Skocz do zawartości

CzerWCowe wieDZmy 2009-----CIaGLe RAzEm MAmuSKI:): | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no co Ty 🙂 ja nie mam jakiś tak rozbudowanych planów :laugh: :laugh: :laugh: teraz sobie siedzimy z Małą i gadamy 🙂 obiad mam z wczoraj, posprzątać jak zwykle troszeczkę muszę (jutro ma wpaść teściówka popilnować Rozalkę !! - pierwszy raz z Grzesia bratem który pomoże mu skończyć fuszkę!) tak że wieczorem czekają mnie jakieś zakupy no i muszę podzwonić i zaprosić resztę ludzi na chrzciny 🙂 wczoraj zadzwoniłam do 2 ciotek i wujka i skończyła mi się karta 😉

wiesz mi po głowie też chodzą te racuszki z jabłkami - albo pizza bo mi pół paczki drożdży butwieje w lodówce 🙂

• Odpowiedzi 9,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zefer

1295

• MAMULA

1889

• zoltri

1139

• lucky

990

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
HEJ 🙂

A JA WCZORAJ PADŁAM O 21:P :P :P A WY TYLE NADRUKOWAŁYŚCIE 🙂

ANIU KROPEK WIELKI SILNY CHŁOPAK,SUPER I BARDZO SIĘ CIESZĘ,ŻE U WAS ZACZĘŁO SIĘ UKŁADAĆ 😘 😘

VEL NO TO NIEŹLE SIĘ NAMIESZAŁO Z KOMPEM 😞

NIEBO MIAŁA SIĘ SABINCIA PRAWO WKU...BO ZROBIŁAŚ Z NIEJ WYRODNĄ MATKĘ PISZĄCZ TO TO NAPISAŁAŚ,ZACZĘŁAŚ JEJ DOWALAĆ I NIE DZIWIĘ SIĘ,ŻE JĄ PONIOSŁO 🤢 MNIE BY PEWNIE TEŻ PONIOSŁO.ALE JUŻ BEZSENSU TA DYSKUSJA JAK ZWYKLE BYŁA 😉

NO JA JAK WESZŁAM PO 7 NA FORUM TO TYLKO BHRKA I EDZIA HEHE,ONE PORANNE PTASZKI 😁

RENI KFFIATUSZEK DLA TWOJEGO PUCHATKA 😘 😘 I SOLIDARNOŚĆ NASZYCH 36 METRÓW:P :P NIE JEST ŹLE NIE,DA SIĘ ŻYĆ 🙂

MIŁEGO DNIA CAŁUSKI 😘

• Mamusia
my nocka wspaniale, zadnych pobudek, zasypia po wieczornej butli grzecznie sam , nie musimy go nosic i usypiac. od poczatku czytalismy kilka madrych ksiazek i staralismy sie postepowac tak jak napisali i mamy efekt- przynajmniej jak narazie. z kropkiem inna sprawa,bo on bidulek wczesny wiec inaczej sie rozwijal- Aniu a moze zamiast smoczka(moj nie znosi smokow i nie ssie od urodzenia) sprobuj zamoczyc w soczek rog od tetrowki(tymo kocha swoja pieluche i zawsze ja ma pod reka, wtula sie w nia i zasypia spokojnie) - tetrowka sie nie zachłyśnie i nie udusi,bo one cienkie i przepuszczaja powietrze. Jak tymo w nocy cos guga(czyli nie ma pieluchy i jej szuka) to podchodze tak zeby mnie nie widzial(bo sie rozbudzi) i podkladam mu pieluche do twarzy i jest spokoj. Maly budzi sie wypoczety i szczesliwy. Jesy juz 8 a tymo jeszcze spi 🙂
dzis piekne słonce wiec spacer na maxa.

bhrka napisalas o chorych ambicjach i zamknieciu w domu- to juz jakies skrajne przypadki i patologia. o tym nie pisałysmy.

zapisuję sie do jakiejs szkoly jezykowej ,bo znam tylko 3 jezyki i chce uczyc sie nastepnego plus dodatkowo szlifowac opanowane(czyli na nauke jezyka biznesowego)...M wczoraj dostał propozycje pracy w pryw szkole w Bydgoszczy i jezeli sie zdecyduje to bedziemy miec swietna kase za niewielki naklad godzinowy. niestety brakuje moich kilku tys (srednio mialam niecałe 4 tys m-cznie bez awansu a szykowal sie tylko zaszlam w ciaze i odpuscilam- dziewczyny wiedza jak bylo)
takze zanim urodze nastepne bede szkolic swoje umiejetnosci -w przyszlym semestrze sie jakos zapisze,bo musimy z M poznac jego grafik pracy na obu uczelniach. poza tym Tymo juz bedzie na tyle duzy,ze bede mogla spokojnie zostawic go na te kilka godzin u swojej mamy(bo kurs wybiore w weekendy) no i kupimy na wiosne drugie nowe(no nie nowiusie ale 3letnie jakos) auto wiec bede znow mobilnie niezalezna. oby do wiosny!

