Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej, ja pobudka o 3:20 na siusiu i kanapkę 🙂 Chciałam siedzieć na kompie ale neta nie było 😠 I poszłam spać teraz wstałam 😉 Synek bardzo mało się rusza od wczoraj, mam nadzieję, że się ożywi co by matkę swoją uspokoić.
Konefka co do fartucha dla męża jeśli to poród rodzinny to u nasz w szpit. jest tak, że się to zgłasza, wnosi opłatę chyba 20czy 25zł i w odpowiedniej chwili ten fartuch wydają. Co do lewatywy można poprosić w szpitalu albo zrobić sobie w domu jak kto woli, ale na pewno nie trzeba brać ze sobą - przynajmniej u nas.

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej dziewczyny !
Wczoraj wieczorem zaszalałam jeszcze bardziej i zjadłam troszeczkę tatara..wiem,wiem- nie można, ale dosłownie troszeczkę 🙂 Mężowi wyszedł taaaaki smaczny,szkoda że nie mogłam zjeść całego talerza 😠
Co raz bardziej puchnę - palce mam jak parówki. Jak ja już chcę urodzić i wrócić do figury sprzed ciąży ! Czuję się jak inwalida z tymi kg dodatkowymi. 🥴

C0o do fartucha-sama nie wiem czy kupowac,czy nie. Konefka,zdobądź jakoś numer na Oddział Położniczy i zadzwoń,spytaj. U mnie robią sami lewkę..

• Mamusia
mi to nozki puchnal ale tylko wieczorkiem ,poza tym tynka nie popadajmy w panike , wielu potraw nie mozna jesc,ja z natalia jadlam wszystko!!!!!!!!! i dziecko zdrowe,teraz nie mam skad tatru zjesc,a bym z checia wciagnela 🙂 w wakacje jak bylam w polsce to przez 2 dni jadlam tylko czarnine,niby nie mozna ,ale ja mam to gdzies 😜

Ja to ogólnie popuchnięta jestem. Mordkę to mam taka jak

Nogi puchnięte wiadomo na wieczór po chodzeniu,cellulit przez tą wodę w org. to mam taki,że chyba widać przez dresy 😮 Olaboga już bym urodziła i poszła na szybki spacer z Bobasem 😉

hej dziewczyny, ale miałam nockę 🤢 miałam skurcze co około 10 minut, ale nie nasilały się, więc nie jechałam do szpitala, ale widzę że tabletki co mi ostatnio w szpitalu dali nie bardzo pomagają, w środę idę do lekarza znowu i pewnie znów skierowanko dostanę skoro nie ma poprawy, bo jeszcze tydzień mam wytrzymać, tzn moja dzidzia 🙂

u mnie w szpitalu fartuch się kupuje w kiosku w szpitalu, a lewatywy na pewno nie trzeba ze sobą brać, bo robią jeśli ktoś chce

• Mamusia
posiedzialam troche w wrzesnioweczkach i smiac mi sie chce 😁 porownujac nasze bolaczki i nastroje
tynka ja cie prosze !! 🤪 🤪 nikt nie jest tak... rozowy ,napewno nie jest tak zle ,a nawet jesli to porob sobie fotki i za jakies pol roku popatrz i sie posmiej 😉
tusiek lez i sie nie ruszaj ,potrzymaj jeszcze dzidzie

wczoraj cały dzień leżałam a mimo to takie coś ,a najgorsze w tym wszystkim,że oczywiście zagadka to to czy to nie to, już czy jeszcze nie 😜

Tynka ja też od kilku dni jakaś na twarzy opuchnięta, ą że mam jeszcze blond włosy to pewnie bardziej przypominam pigi 😁

• Mamusia
Witajcie brzuchatki. 🙂 🙂 🙂
Ja wczoraj mialam mega lenia, caly dzien z m w lozku. SZOK. Obiad zrobilam w sobote wiec wczoraj tylko podgrzalam. Staram sie duzo lezec, bo jak chodze podbrzusze mi mocno twardnieje. W pozycji stojacej maluszek mi naciska mocno na pecherz. Nawet na zakupy juz nie wychodze. Maz wszystko robi.
Ja spakowalam ciuchchy moje do torby na kolkach, wzielam 2 koszule na krotki rekaw i 2 na dlugi. Znajac zycie bedzie mi bardzo goroco w szpitalu. maluszka ciuszki zapakuje do torby od wozka.
Mam do was pytanie a w czym jedziecie do szpitala? Ja do tej pory chodzilam w sukienkach bo bylo mi tak wygodnie do tego rajtuzy i latwiej bylo zalozyc kozaki.
Te zdjecia pigi sa super, ja wlasnie wygladam jak ona. 🥴 🥴
Karina ciuszki sa slodkie.

