Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
czesc dziewczynki wczoraj bylam na wizycie u gin. wszystko ok wyniki morfologi krwi , mocz i toksoplazmoza ok 😉 przez miesiąc przybylo mi 2 kg-wyszlo moje lakomstwo na slodkie-ostatnio caly czas mam ochopte na slodkie i boje sie,ze to mnie zgubi;(((;((( wiec w sumie 3kg do przodu 🙂(i niestety na wadze pojawila sie wga 80-balam sie tej cyfry zobaczyc , ale cóż kilogramów nie powstrzymam, mam tylko nadzieje, ze przy koncówce nie przekroczy 86 kg-oby-trzymajcie kciuki 🙂)) Maly coraz intensywniej kopie 😉)) teraz mam skierowanie na glukoze-bleeee pic to swinstwo 75 g mam kupic 😉pozdrawiam was cieplo 😉milego dnia 😉

Ja już po wszystkim..
Otóż,badanie USG w 3D było bezpłatne bo robili mi je studenci,którzy muszą na kimś się uczyć.Trwało to dobre 40 min, bo większy problem mieli z wprowadzaniem danych do tego urządzenia. Niewiele zobaczyłam bo bobas przytulony buzią do łożyska i chowa ją w rączkach 😉 Przyszli panowie doktorowie stwierdzili,że to niezaprzeczalnie chłopak i nawet zmierzyli mi siurdaka (1 cm 😁 ) Ogólnie atmosfera śmiechów i chichów,bo towarzystwo starsze ode mnie pewnie z rok albo dwa. 😁 Dziecko mierzy 30 cm i waży 728g. Szykuje się duży chłop do przepchnięcia 🥴 Siedzi już główką w dół.
Ok 15stej miałam zwykłą wizytę u ginekologa,wypisanie zwolnienia itp. Już usg nie robił,bo jak powiedziałam że robili mi dzisiaj je studenci to stwierdził,że pewnie maltretowali mój brzuch z pół godziny i wystarczy tych atrakcji. Reszta badań w normie,pan doktor ujął,że lecimy bardzo książkowo 🙂
Ważę 73 kg,czyli 8 kg na plusie. Lekarz stwierdził,że chyba sobie dogadzam bo to sporo 😮

• Mamusia
Super wiadomości Tynka 🙂
Gratuluję synusia 🙂
Ja już nie mogę się doczekać swojego USG pewnie dopiero teraz dostanę skierowanie....Wizyta niestety dopiero 7 listopada 😞
Zobaczcie kobietki co znalazłam: http://dziecko.onet.pl/69792,5,7,ciaza-niewidka,artykul.html

• Mamusia
Poczytałam. Zgodzę się z tym, że faktycznie jest to możliwie, wystarczy nieregularny okres lub problemy hormonalne, kilka kilo nadwagi z tendencją tycia do pasa i nieplanowanie ciąży. Poza tym jak ktos nie chce poczuć ruchów dziecka, bo wcale nie chce byc w ciązy, to ich nie poczuje.

Komantarze też poczytałam 🤪

• Mamusia
Tynka90 super wieści! Rośnie synuś jak na drożdżach 🙂
Co do artykułu - czasami oglądam program "Ciąża z zaskoczenia" na TLC albo Tvn Style już nie pamiętam... tam to dopiero są akcje, kobieta idzie się załatwić /albo bierze kąpiel a tu poród bliźniaków 🙂

• Mamusia
" babka myślała, że jest nagle w ciąży, a się okazało, że po prostu po fasolce ją porządnie wzdęło. to dopiero historia ! potem wzięła coś na uwolnienie bąków i odetchnęła z ulgą, że to nie wyjec i nie musi zmieniać osranych pieluch. podobno raz na 1655465 się tak zdarza !
Uff... "
hieh hieh hieh posikalam sie ze smiechu

• Mamusia
Monisia też to czytałam 😁 A widziałaś to??
"JA PO STOSUNKU STOSUJE PŁUKANKE WODĄ Z OCTEM JEST TO NAJLEPSZA METODA ANTYKONCEPCYJNA I W DODATKU AKCEPTOWANA PRZEZ KOŚCIÓŁ POLECAM!!!!!!!!"
Jakaś pierdolnięta 🙂 Ktoś jej napisał,że mózg to chyba lizolem płukała 😁

Ale się uśmiałam 😁
A jak tam kobietko urodzinki??
Widziałaś co Ci mamusie na FB zostawiły?

• Mamusia
Szok, ale nasza znajoma np. po ur. 1-szego dziecka myślała, że jak karmi piersią to nie zajdzie a tu niespodzianka.. i też nie mogła uwierzyć hahaha 🙂
Obczaiłam sobie z tego artykułu gwiazdy z brzuszkami i Monika Mrozowska ślicznie wygląda (poza śmieszną spódnicą) 🙂 Skrzynecka też ładnie wygląda choć nie przepadam za nią.