• Mamusia
HEJ MY DOPIERO WSTAŁYŚMY 🤪 🤪 🤪
PIERWSZY RAZ OD URODZIN HANI 🤪 🤪
ZAWSZE POBUDKA PUNKT 6 I JESTEM W SZOKU MÓJ MĄŻ SIĘ SMIEJE, ŻE SIĘ HANI POKRĘCIŁO I PEWNIE JUTRO ZNOWU O 6 POBUTKA BO TO WEKEND.:P :P :P
A tak wracając do wczoraj to naprawde przesadziłam i jest mi głupio 😞 Zazwyczaj nie zdarza mi sie , żę mnie ktoś sprowokuje.
A to co napisała Aurelia to troche moja historia -tylko dzidzia na końcu - pracowałam od 1 dnia studiów szystko co mam mam dzięki swojej determinacji i pracowitośći. Było ciężko ale się udało. Dziś mam swój samochód, mieszkanie , studia na wszytko sama zarobiłam - grosza od moich rodziców nie wziełam chociaż często sie o to z nimi gniewałam ale..... teraz są ze mnie dumni.
Pomimo tego , ze jesteśmy młodzi stać nas na wiele i pracować też nie muszę bo mój mąż spokojnie nas utrzyma ale chcę bo lubię być niezależna.
I dlatego jestem realistą życie dała mi tyle razy w dupe,że szkoda gadać.
I ja też nie pozwole sobie na epitety z twoje strony Beatko bo czasami przesadzasz i dobrze o tym wiesz.
to tyle ale sie rozpisałam i kwiat dla ...... a tym razem partyzant......ale kolejne zarezerwowane są dla Auri i Anulki naszych młodych kuz hihihiih.

• Mamusia
tak tak - u nas przy parafi w Kościele już wczoraj byłam ale nie kupiłam bo na allegro są szatki i te świece w kompletach i to takie wyszywane ale boje się że nikt mi nie zrobi tak szybko więc dziś chyba lecę tam 🙂
no szybko i jeszcze cene mogłam wynegocjować bo jest zastój w interesach chrzcielno komunijno weselnych w zajeździe 🙂

no a ja nie czuje się żebym pisała o patologi - moja mama musiała zostać w domu jak urodziła się moja średnia siostra a potem bliźniaki i sama i mówiła żebym tak nie zostawała

a moja Rozalka śpiewa 🙂

• Mamusia
NIEBO U NAS PRZY PARAFI SĄ PRZEPIĘKNE ŚWIECE,SZTKI ZAPROSZENIA I TO ZA GROSZĘ JA NIC Z ALLEGRO NIE ZAMAWIAM BO SIĘ NIE OPŁACA TAM PRZEPIĘKNIE ZDOBIONA ŚWIECA 15ZŁ,ZAPROSZENIA PO 1,5 WIĘC WSZYSTKO TAM KUPIĘ 🙂

WŁAŚNIE DZWONIŁA MAMUSIA I MI PRZYŚLĘ KASKĘ DLA VANESSKI NA MIKOŁAJA NA SZCZENIACZKA UCZNIACZKA BO JA CHCĘ JEJ KUPIĆ 😁 KOFFANA BABCIA,JEJ WYSTARCZY SŁOWO POWIEDZIEĆ 🙂

NO I KUPIŁAM MI JAKIEŚ WŁOSKIE BISZKOPCIKI OD 4 GO MIESIĄCA JUŻ DLA MAŁEJ 🙂U NAS SĄ DOPIERO OD 7-GO Z NESTLE

• Mamusia
bhrko ale jakos pisalas o zamknieciu jak o wiezieniu a przeciez dzieci nie ograniczaja... moja znajoma ma 3 dzieci(sara ma 7 a blizniaki 4) i nie jest zamknieta - ma duzo czasu i dla siebie, mysle,ze to kwestia zorganizowania. moze twoja mama tak miala ,ze tylko dom dzieci i nic poza tym i cierpiala z tego powodu ??

• Mamusia
ale ty masz dobrze 🙂 ja wlasnie szukam czegos edu dla tymo i nie moge sie zdecydowac 😞 a co ten szczeniaczek robi??Anulka7 napisał:
NIEBO U NAS PRZY PARAFI SĄ PRZEPIĘKNE ŚWIECE,SZTKI ZAPROSZENIA I TO ZA GROSZĘ JA NIC Z ALLEGRO NIE ZAMAWIAM BO SIĘ NIE OPŁACA TAM PRZEPIĘKNIE ZDOBIONA ŚWIECA 15ZŁ,ZAPROSZENIA PO 1,5 WIĘC WSZYSTKO TAM KUPIĘ 🙂

WŁAŚNIE DZWONIŁA MAMUSIA I MI PRZYŚLĘ KASKĘ DLA VANESSKI NA MIKOŁAJA NA SZCZENIACZKA UCZNIACZKA BO JA CHCĘ JEJ KUPIĆ 😁 KOFFANA BABCIA,JEJ WYSTARCZY SŁOWO POWIEDZIEĆ 🙂

