Skocz do zawartości

CzerWCowe wieDZmy 2009-----CIaGLe RAzEm MAmuSKI:): | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cześć laseczki.

Bhrka aż Ci pozazdroszcze takiej ilosci mleczka dla maleńkiego!!! Moje totalnie wydojone zostały już po niespełna 3 tygodniach karmienia. Potem nadal przystawiałam ale juz tylko woda z nich leciała, aż wkońcu zaschnęły zupełnie. A szkoda!

Anulka7 mi mówiłą położna ze tak obfite @ po porodzie czy po cc to baaaardzo dobrz. Organizm w dalszym ciagu wydala reszki z nas. Ja nie dość ze upłąwy miałam prawie 8 tygodni, to potem 2 tygodnie spokój i @ jak potok.

WIlsonka maleństwo chce smoka!!! Nawet jak wypluwa to wcale nie oznacza ze go nie chce, moze poprostu sobie nie radzi jeszcze z jego utrzymaniem w buźce. Ja mojemu Kubuśkowi podkłądałam pieluche pod smoka i tak nauczył się mi teraz zasypiać, pieluszka smok i dziadek sen 🙂 cierpliwości a sukcesy murowane

• Odpowiedzi 9,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zefer

1295

• MAMULA

1889

• zoltri

1139

• lucky

990

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Zoltri oto nasz skład:
Aniutka 1 bobas
Ty 1 bobas
Zosia (raczej będzie bo nie jedzie nad morze) 1 bobas
Renia 1 bobas
Gocha 1 bobas
Ja 1 bobas + 1 nastolatka:laugh:
Anula? 1 bobas + nastolatka:laugh:

My po zakupach ale bluski nie kupiłam fuck jakieś dziwne z poduszkami na ramionach szyją a ja tego nie znoszę.

Ania dostałam ze szkoły taką listę że szok, książki 215 zł tornister 140 zł i drobnica bloki, kredki, nożyczki piórnika, pastele itp. kapcie worki mundurek strój gimnastyczny.................................................

• Mamusia
WŁAŚNIE SIĘ DOPATRZYŁAM A NA "CZERWCÓWECZKACH"STARYCH BYŁA 4 TYGODNIE TEMU SERCIA,A 20 GODZIN TEMU BICHITO 🙃 CHYBA ZAPOMNIAŁY,ŻE MY JUŻ WIEDŹMY,ALBO NIE WIEDZIAŁY 😞

JA WYSPRZĄTAŁAM CAŁĄ CHATĘ I POT SIĘ ZE MNIE LEJE LECĘ ZARAZ POD PRYSZNIC 🙂A MAŁĄ USPAŁ ODKURZACZ HEHE:laugh:

• Mamusia
Anula i co tam u niech. bo nie chce mi się tam wchodzić:P

Bhrka co do mrożenia pokarmu to ja przy Oli mroziłam w pojemniczkach z apteki tych na mocz:laugh: one są sterylne ale ja je jeszcze gotowałam 5 min w garnku nie ma co przepłacać na jakieś specjalne.

• Mamusia
NO U CIEBIE TROSZKĘ GORZEJ RADZIA,BO TWOJA IDZIE PIERWSZY RAZ DO SZKOŁY,MOJA JUŻ W TAMTYM ROKU CHODZIŁA DO SZKOŁY DO ZERÓWKI,WIĘC MAM TROSZKĘ RZECZY Z TAMTEGO ROKU TYPU WOREK NA BUTY,STRÓJ GIMNASTYCZNY BO KUPIŁAM DWIE ZMIANY,BUTY ZMIENNE BO ZMIENIAŁAM JEJ POD KONIEC ROKU TAK W MAJU TO JESZCZE BĘDĄ DOBRE.U NAS NIE BYŁO ŻADNEJ LISTY DO ZERÓWKI,TYKO PANI MNIEJ WIĘCEJ POWIEDZIAŁA CO BĘDZIE POTRZEBNE,A TAK TO W TRAKCIE ROKU DOKUPOWAŁAM BLOK CZY PLASTELINĘ NAPRZYKŁAD.

