w szpitalu, po dwukrotnm usg, przez dwoch roznych lekarzy, ktorzy potwierdzili "graviditas obsoleta" czyli ciaze obumarla. Zrobilam po tym mase badan, ja i maz jestesmy zdrowi. Uslyszlalam tylko ze czasami tak jest i nieraz pierwsza ciaza to taki falstart. Pochowalismy dzieciatko, choc w naszyn sercach zyje nadal.
W kwietniu postanowilismy sprobowac ponownie, i od razu udalo sie z czego bardzo sie cieszymy. Tym razem musi byc dobrze, mamy przeciez malego wstawiennika u Pana Boga 🙂
Ulka nie boj sie na zapas, bo to dzidziusiowi szkodzi. Poronienia zdarzaja sie w co piatej ciazy, wiec statystycznie wyczerpalam juz limit na nas wszystkie 😉 Musisz nauczyc cieszyc sie ciaza, nawet sama w sobie - zobaczy ile kobiet pragneloby zajsc w ciaze a nie moga. Nie mysl co bedzie zle. Dobrze sie odrzywiaj, nie stresuj i na pewno bedzie wszystko dobrze! 🙂

Hejka dziewczyny 😆
Przestańcie się już zamartwiać i cieszcie się swoim stanem 😆
Ja też przeżyłam dwa razy ciężkie chwile z ciążą ale cały czas mam nadzieję, że tym razem będzie ok 😆 Więc dopóki nic się nie dzieje to proszę o szeroki uśmiech i pozytywne myślenie 🤪
Pogoda dopisuje i aż chce się żyć 🤪 !!!!!!!

Miłego dzionka 😘

• Mamusia
Ulka napisał(a):
zaczelam rozmyslac i powiem wam ze test ciazowy zrobilam przed terminem spodziewanej miesiaczki czyli w jakims 25 dniu cyklu i wyszedl mi dosc wyraznie , to troche dziwne bo u wiekszosci co testuja po terminie pojawia sie cien kreski, a ja nie dosc ze pare dni przed to jeszcze zadnego cienia nie bylo, tylko 2 kreski normalne, cykle mam dosc dlugie 30 paro dniowe zrobilam bete i potwierdziło ciaze 2 tygodniowa, a jutro ide zrobic bete jeszcze raz, zeby zobaczyc czy wszystko jest ok bo juz nie wytrzymuje w tym czekaniu i zastanawiam sie czy isc wogole na wizyte teraz chyba poczekam do 7 tygodnia, co wy na to?

Hej, nie przejmuj sie, mnie test wyszedl pozytywny (bledziutka kreseczka) pierwszy w 9-tym dniu po owulacji, tj w 23 dc. W 10-tym dniu po juz byla znacznie gubsza 🙂 Jak zajrzysz na fertility friend to zobaczysz ze wiekoszci dziewczyn pozytywne testy wychodza juz w 9-10 dniu po owulacji. Takze wszystko w normie 🙂

• Mamusia
Ulka napisał(a):
a czemu poroniłas, zle sie dziecko rozwijało? przeciez musiala byc jakas przyczyna
ja to strasznie sie tego boje, ale uwazam ze nic bez powodu sie nie dzieje , czy lekarz ktory cie prowadzil mowil, ze ciaza jest zagrozona, bralas jakies leki? 😲

Ulcia, witaj w klubie tych panikujących 🙂
Ja też sie martwie ale, czy tak czy tak, to nie mamy na nic wpływu!!!
Naczytałam sie na jakis dołujacych forach i miałam traumę zamiast sie cieszyć.... teraz - tzn po kilku ''trzęsawkach'' - staram sie mysleć pozytywnije... to trudne, wiem, ale próbować trzeba 🙂
Badanie usg przed 8 tyg nie ma sensu - naprawde jeszcze wieksze nerwy jak nic nie zobaczysz (bo za wczesnie) -jak to ze mna bylo...
U mnie z kolei test ciązowy wychodził bladzudko az do tygodnia po spodziewanej miesiączce... róznie to bywa z tym sikaniem... 🤪
Pozdrawiam cieplutko