Skocz do zawartości

CzerWCowe wieDZmy 2009-----CIaGLe RAzEm MAmuSKI:): | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zefer

1295

• MAMULA

1889

• zoltri

1139

• lucky

990

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a skąd ja mam wiedzieć co wasze żołądeczki europejskie jedzą:P

to może co ma być do jedzonka to mi ułatwi bo ja jako matka polka ceny bielskioe znam:P

ja myślę że kiełbaska, karkóweczka jakiś drób oczywiście oscypki z żórawiną, chlebuś, musztardka ketchup, sałatka ze świeżych warzyw, soki: pomarańcz i jabłko plus czarna pożeczka i coca-cola mniammmmmm 🙂 i nie wiem co jeszcze ☺️ piszcie cholera jasna

• Mamusia
Radzia napisał:
a skąd ja mam wiedzieć co wasze żołądeczki europejskie jedzą:P

to może co ma być do jedzonka to mi ułatwi bo ja jako matka polka ceny bielskioe znam:P

ja myślę że kiełbaska, karkóweczka jakiś drób oczywiście oscypki z żórawiną, chlebuś, musztardka ketchup, sałatka ze świeżych warzyw, soki: pomarańcz i jabłko plus czarna pożeczka i coca-cola mniammmmmm 🙂 i nie wiem co jeszcze ☺️ piszcie cholera jasna

dla mnie oki,a ten sok z czarnej porzeczki to strzał w 10 🤪

• Mamusia
zoltri napisał:
wspaniale menu

dla naszych wyglodnialych spragnionych polskiego jadla jest zajebiscie:P:P:P

wiecie ze ja nigdy oscypka nie jadlam:P:P

az wstyd sie przyznac

a gdzie ty się uchowałaś bez oscypka,przecież to najpyszniejszy ser świata 🤪

• Mamusia
JA JAK SIĘ NACZYTAŁAM I JEDZONKU I PICIU TO CHOCIAŻBY CH.. NA CH..STANĄŁ(PRZEPRASZAM ZA WYRAŻENIE:blush 🙂TO BĘDZIEMY,PUJDĘ DO MOJEGO UKACHANEGO LUKASAK I BĘDZIEMY NA 200%OSCYPECZKI MNIAM,OGÓRECZKI MNIAM,SMALCZYK ACH... 🤪

A CO DO PREZENCIKÓW DLA MALUCHÓW NO TO JAK CHCECIE JA MOGĘ BYĆ ZA 🙂

LECĘ ŚPIOCHAĆ 😘 😘 😘

• Mamusia
hmmm ale będzie się działo 🙂

a u nas się podziało... przyszły nam rachunki za internet po 157 zł! (teraz płaciliśmy chyba 80) no i Grześ zadzwonił czemu tak i okazało się że niby przez pierwsze 12 miesięcy umowy była promocja a teraz możemy mieć dalej ten internet ale musimy za niego płacić co najmniej 134 zł! paranoja, no i Grześ jutro zbiera rano cały internetowy sprzęt i idzie im niegrzecznie podziękować za współpracę. Na szczęście nie ma problemu z nowym dostawcą bo nawet na klatce się ktoś reklamuje i za internet i kablówke (takie samo łacze co mamy) chce tyle ile płacimy teraz za sam internet, ale brzuszka przez pare dni nie będzie 😞 ale będę myślała o Was mamuśki kofane 😘

a mi dziś Grześ przyniósł bukiet róż i to takie w takim niebanalnym kolorze jakie miałam w bukiecie ślubnym 🙂

trzymajcie się cieplutko

• Mamusia
Hej laseczki

ja już obiadek wstawiłam dzisiaj sosik z kluskami śląskimi mniammm...

pościel się wietrzy i za jakąś godzinkę na spacerek pójdziemy

nocka dzisiaj super ale to chyba dlatego że mała już coraz mniej śpi w dzień praktycznie może z 2h, cyce chyba wróciły do normy 🙂

Anula ja nawet nie zakładam że ciebie nie będzie 🙂

Co do prezencików to spytałam bo nie chcę potem wyjść na debila że nie będę miała nic dla waszych pociech a wy wyskoczycie więc chyba symbolicznie coś kupię ale to w formie pamiątki bo ciuchów każda z was ma pod dostatkiem, ale też pisze nie zobowiązująco!!!!

