Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kamis21 napisał:
no ciaza w pozniejszym wieku odmładza bo hormony szaleją

to racja , czuję sie mimo jakiś tam dołów b.dobrze .tylko powiem wam szkoda mi tylko tego ze moi rodzice i teście niemają tyle lat co miel jak urodzila sie Eliza , mieli więcej werwy w sobie , sily i ochoty do zabaw , tego na pewno bedzie juz teraz mniej jak urodzi sie Majka , mój brat ma 2 synków i niestety rodzice już niemaja tyle sily co 16 lat temu , wiec moja córcia te 16 lat temu naprawdę i skożystala jeszce z mlodosci dziadków co uważąm za bardzo cenne

ola ales to nazwala starymi pierwiastkami,ale sie usmialam :laugh: ja zawsze chcialam miec dziecko wczesniej odchowac i potem sobie juz tylko z mezem po swiecie jezdzic 🙂 ale kto wie moze odchowam i w wieku 35 lat zachce mi sie jeszcze malenstwa albo poprostu bedzie wpadka,roznie moze byc. ola73 36lat to spoko jeszcze,moja znajoma teraz urodzila 38lat pierwsze dziecko i tak ja to odmlodzilo normalnie taka nastolatka a tyle energi ma jak niejedna.ale co jak co po 45 roku dziecko planowane miec to dla mnie jest i bedzie nierozsadne

• Mamusia
KAMIS TO LEKARZE TAK MOWIA , TO NIE JA WYMYŚLILAM ,ALE JAK TAK MOWILI PRZY MNIE TO MI BYLO GŁUPIO BO MI SIE ZDAWALO ZE TO ONE SĄ WE WLĄSCIWYM WIEKU NIE JA .

KINIA NO WIDZISZ TO TWOI RODZICE SĄ PRAWIE W MOIM WIEKU , A MASZ JESZCE JAKIES MLODSZE RODZENSTWO, A MOŻE JESZCZE JAKIEŚ SIE POJAWI 🙂

Cześć dziewczyny, ja urodziłam syna jak miałam 19 lat, bardzo tego nie żałuje ponieważ odchowałam dziecko i miałam czas an wszystko, i zgodzę się tu prawie z Olą tyle że kobiety nie w takiej kolejności robią, najpierw kariera praca a potem może.... dom. Ja dzięki mojej wczesnej ciąży mogłam w spokoju zrobić wszystko, odchowałam syna i zrobiłam studia podjęłam dobrą pracę na wysokim stanowiska a potem, no cóż z wiekiem dojrzałam do decyzji o posiadaniu drugiego dziecka, coprawda kosztowało nas to trochę nerwów ale udało sie , i nic lepszego nie mogłam sobie zaplanować. No tyle ze może dzieci będą oboje jedynakami. Mój Adrian nie miał młodych dziadków, Amelia też nie będzie miała ale co tam, najważniejsze że będą ją kochali a nie czy będą po drzewach z nią skakać.

• Mamusia
Wiek to chyba mało ma do rzeczy bo to chyba chodzi kiedy ta decyzja o dziecku w nas dojrzeje, u jednych to jest wcześniej a u innych później, to jest indywidualna sprawa. Ja dziecko chciałam już rok temu, w wieku 19 lat ale szkoła mnie wstrzymywała. Teraz jestem w ostatniej klasie i zdecydowaliśmy że to już 🙂 No i udało się 🙂

Ola73 kto wie może jak moi rodzice napatrzą się na swojego wnuka to przyjdzie im ochota na swojego dzidziusia 🙂

Kinia oczywiście że masz rację , absolutnie zależy to od człowieka.
Ale byłoby u Was wesoło gdyby Twoi rodzice mieli teraz dziecko :0
mojej koleżanki mama i babcia urodziły w tym samym czasie, różnica była chyba 3 miesiące, chodzili razem do klasy 🙂 😉 😉 😉

• Mamusia
cruella -MOŻE TROCHĘ ZAWILE NAPISALAM , CHODZI MI O TO ZE TERAZ MAŁŻENSTWA DECYDUJA SIE NA DZIECI DOŚC PÓŹNO, A JESLI CHODZI O DZIADKÓW TO OCZYWISCIE BEDĄ KOCHAĆ NASZE MALUSZKI BARDZO Z CAŁEGO SERCA OCZYWISCIE , ALE JUZ BEDĄ MIELI INNE WSPOMNIENIA NIŻ TAK JAK PISZESZ BY MIELI Z NIMI SKAKAC PO DRZEWACH , TAKA PRAWDA TO JEST MOJE ZDANIE .
KINIA PODZIWIAM CIE JEZELI ZAPLANOWALISCIE WŁĄSNIE NA TERAZ CIAŻE , JAK JESTEŚ JESZCZE W SZKOLE , NA PEWNO JEST TO PRZEMYŚLANA DECYZJA , BEDZIE CI TROCHĘ CIĘZKO ALE NA PEWNO DASZ RADĘ . JA TEZ CHODZILAM W CIAZY W OSTATNIEJ KLASIE , ZDAWALAM MATURĘ I DYPLOM W CIAZY -JAKOŚ POSZŁO 🙂 POTEM ODCHOWALAM CÓRKE , PRACE PODJĘŁAM PO 2 LATACH I TAK ZLECIAL CZAS

