Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
cruella śliczne mebelki,a co do porodu rodzinnego to straszną sumę podajesz ,mnie sie coś kojarzy że u nas ok 100zł ale na pewno nie wiecej , muszę sie zorientować choć mój mąz mówi ze zapłaci kazdą cenę byle byc ze mną 🙂 , ale poczytam jeszcze na ten temat , a moze dasz jakieś linki na ten temat ?

kasen pewno masz rację ciebie nie było to byla straszna cisza:laugh: , ten twoj link z pościela tez nie otwieram

tak się pzredstwaiają koszty w szpitalu w którym zamierzam urodzić
koszty w siemieradzkim przedstwiają się tak
lekarz- 1400 zł
położna- 800 zł
szpital- 300 zł cegiełka nie wiem za co
rodzinny poród- 0 zł
znieczulenie- 0 zł
wrażenie męża po porodzie- bezcenne
aha pokoje 2-, 3- osobowe możliwość jednoosobowego- 120 zł/ dobę.

• Mamusia
cruella napisał:
tak się pzredstwaiają koszty w szpitalu w którym zamierzam urodzić
koszty w siemieradzkim przedstwiają się tak
lekarz- 1400 zł
położna- 800 zł
szpital- 300 zł cegiełka nie wiem za co
rodzinny poród- 0 zł
znieczulenie- 0 zł
wrażenie męża po porodzie- bezcenne
aha pokoje 2-, 3- osobowe możliwość jednoosobowego- 120 zł/ dobę.

to nie źle wyjdzie cię cena jak za dobre wakacje 🙂 , powiem ci przerażają mnie te ceny , dzisiaj w faktach na tvn podawali ile kosztuje porod -1700zł tyle chyba płaci nfz , a cesarka ok 10tyś , ale co nas to obchodzi placimy ubezpieczenia wiec powinno być za darmo, najlepiej zadzwonić chyba do macierzystego NFZ i sie dowiedziec czy faktycznie i ile z nas mogę zedrzeć 😞

Zastanawiałm się nad tym ale mój Andrzej stwierdził że skoro szpital ma te ceny oficjalnie w cenniku to nie wierzy aby NFZ o tym nie wiedział. Po za tym skoro nie mogą pobierać opłaty za poród lub znieczulenie nazwą to inaczej, i co ja jedna zrobię?? co my wszystkie zrobimy?? zbuntujemy się i co nie urodzimy?? tak naprawdę jesteśmy bezsilne. Strasznie mnie to poirytowało ale co zrobić,pobyt mnie wyniesie 1700 zł lekarka plus szpital, pewnie się zdecyduje na pokój bo jest jedno lub dwuosobowy z łazienką to ok 360 zł dodatkowo, zakładając że będę 3 doby. To jakaś masakra. Nie uważam się za bogacza ale powiedzmy że znajdę taką sumę, ale na Boga jest gro kobiet które nie posiadają takich pieniędzy, a już na pewno lepiej by było spożytkować to na wyprawkę dla maleństwa.

a ja bede rodzic nie w szpitalu ale w takiej klinice ktora ma podpisana umowe z NFZ takze placic bede jedynie za anestozjologa tzn znieczulenie 180zl +za srodki czystosci i cos tam jeszcze w kazdym bedz razie raze w tej klinice za porod placi sie niecale 400zl i sale sa dwuosobowe ale nowiutkietakze ladnie czysto i pielegniarki bardzo o ciebie dbaja bo to jest co jak co prywatna klinika od jakiegos goscia i dbaja o pacjetki by miec dobra opinie,mnostwo moich znajomych tam rodzilo i kazda sobie chwalila

Kamis sorki za szczerość ale mam pytanie odnośnie neonatologi w tej prywatnej klinice, daj Bóg by było wszstko ok ale co w sytuacji jak będziesz potrzebować zaplecza medycznego dla dziecka?? wg mnie nie ważne w jakich kafelkach urodzisz tylko co szpital może zaoferować abyś Ty miała w miarę komfortowy poród i bezpieczeństwo maleństwa po porodzie.

Cześć mamusie 🙂
jak dzionek w Waszych miastach?? u mnie piękne słoneczko, mam nadzieję je wykorzystać bo od jutra ma padać.
Olu trzymam kciuki za wizytę, mam nadzieję że nie doznasz zawału serca jak ja, miejmy nadzieję że takie koszty to incydentalny przypadek 🙂
Jak będziesz sprawdź dokładnie ile punktów ma neonatologia.
Zmykam do zajęć domowych, zaglądnę później jeszcze 🙂 😆 😆 😆

