Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Nikusia ciekawe, co tam w tej paczce będzie za niespodzianka 😁

Monika ha! też wypatrywaliśmy Gwiazdora gromadą całą 😁 z kuchni przez okno, bo było stamtąd widać furtkę. Jakoś nigdy nie udało nam się przydybać Gwiazdora 😉 potem w połowie lat 90 Gwiazdor zaczął do nas wchodzić do domu - z rózgą i przepytką modlitw, sprawowania i kolęd znajomości 😁 to był STRES!

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

mra_ napisał(a):
Nikusia ciekawe, co tam w tej paczce będzie za niespodzianka 😁

Mra też o tym myślę. Rozumiem, że sprzedawca się stara, bo w końcu kupiłam pościel 22.11 to już sporo czasu. No ale on dzwonił i pisał, a że coś się zawaliło i nie poszło tak jak miało to samo życie 😁 😁
Jak dostanę wszystko do chciałam to mu spokojnie pozytyw wystawię. Problem byłby jakbym pojechała na porodówkę a tu nic nie gotowe.
A na niespodziankę się cieszę 😁 😁

Monika1985 napisał(a):
Nikusia, w odliczaniu wpisałaś sobie termin porodu za 45 dni 🙃 Czyżbyś chciała Emilkę jeszcze tak długo nosić w brzusiu? 🙂

Nie wiem jak ja to zrobiłam 😁 😁 😁 już poprawiłam, dzięki 😘

• Mamusia
Nikusia i inne dziewczyny, które przegapiły program - nic nie straciłyście 😁 To było beznadziejne, w zasadzie niczego nowego się nie dowiedziałam.

Nie miałam przez 2 dni neta, więc musiałam nadrobić Wasze wpisy 🙂

Widzę, że już znalazłyście dobre przepisy co do ojcowskiego. A jeśli chodzi o dni opieki, to jest tak, że jedno z rodziców (drugie musi się zrzec) może skorzystać z dodatkowych 2 dni w roku na opiekę nad zdrowym dzieckiem (art. 188 Kodeksu Pracy).
No i jeszcze dla tatusiów 2 dni urlopu okolicznościowego 😆
Istnieją również dni opieki nad dzieckiem dla tatusia, jak mamusia jest w szpitalu i nie może zająć się dzieckiem.

Ja też czuję jak tam w dole (w kroczu) czasami mnie boli i nie wiem czy to Mały pcha główkę czy to co innego... 😮

Gratuluję zdania kolokwium/egzaminów!

6.12 miałam ginekologa i wszystko u mnie dobrze. Szyjka długa, tak jak być powinna 😉 A wczoraj i przedwczoraj byłam u okulisty i dermatologa - nie mam przeciwwskazań od okulisty co do porodu naturalnego, no chyba, że poród będzie się przedłużał. A dermatolog przepisał mi maść na moje popękane żyłki na ręce i dekoldzie, tabletek nie mogę brać, bo wiadomo, że to nie dobrze dla dziecka. Cieszę się, że jestem na tym zwolnieniu i mam czas dla siebie. Niby bardzo lubię moją pracę, ale wypoczynek też się przydaje szczególnie, że już coraz ciężej.

Wczoraj przyszedł do mojej mamy wózek z Allegro i jak pojechaliśmy go zobaczyć i sprawdzić czy jest wszystko, to się okazało, że dali 3 kółka tylne i 1 przednie 🥴 A oprócz tego było ułamane takie coś przy oparciu w gondoli 🥴 Zadzwoniliśmy i dziś ma to ich kurier zabrać i przysłać nowe... Tak to jest zamawiać przez neta 😠

