Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Bobas jest cudny 🙂 Też juz chcę zobaczyć swojego,ciekawa jestem jak wygląda 😜

Ja dzisiaj robię za matkę miłosierdzia.Mąż chory,leży w łóżku a ja mu usługuję. Śmieję się,że świat zwariował,żeby kobieta w 9tym m.ciaży mężowi jedzenie i herbaty do łóżka przynosiła 😁 No ale niech biedak zdrowieje i żebym ja jeszcze nic od niego nie złapała 🥴

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ewelinka synus prześliczny i szczęściara z ciebie z tym porodem ,że tak gladko i bardzo szybko poszlo, oby kazda z nas taki miala)wszystkiego dobrego dla ciebie i Marcelka 😉))
Justynka gratuluje zdanych koloskow, Ne martw się 4 dalas rade tyle zdac, to jeszcze i to dasz, a maly z pewnością poczeka,Az mamusia wszystko zaliczy-wydaje mi się,ze psychika tez swoje robi i wysylasz mu sygnaly, by czekal 😉)
Ola trzymam kciuki za pobyt w szpitalu, oby ci szybko zlecialo i porod taki sam jak ewelci, ewentualnie szybkiego dojscia do siebie po cc 😉)
Agnes 1978 tez trzymam kciuki, bo to już czas 😉)
Monisia fajnie,ze kolacja się udala i te różyczki i ciacho- ciezarna wyrozniona 😉))
Malwina-fajnie,ze przekazujesz nam info 😉)) tobie tez już zycze rozpakowania 😉))buziaki
A u mnie póki co ok. 😉)) maly się wierci, troche mam co jakis czas bole krzyzowe, troche skurcze, ale to w caly swiat, nieregularne, także podejrzewam, ze pojde jednak do szpitala 8 i wczesniej nic się nie zadzieje 😉

A ta Białorusinka niesamowita w tym aucie mąz odebral poród, a teraz 24 tys, maja do zaplaty za pobyt w szpitalu u nas w Polsce, ale podobno już zgłosiły się jakies fundacje”wcześniak” i firmy, które pewnie pokryją koszty 😉))chore to troche z ta oplatą, przeciez specjalnie tego nie zrobili przypadek, a ubezpieczenie miala w swoim kraju 😉 milego dnia kochane 😉)) a swoja droga niektóre babki męcza się po 20 godz. I nie mogą uodzic, a tu rach ciach w aucie-niesamowite 😉

Karinka,ja też boje się że tak szybko urodzę.Nie wiem szczerze mówiąc co to skurcz,nie mam napinania brzucha i wrażenie,że puszcza.. Może byc tak,że poczuję dopiero te parte i wtedy będzie nieciekawie i też moge urodzić...wszędzie 😁 W czwartek jadę do Lublina na egzamin,później (oby) ostatni 4tego i po sesji.Mam nadzieję,że Malucha da mi to wszystko pozaliczać.Fajnie byłoby mieć to z głowy.
Co do tej Białorusinki,co to za chore państwo (białorus) że nie pomogą im finansowo? Tylko nasze fundacje z naszych pieniędzy,albo z tych uzyskanych z UE im pomagają? 😠
A NFZ pokazał,że są pewne procedury,których nie da się przeskoczyć i db,przynajmniej my,płacący podatki obywatele wiemy,że tak musi być i koniec.
Aczkolwiek wiadomo,szkoda mi rodzinki bo to b duza kwota pieniedzy !

• Mamusia
czesc Grubaski
ja wczoraj ponarzekalam i pomoglo bo sie wyspalam jak nigdy 🙃 🙃 🙃 mezulek utulil po pleckach podrapal i Monika zasnela jak male dziecko 😎 ale masakra sie wczoraj czulam, fuj.
Wiolagral, dobrze ze jest juz ok, urcze nie odzywalas sie w ogole, daj znac kobieto od czasu do czasu co i jak 🙂 dobrze uslyszec ze Malenstwo juz moze wychodzic na swiat i ze zdrowe 🙂
Tusiek ja to samo jak Ty bede dzisiaj lezec plackiem, tylko musze podjechac do urzedu i zglosic macierzynski urlop, bom zapomniala ☺️ ale zadzwonili i przypomnieli na szczescie .
Tynka a jak tam Twoje zebrko, przeszlo troche? maz niech sie kuruje, zdrowieje, teraz Ty troche ponadskakujesz a potem on bedzie mial dopiero latania, bedzie mial okazje sie odwdzieczyc 😉
Wiola powodzenia na wizycie, daj znac co i jak!
Malwina Wiola ma racje z tymi tygodniami, zle liczysz. U mnie w awatarku widzisz 36 tydz i 2 dni, czyli trzy dni temu SKONCZYLAM 36 tydz a 2 dni temu zaczelam 37tydzien ciazy i zlecialy mi juz z niego 2 dni.
obejrze sobie moj serial i spadam na sniadanko. Chalupka wysprzatana wiec LABA!!!!!!!! 🤪 🤪 🤪 Obiade tez nam z wczoraj zostal. A mnie ochota naszla na nalesniki z dzemikiem, moze kolacje sobie taka zrobie?
milego dnia!

