Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
"Długo zastanawiałam się nad wielkością dawki... na buteleczce było napisane - 1 łyżka stołowa, zaś w internecie pisano o 3-4 łyżkach a nawet 1/4 szklanki zmieszane z 3/4 soku ! [ze względu na rzekomy paskudny smak nie do przełknięcia]
powiedziałam sobie raz kozie śmierć i wypiłam 2,5 pełnych łyżek, tych do zupy 🙂 wcale nie było takie złe... popiłam herbatką, i czekałam, tak jak napisano efekt przeczyszczający powinien nastąpić d 2 do 6 godzin po spożyciu, wypiłam o 19.
Czekam, czekam... Po 22 poszłam do WC, faktycznie przeczyściło trochę, ale bez przesady, skrętu kiszek nie dostałam. przed 24 położyłam się spać, bez większych nadziei bo poza jedną wizytą w Wc nic się nie działo. myślałam sobie: a może za mało wypiłam i przeczyściło mnie za słabo, może jeszcze łyknąć? ale postanowiłam najwyżej wypić więcej za 2 dni, a jak i to nie podziała to odpuścić. Na szczęście nie musiałam 🙂 O 3 w nocy obudziły mnie skurcze, nie jakieś super mocne, ale regularne. nie spałam już tylko liczyłam i zapisywałam skurcze, co jakiś czas chodziłam siusiu. przed 7 rano załatwiając się poleciała krew - czop hura! umyłam włosy, spakowałam się, o 12 w południe zgłosiłam się do szpitala z rozwarciem na 4 cm, z nerwów chyba akcja na 2-3 godzinki ustała, skurcze się wyciszyły, pielęgniarki kazały mi dużo chodzić po szpitalu , no to chodziłam, pod wieczór juz nie dawałam rady bo skurcze były zbyt bolesne, o 24 położono mnie na porodówce na łóżku porodowym, o 4:30 synek był już ze mną 🙂
Nie wierzyłam, że olej coś ruszy, a jednak 🙂 pomogło, chodź sama nie wiem jak to możliwe, to jednak czyni cuda."

no to NovaM szykuj się^^ 🙂

• Mamusia
kasiuniaa1603 napisał(a):
NovaM ten olejek jest podobno świetny na włosy i rzęsy 😁 Więc na pewno się nie zmarnuje 😉 A jak się czujesz??

Mała buteleczka więc do czegoś zużyję 🙂
A czuję się normalnie ... tylko taki posmak czuję w gardle nadal po tym oleju... bleeeh...

• Mamusia
Heh noooo to jak na mnie tak zadziała to akcja będzie błyskawiczna bo przy drugim już kanał rodny szybciej dzidzia przeskakuje 🤪
Ale ja raczej pozostanę przy tej dawce, którą sobie zaaplikowałam bo nie chcę przesadzić...moje hemoroidy po pierwszym porodzie mogą tego nie wytrzymać 🤨

• Mamusia
novaM napisał(a):
NovaM ten olejek jest podobno świetny na włosy i rzęsy 😁 Więc na pewno się nie zmarnuje 😉 A jak się czujesz??

A czuję się normalnie ... tylko taki posmak czuję w gardle nadal po tym oleju... bleeeh...

Wyczytalam, że dobrze zjeść na to pomarańczę, więc jak masz pod ręką o wcinaj 😁

• Mamusia
novaM napisał(a):

Wyczytalam, że dobrze zjeść na to pomarańczę, więc jak masz pod ręką o wcinaj 😁

Mandarynkę po tym wciągnęłam 🤪

Ale ciekawość mnie zżera mówię Wam 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Helloł laseczki 🙂
Przed chwilą mi posta skasowało 😠 😠 😠 😠
Ogarnąć się w moim przypadku to chyba nierealne 🤨
Jula się z cycem nie rozstaje... laktacja się rozszalała... zapewne za jej sprawą... w jednej piersi mi zawór chyba strzelił i ... kapie 😉
Zaległości to ja chyba do Nowego Roku nie nadrobię ☺️ sprawdzę chociaż newsy, ale chyba Marzenka na bieżąco informowała mnie 😘
Dla wszystkich buziaczki 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘...
... tęskniłam za Wami 🙂