Skocz do zawartości

CzerWCowe wieDZmy 2009-----CIaGLe RAzEm MAmuSKI:): | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
anulka, bagietki czosnkowe robie sama albo kupuję w tesco (najtańsze, ale tescowskie, bo tam sa 2 rodzaje, cos kolo 1,50zl za sztukę). dzis mialam te teskowskie. a jak robie sama to w sumie maslo tylko z czosnkiem i pietruszka, abo koperkiem rozcieram, i przecinam zwykla bagietke i to smaruję, tak wiec nic takiego...bagietek sama nie pieke ☺️ ☺️ ☺️

ale laski, wyszyla mi zajeb...sałatka makaronowa:
makaraon+puszka fasoli czerwonej+pół puszki kukurydzy,+ ogórek zielony w kostki+papryka czerwona w kostki+ ser żólty tarty i sos: pół kubeczka śmietany 12%, jogurt mały, 3 łyżki majonezu + ziola do sałatek+ łyzeczka vegety i mozna dodac przeciśniety czosnek lub sos tzatziki. ja nei jadlam, ale micha poszla cała, a myslalam ze będziemy to jesc 3 dni...

• Odpowiedzi 9,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zefer

1295

• MAMULA

1889

• zoltri

1139

• lucky

990

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej, ja juz tez na nogach. mąż jako tako, udaje ze egzystuje bez bólu głowy, w nocy raz sie poszedł z kibelkiem całować, bo namieszał ze szok:piwa, woda smakowa i zoładkowa gorzka...ja to zawsze mówie:jak pic, to konkretnie ale jedno... i mi wmawiał ze on nic, ze wszystko pamięta, ze w ogole nic mu nie było....a Malej sie o 4tej dzień zaczął, i ja godzinę musiałam zająć, ale o 5 mi zasnęła, i do 8 sie jeszcze wyspałyśmy. my dzis po poludniu do tesciów.
Kathy jak tam????? where are you????????

• Mamusia
hello my nocka spokojna, jedna pobudka na karmienie ok.5 i pozniej na kakao 😉 M pojechal meczyc studentow z niestacjonarnych ... iza i bhrka zycze spokojnych cwiczen i zajec 🙂
jak patrze na M gdy przygotowuje sie do wykładow to stwierdzam,ze ma gorzej niz student- musi byc zawsze przygotowany a student zwykle ma olewke...czasem siedzi nad przygotowaniem zajec do 2-3 w nocy a np. o 8 zaczyna zajecia 😞

Izus fajnie,ze mozecie sie wyrwac, ja jakos jeszcze nie chce malego u mamy zostawiac, jakos mi glupio i boje sie,ze bedzie ryczec caly czas a moja mama zamiast odpoczac po tygodniu pracy bedzie przy malym siedziec ☺️ moze jak Tymo bedzie mial roczek...chociaz z M potrafimy jakos sie zgrac- ostatnio przeciez po winku bylo ciezko z rana i M sie zajmowal Tymo az ja nie doszlam do siebie 😉

Anulka ten kocyk jest super! ja tez szukam czegos jeszcze bardzo grubego dla Tymo,bo zima idzie duzymi krokami!No i dla siebie tez chce jakis cieply min.160/200. ostatnio byla aukcja a ja durna przegapilam i poszedl nowy disney puchatek chyba 190/200 (duuuzy) za niecale 40zl i to ten gruby akry-l- mial mala wade prawie niewidoczna .

• Mamusia
Aniu ja jednak kupie taka mate-bo chce zeby nozkami tez pracowal. o taka:
http://www.allegro.pl/item784062173_fisher_price_ocean_wonders_mata_jak_nowa_usa.html

i juz koty wara od niej, niech sobie tamta zatrzymaja...