Monika,żeberko u mnie już ok. Pobolewa momentami,ale nie ciągle-więc jest spoko 😉 MHmmmmm naleśniki z dżemem 🙂
Konefka,pamietam że Ty zamierzasz rodzić w szpitalu 100 km dalej a jeśli odejda Ci najpierw same wody bez skurczy to też będziesz jechać do tego szpitala? Bo wiem,że jak odchodzą wody to trzeba natychmiast na izbę lecieć ! Pytam żeby w razie czego wiedzieć,czy mam wraac do Zamoscia czy rodzic w Lublinie 😁
Tak Karinko,trochę ostro u mnie będzie 😁 ewentualnie odpuszczę sobie ten egzamin 4tego (jakbys sie coś wykluwało) bede miała zwolnienie,wiec luuuzik

• Mamusia
Dzień dobry kochane 🙂 Ja jeszcze w łóżku ale nic kompletnie do roboty dzisiaj nie mam więc póki co nie mam zamiaru z niego wychodzić pogram trochę w scrabble a później się zobaczy.Ciekawe jak tam Oli minie w tym szpitalu i czy długo będzie musiała tam być ale zawsze to fachowa opieka i jak by sie coś działo to będą szybko reagowali.
Wiola to trochę poleżałaś ale dobrze że już wszytko oki i teraz tylko czekać na maluszka 🙂
A swoja droga to ja też muszę wziąć od kogoś numer bo nie mam do żadnej z Was to już taki czas że nie wiadomo kiedy coś się przydarzy. oby nic i obym dopiero na tego 8 pojechała no ale kto wie.... (kurcze 8 to juz prawie za 2 tygodnie o matko!!!!!)

• Mamusia
A wiecie co ma może któraś numer od Agaty?? bo tak dawno się nie odzywała ciekawe co u nich czy są oboje w szpitalu czy jak?? Patrzyłam na jej profil na fejsie ale też od zdjęć Adasia nie ma żadnych wpisów 😞 mam nadzieje że u nich wszytko oki i Adaś dochodzi do siebie!!!

ale dziś mam dzień, czuję się jakbym miała ze 100lat i ważyła ze 100kg, normalnie boli mnie krzyż, biodra, miednica i kość łonowa i leżenie wcale nie pomaga 🤢 a do tego jestem marudna,że sama się na siebie wkurzam 😲

• Mamusia
Hej ja już w domku 🙂
Mam skróconą szyjkę ( plus za to że jest twarda), rozwarcie na niecały centymetr.
Mam dużo leżeć i odpoczywać 🙂 tylko przy 2 latce i mężu to se mogę po odpoczywać 🙂
ale muszę uważac chociaż te dwa tygodnie wytrzymać.
Ogólnie szykuję się do porodu ale "tragedii nie ma"
w czwartek na USG zobaczymy co u dzidzi 🙂

Pozdrawiam

• Mamusia
marta jaki brzuchol niesamowity 😉)))fajny jest 😉))
a mnie wlasnie przyszla przesylka lezaczka-bujaczka 🙂))jak milo zaczal sie dzien 😉 wylicytowalismy jednak na aukcji uzywany 60 zl w kieszeni, a raczej w babci kieszeni, bo to ona kupuje, ale jest jak nówka-wlasnie wrzucilam do pralki by odswiezyc 😉a walka byla niesamowita w ostatnich minutach licytacji, tez dobijaja do dos wysokich cen, ale sie udalo 😉
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/440/zdjcie1319.jpg/][IMG]http://img440.imageshack.us/img440/1319/zdjcie1319.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/827/zdjcie1317.jpg/][IMG]http://img827.imageshack.us/img827/7532/zdjcie1317.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

a teraz licytujemy karuzele, narazie wygrywamy, wieczorem aukcja sie konczy, moze tez taniej uda sie kupic 😉 http://allegro.pl/fisher-price-karuzela-z-biciem-serca-n8849-i2066122938.html tylko czekamy na fotki od goscia na e-maila, narazie nie przesyla, mam nadz. ze jest ok 😉