cruella ; dla mnie komfort tez jest wazny,a nie tak jak u nas w szpitalu jedna sala na 7 osob w tym jedna łazienka,pielegniarki mają cie gdzies twierdzac ze chcialas rodzic to masz, tyle sie nasluchalam o kilku szpitalach w mojej okolicy ze dziekuje,a pare moich kolezanek by przez to stracilo dzieci bo po terminie a oni czekaja i czekaja"bo natura wie co robi" i tak w ostatniej chwili ostatnio wyciagli kolezance dziecko a juz bylo tak podduszone ze malo go nie stracila i duzo sie orientowalam gdzie by rodzic i wsrod 4 szpitali w okolicy kazdy ma wiekszosc zlych opini a ta klinika same pozytywne wiec nie mam sie nad czym zastanawiac.a z tego co sie dowiedzialam to maja nowe sprzety i wszystko co potrzebne zeby urodzic po 32 tyg ciazy bo przed 32tyg nie przyjmuja i wtedy do szpitala bede musiala chcac nie chcac.
a jestem ciekawa jak to jest jak wezmie cie na rodzenie np w 30 tyg ciazy czyli to by mial sie urodzic mega wczesniak to naturalnie sie chyba nie rodzi bo to takie kruche malenstwo tylko cesarka zawsze jest nie wiecie????

Kamis dlarego ja zapytałam jakie mają zaplecze medyczne dla dzieciaka, z tego co piszesz wygląda na to że są dosyć dobrze przygotowani. Co do szpitala, w każdym chyba tak jest, dlatego dosyć istotną rzeczą dla Twojego komfortu psychicznego jest to abyś miała ze sobą lekarza lub położną, bo to oni w takich sytuacjach pomagają i Tobie i maleństwu, dbją o wasz komfort i bezpieczeństwo. Wybór szpitala jest bardzo ważny, w moim przekonaniu najważniejsze jest to aby jeśli zajdzie taka potzrba rotowali moje dziecko na miejscu a nie przewozili do innych szpitali, to był głóny powód dla którego ja się zdecydowałam. Pierwsze dziecko rodziłam w szpitalu leżałam w 8 na sali, i jest mi to obojętne tak naprawdę, ważne że wiedzieli co robić z dzieckiem, nawet tym urodzonym przed 30 tc. W przpadku prywatnej kliniki, myślę tu o Twoim wyborze, jednak boją się brać odpowiedzialności za wcześniaka, mnie dałoby to do myślenia. 🙂
Tak czy owak Twoja decyzja, napewno wiesz co robisz, ja życzę i Tobie i każdej z nas obyśmy nie musiały się z takim dylematami stykać 🙂

• Mamusia
ja raczej nie mam i tak wyboru bo u nas jest jeden tylko szpital i ma tyle opinii co rodzących mam ,jedynie Gdańsk , ale wolałabym nie ryzykować dojazdu autem 45 min.jak bedę miala juz skurcze 😞 .
u nas pogoda znowu mglista , ale jest w miarę ciepło , na obiadek do tescia jedziemy a wieczorkiem odebrać kuzynkę z lotniska i tak zleci ten ponury dzień 🙂
Co do wyboru szpitala każda z nas wybierze co uzna za stosowne obojętnie ile by mialo to nas kosztować -obyśmy nie żałowaly - nie bedziemy !-musi byc wszytko ok ... 🙂

kinia; film 2012 dlugi bo 2,5 godz,duzo fajnych efektów,ale tu jakis ogien z nieba lecial tam co innego i to byly tak glosne efekty dzwiekowe tak jak by sie tam bylo takze musialam zasłaniac sobie kurtką brzuch zeby moja dzidzia zawału nie dostala,a chyba to dosyc glosno slyszala bo przez te 2 godz ciagle sie ruszala 😉

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂 🙂 🙂
Byłam na USG 4d i co mój kochany maluszek zrobił psikus i nic nie pokazał, prężył swoje plecki , co dziwne siedział cały czas ze skrzyżowanymi nóżkami jak po turecku,aż się lekarka zdziwiła i tylko lekko się nam obracał boczkiem lub pokazywał buzię. Ale jaki numerant labo numerantka mi rośnie, bo był i uśmiech i podkówka ( chyba się na nas czyli mnie i lekarkę zdenerwował ,że go usiłujemy obrócić ) , potem było wkładanie paluszków do buzi a na koniec to nam maleństwo dwa razy pokazało język , znowu się uśmiechnęło i się nie obróciło. Próbowaliśmy blisko pół godziny i nic, machała dzidzia rączkami i robiła swoje , byle nie pokazać się od przodu. No cóż pozostaje mi nadal czekać, ale najważniejsze że rośnie zdrowe, wszytskie parametry są w normie i wazy 350 g 🙂Z tego powodu jestem bardzo szczęśliwa 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Pozdrawiam weekendowo 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Ola - było bardzo zabawnie, dzidzia dała pokaz tego co potrafi i pokazała od razu swój charakterek 🙂
u mnie rano było słonko, śliczna pogoda, ale teraz coś się zaczyna chmurzyć 😞 szkoda a tak pięknie było . zabieram się za jakieś porządki ,zajrzę tu później 🙂

• Mamusia
Hej Marcóweczki. Muszę Wam powiedziec, że ostatnio ruchy mojej Dzidzi są inne. Do tej pory to było takie pukanie od środka a teraz czuję dosłownie większą częśc ciała jak się pzresuwa. Nie wiem czy to główka czy coś innego, ale jest wyczuwalne dłonią. I JEST NIEZIEMSKO CUDNE!!! 🤪