• Mamusia
JA TEŻ JUŻ WSTAŁAM 🙂

MAŁA DZISIAJ MI SIĘ OBUDZIŁA NAJPIERW O 1,POTEM O 5 I TERAZ ŚPI 🙂

OBIADEK MAM Z GŁOWY,BO WCZORAJ ZROBIŁAM ROSÓŁ WIĘC DZISIAJ POMIDORÓWKA:P

RADZIA WIEM JA MUSZĘ BYĆ!!! 🙃

NO JA TEŻ UWAŻAM,ŻE TAKIE DROBNE PREZENCIKI SOBIE MOŻEMY ZROBIĆ,I TAK JAK RADZIA PISZE NIE JAKIEŚ CIUCHY ITP,BO TROCHĘ NAS BĘDZIE I NIE CHCEMY NIKOGO NARAŻAĆ NA DUŻE KOSZTY,BO SAM PRZYJAZD DO SZCZYRKU,PALIWO ITP BĘDZIE NAS TROSZKĘ KOSZTOWAŁO 🙂

JESZCZE POCZEKAJMY CO RESZTA DZIEWCZYN MYŚLI O TYM POMYŚLE 🙂

• Mamusia
JESTEM!!

ANULKA, ANULA, ANIUTKA! BUZIAKI DLA WAS!! SPOZNIONE ALE SZCZERE!

GOS WOZEK JEST SWIETNY I NA LATA BEDZIE 🙂

DLA KUBUSIA I HANECZKI BUZIAKI NA TO CHOMONTO!

KATHY MOJ TYMEK TEZ SRAJDEK, ALE OSTATNIO WIECEJ SIUSIU NIZ KUPKA- CO 3 PIELUCHA KUPA ALE TAKA WIEKSZA. 🙂

NIE MIALAM NETU, COS TAM CHYBA NAPRAWIALI WIEC MY SIE W AUTO PAKOWALISMY I W TRASE NA KASZUBSKIE TERENY NAD JEZIORKO CZY DO LASU. PRZYNIESLISMY PCHLY DO DOMU I KOTKA BIEDNA POGRYZIONA, KOT MIAL SZCZESCIE ,BO U TESCIOWEJ JEST JUZ JAKIS CZAS ( ODDANY NA CHWILE NA CZAS RUI MALEJ) ALE JUZ OPANOWANA SYTUACJA.

TYMEK MA TAKA DELIKATNA KASZKE NA BUZI, NIE JEST CZERWONE TYLKO W KOLORZE SKORY I NIE WIEM CZY TO NIE JEST JAKIES UCZULENIE NA JEDZENIE 😞 DZIS MAMY SZCZEPIENIE WIEC ZAPYTAM DOKTORKE CO TO. POZA TYM JEST OGROMNYM SSACZEM 🙂 JESTESMY NADAL NA CYCU ALE TROCHE CZASEM DAJE MU "NARKOTYKU"- SZCZEGOLNIE JAK MARUDZI- WYPIJE CIEPLEGO 40ML I PADA NA RYJEK A JA MAM SPOKOJ. W NOCY TYLKO CYC ALE NIE MARUDZI- SPI PRAKTYCZNIE OD RAZU PO CYCU. ZAUWAZYLAM ,ZE GDY MAM PELNE I NABRZMIALE PIERSI TO TYMEK JEST SYTY I NIE MUSZE GO DOPAJAC. GDY SSIE TAKIE FLACZKI TO JEST NIEDOJEDZONY I WTEDY WLASNIE LECI TROCHE BUTLI .

IDE ROBIC SNIADANKO, W SOBOTE PRZYJEZDZA PSIAPSIÓLKA Z WROCŁAWIA WIEC BEDE KILKA DNI ZAJETA.

DO SZCZYRKU JUZ WIEM ,ZE NIE DOJADE,COS SIE PLANY U MEZA ZMIENILY I CHYBA NAWET W BIESZCZADY NIE POJEDZIEMY.
ZA TO ZNALAZL MAZ DZIALKE Z DOJSCIEM DO RZEKI- 2 HEKTARY I JEST OK.50KM OD GDANSKA, PIEKNA! JAK DOBRZE POJDZIE TO JA KUPI 🙂 TYLKO ZEBY FACET ZA DUZO NIE CHCIAL.