• Mamusia
czesc dziewczyny 🙂! ostatnio nie mam weny na pisanie cytuje was tylko. u mnie ok choc tak jak wy czuje sie strasznie ociazala i nic mi sie nie chce. 😞 za tydz mam wizyte i zobaczymy czy moj synus sie przekrecil bo na razie ma glowke w gorze. mam nadzieje ze sie przekreci.trzymajcie sie cieplo i milego dzionka kobietki 😎

• Mamusia
Witam 🙂
Ja dzisiaj w nocy też za bardzo nie mogłam spać tzn. niby spałam ale cały czas mi sie śnił szpital, kroplówki, położne itp i już miałam dość jak tylko otwarłam oczy to i tak miałam to w głowie i o tym myślałam a jak znów udało mi się zasnąć to ten sam sen od nowa 😞 😞 😞 już mi bokami wychodzi to wszystko ale jak o 6:30 Kubie zadzwonił budzik i wstał do pracy, a ja zasnęłam to dopiero teraz się obudziłam i już nie miałam żadnych snów 🙂 Ale dzisiaj postanowiłam sobie odbić za wczoraj i jeszcze jestem w łóżku i nie mam póki co zamiaru z niego wychodzić 🙂
A za oknem śliczna zima 🙂 🙂 🙂 🙂
Jutro mam wizytę już sie nie mogę doczekać!!!!
U nas też sie nie bierze żadnej lewatywy, ani fartucha wszystko dają w szpitalu!!!!

• Mamusia
Dzien Dobry 🙂
No ja tez sie wyspalam, nie bylo tak zle. Kurcze pierwsze slysze zeby lewatywe ze soba trzeba bylo brac 😮 POLSKA. Wszystko trzeba miec, moze jeszcze niedlugo trzeba bedzie wykupywac sobie miejscowke na fotelu porodowym, zeby na zwyklym nie rodzic? masakra
Tynka hihihi, przesadzsz z ta Piggi na pewno nie jest tak zle 😉 mi poki co nadal tylko troszeczke paluszki, nic wiecej, ale wszystko przede mna 🤢 spalam dzisiaj na sofie w pozycji pollezacej i zajebiscie sie czuje, oblozylam sie poduszkami (jeszcze sie zmiescily 🤪 ) i bylo czadzik. Nie wiem czy na stale sie od malzona nie wyprowadze na ten ost miesiac ☺️ bo roznica kolosalna.
Dzisiaj mam nadzieje ze wyjdzie mi dzien lenia, jedynie obiad mam w planach i tow wszystko. Mam nadzieje ze wytrzymam z usiedzeniem w miejscu.
Tusiek zaciskaj nogi 🙂 ja mam czeste skurcze w nocy ale nie bolace wiec ich nawet nie licze, ale zauwazylam ze te skurczowanie przychodzi wlasnie jak leze plackiem, jak sie ruszam zaraz przechodzi.
Jutro wizyta u poloznej 🙃 ale sie ciesze 🙃 🙃 🙃
Spadam budzic meza, milego dnia 🙂

• Mamusia
Cześć grubaski:*
Melduję się jeszcze w dwupaku 🙂
Noc nawet ok,tylko musiałam spać ciągle na prawym boku bo jak przekręciłam się na lewy to mi prawa noga drętwiała 😞Plecy nie bolały...Ja postanowiłam dzisiaj po południu zrobić faworki i różyczki z marmoladą 🙂Bartek mi pomoże bo robię je ze względu na niego 🙂
Mi wczoraj od rana po tych bólach ręce i nogi spuchły i pożegnałam się z pierścionkami...
Dzisiaj na obiadek mam bigosik z ziemniaczkami bo Bartek lubi a później też lenistwo...
U mnie nie trzeba brać lewatywy a fartuch też gdzieś podobno w szpitalu można kupić.
Ja mam jedną torbę dla siebie i małego ale nie wiem czy przypadkiem nie przepakować małego rzeczy do torby od wózia 🙂Wieczorem będę kombinowała...

• Mamusia
Evelcia a co ty na wrzesniowkach smiesznego wyczytalas? ja tez czasem podgladam, i pamietam jak ja sama przezywalam poczatki ciazy, i z zazdroscia podgladalam miesiace ktore byly juz tuz tuz porodu, i patrzylam jak zaczarowana na ich wielkie bbrzuszki i myslalam sobie "Boze kiedy ja sie takiego doczekam???"
Tusiek, faktycznie fajna kolysanka 😉 poryczalam sie i ja ☺️
ostatnio ogolnie u mnie do placzu szybko dochodzi. Tez tak macie?
Malwina a co to za rozyczki z marmolada?

