Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Skoreczko mnie to tez irytuje i jak mała pije to jej tak sika ze sie wscieka nawet picie pod gore nic nie pomaga bo fontanna jest 🥴 grrrr mam nadzieje ze to tez przejsciowe i szybko minie ...

Uciekam bo goscie sie zapowiedzieli 😉

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej kochane... otacza mnie kompletne zamieszanie xD...

niby mała w dzień śpiulka, ale w nocy za to sobie odgrywa 😜... dodam że w dzień w łóżeczku śpi a w nocy nigdzie indziej jak w łózku u nas 🙃 masakra xD... i to zasypia tak że dostanie cyca, oczywiście na leżąco, i tak zasypie,... jeszcze nawet sobie odbeknie xD... masakra 🙂... noce są ciężkie ale w dzień dużo spokoju 🙂 poza lataniem i załatwianiem papierowej roboty ;/...

wczoraj pierwszy raz sami kąpaliśmy małą xd... bez moich rodziców 🙂 czujemy się dumni z tego powodu 🙂

chrzciny nie wiemy jeszcze kiedy będziemy robić 😉 musimy to rozważyć 🙂

Kobziorku jak ja tobie współczuje :* życzę naprawdę szybkiego rozwiązania ... żebyś jak najmniej się wycierpiała :* a co do lekarzy to żal 😞 przecież ileż można czekac 😞

Leżaczek- u nas malutka dostała leżaczek bujaczek jakiś babymix czy coś takiego 🙂 wygląda fajnie .. a czy wygodny nie wiem 😉 nie probowałam :P... wiem tylko że to chyba od 1 miesiąca są te bujaczki tak?? ale mogę się mylić
🙂

Cycucha znów mam pogryzionego ;(... więc karmię z jednej piersi, a drugą odciągam... tylko że ta nieodciągana już mi zaraz wybuchnie 😞 kapie z niej ciągle ... a maleństwo śpi już od 7... pewnie zaraz wstanie 🙂

• Mamusia
Doberek
U nas noc nawet ok 🙂 Fabiś wstawał tylko na butlę 🙂
Teraz śpi,ale bardzo się wierci i marudzi co troszkę. Zmykam,bo popołudniu jedziemy z moim do Niemiec do KIKa po jakieś ciuszki dla synusia 😉 i może ja coś znajdę dla siebie 😉
Miłego dzionka:*

Hejka są wieści od Kobziorki:
" Jestem od 3:20 na sali przedporodowej. Wieczorem odpadł mi wielgachny, krwawy czop. Po 21:00 zaczęły się skurcze-z każdą godziną silniejsze. Po 3 były co 4 min. Nie spałam ani przez minutę. Teraz rozwarcie na 2 palce, szyjka całkowicie gotowa, ale Kaja leży wysoko. Trzymajcie za mnie kciuki"

Kciuki odpalone 🤪

elka144 napisał(a):
jaki syropek?

Syropek na zaparcia, wstawiam link http://www.strefalekow.pl/product/details/dziecko/duphalac-syrop-na-zaparcia.html. My go stosowalismy u naszego pierworodnego. Pani aptekarka doradziła i przyniósł efekt.

Hejka
WielkaB mąż nie był zazdrosny o kwiaty bo od razu było że od koleżanki, a to moja dobra koleżanka jeszcze z liceum a teraz w sumie nasza wspólna. Pewnie jakby kwiaty były od mężczyzny to 🙃 🙃
Kruszyna wczorajszy dzień był super ale wieczór już nie, bo pokłóciliśmy się z mężem. ja też mam wrażenie, że nic mi nie wychodzi. 😮
u nas chrzciny też tak jak u Was 😉
a Emilkę karuzela interesuje na 2 minuty.
Kacha a jakie macie mleko?
Anabel ja bym kolegi nie brała za chrzestnego, bo w życiu różnie bywa. a z rodziną to zawsze kontakt jest.
Skoreczka ja bujaczek porównuje do huśtawki koleżanki i huśtawka na teraz lepsza. 😉
Kasiulka to jedziecie z małym?
piszemy z Emilką więc sorry za błędy

• Mamusia
KOBZIOREK no nareszcie 😉 heheh i wierzcie tu lekarzom 😉 🤪

Nikusia ja tez bym chciała uniknac wprowadzania kogos z poza rodziny no ale tak naprawde to trudno powiedzec kto był by lepszy ten kolega czy kuzynka która tez nas zadko odwiedza...ehh trudna sprawa
a jeszcze u nas mała tez na razie nie umie sie długo jedna rzecza zainteresowac ale zawsze na chwilke chociaz 😉

Jutro jade jeszcze prywatnie z mała do ortopedy zeby obejzał te jej bioderka lepiej huchac na zimne tym bardziej ze to powazna sprawa

kobziorku to trochę jak u mnie było 🙂 będzie dobrze ,trzymam kciuki

24:05 wspaniała pora na pobudkę i rozpoczęcie dnia 🙂 dziękuję córeczko [color=red][/color]

Nikusia przyznam sie ze nie wiem o jaka hustawkę chodzi, bo z tego co wiem to hustaweczki troszke na późniejszy okres. No ale moze zrobili jakaś dla niemowląt 😉 W końcu teraz to wszystko jest dla dzieci w sklepach 🙃

skoreczka napisał(a):
Nikusia przyznam sie ze nie wiem o jaka hustawkę chodzi, bo z tego co wiem to hustaweczki troszke na późniejszy okres. No ale moze zrobili jakaś dla niemowląt 😉 W końcu teraz to wszystko jest dla dzieci w sklepach 🙃

Mam taką huśtawkę z wkładką dla noworodka, z delikatną muzyczką, kołysaniem i pałąkiem z maskotkami. Siedzisko trochę jak fotelik samochodowy. I sama ustawiam jego nachylenie.
A leżaczek ma wibrację, potem różne muzyczki na pałąku. W pałąku montowane kolorowe światełka, i dodatkowo jak dziecko się cieszy i prostuje nóżki to tam są dwa przyciski i światełka i muzyczka się załącza. Takie to bardzie na starsze dziecko.