• Mamusia
Na początku mieliśmy starać się o dziecko po szkole ale pragnienie maleństwa było silniejsze, zwłaszcza że jestem rok do tyłu i to wszystko dłużej by trwało. Oczywiście Mąż postawił warunek że muszę skończyć szkołę. Z tym nie będzie problemu bo nauczyciele są wyrozumiali, z nauką nie mam problemów więc myślę że będzie dobrze 🙂 Akurat Synuś urodzi się w marcu więc troszkę czasu do matury zostanie:P

• Mamusia
mi zawsze wmawiali ze na dziecko przyjdzie czas. najpierw szkola, praca, dom a dopiero pozniej mozna pomyslec o dziecku 🙂 ale jednak tak jak u kini pragnienie malenstwa bylo silniejsze 🙂 skonczylam liceum znalazlam prace podjelam studia no i stalo sie 🙂 zostane mama a mam dopiero dla niektorych juz 21 lat 🙂 rodzice jak sie dowiedzieli nie byli zachwyceni ale juz im na szczescie przeszlo 🙂 moim zdaniem najlepsze dla mnie to najpierw wychowanie dziecka w miedzyczasie skonczenie szkoly i mam nadzieje w pozniejszym czasie znalezienie innej lepszej pracy 🙂

• Mamusia
jestem w 22tygodniu i termin mam na 23 marca2010. mam nadzieje ze przytyje a do lekarza ide w piatek i mam nadzieje ze mi jakos doradzi...tak myslalam ze to moze tez wina wagi bo wazylam sie na 2 roznych wagach...ola73 napisał:
mamusia2010 napisał:
witam wszystkie mamusie marcowe 🙂
dopiero teraz odnalazlam to forum i postanowilam sie dolaczyc 🙂 tak czytam o tym tyciu i musze wam powiedziec ze ja jak narazie schudlam zamiast przytyc co mnie bardzo martwi... 😞 jem az za duzo czasami i nie moge przytyc...ale mam nadzieje ze to sie jeszcze zmieni...pozdrawiam 🙂

witaj ,a na kiedy masz termin , w jakim tyg jesteś ?
przyjdzie czas to przytyjesz , chyba ze lekarz ma jakas inna opinie na ten temat .

karka super -gratulacje synka -duży facet 🙂 co do humoru to u mnie też straszne wahania , sama siedze w domu i potrafie ryczeć np. jak dzisiaj , za bardzo sie wszystkim przejmuję chyba i nakrecam 😞

• Mamusia
Moi rodzice zareagowali bardzo dobrze, tata tylko przez pierwsze 5 minut zamarł a później wyściskał mnie i Męża 🙂 Nie przeszkadza im to że chodzę jeszcze do szkoły bo wiedzą że skoro tak zdecydowaliśmy to wiemy co robimy. A opinie innych, że jestem za młoda, że jeszcze mam szkołę i takie tam mało mnie obchodzą. Wiem jedno jestem baaaardzo szczęśliwa i nic ani nikt tego nie zmieni 🙂

• Mamusia
moi wlasnie nie za dobrze przez pierwsze 2 dni zero reakcji z ich strony...a mieszkam jeszcze z nimi...bardzo zle sie czulam z tego powodu ale z czasem zaczeli rozmawiac ze mna i juz nie jest az tak zle 🙂 najgorzej bylo powiedziec tesciom oni sa ze wsi i tak jeszcze stare zwyczaje panuja. a ze z chlopakiem nie mamy jeszcze slubu to oni najpierw zaczeli sie martwic ,,co powiedza inni" ale ich reakcja byla zadowalajaca 🙂 takie pozory ale cieszyli sie od samego poczatku 🙂

• Mamusia
My wzięliśmy na razie ślub cywilny bo na kościelny nas nie stać i rodzice nie mieli z tym problemu. Natomiast mój Dziadek cały czas "wspomina" że pasowałoby ten kościelny. Dla niego cywilny się nie liczy:/ My też mieszkamy z moimi rodzicami, chcemy wynająć coś ale to dopiero jak Synuś się urodzi i najgorsze początki będziemy mięli za sobą:P A Teściowa bardzo się ucieszyła jak się dowiedziała 🙂 W końcu pierwszy wnuczek 🙂

• Mamusia
my jak narazie odkladamy na maluszka 🙂 zeby na nic nam nie zabraklo 🙂a slub planujemy tak na za 2 lata 🙂 a co do slubu cywilnego to jak wspomnialam tesciom ze zawsze mozna go wziac to sie oburzyli ze jak to a koscielnego nie bedziemy miec:P maja swoj swiat:P i troche inaczej mysla niz my...

• Mamusia
Ten cywilny był ze względu na mnie bo ja bardzo marzyłam żeby zostać żoną mojego Marcina i nie robi mi to żadnej różnicy czy to kościelny czy cywilny:P Ważne że jest już całkowicie mój 😆 😆 A dla mojego Męża ślub to raczej zwykły papier, uważa że nic nie zmieni jego miłości do mnie. Trochę ma rację ale kobiety inaczej na to patrzą:P A pisałaś wcześniej że masz dla niektórych dopiero 21 lat i już zostaniesz mamą. Mam dwie koleżanki w tym wieku i jedna urodziła we wrześniu drugie dziecko a druga jest w 6m-cu i też jest to druga ciąża 🙂 Więc z Tobą nie jest tak "źle":P 🙂 Pomijając już to że choćby nawet ja jestem rok młodsza od Ciebie:P