Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kochane,

mam nadzieję, że czujecie się dobrze 😆
Ja miałam bardzo udany weekend 😉
Pogoda w Opolu była prześliczna 😆
Mężuś chyba w końcu zauważył zmiany jakie we mnie zachodzą.
Jeszcze tydzień zwolnienia i mam nadzieję wrócić do pracy 😉

Życzę wam wszystkim dużo zdrówka. Ja w środę idę posłuchać serduszka...
Buziaki dla wszystkich marcóweczek 😘

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja byłam w czw na usg i też widziałam bijące serce!
Niewiarygodne - maleństwo 8mm z prawdziwym bijącym sercem!
Następne usg za 4 tyg i bedzie juz mozna ocenic przeziernosc karkowa.
Termin wg OM mam na 13, a wg usg na 19 marca.

Samopoczucie bez zmian- mdlosci po posilku (za kazdym razem po innym) i potworna sennosc (zwlaszcza w pracy - jak wy sobie z nią radzicie?)

• Mamusia
flygirl007 napisał:

Samopoczucie bez zmian- mdlosci po posilku (za kazdym razem po innym) i potworna sennosc (zwlaszcza w pracy - jak wy sobie z nią radzicie?)

Mam dokladnie to samo - patrze w ekran i zasypiam w pracy. Przewaznie wtedy pomaga wyjscie na zewnatrz (jesli masz taka mozliwosc).

Dzis dopadly mnie mdlosci. Nie "rozmawialam z szamanem" ale i tak bylo to dosc uciazliwe. Na szczescie moja kolezanka z pracy rowniez jest w ciazy i powiedziala mi ze jej lekarz zalecil picie Sprite'a. Jest najlepszy wsrod napoi typu cola czy fanta. I wiecie co? Pomoglo! Pilam po lyczku co jakis czas i przeszlo.

A wy jak sobie radzicie z mdlosciami?

• Mamusia
jesli chodzi o mdłosci to mam tak samo, czyli mdli strasznie ale jeszcze ani razu sie nie "uzewnetrzniłam"... i nie wiem co gorsze... niestety nic nie pomaga, moze przetestuje sposob ze sprite 🙂
Natomiast jesli chodzi o nadmierna sennosc to ten problem mam szczesliwie za sobą- minał jakis tydzien temu . Nie wiem jak bardzo uciażliwe jest to dla Was, ale ja zaliczyłam taką ekstremalna sytuację, w ktorej totalnie się "wylogowałam" i zasnełam na siedzaco w ... towarzystwie gosci...

pozdrawiam 🙂

ps. Dziewczyny jak tam Wasze brzuszki bo moj jest całkiem spory- biegam juz w ciazowych spodniach, a to dopiero 8 tydzien! 😲

• Mamusia
june28 - hehe no to goscie zaliczyli zdziwienie 🙂

Co do brzuszkow to wydaje mi sie ze to wszystko przez to ze juz rodzilas. Tak kiedy mi tlumaczyla kolezanka. Ja nie naleze do osob szczuplych ale nie widze zadnych wielkich zmian. Ciuchy nosze te same tylko staniki musialam wymienic 🙂

• Mamusia
goscie na szczescie byli wyrozumiali i nawet nie pozwolili mezowi mnie obudzic 🙂 wiec pochrapałam sobie 15 min- to była bardzo miła drzemka 🙂

Co do "drugiego" brzucha to tez słyszałam, ze w kolejnej ciazy brzuszek jest wiekszy i szybciej sie pokazuje 🙂 Są jeszcze głosy, ze to pewnie blizniaki, ale tą wiadomosc bede mogła zweryfikowac za 2 tyg jak zalicze pierwsze USG 🙂

• Mamusia
june28 napisał:
ps. Dziewczyny jak tam Wasze brzuszki bo moj jest całkiem spory- biegam juz w ciazowych spodniach, a to dopiero 8 tydzien! 😲

serio? ja się tak właśnie zastanawiam, kiedy będzie coś widać (na razie nie przytyłam ani grama)...to moja pierwsza ciąża

AngelFire napisał:
Mam dokladnie to samo - patrze w ekran i zasypiam w pracy. Przewaznie wtedy pomaga wyjscie na zewnatrz (jesli masz taka mozliwosc).

staram się wychodzić na króciutko- tak 5-10 min, nawet co 2 godz jak juz jest bardzo źle i spadam prawie pod biurko

Ja na mdłości aplikuje sobie czasem migdały (w rozsądnej ilości)- pomaga 🙂

• Mamusia
A ja dziś kupiłam pierwsze spodnie ciążowe, bo wszystkie które mam zaczęły mnie jakoś dziwnie uwierać! Dziwne, bo wg wagi schudłam 3 kg od ostatniego ważenia u lekarza (3 tygodnie temu).