NO I KUPIŁAM MI JAKIEŚ WŁOSKIE BISZKOPCIKI OD 4 GO MIESIĄCA JUŻ DLA MAŁEJ 🙂U NAS SĄ DOPIERO OD 7-GO Z NESTLE

• Mamusia
JA SIĘ NIEBO JESZCZE ZASTANAWIAŁAM NAS TYM KSZESEŁKIEM UCZYDEŁKIEM,ALE KOLEJNY PRZEDMIOT DO ZAGRACENIE CHATY I WIDZĘ JAK PINESKA W NIM USIEDZI,A TYM MISIEM BĘDZIE SIĘ BAWIŁA,MOJEJ KOLEŻANKI CÓRA(3LATA)GO MA I WIDZIAŁAM NA WŁASNE OCZY JAKI JEST SUPER,I MAŁA DALEJ SIĘ NIM BAWI 🙂

http://allegro.pl/item812653619_fisher_price_szczeniaczek_uczniaczek_po_polsku.html

• Mamusia
Cześć iskiereczki, a my zaliczyliśmy baaaardzo ciężką nocke. A teraz siedze sobie w pracy nad stertą papierów i pomału staram się z nich odgrzebać.

Dołączam do kawkowych bo właśnie popijam kaweczke z kubeczka który dostałam wczoraj od szefa 🙂 ale bez ciacha bo chciała bym ciut zrzucić 🙂 może się uda. Chociaż wczoraj poszalałam ze słodkościami :P

U mnie podobnie jak w historii Auri i Sabci. Pracuje na siebie odkąd skończyłam technikum i odkąd tylko zaczęłam prace zaczęłam się sama utrzymywać i odciażać rodziców. Było i w sumie nadal jest cholernie ciężko, bo realnia średnio 4 tyś na m-c to nie w naszym regionie. 1/3 z 4 tyś. już prędzej i to przy dobrych wiaterkach. Ale myśle że kiedyś stanę mocniej na nogach. Na razie szkoła mnie pochłania. Moze potem ja pochłone szkołe 🙂 🙂 🙂 A dzieciaki to coś najpiękniejszego co nas w życiu spotkało 🙂 Przynajmniej mnie. I pomimo poswięceń i wyrzeczeń wcale nie uważam ze nas ograniczją w jakikolwiek sposób. Dla Kubusia odlożyłam kurs (wtajemniczone wiedzą o co chodzi) na 2 lata, zeby właśnie w ten czas być z nim. Zresztą nie wyobrażam sobie żebym teraz mogła podjac inną decyzję. Pracuje bo poniekąd nie mam innego wyjscia ale pomimo to lubie swoją prace.

Anula - solidarnosć 36 metrów = kwiat!!! Pewnie ze da się żyć, ale wolała bym coś ciut wiekszego 🙂 chociaż o 10 meterków, żeby moj Kubuś mógł mieć swoje 4 kąty!

• Mamusia
ja tak samo reni jak TY z ta pracą, choc studia skończylam spokojnie, po licencjacie wybrałam Londyn na 2 lata i wróciłam zrobić mgr. jak mialam 20 lat to zaczęłam pracować w szkole. w Londynie pracowałam jako kelnerka, opiekunka dla dzieci, sprzedawca w sklepie hotelowym, papierniczym i sportowym, do tego prasowałam męskie koszule, hahaha.
zaraz po powrocie, jak miałam 23 lata to zaczęłam prace w szkole gdzie wciąż pracuję i w szkole językowej. jak pracowałam po 12h na dzien przez 6 dni w tyg to miałam 4tysiaki... realnie 2,5 jestem w stanie wyciągnąć, zeby jeszcze móc życ w miedzyczasie.... ale to pracując w 2 szkołach...

a z Karolina jestem bardzo bardzo szczęśłiwa, ale wczoraj mi moja przyjaciółka, matka 2ki dziecie powiedziała, ze dziecko tez musi miec czas zeby za mamusia zatęsknic. i tom nie uspokoiło 😉

• Mamusia
NO ALE WYGLĄDEM PODOBNY I W SUMIE DO TEGO SAMEGO SŁUŻY 🙂

RENI NO MI TEŻ Z 10METRÓW BY SIĘ PRZYDAŁO,ALE CO ZROBIĆ DO SĄSIADKI SIĘ NIE PRZEBIJĘ HEHE:laugh:

NO U NAS 4 TYSIĄCE TO BYM MOŻE NA 4 ETATACH ZAROBIŁA 🤪 TO MÓJ Ł NAWET TYLE NIE MA 🤢 A CAŁYMI DNIAMI ZAPIERDZIELA,BEZSENSU TE PŁACE.

• Mamusia
najlepszego Tymuś !!

no ja nie wiem jak z tą piersią jest - bo w tamtą sobotę jak sobie przydinowałam a Młoda obudziła się o 12 z krzykiem o jedzenie i dałam jej kaszki - która powinna być bardziej sycąca od mojego mleka o 6 jak zwykle znowu krzyczała o jedzenie, a na moim cycusiu to zawsze od 20 do 6 dociągnie - to chyba nie jest taka prosta zależność