Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
mam na obiad teraz leczo,takie gotowe ze słoika. Jest ostrawe. Chyba nie zjem tego,bo po 1)nie smakuje mi za bardzo, po 2) jest za ostre i coś boję się, że będzie mnie skrecać pozniej w zoladku. W ogole to dziwne,bo to samo leczo jadlam na samym poczatku ciazy w pierwszych tygodniach i az dokladki bralam. A tu mala miseczka...i nici z jedzenia nie bedą. Idę chyba sobie podpiec paluszki rybne.Poza tym nie przepadam za takimi jedzonkami ze sloika-lepiej samemy pokroic warzywa,zrobic sosik,no ale ja obiadu nie robiłam...sami z mezem nie mieszkamy 😉)) duzo osob jest,bo mieszkamy u jego rodzinki.

Tak w ogóle,to ciężarne mogą jest ostrawe potrawy???? mnie w sumie obecnie do nich nie ciagnie,ale wczesniej ciagnelo.

• Mamusia
Pewnie, że mogą, mniam 🙃
Nie przesadzajmy z tą zbytnią ostrożnością 🙂
Ja na szczęście lubiłam i lubię dobrze przyprawione jedzonko 😆 Mąż też, więc mam nadzieję,że dziecko nie bedzie jakieś niemrawe na "takie" jedzonko...
Niestety, skończy się po porodzie, gdy czas przyjdzie karmić. Wówczas tylko gotowane i ledwo przyprawione pokarmy jeść będziemy, więc teraz sobie nie żałuję 😁
Ja dziś mam na obiad zupę warzywną. Mężulek wczoraj gotował, jak ja Na Wspólnej oglądałam. Jeszcze 1,5 godzinki i będę sobie ją jeść... 🙂

• Mamusia
JESTEM NA 6 SYTRONIE WŁASNIE BO OD MOJEG WPISU 8 SIE POJAWIŁO I MNIE WKURZYŁO TO CO GIN dOTI POWIEDZIAŁ O WPADCE ODEMNIE BY DOSTAŁ ZJEBY NA CAŁEGO BO JA SKOŃCZYŁAM 20 WRZEŚNIA 21LAT I O DZIECKO SIE STARAMY OD MARCA CZYLI MIESIAC PRZED ŚLUBEM JUZ ZACZELIŚMY. DOBRA WRACAM DO CZYTANIA I JAK COŚ TO SIE JESZCZE POWTRACAM:d

• Mamusia
BOŻE AZ MI SIĘ W GŁOWIE KRECI OD TYCH WIADOMOSCI WASZYCH OJJ OJJ..

A WŁAŚNIE WCZORAJ MOJE BOBO DAŁO MI POPALIC MIEDZY 22-23 MIAŁAM SZTORM ALE REKA NIE CZUŁAM TYLKO TEKIE PRZESÓWANIE. DOTI NIE TYLKO TY NIE MOŻESZ Z MAMA O TYM POGADAĆ... A JAK BEDZIESZ MÓWIĆ TO WIESZ CO WYŚLIJ JEJ ZDJĘCIE USG I WYŁACZ TEL 🙂) JAK PRZETRAWI USPOKOI SIĘ TO BEDZIE POTEM JUZ TYLKO SZCZESCIE 🙂

ANIOŁKU NA POCZATKU PISAŁAŚ ŻE ŚWIETNIE SIĘ CZUJESZ A POTEM,ŻE SPAĆ CI SIE CHCE OJJ TA CIĄZA WSZYSTKO ZMIENIA

MAYGIRL TWOJE ESEJE SĄ OGROOOMNEEE ALE MIŁO JE CZYTAĆ (TYM BARDZIEJ,ŻE JA LUBIE SŁUCHAĆ)

PAULINKA STARA DUPA Z CIEBIE BEDZIE TYLKO NAPISZ DOKŁADNIE KIEDY BO MUSIMY WIEDZIEĆ KIEDY STO LAT CI SPIEWAĆ

ELWIRKO ZAZDROSZCZE CI TYCH MOCNYCH RÓCHÓW DZIECIATKA I WOGOLE RESZCIE DZIEWCZYN C TAK MOCNO CZUJA MALUSZKI

MOJE DOLEGLIWOŚCI : - BOL PLECÓW
- MASAKRYCZNY POCHŁANIANIE WSZYSTKIEGO

A POZATYM TO JEST SUPPER

KUPIŁAM DZIŚ RYBKI DO AKWARIUM JEDNA MA WSTECZNY BIEG SZYBSZY NIŻ PRZEDNI:d NAZYWA SIE DUCH A JA PRZEZYWAM EDZIO 🙂

DODATKOWO ZJADŁAK KILO JABŁEK I CHCE WIECEJJJJ

DOBRA MUSZE JESZCZE FAKTURY SPRAWDZIC KOSZTOWE I CHYBA POJEDZIEMY DO DOMKU Z MĘŻEM BO MUSZE ŁÓZKO PASIERBICY NA RÓŻOWO POMALOWAĆ ...

bUZIAKIIIIII:***** USCISKAJCIE SWJE ROBACZKI ODEMNIE 🙂

• Mamusia
faktycznie się rozpisałyście na całego ale to dobrze, jest co czytać :P na przyszły tydzień mam wizytę u gina i aż mnie już skręca, nie mogę się jjej doczekać 😁 pomyślał by kto że tak lubię chodzić na badanie 😁 a jak się ciąża skończy to pewnie znów tam będę szła jak na skazanie 😉 No ale już chcę wiedzieć tak strasznie co tam siedzi we mnie 😆 może mi znów ładnie pomacha rączkami ? 😆

