Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no cos ty Konefka 5 dni? umarlabym ze strachu 🤢
faceci sa durni, widze ze kazda prawie ma dosc, a tym bardziej jakk jestesmy zmeczone tytmi pierwsazymi tygodniami. no ale dobrze ze my zaradne babki jestesmy i ogolnie zajebiste 😜
Evelcia Aga jakbyscie siue przeniosly to by byl lincz 😁 😁 😁 nie no serio smutbno by bez was bylo,przeciez my juz tu tyle miesiecy skrobiemy ze soba i nagle nas tak zostawic??/ GRZECH!

musze sie pochwalic. moje dziecko przez 8 dni przytylo 300 g 🙃 🙃 🙃 ciesze sie jak glupia, wazy teraz 3510 g a waga ur to 3090, z czego przy wyjsciu ze szpitala wazyl 2860 g. Bylismy na wazeniu i babka powiedziala ze przybral wiecej niz norma 😆 nawet nie wiecie jak sie ciesze ze moje mleczko mu wystarcza! kupkami mam sie wlasnie nie przejmowac prowadze dzienniczek karmien i kupek pokazalam go jej i babka powiedziala ze jest wsio jak najbardziej ok. takze radosc!

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No bylam u lekarki czula glowke bardzo nisko ..szyjka cienka powiedziala ze na jej oko bede miec lekki porod bo mam duzo wod i od 2 miesiecy rozwarcie na 2 cm. Jak nie urodze do 29 to mnie daje na wywolanie.

a co do mojego ,,kochanego'' faceeta to zadzwonili do mnie z sadu ze zostal tymczasowo aresztowany bo sie z kims pobil w niedziele i musi siedziec do sprawy... W zyciu nie wyobrazalam sobie ze takie cos sie stanie zawsze bylo ok a ostatnio cos mu odwalilo i mial jakies rozdwojenie jazni..mam nadzieje ze ni beda mnie ciagac po sadach. Masakra kilka dni przed porodem takie jaja..nikomu tego nie zycze.:-(
Trzymajcie sie cieplutko ide na spacerek.

Marta w takim razie ciesz się że pogoniłaś faceta. Teraz zajmij się spokojnie sobą bo jak będzie dziecko to do łazienki za potrzebą nie ma kiedy iść.
Dziwczyny poród oposzę za jakieś 3 dni bo teraz wypoczywam 🙂 mąż na urlopie to ja leżę i czekam kiedy córcia zgłodnieje 🙂
Hania jest cudowna. Od wczoraj mam już sporo pokarmu więc córcia ładnie się najada i pięknie śpi. Mamusi cycków mocno nie męczy bo przy piersi jest maks 20 minut 🙂
Rodziłam w Giżycku i jestem bardzo zadowolona trafiliśmy na super położne dzięki którym poród wspominam z uśmiechem 😉
Ciekawe jak tam Madzia po oxy?

• Mamusia
mojemu tez na dekiel wali,przez pierwsze 2 tyg byli moi rodzice to chodzil i gada ze jak zostaniemy sami to bedzie pomagal a teraz odpoczywa,rodzice pojechali a ten zaczal kombinowac i ciagle zmeczony a ja ??? w dupie ze mna??? !!!! maly kilka dni w nocy nie spal w dzien tez nie poza tym dom 2 dzieci ,z natalia lekcje ,poprac o prasowaniu nie wspomne!!!!!!!
i kiedys do mnie z tekstem: kiedys kobiety mialy ciezej!! 😠 myslalam ze mu wyj....ie 🤢 wiec sie wkur... i powiedzialam ze sam ma sobie swoje smierdzace gacie prac bo ja od dzis zajmuje sie soba i malym a natalia on!!
niak wyniosl sie do salonu bo niby w sypialni za goraco i zasnac nie moze i jeszcze drzwi zamyka,wiec ja zawsze otwieram zeby slyszal jak maly sie drze 😎 🤢 wczoraj oczywiscie znowu ze on zmeczony itp itd 😠 wiec skwitowlam ze to nietypowe w jego wieku az tak przemeczonym byc !!!! 😁 😁 😁 rano wstal i powiedzial ze od dzis zaczyna mi w nocy pomagac
,chyba po wczorajszym bzykaniu tak sie nastawil chyba liczy na wiecej 😎 😎 😎