a wczoraj mowie M,ze chce nowa mate kupic ale najpierw wypiore ta ,ktora mamy i zobacze w jakim jest stane... a on mi na to- powiedz mała cipko,ze chcesz kupic nowa mate a nie ,ze tuti tuti pranko itd... i sie usmiałam- jak on mnie dobrze zna:P ale pomysl z praca nozek to on mi podsunał,bo czyta jakies naukowe artykuly i w jednym o tym bylo.takze mam pozwolenie 😉

bon jorno mamuski

Nadia poszla spac o 21 wczoraj a wstala o 7.30 ale to jeszcze nic...wczoraj spala od 21 do...uwaga...9 rano 🤪 bez zadnych pobudek...znowu ma tzw.dobre dni.Te osatnie dni byly dla mnie stasznie stresujace 🤪 bo babka miala moja prace 2 tyg.jezdzialam na seminarium razem z innymi i kazda prace omowila a do mnie tylko rzucala tekstami typu-Pani ma zbyt ogolnie...-hmmm mysle sobie w takim razie nie jest zle...w ten czwartek mialam oddac juz 2 egzemplarze oprawionej pracy...a ona dala mi cala moja prace do poprawki i to konkretnej-musialam powpisywac przyklady z Traktatow-odpowiadajacych temu co napisalam... 🤪 i prace do porawienia dala mi wieczorem w srode-a w czwartek mialam ja oddac...na szczescie babki z dziekantau powiedzialy,zebym nie przesadzala i smialo moge oddac ja w piatek...uffff no i oddalam ja w piatek...poza tym egzamin zdany z prawa spolek-doktor troszke starszy byl taki typowo z powolania i do studentow-bylam przygotowana wiec bylo o czym rozmawiac 🙂
obrone mam za tydzien w piatek o godz.12 takze bede Wam przezywac jeszcze ze sto razy hehehhehee:P

• Mamusia
Izus to luzik 🙂 w sumie jak dziadkowie chca to wy macie latwiej! u nas gdybysmy razem mieszkali to pewnie byloby podobnie 🙂

Kathy ta babka zapewne jest zazdrosna,ze taka sliczna dziewczyna i do tego swieza mamusia jest tak ambitna i chce skonczyc ten etap studiow! mysle,ze to wlasnie tak wyglada!
A M tak, pracuje na politechnice.i faktycznie ma wyjatkowo ciezki przedmiot.moj umysl tego nie obejmuje 🤨

Niebus nie wiem jak jest fakt...dzieci nie ma...ale poplakalam sie w piatek tuz przed oddanie pracy-chyba juz z emocji bo zadzwonila do mni i oznajmila,ze moj indeks sie zgubil...wiec juz nie bylo mi wesolo-ale...po 10 min.oznajmila,ze sie zagapila i juz jest 🤨 😠 🤪

bichito napisał:
Kochane...kregoslup mi normalnie siada...Bylam z Mala na ostrym dyzurze,bo sie za ucho caly czas lapala i je tarmosila,placzac przy tym donosnie.Myslalam,ze ja boli...A okazalo sie,ze jest ok, tylko przez to przeziebienie wiecej woskowiny sie zebralo i pewnie ja drazni... 🤢 🤢 🤢
So juz spi... A ja zamiast przygotowywac kolacje to pisze na brzuszku.Moj Mariano jeszcze z roboty nie wrocil... 😞
Jesli chodzi o antykoncepcje to stosuje tabletki specjalne dla mam karmiacych.Zreszta tak wam szczerze powiem,ze okolo stycznia je odstawimy,bo chcemy starac sie o rodzenstwo dla so. Tak jedno za drugim,zeby mala roznica byla. 🙂
No dobra...Zostawiam was i ide do pakowania kartonow.Sily nie mam doprawdy.. Ufff...

Czukus mial podonie wczoraj z uszkiem-ale obczyscilam i jest ok.

• Mamusia
kiedys jadlam taka sałatke 🙂 mniami!

u mnie tez pogoda pod psem 😞 maly wlasnie wpadł w drzemke po sniadanku wiec ja sobie zrobilam- kakao i kanapeczki 🙂

musze dzis popoludniu pojechac do centrum handlowego kupic sobie taki sportowy staniczek, bo juz tych miekkich do karmienia nie potrzebuuje a mam tylko takie z fiszbinami i jak nosze tymo na rekach to musze uwazac zeby mu nie wbic tego ...takze dzis chyba nalot na Triumph.Pisala Gos kiedys,ze ma takie staniki i sie sprawdzaja.