• Mamusia
Witajcie Laseczki 🙂 🙂 🙂
Marcelek sliczny, zazdroszcze takiego lekkiego porodu. 🙂 🙂
Karina sliczny bujaczek, bedziesz z niego bardzo zadowolona, najlepiej, ze takie rzeczy sa uzywane a wygladaja jak nowki. 🙂 🙂
Tynka gratuluje zdanych egzaminow, ale twoj synek bedzie madry. Kuruj meza.
Monisia podziwiam cie z tym przyjmowaniem gosci. Ja po ostatnim myciu podlug, zapowiedzialam, ze latac z mopem przez te ostatnie tygodnie bedzie maz.
Malwina ty sie tak Bartkiem nie przejmuj co on gada u znajomych. Prawda jest taka, ze faceci lubia koloryzowac przed innymi. Moze tobie powiedzial prawde a tamtym znajomym chcial sie pokazac jak on moze jest zaradny. Gdyby mial mozliwosc zapewnic ci dobry byt w Niemczech na pewno takiej okazji by nie odrzucil. A najczesciej jest tak, ze wiekszosc ludzi opwiada tylko ta dobra strone pobytu, a nie wspomina juz o problemach z jakimi sie zetkneli. Wiec bierz na niego poprawke.
Marta wspolczuje z tesciowa. Moja na szczescie jest wyrozumiala, nawet ostatnio slyszalam jak powiedziala do mojego m ucaluj zone od nas, doslownie szok.
Wiola dobrze, ze juz jestes z nami i z dzidzia wszystko ok.
Co to tej Bialorusinki, to Pl to chory kraj. W IT, jak kobieta, ktora przebywa nielegalnie /nie jeste z Unii ani nie pracuje/ i urodzi dziecko, ma opieke dla siebiei maluszka gratis, nawet przez 6 miesiecy jej pomagaja finansowao.
Aleksandra trzymamy za ciebie kciuki. 🙂 🙂 Oby Szymonek jak najdluzej siedzial w brzuszku.

• Mamusia
masz racje olcia 😉))) wczoraj maż skrecil łózeczko-wkoncu wyschlo, bo przemalowalismy na bialo tzn. mąż przemalowal hahah i zlozyl fotelik samochodowy to chcialam leciec po lalke i wlozyc do srodka haha 😉)) jak juz te rzeczy stoja i co chwila na nie zerkam to juz wiem, ze niedlugo bedzie maluch z nami 😉)

• Mamusia
Wybrałam się z pieskiem i po drodze kupiłam sobie pączulka z lukrem, czekoladę z orzechami i mandarynki 🙂 Nic mi więcej do szczęścia dziś nie potrzeba hehehe 😁 😁

Karina zajefajny ten leżaczek, też chcę taki, albo ten niebieski model, a za ile w końcu udało Ci się go wygrać z przesyłką?
Karuzelka też superowa, pilnuj sobie bo czasem ostatnie sekundy decydują tak się ludzie rzucają 🙂
Wioletka dobrze, że u Ciebie ok, jeszcze troszkę dasz radę 🙂

• Mamusia
snakerka ja tez wlasnie wcinam pąka, ostatnio ciągle mam na nie ochote, a najbardziej zjadlabym takiego swojej roboty, ale niestety z tym brzucholem to juz sie ne rzucam na takie wyczyny 😉 a i wiecie czego mi sie chce -PIWA!!! mama powiedziala,ze kupi mi jakies bezalkoholowe, jak myslicie moge sie napic???? czy lepiej nie ryzykowac, bo gdyby cos sie zaczelo to nie beda mogli mi dac znieczulenia i cesarki tez nie zrobia 😉)
a lezaczek wygralismy za 170zl +20 przesylka(czyli 190zl) nowe sa z przeyłka obecnie za 0k.240zl, wtedy jak licytowalismy byly po ok 250zl, nie wiem,zelezy od dnia czy co?ale ludzie rzeczywiscie dosc wysoko licytuja, ale dobre i to 60 zl w kieszeni 😉