• Mamusia
konefka czekamy na relacje 🙂
malwinko duzo sil i cierpliwosci,najlepiej jedz do rodzicow maly odpoczynek dobrze wam zrobi
madziaaa wspolczuje kobietko,ale najwazniejsze ze wyslalas go gdzie pieprz rosnie!!! moze kiedys zmadrzeje,chociaz watpie wkoncu to facet 😁 😁

• Mamusia
Snakerka do mnie napisała:"PO OXY ANI PÓŁ SKURCZU A Z 2 H LEŻAŁAM :/NIE WIEM KIEDY ZNOWU BĘDĄ PRÓBOWAĆ.POZDRÓW DZIEWCZYNY"
Stwierdziłam,że nie bedę się tym moim dupkiem przejmować...Ja mu dam szkołe dopiero.wrócił do domu i zakomunikowałam mu,że jak mały wstanie to idzie z nim na spacer przynajmniej godzinny a ja idę do sklepu ugotuję na jutro zupę ii odpoczywam a on z dzieckiem....Dzisiaj on kąpie małego i nie dam mu odpocząć...
Rozmawiałam z moja mamuską i powiedziała,że chyba postawi go znowu do pionu,dosyć ze całą ciaze sie wkurzałam to jeszcze teraz....
Dostałam dziś z HIPP list i łyzeczkę do karmienia w prezencie,dodatkowo schemat wprowadzania nowych rzeczy do jadłospisu dziecka 🙂

Mój Tomek też przez całą ciążę zachowywał się wzorowo 🙂 Od 6tego miesiąca,gdy tylko wywaliło mi brzuszek,nie chciał mnie "przytulać" bo bał się żeby krzywdy dziecku nie zrobić -> 😁 😁 Miałam ubaw z tego a później krew mnie zalewała,bo miałam ochotę 🥴 Później z kolei to czułam sie juz jak słoń i bylo mi to na rękę,że się nie dobiera 😉
Mąż ogólnie zajmuje się Alkiem,naprawdę pomaga.W nocy pójdzie podgrzać moje mleko w butelce albo zrobi modyf. Teraz przez to szkolenie nerwy mu nie dają normalnie funkcjonować,ale jutro ostatni dzień 😉

A i u ortopedy wszystko ok. Mały tylko przekręca ciagle główkę na jedną stronę 🤢 Ciężko mi go zmusić do tego żeby próbował na drugą.. 🤔

• Mamusia
Tynka ja żeby mały główki nie przekręcał na jedną stronę to kładę go na boku wyznaczonym i podpieram go takim wałeczkiem zrobionym z poduszki i kocyka...
Zobaczcie mojego skarba:

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/829/img20120216002.jpg/][IMG]http://img829.imageshack.us/img829/9693/img20120216002.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
ale Gabrys ma wielkiego kumpla!
no ogolnie faeci to pojebusy ja juz nie rozmawiam z moim tylko warcze ale znudzilo mi sie juz kadzenie sobie skoro za chwile i tak to samo i tak. Dzisiaj uslyszalam ze nic nie robie 😮 to mnie kurwica strzelila i od dzisiaj nawet jemy osobno. nie chce od niego zadnej pomocy. Rozmawiamy tylko na temat Azizka, czuje sie nie jak jego zona tylko jak jego kolezanka. Skonczy sie te 6 tyg i bedzie cos chcial to mu pokaze salon w ktorym spi praktycznie non stop odkad wrocilam ze szpitala. .
Moje Malenstwo ma katarek, i sie strasznie meczy. Mam beznadziejna gruszke do nosa co nic nie zbiera i wsciekla jestem, ale tu nie widzialam nic takiego jak Frida czy co wy tam macie. Chyba mamuske musze naciagnac.
Patrze na mojego Synka i cala zlosc ulatnia sie gdzies hen hen daleko 😉 moje 3.5 kg SZCZESCIA 🙃

• Mamusia
Witam dziewczynki.
U nas dalej nic. wczoraj minoł termin z pierwszego usg a jutro z OM.
a mówiono że przy 2 dziecku nie przenosze bo się nanosze lali, cały czas w ruchu ico?

