Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Caterina napisał:
Witam zalogowałam się dopiero dzisiaj ale też się wciągnęłam w przeglądanie całej stronki 😉 Mam pytanie czy was też głód budzi o 7 rano? 🥴

Mnie głód budzi czasem koło północy, ale staram siezagłuszyć go wodąmineralną, bez przesady, ile można jeść 🙂

• Mamusia
olenka_wi napisał:
hello - ja tez na wrzesień sie pcham .... tak czytam różne fora i napotkałam na bolące nogi w ciąży, ja jestem w 12 tc i mam wrażenie jakby w nocy mnie "kręciły" niby bolą, niby drętwieja ... nie przyjemne uczucie ...

oleńka_wi polecam wiecej magnezu 🙂

• Mamusia
ata ja nie wymiotuje ale casami mam tak ze cały dzien jest mi tak niedobrze ze chciałabym zwymiotowac i zeby bylo po wszystkich a nie sie meczyc i nic 😉
Ostatnio to strasznie meczy mnie zgaga juz nie moge wytrzymac teraz na 13go chyba pojde do lekarza to sie zapytam co on na to moze wymysli mi jakis zloty srodek 😉

• Mamusia
no miętke tez czasami pije 🙂
dzis tak patrze ze juz mi 15 tydzien strzelił 🙂 dzidzia moja ma juz pewnie jakies 7-8cm bo jak byłam w 13tyg na uSG to miała 6cm i wziełam sobie linijke do reki i odmierzyłam 7cm i przyłorzyłam do brzucha hehe... juz mi odwala :P

• Mamusia
olenka_wi napisał:
hello - ja tez na wrzesień sie pcham .... tak czytam różne fora i napotkałam na bolące nogi w ciąży, ja jestem w 12 tc i mam wrażenie jakby w nocy mnie "kręciły" niby bolą, niby drętwieja ... nie przyjemne uczucie ...

Dzisiaj dużo chodziła po sklepach i właśnie nogi tak strasznie mnie bolały jakbym miałam z 80lat,jedna mi drętwiała co chwilę i czułam ból w pachwinach 😞 Byłam zaskoczona,bo od samego początku ciąży nie czuła czegoś takiego..Teraz chyba dopiero macica porządnie się rozrasta i miednica ma większe obciążenie.. 🤢

• Mamusia
paatrycja_89 napisał:
no miętke tez czasami pije 🙂
dzis tak patrze ze juz mi 15 tydzien strzelił 🙂 dzidzia moja ma juz pewnie jakies 7-8cm bo jak byłam w 13tyg na uSG to miała 6cm i wziełam sobie linijke do reki i odmierzyłam 7cm i przyłorzyłam do brzucha hehe... juz mi odwala :P

hihi ja też tak zrobiłam kiedy wróciła z USG:laugh: moje maleństwo miało w 12 tygodniu 56 mm 🙂
A co do snów haha chyba wszystkie tak mają kobietki ciężarne,mnie też ciągle śni się,że urodziła..albo,że bawie się z dzieckiem 🙂

• Mamusia
ata38 napisał:
Fajnie dziewczyny, że pojawiłyście się na forum. Można podzielić sie troskami i radościami...
fajnie 🙂

prawda 🙂jest nas więcej.. 😉 Dziś obiecałam sobie,że pójdę o 21:00 spać,a nie o 22:00 jak ostatnio chodziłam:laugh: Tak więc Słodkich snów,dobranoc 🙂

• Mamusia
Dzień dobry Kochane Wrześniowe Mamusie 😉
Jak minęła dzisiejsza nocka?. Mam nadzieje, że jesteście wyspane i pełne sił. Ja tradycujnie zbudziłam się zupełnie wysoana, tak koło 1 w nocy i do 3 próbowałam zasnąć. Okropność. Nie lubie tego 😞

• Mamusia
ja tak średnio wyspałam się,w nocy wstaje często do toalety..poza tym od dwóch dni bolą mnie biodra,a dokładniej tam gdzie jest łączenie końca kości udowej z miednicą 😞 musze przekręcać się ciągle z boku na bok 🤢 ,a jak dziś szłam ulicą to masakra..Zawsze byłam szczupła..podejrzewam,że wszystko rozrasta się..

• Mamusia
ata38 napisał:
a mnie dopadło jakieś paskuden przeziębienie...
katar, gardło i potworny ból głowy, dobrze że temperatury nie mam bardzo wysokiej, tylko 37,5

pewnie zaraziłas się od męża albo dziecka 😞 idź do lekarza,przepisze Ci coś i szybko przejdzie.Ja byłam wczoraj
u lekarza i przepisała mi krople na katar o niebo lepiej.Gardło już mnie nie boli dzięki tym płukankom z rumianku i szałwii,naparwdę pomaga.Zdrowiej szybko!