• Mamusia
witam wiedzmy 🙂
ale macie marzenia kulinarne:P oby to wszystko tylko wypaliło!ja inaczej sobie nie wyobrażam ,muszę was poznać osobiście!nie ma innej opcjii!Już nie moge się doczekac,i strasznie szkoda ,że nie bedzie nas wszzystkich 😞

Niebo
a ta działeczka na tą twoją hodowlę rysiów?dobrze pamietam???Powodzenie w negocjacjach,to za rok ,robimy zlot czarownic na twoich hektarach i napawamy sie morskim jodem???hihihi

My wczoraj pospacerowalismy i zapomniałamwam napisać ale wskoczyłam sobie na 6 min na solarium ,bo juz nie moge na siebie patrzec ,i jutro tez ide na dłużej:P Co prawda w majtach i staniku ,bo sutków nie wolno podczas karmienia a blizna po cc tez jeszcze różowa ,to chyba lepiej nie opalać,i na czekoladowej dupci juz mi nie zależy ,mam męza i dziecko to narazie wystarczy ,a za rok pomyslimy o jakimś lepszym wygladzie narazie i tak skóra na brzuchu wisi więc paradowac półnaga nie planuję w tym sezonie. 😉

kwiatuszek -dla Anulki,żeby przyjechała do Szczyrku :P

• Mamusia
NIEBO DOBRZE,ŻE JUŻ JESTEŚ 😘 😘 😘

GOSIU KOCHANIE ODWZAJEMNIAM KWIATUSZKA I MUSZĘ BYĆ W SZCZYRKU,NAWET SOBIE NIE WYOBRAŻAM,ŻEBY NIE BYĆ!!!WSZYSTKO ZROBIĘ I PRZYJADĘ!!!MUSZĘ WAS POZNAĆ,A DO NIEBO SIĘ W PRZYSZŁYM ROKU WYBIERZEMY 🙂

NO JA TEŻ MYŚLAŁAM O SOLARIUM,ALE JAKOŚ NIE POLAZŁAM 🥴

KURDĘ I NADAL MNIE MARTWI MÓJ BRAK MIESIĄCZKI 🤢 BO TO JUŻ PRAWIE 8 TYGODNI A JA DALEJ NIC,A PRZECIEŻ NIE KARMIĘ CYCEM I NIE WIEM CO JEST 😞

• Mamusia
NO TO MASZ FAJNIE GOS, BO JA PRZEZ TA KRESKE CIEMNA I RESZTE CIALA(PACHY, LYDKI, KROCZE) TO NIE MOGE WYSTAWIAC SIE NA PROMIENIE UV ZADNE 😞 TYLKO BUZKE MOGE OPALAC,BO NIE MAM PLAM. A ZEBY NIE ZOSTALY TE CIEMNIEJSZE MIEJSCA TO NIESTETY MUSZE JE CHRONIC. A JA TAK KOCHAM SIE OPALAC 🤨

ANULA JA TEZ NIE MAM I ZYJE, ZANIM ORGANIZM ZACZNIE DOCHCODZIC DO SIEBIE TO JESZCZE TROCHE CZASU. SPOKOJNIE. JA NIE TESKNIE ZA @ ,BO CIEKLO ZE MNIE DOBRY MIESIAC.FUJJJJ! 🤢

DZIALKA JEST BOSKA, PELNO DRZEW I OGOLNIE JESTEM NAPALONA NA NIA! JAK SIE UDA TO ZA ROK MOZE BEDZIE TAM JUZ PRZYCZEPA TYPU HOLENDERSKIEGO- TAKA,ZE MOZNA POMIESZKAC. OBY DZIALKE KUPIC A JUZ RESZTA POJDZIE I WTEDY MAMY MIEJSCE SUPER NA SPOTKANIE!

• Mamusia
Witajcie moje mamuski kochane!!

My dzisiaj po szczepieniu i bidulek śpi u dziadka na bujaczku i co chwile budzi sie jęczący 😞(ale cóż jakoś musimy to przezyc...skojarzona nas kosztowała 160 n zł... i dobrze że to jedno ukłucie, bo strasznie mi go było szkoda...

Do tego mały polubił prawą stonę ciała i ma ją bardziej wyćwiczoną, pani doktor nam kazała teraz zwrócić szczególną uwagę aby wiecej sie obracał na lewo...