Mdłości nadal męczą mnie wieczorami i nic na nie nie pomaga 🤢
od poniedziałku wracam do pracy.

A jak u was? Pracujecie?

• Mamusia
hehe mozna powiedziec ze "pracujemy" tz wypowaidam sie za siebie. 🙂 Przychodze do pracy ale mam takiego lenia i jestem tak zmeczona ze niewiele robie.

Ale mialam dzisiaj okropny sen. Snilo mi sie ze spotkalam sie z bratem a on popatrzyl na mnie i powiedzial "ale sie spaslas" 😲 😲 😲 😲

• Mamusia
Hanna napisał:
A ja dziś kupiłam pierwsze spodnie ciążowe, bo wszystkie które mam zaczęły mnie jakoś dziwnie uwierać! Dziwne, bo wg wagi schudłam 3 kg od ostatniego ważenia u lekarza (3 tygodnie temu).
"

Fakt, na poczatku ciazy zwykle chudnie sie ok 3 kg- u mnie tez tak było zarowno w pierwszej jak i w obecnej ciazy, a że macica ok 8 tyg ma juz podobno wielkosc pomaranczy to nic dziwnego ze cos zaczyna byc widac 🙂 (moja macica ma chyba wielkos sporego grejpfruta... az boje sie tego pierwszego USG :P )

Hanna napisał:
A jak u was? Pracujecie??
"

Ja druga ciaze spedzam w domu, w Norwegii- zdala od cywilizacji i fachowej opieki medycznej jaką miałam w Polsce przy pierwszej ciazy 😞 . Dobrze, ze to nie moj "pierwszy raz" i jakies pojecie w tym temacie mam.

Mam do Was jeszcze pytanie- poniewaz niektorym z nas pojawiaja sie juz brzuszki, nadszedł czas zeby rozgladac sie za kremami przeciw rozstepom. Ja przez cala 1 ciaze stosowałam kremy Mustela i generalnie jestem zadowolona chociaz ten zapach pamietam do dzis i nie jest to miłe wspomnienie. Dlatego zaczełam szukac czegos innego i wpadłam na francuska serie Matern Program- czy moze ktoras z Was stosuje juz te kosmetyki, albo słyszała opinie od innych mam, a moze polecicie cos innego?

pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Witam Wszystkie Przyszłe Mamy.
Mój planowany termin porodu przypada na 15.03.2010r. zatem dołączam do grona "marcówek" 😆
U mnie na razie bez żadnych rewolucji. Mdłości rzadko, czasem zakręci mi się w głowie lub zrobi duszno...ale nie jest to jakoś wielce uciążliwe. Jedynie jakiś wstręt mnie wziął na kawę, choć wcześniej piłam po 5 filizanek dziennie 🙂 I jakoś zapach wędzonych ryb mnie odrzuca. Jeszcze moze do objawów dodam zmeczenie. Od godz. 18.00 ziewam juz tak szeroko, ze mogłabym męża połknać. 🤪
Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje,że polubię to forum 😉

• Mamusia
Witajcie.

ja tu jestem totalna swierzynka 🙂 nie dość ,że pierwsza dzidzia to jeszcze z dala od własnej mamy i babci które wspierać by mnie mogły 😞 .. a co tyczy sie zasypiania to hmm zadna nie miała takiej przygody ,że wsiadła do skm w Sopocie a obudzila sie w lęborku a miałam wysiaść w rumi zobaczcie na mapie jaką dzidzia mi zafundowała wycieczke 🙂) 🤪

• Mamusia
o ile można to w moim przypadku ja zrobiłam się patyczakiem wszystko ze mnie spada a moja Pani dr powiedziala ,że dzidza rozwija sie prawidlowo wiec wszystko dobrze ale za miast szukac wiekszych ubrań niedługo zaczne chodzić na dziecięce rozmiarówki 🙂) a co tyczy sie spania w pracy :laugh: wstaje normalnie o 7 potem mam zasypianie regularnie o 9 potem o 13 a o 15 to po prostu ide na kanape i mam w nosie czy do firmy wchodzą klienci czy kurierzy ja śpie rozwalona pomiedzy fakturami i pieczatkami najcześciej z buzia na lapku 😁 a moj mąż musi tłumaczyć że to siła wyższa a spać normalnie chodze o 22.30 jak z pieskiem wróce ze spacerku.