• Mamusia
aaa ciekawa jestem czy to coś znaczy czy tak tylko mam. Bo przed ciążą zawsze jadłam kilogramami dziennie słodycze a teraz sporadycznie mam na nie smak i to w niewielkiej ilości, natomiast strasznie ciągnie mnie na kwaśne kapustę kiszoną,ogórki,ryby w oleju i od początku ciąży mam wysypaną buzię pryszczami a tylko przy okresie chwilowo mi się pojawiały i ciekawa jestem czy to coś może znaczyć ? hmmm

• Mamusia
Mam dola 😞

Dzisiaj zobaczylam jedna pol centymetrowa czerwona plamke nad biustem -ROZSTEP! ale w takim miejscu? w sumie, jezeli biust jest ciezki to skora peka nad nim - no fakt. Ale szok w takim miejscu w ktorym nigdy go nie zakryje!!!!. Od dzisiaj bede wylewala tone specyfiku na biust. 😞 😲

• Mamusia
moni25 napisał:
aaa ciekawa jestem czy to coś znaczy czy tak tylko mam. Bo przed ciążą zawsze jadłam kilogramami dziennie słodycze a teraz sporadycznie mam na nie smak i to w niewielkiej ilości, natomiast strasznie ciągnie mnie na kwaśne kapustę kiszoną,ogórki,ryby w oleju i od początku ciąży mam wysypaną buzię pryszczami a tylko przy okresie chwilowo mi się pojawiały i ciekawa jestem czy to coś może znaczyć ? hmmm

"Kiedy w ciąży masz apetyt na kiszone ogórki urodzi się chłopiec, a na słodycze - dziewczynka

Nieprawda. Zdumiewający apetyt na jakieś potrawy i niechęć to innych to częsta przypadłość przyszłych mam. Badania wykazują, że zachcianki pokarmowe miewa ponad 80 proc. kobiet w ciąży. Nie mają one jednak nic wspólnego z płcią dziecka. Po prostu w ten sposób twój organizm sygnalizuje, jakich składników odżywczych mu brakuje, a jakich chwilowo nie potrzebuje. I warto mu zaufać. Ale tylko do pewnego stopnia - jeśli masz chęć przede wszystkim na czekoladowe batoniki, to prawdopodobnie nie tyle potrzeby twojego organizmu dają o sobie znać, ile twoje łakomstwo. Pamiętaj, że tego typu słodycze to puste kalorie i ich jedzenie bez umiaru może skończyć się sporą nadwagą."

zrodlo: http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,6850720,Obalamy_kolejne_mity_na_temat_ciazy.html

• Mamusia
AngelFire przykro mi, ale może zniknie jest tyle różnych kremów na rozstępy.
Co do smarowania się specyfikami to rzeczywiście warto! Wczoraj byłam u koleżanki która urodziła miesiąc temu i pokazywała mi miejsca gdzie nie smarowała kremami. Normalnie cały brzuszek elegancki bez jednego rozstępa a na tyłku niestety parę się znalazło. I mówiła że rzeczywiście nie smarowała tyłeczka kremem. Ale podobno rozstępy tez mamy zapisane genetycznie nie wiem czy to prawda ale tak słyszałam.... że można tonę kremu zużyć a i tak się pojawią.

• Mamusia
Dziewczyny, jak ktoś ma skłonności do rozstępów, to je będzie mieć, niezależnie od ilości i rodzajów stosowanych kremów. Potwierdzone przez koleżanki, kuzynki, itp. Niektóre duzo przytyły i skóra nadal piekna, a niektóre przytyły niewiele, a rozstepów mają pełno. Każda z nas ma inną elastyczność skóry.
Oczywiście lepiej smarować,żeby nie pluć sobie w twarz, że nic nie robiłam, wiec mam za swoje.
To myslę kwestia taka sama jak skłonności do nadwagi, do cellulitu, itp. Albo się ją ma, albo nie 🙂
Ja mam do tego cholerstwa skłonności. Lekkie wahania wagi juz u mnie wywoływały powstawanie rozstępów, na długo jeszcze przed ciążą. Teraz nowe pojawiły mi się po bokach piersi...
Chciałabym miec tylko jeden półcentymetrowy rozstęp 🙃

• Mamusia
Oj kochana rozstepy to ja tez juz mam. Ja pisalam tylko o nowym ktory sie pojawil. Cale zycie walcze z waga. W czasie dojrzewania nabawilam sie rozstepow na brzuchu, lakkich na piersiach z boku i nawet przy kolanach. Ale do tej pory byly to miejsca ktore mozna ukryc. Nikt nie musi o nich wiedziec. A tu nagle jakby na srodku czola wyskakuje nowy czerwony rozstep.. 😞 Teraz to juz chyba tylko korektor sceniczny mi pomoze..

• Mamusia
Wiem o czym mówisz, tylko ja mam problem z tym że teraz się zaokrąglam. Zwasze miałam szczupłą wysportowaną sylwetkę, i też się boję że jak tak dalej pójdzie to będę miała strasznego doła na koniec ciąży. O tym się nie mówi bo zaraz ktoś Ci dobrze poradzi i powie " no wiesz nie powinnaś brać tego do siebie przecież będziesz miała dziecko" , a przecież każda z Nas z tego cieszy a przy okazji chciałaby być dalej piękna!!

• Mamusia
tez sie tych rozstepow najbardziej boje 😞 ale coz, bedziemy mieli malentwo i chyba tym trzeba sie cieszyc,
chociaz latwo mowic wiem jak to jest, tez mam kilka rozstepow , kiedys przytylam w nogach a potem szybko schudlam i mam na udach kilka malych ,
a jakich kremow uzywacie dziewczynki???