CO DO BLUZEK TO WIDZIAŁAM ŚLICZNE NA ALLEGRO Z NEXTA COŚ PO OKOŁO 40ZŁ,ZARAZ ZNAJDĘ TO CI PODAM LINK 🙂

• Mamusia
no tak Radzia 🙂 Ty to masz głowe 🙂 chyba tak zrobie, dzięki

wiecie tak się zastanawiam - mój chrześniak idzie teraz też do zera 🙂 a ma niedługo urodziny może mu kupie też jakieś takie pierdoły - cioci będzie zawsze trochę lżej...

rety mam ochotę na naleśniki niby smażone to ale chyba sobie zrobie 🙂

• Mamusia
Olcia jedzie na dwa tygodnie nad morze z dziadkami i kuzynem do Ustronia Morskiego 🙂

Bhrka super pomysł z tym prezentem takie dziecko jest na etapie robotów więc lub spider mena więc jakieś bloki kredki farby widziałam z tymi postaciami mnóstwo pierdół:laugh:
a naleśniki śmiało możesz zjeść ja jadłam 🙂

• Mamusia
No ja mam własnie TT od 0 do 3 miesięcy, i niestety wszelkie próby kończą się na wypluwaniu i histerycznym płaczu o cyca. Dodam że mała często mi wymiotuje bo wiadomo że ssanie powoduje czy mała chce czy nie że mleczko jej leci, a potem efekty są. Szkoda gadać. Dobrze choć że ssie tak, że sutki mnie nie bolą.

Aniutka co do rodziny na swoim to ja brałam ten kredyt w perspektywie 8 lat, a potem przeniose kredyt do innego banku, gdzie dadzą mi lepsza marżę 🙂 Sama pracuje w banku więc wiem jak manipulować 🙂

• Mamusia
Anula8715 napisał:
WITAJCIE 🙂
KUZWA, WLASNIE PATRZE A TAM NIE IDZIE POSTA JUZ NAPISAC 😠 CHYBA MAJA NAS TU NAPRAWDE DOSC 😠
JESTEM ZALAMANA 🤨 🤨 MIELISMY DZIS KOMISJE NA ZASILEK PIELEGNACYJNY I DOSTALISMY NA ROK, MOZE TO NIE BEDE WIELKIE PIENIADZE ALE NAJWAZNIEJSZE, ZE BEDA. BO POTRZEBUJEMY KASY NA REHABILITACJE.I MOZE CHOCIAZ NA TO WYSTARCZY 🤨
USLYSZALAM DZIS NA REHABILITACJI, ZE JAS NIE JEST NAWET JAK 1, 5 MIESIECZNE NIEMOWLE ;((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( CO ZTEGO, ZE GUGA, FIKA NOZKAMI,SMIEJE SIE W GLOS ITP JAK OGOLNIE JEST WIOTKI ;(((((((((((((((((( I NIE TRZYMA GLOWKI TAK JK POWINIEN ;((((((((((((( ZYC MI SIE JUZ NIE CHCE 😞 I CO STANIE NA NOZKI( JESI STANIE) JAK BEDZIE MIAL 2 LATKA;((((((((((((((((((((??? MASAKRA JAKAS 😞( CALE ZYCIE POD GORKE 😞((

Anula, nie wierze, ze tak jest- bzdury gada ten rehabilitant 😠
Jas moze nie jest jak Pudzin ale na pewno dorówna- kwiat dla Was 😘 😘 😘 A Jaśko bedzie sprawniejszy niz inne dzieci 🙂 Jestem tego pewna!
u mnie dzis tez marnie, bo Mała miała mierzone obwody i chora rączka jest pół cm chudsza, co moze swiadczy,że na pewno jest uszkodzenie nerwu, a nie naciągniecie...ale ja i tak wierze,że obejdzie sie bez operacji...
a co do zasiłku, w tym miesiącu Kamila tez bedzie miała komisje...