Iza.K.K. napisał:
NO to ja sie ubrałam i mały dalej spi obudzi sie butla i idziemy po zakupy bo z pustymi rękami nie wypada na alko jechac więc zrobie sałatkę z zupek chińskich i karpatkę. Niop więc wybieramy sie na miasto a za oknem tragedia :/ Pójdziemy do drugiej babci :P:P

Izus podaj przepis na salatke z zupek chinskich...ja teraz siedze i wicinam salatke Anulki

• Mamusia
Iza co za sałatka z zupek chińskich?
Niebo - ja sobie zdaję sprawę z tych prowadzących i nawet czasami mi głupio było jak przychodziłam taka nieprzygotowana bo u nas zawsze są bardzo przygotowani 🙂 np jest taki jeden starszy pan który chodził z takim starutkim zeszytem i wierzył w kalkulatory i zapisywał w swoim tym zeszycie karkołomne formuły na kilka kartek 🙂 i wyprowadzał prostsze wzory na odwieczne zagadnienia geodezji hihi - był przesympatyczny, a ostatnio wpadłam w zadumę nad gleboznastwem 🙂 - wiecie gotowaliśmy ziemię, wałeczkowaliśmy - no ogółem babraliśmy się w błocie - to chyba ulubiony przedmiot hihi - wykłady nie - wykłady bywały nudne - i tak ogólnie bardzo lubiłam te studia aż do póki cała wiedza która nam była przekazywana nie sprowadziła się do obliczania błędów i odchyłek czego nie znoszę i najgorsze że teraz gdy wracam muszę zaliczyć właśnie te przedmioty 😞 - no ale dziś idę chyba tylko na 1,5godziny więc dam rade

• Mamusia
ale sie rozpisałam - ja siedzię i piszę bo Rozalka właśnie zasnęła - dziś znowu była kiepskim humorku - chyba ma jakiś ciężki okres 🙂 albo zakwasy od prób podnoszenia się :laugh: :laugh:
Kathy cieszę się bardzo że wszystko zmierza ku szczęśliwemu końcowi na Twoich studiach i oczywiście życzę tego szczęśliwego zakończenia
Iza ale masz fajnie 🙂 z Rozalką po tym jak krzyczała w tamtym tygodniu przy mojej siostrze to teraz nawet pies z kulawą nogą nie będzie chciał zostać - a dziadki daleko 🙂
Niebo - super wczoraj ciuszki wyczaiłaś na Młodego 🙂 - ja dziś rano próbowałam w kończących się ale lipa straszna bo zanim się zdecydowałam na cokolwiek to juz było po filipku 🙂
a do mnie wczoraj przyszły dwie zabawki które zamówiłam miesiąc temu na allegro tylko był mały kłopot że wysłali mi na stary adres... grunt że są i są fajniutkie ale w projektorze z kubusiem puchatkiem nie ma bateri i jest pozytywka ale nie świeci i też się muszę kopsnąć na zakupy - w M1 jest jakiś weekend zniżek więc może pojedziemy we dwie 🙂(Grześ znowu pracuje)

• Mamusia
niebo napisał:
Bhrka to sobie pomyśl,że moj M to same wzory i obliczenia! masakra! wytrzymałość materiałów itp! aaaaaaaaaaaaaa czarno czarna magia czarnym kotem zamieszana!

🙂 nie Niebo nawet mnie nie zmuszaj do myślenia o tym jak źle mają prowadzący - oni to lubią! zresztą w Tobie i Tymku
(póki co Tymku) M ma odskocznię i to taką mocną 🙂 - mój wujek fizyk - matematyk wyobraź sobie kładzie się spać codziennie nad ranem bo liczy sobie zadania!! (jego młodszy syn cierpi na to samo i jak jest w domu to siedzą sobie nocami i sobie liczą)

bhrka napisał:
niebo napisał:
Bhrka to sobie pomyśl,że moj M to same wzory i obliczenia! masakra! wytrzymałość materiałów itp! aaaaaaaaaaaaaa czarno czarna magia czarnym kotem zamieszana!

🙂 nie Niebo nawet mnie nie zmuszaj do myślenia o tym jak źle mają prowadzący - oni to lubią! zresztą w Tobie i Tymku
(póki co Tymku) M ma odskocznię i to taką mocną 🙂 - mój wujek fizyk - matematyk wyobraź sobie kładzie się spać codziennie nad ranem bo liczy sobie zadania!! (jego młodszy syn cierpi na to samo i jak jest w domu to siedzą sobie nocami i sobie liczą)

to sa dopiero ludzie ambitni-cenie sobie takich ludzi