To ja husiam małego w bujaczku jak lezy, wtedy się rozgląda i jest zadowolony, a pożniej z czasem sam siedzi i obserwuje zabawki i korzysta z uroków wibracji. Tak my używamy bujaczka.

Wykończy mnie ta zima, -20 co to za temperatura? 🙃 Prawie Syberia. chciałabym wiosnę i spacerki jakieś wypady z rodzinką 😎
Moj maluszek słodko śpi juz od 10 🙂 Pojadł i stwierdził ze nie ma nic do roboty 😁 😁 😁

• Mamusia
Kobziorku nooo jak się cieszę niech się akcja rozkręca.. a może już ją zakonczylas 🙂 i trzymacie Kaję na rękach 🙂... 3mam kciuki!! 🙂

Anabel mi położna powiedziała żeby na bioderka wsadzać pieluchę tetrową do pampersa... i tak robię 🙂... tzn nie codzień ale co drugi dzień 🙂

Nikusia takie hustawki to super sprawa.. ja widzialam u mojej znajomej jak dziecko mialo okolo 3-4 miesiecy i jak się bawilo na niej xD super 🙂 takie zacieszone bylo heheh

Skoreczka to dobrze ze tak przesypia 🙂 masz troche dla siebie czasu 🙂 moja jak zasnęła około 7-8 to wstała dopiero po 11.. pozniej przyszła babcia i tak z 2h nie spała i znow zasnęła więc liczę że może znów tyle pośpi 🙂 oby tak w nocy było 🙂 tylko bez tych 2h przerw xD pomiedzy snem hehehe

Dodam że ostatnio miałam chwile załamania 😞... czułam się bezradna.. sama nie wiedziałam co robić a mała płakała i płakała... pampersa miala czystego.. nakarmiona byla... poprzytulana... i nadal nic ... ale znow dalam cyca... to zasnela... xD tylko ze w ogole nie jadla... chciala byc kolo niego...
nawet do buzi nie wsadzilam xD

mam wieści od Kobziorka :

"Jestem u kresu wytrzymałości bojowej i psychicznej. Jeśli do jutra rana nie urodzę sama, dostanę oksytocynę. Nie wiem jak wytrzymam bez snu a zasnąć się nie da!"

kurczę, a ja miałam nadzieję, że już jest po. 😠 😠 co za lekarze 😠 😠

No też tego nie rozumiem czemu tak zwlekają z Kobziorem i tak w rezultacie podaja te kroplówkę 😮

Pamii
Laura to chyba ułozone dzieciątko 😉 A skoro tęskni do cyca to i musi sobie poszlochać. Ważne ze mama jest tuz tuz i przytuli 🙂
Anabel mi położna też mówiła o tzw. pieluszkowaniu: pampers+tetrówka, wydaje sie to strasznie meczące ale może przynosi efekty.
Mój nowy avatorek pt. gwizdam na tę zime i idę spać 😉

• Mamusia
Kobziorek kciuki mocno zaciśnięte!!!!!!! Achhh no w końcu coś konkretnego 🤪 😘 😘

Byliśmy z Natalką u lekarza z tymi zaparciami bo czopki glicerynowe nie mogą być wiecznie stosowane... Zmieniła nam mleko, wypisała receptę. Używaliśmy najpierw Bebilon 1 a teraz mamy Bebilon Pepti 1. Zobaczymy czy coś to pomoże. Mam nadzieję, że tak. Dodatkowo krople na wzdęcia Bobotic no i między posiłkami herpatkę koperkową bądź rumiankową. Częściej mamy ją kłaść na brzuszku. Podkreślam te istotniejsze rzeczy bo może którejś z Was się przyda 😆 Jak na razie Mała śpi spokojnie... odpukać w niemalowane... 🤢

Teraz doczytałam, że Kobziorek się wciąż męczy 🤢 Ile jeszcze będą ją trzymać???!!!! Biedactwo, na pewno ma już dość wszystkiego ale jak już będzie po.... To będzie najszczęśliwsza 🤪 Najważniejsze, że dzidzia już w drodze 😆

• Mamusia
O Skoreczko to fajowo, że taki spokojniejszy dzionek masz 🙂 Odpoczniesz trochę. Ja od 3-ciej na nogach jestem przez brzuszek mojej Natalki 😞 ale już mi się nawet spać nie chce... Dziwne, co?

A jak jechaliśmy do lekarza to się pomalowałam i jakoś tak trochę lepiej się psychicznie poczułam. Tylko ciuchy ciążowe założyłam... Mimo, iż mi spodnie z tyłka spadały i krok miałam między kolanami 😮 🙃 😁 Jakoś tak się przestawić nie potrafię a i nie mam odwagi przymierzyć rzeczy sprzed ciąży 🤢

• Mamusia
Kobzior bądź dzielna i ja wciąż trzymam kciuki za ciebie!!!
Nikusia my używamy Bebilon
Skoreczka ja też pieluszkuję małą dodatkowo pieluchą tetrową 🙂 Zosia taka naładowana wygląda 😁
Dziewczyny jesteście zadowolone ze swoich ciuszków?? Bo ja nie do końca muszę zaopatrzyć się w bardziej wygodne body bo większość mam zakładanych przez szyję i jest to dla mnie coś okropnego 😮przy zakładaniu przez główkę 😠 😠 😠