• Mamusia
willsonka napisał:
No ja mam własnie TT od 0 do 3 miesięcy, i niestety wszelkie próby kończą się na wypluwaniu i histerycznym płaczu o cyca. Dodam że mała często mi wymiotuje bo wiadomo że ssanie powoduje czy mała chce czy nie że mleczko jej leci, a potem efekty są. Szkoda gadać. Dobrze choć że ssie tak, że sutki mnie nie bolą.

Aniutka co do rodziny na swoim to ja brałam ten kredyt w perspektywie 8 lat, a potem przeniose kredyt do innego banku, gdzie dadzą mi lepsza marżę 🙂 Sama pracuje w banku więc wiem jak manipulować 🙂

Mam identyko ze smokiem- Kamila zassała tylko 2 razy,a tek gardzi smokiem 🤢 I tez często ulewa, bo tak łapczywie je...

• Mamusia
Dziewczyny co za bzdury mówią ci rehabilitanci!!!!!!!!!!!!

Ania moja Olka tez była strasznie wiotka jak z gumy i to nie świadczyło o jej opóźnieniu tylko o jej urodzie po prostu taka była i jest nadal ona przelatywała przez ręce a teraz smiga fikołki gwiazdy szpagaty i to jest teraz dla niej tylko na plus bo bardzo szybko się rozciąga i sprawność fizyczną podnosi w zawrotnym tępie, nie słuchaj idiotów!!!!

Zosia z Kamilką będzie dobrze ta rączka (na mój chłobski rozum) będzie mniejsza w obwodzie bo jest przez kamilkę mało "używana" nie rusza nią tak jak sprawną rączką więc mięśnie nie są tak dobrze wyćwiczone, a na efekty z rehabilitacji trzeba poczekać ale wy jesteście silne dziewuchy i oddaję wam prezydenturę 🙂 😘

• Mamusia
Radziu kwiatulec dla Ciebie 🙂 dzięki za tego spajdermena 🙂 nawet znam gościa - czerwono niebieski z siecią 🙂 a co myślisz o transportersach? hihi mój chłopiec (tak mój mąż) był na tym ostatnio w kinie z kolegą - może mu też kredki kupie :laugh: :laugh: :laugh:
naleśniki czekają na smażenie 🙂 oki Rozalka znowu zasnęła więc lece

ojoj wilsonka, no to ja nie wiem - ten nasz smoczuś z nuka ma podobny kształt do tt i działa, to może trzymaj palcem jej albo czekaj aż jej minie... początki są ciężkie niestety, ale w końcu jakoś się dogadacie 😘

Zosieńko zupełnie się na tym nie znam ale może pół cm to nie tak dużo, może to ma inne przyczyny? 😘

• Mamusia
bhrka może dla twojego to już kup flamastry on mądry chłopiec to ich nie zniszczy i zawsze bedzie pamietał żeby zatyczkę po malowaniu nałożyć:laugh:

wilsonka moja mam od samego początku z aventu i kocha go nieziemsko a problemu z podaniem smoczka nie znam bo go nie miałam ale ci ogromnie współczuję 😘

• Mamusia
WITAJCIE LASKI 😘
MY TROCHE MARUDZIMY I MAMY JAKIES GORSZE DNI. ZA POL GODZINY REHABILITACJA 🤨 FLAKI MI SIE PRZEKRECAJA JAK POMYSLE ZE BEDZIE RYK, RYK RYK.
ZOSIENKO! KOCHANIE! MUSIMY WIERZYC W TE NASZE SKARBY, CHOCIAZ BRAKUJE NAM JUZ CZASAMI SIL ☺️ BEDZIE DOBRZE, PRAWDA?!SPADLO NA NAS TO CO SPADLO, ALE TEN NA GORZE CZUWA I DZIECIACZKI BEDA SPRAWNE WIERZE W TO W GLEBI DUSZY! A WYSOKOSC TEGO ZASILKU ZOSIU, TO POPROSTU MASAKRA JAKAS 🥴 RADZIA, TO MNIE POCIESZYLAS 😘 😘 BUZIOLE DLA KAMILKI I OLENKI 😘