hej Dziewczyny 🙂
ale dziś brzydka pogoda 😠
Wczoraj byłam na końcowych zakupach i mam już wszystko dla bąbla i dla siebie. Oczywiście po takim maratonie nie obyło się bez skurczy i wiecie co normalnie nie mogłam usiąść na tyłku. Od wczoraj strasznie boli mnie kość ogonowa nie wiem czy to przez chodzenie ? was też tak boli ?
Nikusia fajnie że synek się ucieszył z mikołaja i Twoje nowe zdjęcie super ja nie wstawiam swojego bo wydaje mi się że by się nie zmieściło
Magditta mnie też wszystko boli na dole a jeśli chodzi o wc to zastanawiam się czy czasem się tam nie przeprowadzić
Kruszyna fajnie że wraca twój mąż będziesz miała się do kogo poprzytulać w ten zimny dzień
Wielka B musisz dużo odpoczywać i słuchać mamy żeby Twój dzidziuś posiedział jeszcze w brzuszku, zresztą to chyba miłe że Twoja mama tak się martwi o Ciebie

miłego dnia 😘

• Mamusia
Magditta męża nie ma a ty masz takie dolegliwości coś tu jest podejrzanego 🙂 🙂
Kacha może po prostu twój organizm jest teraz bardziej podatny na jakieś choróbska 🤨
Nikusia mam nadzieje,że kurier nie zrobi ci żadnego psikusa i pościel dojedzie 🙂
Monika historia z mleczakiem super 😁 przypomniała mi się moja!!! Miałam 3lata a moja siostra cały dzień leżała i jęczała,że ją boli ząb 😮 no i ja już nie mogłam wytrzymać usiadłam jej na brzuch i dostała z pięści odemnie 🙃 🙃 🙃 Ząb wypadł i było po bólu rodzice zrywali boki ze śmiechu a siostra chwilę popłakała i był spokój 😁 😁 😁 😁 😁

Przyszła moja pościel, właśnie się pierze. 😁 😁
A do fotek dodałam tą miła niespodziankę, którą obiecał mi sprzedający za długi czas oczekiwania. Super jest 🤪

• Mamusia
hej brzucholki 🙂

u mnie świeci słonko chociaż widzę jak drzewa uginają sie pod wpływem wiatru, nareszcie przeszło mi to diabelskie przeziębienie.Malutka chyba czuje sie dobrze bo fika a wizyta dopiero w środe , chodze co 3 tygodnie do gina. mam pytanie bierze któras z was Euthyrox..????

• Mamusia
Beata zarąbista fota 🤪 🤪 🤪 🤪
Kruszyna ty to bezwzględna jesteś 🙂 🙃 😁 🙃 😁 a boli może właśnie dlatego, że za bardzo nogi zaciskam 🤪 🤪 🤪
Nikusia dobrze ze pościel już u Ciebie 🙂 ja Młodemu dziś dwie czapunie kupiłam 🙂

Magditta po poluzuj trochę 😉

Nikusia dawaj fotę 😁

Kruszyna no i po bólu 😁 nie ma to jak szybkie i sprawne działanie 😉

Korzystam z tego, że męża nie ma i jadę do babskiej kawiarni spotkać się z... kumplem z angielskiego 🙃

• Mamusia
kruszyna dałaś czadu
nikusia śliczny kocyk
i dalej zapomniałm co miałam odpisac ta skreloza ciazowa mnie dobija
ja sobie siedze moze prawie leze fotelu zjadlam paczke ciastek popijam capucinno i strasznie mi sie nudzi mialam ugotowac obiad ale ja otwieram lodowke a tam tylko swiatlo wygonilam M po zakupy 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
Kacha to zjedz sobie coś pysznego może pomoże 🙂 ja odkąd wcinam cytrusy to na szczęście zgaga odpuściła!!!!.
Odebrałam wyniki badań i cholera nie podoba mi się moja morfologia tzn. hemoglobina jest ok a nawet podskoczyła do góry ale strasznie mi płytki spadły !!!! fuck!!!!
Dzisiaj znowu uskuteczniałam dzień w łóżku pod kocykiem, już 3 dzień boli mnie głowa 😞