Radziu! My z męzulkiem piszemy sie na 100 % na nocleg. 🙂
jakby trzeba było jakąś zaliczke to podaj konto na nk to podeśle kaske 🙂
żarełko -piateczka!
i również uważam że to dobry pomysł aby w alkohol zaopatrzyć sie we własnym zakresie, bo ja nie pije, a mężulek to piwosz jest 🙂
i jesli chodzi o zrzutke to może tak orientacyjnie po 50 zł na pare??w sumie to da 350 zł co na żarcie i soki powinno być wystarczająco??nie wiem po ile by było dobrze, ale na coś sie trzeba zdecydować bo jak tak bedziemy gdybać tygodniami a pozniej tygodniami kaske zbierać to sie nie wyrobimy 🤪 🤪 walcie swoje uwagi czy to za duzo? czy za mało??
Ale sie ciesze, już sie nie moge doczekać 🙂

acha, dzisiaj mam gina...i zobaczymy co powie.. 🙂

• Mamusia
nio ja również zazdroszcze tego opalania...niestety wyglądam jak córka młynarza i do tego na buzi mam plamy które mi nie zeszły a twarz jest wystawiana na słonce niestety 😞

Niebo!super! trzymam kciuki za działeczke aby transakcja doszła do skutku 🙂 no i za rok u Ciebie na polu namiotowym hehe

• Mamusia
a my dzisiaj mielismy stłuczke 😞 na szczęście nikomu nic sie nie stało, Jaś tylko minę zrobił skrzywioną...
Koleś który jechał za nami walnął nam w dupe bo sie zapatrzył na wydekoltowaną panienkę na chodnkiu-tacy kolesie nie powinni siadać za kierownicę bo stanowią zagrożenie dla innych gdy tylko zobaczą długie nogi i wielkie cycki 😠

no i ta panienka kosztowała kolesia 200 zł hehe

• Mamusia
wróciłyśmy 🙂

Aniutka- moja po szczepionce to cały dzień była niespokojna ale nockę przespała dobrze. Ja też myślałam o takiej kwocie ale na spokojnie to jeszcze przeliczę i dam znać.

Mam info od gościa odnośnie pokoi, musimy wpłacić 50% kwoty przy rezerwacji resztę na miejscu.

Anula odnośnie Jessi to płacisz normalnie jak za dorosłego 😞 35 zł za dobę.

Beatka trzymam kciuki za kupno działeczki to super inwestycja 🙂

Anula ja już miałam pierwszą @ chociaż karmię w nocy i 1 raz w dzień własnie wczoraj mi się skończyła.

Babeczki była u mnie kumpela pracuej w szpitalu na neurologii i ostrzegała mnie przed tabletkami antykoncepcyjnymi coraz więcej dziewczyn trafia na oddział z udarem mózgu i podłożem tego są tabletki powiedziała że ona nigdy tego nie weźmie i jestem w dupie bo co teraz to mi spirala zostaje 😞 bo nastraszyła mnie konkretnie.

• Mamusia
Aniutka napisał:
a my dzisiaj mielismy stłuczke 😞 na szczęście nikomu nic sie nie stało, Jaś tylko minę zrobił skrzywioną...
Koleś który jechał za nami walnął nam w dupe bo sie zapatrzył na wydekoltowaną panienkę na chodnkiu-tacy kolesie nie powinni siadać za kierownicę bo stanowią zagrożenie dla innych gdy tylko zobaczą długie nogi i wielkie cycki 😠

no i ta panienka kosztowała kolesia 200 zł hehe

to koleś zapłacił jak w burdelu za sex-ik ma za swoje:laugh:

• Mamusia
Radziu-ja też sie właśnie zastanawiam nad spiralą. Leki hormonalne brałam ok 8 lat- bardziej leczniczo niż antykoncepcyjnie no i ciesze sie że urodziłam zdrowego i silnego synka. Juz nie chciałabym sie faszerować tymi lekami, a pozatym spirala wychodzi taniej mimo iż jest to większy jednorazowy wydatek 😞
a po drugie żona mojego kuzyna ma teraz problem z zajściem w drugą ciąże i lekarze sugerują że to może być przez leki antykoncepcyjne ☺️

echh ja już sama niewiem- chyba każda metoda antykoncepcji ma swoje plusy i minusy...

Kasiu podaj konto na nk i już mogę Ci kaske przelewać 🙂