Monia co do facetów to od mojego też ostatnio usłyszałam że nic nie robie 😞
Oni myślą że to tak łatwo koniec 9 miesiąca ciąży , dwu letnie dziecko, mrozy dookoła, dom, sprzątanie , gotowanie itd
ale to on z pracy zmęczony wraca.

Teraz do niego nie dociera że ma wziąść urlop jak wyjdę ze szpitala. On musi wziąść jak urodzę - czyli jak będę w szpitalu 😞

• Mamusia
no bo przeciez w domu to tylko relaks 😉 czemu my w ogole narzekamy? eh szkoda gadac oni sa niereformowalni i tyle cwoki jedne. a jebnac to wszystko i nie tykac chalupy palcem 😠
no wlasnie, tyle ze ja bym osiwiala chyba jakbytm musiala potem ten kilkudniowy syf sprzatac
Wiola a po co ci maz jak wrocisz ze szpitala? przecoiez po porodzie to kobiety kwitnace i pelne energii bedziesz latac z 2 dzieci plus obiad sprzatanie ba nawet ciasta powinnas piec a na koniec dniA W DRZWIACH Z USMIECHEM WITAC MEZA ZMECZONEGO PO PRACY 😁 😁 😁 to jest ich rozumowanie 😞

• Mamusia
witam
u nas dzien minal spokojnie i nocka tez ! 🤪 mleczko co 3razy i tyle teraz najedzony buja sie 🙂
dzis bedzie mial dzien pelen wrazen najpierw lekarz a potem pierwsze profesjonalne foto do paszportu 🙂))
ja mojego meza w nocy nie budze pozostawiam to malemu jak krzyknie to az sciany drżą 😁 😁
ciekawe czy dzis dziewczynki urodza
na katar ja mam z polski masc majrankowa bardzo fajna

• Mamusia
Wczoraj postawiłam Bartka trochę na nogi pytając czy chce od nas odpocząć ale zapowiedziałam,że jak chce to ja już nie wróce z małym....On jest chyba trochę zazdrosny o Gabinka 😞
Cieszę się bo jutro jadę do rodziców i trochę odpocznę bo małego będę miała tylko na karmienia nawet w nocy mamuśka oferuje pomoc 🙂Oczywiście wezmę wózio żeby babcia mogła z wnukiem rundkę strzelić 🙂

Aj Malwina, z facetami to gorzej niż z dziećmi.
wczoraj powiedzialam to mojemu Męzowi,to sie obruszył i zripostował,że my z kolei obrażamy się za byle gó*na, czepiamy się dla samej zasady i to jest mega dziecinne. Aż mnie przytkało,bo zastanawiam się skąd on czerpie taką wiedzę życiową 🤔 Ani się nie czepiam,ani nie strzelam fochów- raz do roku.... 🥴

Alek dzisiaj pierwszą noc przespał sam w łóżeczku a ja się wyspałam... Zabralam go póxniej do nas,do karmienia i chwilę poleżał i spowrotem do siebie. Potem karmiłam go i Was czytałam o 3w nocy.Teraz smacznie śpi. Miałam problem,bo Alek nauczył sie z butli doić i mój cyc już jest be,bo trzeba się męczyć poza tym mam małe sutki,nie są takie długie,łatwe do chwytania 😞 i on sie denerwuje i ja też. Dzisiaj załozyłam kapturki i jest rewelacja ! Łatwo chwyta a ja nie musze bazowac tylko na odciaganiu pokarmu i tego pilnowac 🙂

U was dzisiaj też tak wieje? 🤢 Jest ciepło ale nie wiem czy wychodzić z Małym na spacer..