• Mamusia
Musze sie pochwalic ze juz ktorys raz z rzedu zauwazylam ze moj Synus budzi sie po pomaranczach i zaraz dostaje czkawki 🤪 czyli chyba mu pasi, nawet bardziej niz po czekoladkach 😉
cos nowego co przypominalo mi moje stare baaardzo STAAAARREEEE klimaty 😉 http://www.youtube.com/watch?v=dHy94O5g5O8

Spokojnie dzisiaj u nas na forum 🙂 Ten śnieg działa na was usypiająco 😉
Ja siedze w grubych swetrze,kamizelce i opatulona jeszcze grubym kocem. Tak u nas zimno. Teściu wychodzi z założenia,że jak nie ma nikogo (czyli żony i syna) w domu to nie trzeba rozpalać... On sobie coś porobi wkoło domu,pójdzie na spacer a ja ze względu na to,że raczej trzeba sie już oszczędzać- siedzę i marznę. Piję ciągle ciepłe napoje i latam jak durna do wc 😮 A jak ok 18 rozpala to jest tak gorąco w domu,że trzeba okna uchylać,taki zaduch.. 🥴
Mam nadzieję,że jak się dziecko urodzi to będzie chociaż trochę przepalać,dla innego powietrza..

Oj dziewczyny jak tu dzisiaj cichutko 🙂 Ja mam dziś powera sprzątam a może raczej przekładam z miejsca na miejsce rzeczy 😁 Byłam też odwiedzić koleżankę więc spacerek zaliczony. Namówiłam siostrę na faworki i wieczorkiem robię wbitkę 😁
Jeśli chodzi o coś do posłuchania polecam http://www.youtube.com/watch?v=Dny3EMK8p58&feature=share dla mnie miodzio 😆
Odebrałam wyniki dziś i niestety nadal anemia ale i tak jest lepiej niż było więc jest się z czego cieszyć 😆
Wiecie co moja kochana siostra przyszła dziś prasować ciuszki Hani i jak patrzyłam z jaką radością ona to robiła i jak się cieszyła wieszając kombinezony i te inne gadżety to aż mi głupio, że ja matka a tak nie mam. Mnie osobiście te prasowanie i składanie tych małych ciuszków przeraża choć wiem, że i tak mnie to nie ominie 😆

• Mamusia
No rzeczywiście jakoś dzisiaj cichutko co te nasze dziewczyny robią??? Ja w sumie też jakaś przybita jestem no ale nic dziwnego do 14 w łóżku a teraz przed kompem więc mało aktywny dzień.... :/
Dobrze że jutro do lekarza to chociaż się ubiorę pomaluję i ruszę tyłek 🙂

zrobiłam sobie przed chwilką placuszki z jabłkami i posmarowałąm je nutellą mniam 😁

ja w pokoiku małej mam już wszystko zrobione i zakryte przed kurzem, tak samo mam spakowane torby do szpitala i w sumie dobrze, że zrobiłam szybciej skoro teraz nic mi nie wolno 😞

• Mamusia
Przespałam ze 3h 🤨 U nas dzisiaj dzień listonosza 🙂 Doszła mi ostatnia koszulka do karmienia z allegro, nie wiem czy Wam wklejałam http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do-karmienia-misio-kr-rekaw-xl-i1994170681.html
Za taką cenę jestem bardzo zadowolona! jest z grubszego materiału, elastyczna i całkiem ok. Potem paczka z pajacami z all. - używanymi, wszystkie w bdb stanie, zadbane i ładniejsze niż na fotce http://allegro.pl/carter-s-pajac-1-szt-pajac-small-wonders-1-szt-i2030044572.html , http://allegro.pl/carter-s-pajac-2-szt-i2030044340.html (ten żółty nie jest taką rażącą żółcią tylko pastelową pistacją raczej 😉 )
A na koniec w skrzynce przesyłka z firmy Floslek - prezent w ramach fejsbukowej zabawy - wystarczyło "polubić" ich stronę i wysłać @ z opisem problemów jakie mamy z naszą skórą - przysłali mi pakiet 20 różniastych próbek i 6 ulotek formatu A4 z opisem serii ich produktów 🙂 Szkoda tylko, że nie są to produkty dla niemowlaków 🥴