• Mamusia
Dobre tez hihihi porypani Ci ludzie. A za wstawke dziekuje 🙂
niestety z domu sie nie ruszylam, dzien pelen przygod: njapierw w pracy robia mi waty i nie chca zglosic mi chorobowego, potem wparowala policja i szukala kolesia ktory mieszkal tu przed nami na tym mieszkaniiu 🤪 🤪 🤪 🤪 a teraz boje sie z domu ychodzic bo to palantowo z mojego biura moze mnie sprawdzic czy faktycznie jestem chora :/ no dzien pelen przygod. Poza tym rano mialam burze hormonow i ryczalam do poduszki 😉 a tak na dobry poczatek dnia hihihi masakra odbijam sobie to w sobote. Chociaz te pazurki. Nawet slodycze juz wszystkie wyzarlam i nie mam nic 😞 ☺️ ☺️ ☺️ a tak bym sobie tlusciutkiego paczusia wszamala 🙂 🙂 🙂 i to nie jednego 😜

• Mamusia
Dobre tez hihihi porypani Ci ludzie. A za wstawke dziekuje 🙂
niestety z domu sie nie ruszylam, dzien pelen przygod: njapierw w pracy robia mi waty i nie chca zglosic mi chorobowego, potem wparowala policja i szukala kolesia ktory mieszkal tu przed nami na tym mieszkaniiu 🤪 🤪 🤪 🤪 a teraz boje sie z domu ychodzic bo to palantowo z mojego biura moze mnie sprawdzic czy faktycznie jestem chora :/ no dzien pelen przygod. Poza tym rano mialam burze hormonow i ryczalam do poduszki 😉 a tak na dobry poczatek dnia hihihi masakra odbijam sobie to w sobote. Chociaz te pazurki. Nawet slodycze juz wszystkie wyzarlam i nie mam nic 😞 ☺️ ☺️ ☺️ a tak bym sobie tlusciutkiego paczusia wszamala 🙂 🙂 🙂 i to nie jednego 😜

• Mamusia
no duzo kobiet uwaza ze jak karmi piersia to nie zajdzie w ciaze, to tak jak z tym przekonaniem ze ja masz swoj " pierwszy raz" to nie zaciazysz i jak nie miala jeszcze kobieta okresu to tez zajsc nie moze. Albo jeszcze lepsze: moja przyglupia kuzynka kiedys wyparowala do mojjej mamy w placzu jak u nas mieszkala (miala 22 lata wtedy) ze moze jest w ciazy bo na basenie byla 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 no rozwalilo mnie to totalnie i myslalam ze sie posikam ( ja mialam 14 lat ) i juz w takie bajki nie wierzylam. A zebyscie widzialy mine mojej Mamuski 😎

• Mamusia
Morozowska ma fajną piłeczkę 🙂
Mucha i Urbańska to są dopiero sex bomby 🙂
Reni Jusis też ale tej sukienki za nic w świecie bym nie założyła 😁
Wiecie co Wam powiem?Śmieszy mnie w mojej szkole to,że jak idę po korytarzu to każdy się na mnie patrzy jakbym trędowata była 😞 Do tego ostatnio szłam sobie do łazienki a dwie takie młode cizie stały i zaczęły szeptać do siebie"Patrz to ta z III LO w ciąży jest"i zaczęły mnie mierzyć a moja przyjaciółka podeszła do nich i spytała czy mi sukienkę do ślubu szyją bo nie wiem w jaką mam się ubrać 🙂 Mam taką ochronę w szkole,że sama się temu dziwie...Każdy czy to w sklepiku mnie ochrania albo mi gania do niego jak wspomnę,że coś bym zjadła i w pierwszej kolejności wchodzę na zajęcia i krzesła mi odsuwają 😁
W życiu bym nie pomyślała,że taka klasa z uczniami od 16 do 50 lat może być tak zgrana 🙂

Marta, tez poczytałam komentarze 😁 Ludzi głupich to chyba sieją hektarami 😉 Tez oglądam "Ciąże z zaskoczenia,więc wg mnie artykuł w porównaniu do tv jet bardzo słaby".
Monika,nie chcę ostudzać twojego zapału,ale wiesz że do porodu trzeba zdjąć tipsy?
Sądzę,że chciałabyś je trochę ponosić a tak tylko przez 3 miesiące i to nawet nie całe... a później nie założysz bo bedziesz bała sie podrapać Malucha. Kup sobie lepiej jakiś ciuch i tym popraw humor 😉

• Mamusia
Wiem o tipsah, ale mam zachcianke, chociazby na miesiac albo i mniej 🙂 poza tym nienawidze dlugih pazurow i zawsze robilam sobie krociutkie i delikatne tipsiki wygladajace naturalnie 😎 zachcianki chcem pospelniac i poczuc sie kobieco. Od ponad roku moje paznokcie sa jak u robola bo w mojej pracy nie da sie ich utrzymac dluzej niz 2 dni :/ a tak to troche sobie poleze i popachne 🙂 hihi
slyszalam o tym programie ciaza z zaskoczenia ale niestety nigdy nie widzialam :/ a bardzo chcialabym 🙂

• Mamusia
Monisia a czytałaś w ogóle o robieniu tipsów w ciąży??
Bo ja sama robię i kiedyś robiłam babeczce a już byłam dość wysoko w ciąży niby wszystko nieszkodliwe ale po zrobieniu strasznie źle się czułam i powiedziałam sobie,że rezygnuję z robienia.
Ja byłam fanką tipsów ale teraz nie będę truła swojego dzieciaczka 🙂
Tynka zgadzam się z Tobą.Monisia kup sobie jakiś ciuch albo idź do fryzjera tym dzidzi nie zaszkodzisz.Takie jest moje zdanie ale oczywiście wszystko zależy od Ciebie. 🙂