Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Amii napisał:
Iskierka a powiedz mi jak to jest z dzidziusiem kiedy ci go przywożą lub kiedy tata może zobaczyć dziecko?

Amii ,zależy od szpitala,ja ci pisze wszystko jak było u mnie,u ciebie może być inaczej,także jak coś nie miej do mnie pretensji póżniej 🙂

Dziecko zabierają tak jak napisałam na noworodki,bo ty niewiele mozesz przy nim zrobić,ale mąż może po nie iść odrazu i przynieść co do sali a póżniej odwieżc,być mozę babki będą ci na karmienie przywoziły i zaberały.

Mój Przemek widział Remika już zaraz po cc,w tym kąciku co sie dzieci po porodzie "oporządza" 😁

• Mamusia
Hmm mi na ostatnim USg wyszło łożyska IIIA, ciekawe ile można na takim pociągnąc.

U nas w szkole rodzenia mówili, że maluszka po porodzie kładą na pierś do mamy. Potem zabieraja, oporządzaja mamę i dziecko. A p na sali pocięciowej znowu rozbieraja malucha i kłąda na piersi do mamy i mozna już zacząć karmić.

• Mamusia
a u nas jak dzidzia się rodzi, to kładą na klatę, potem jak wszystko ok jest z mama i dzieckiem, dzidzię tylko wycierają i owijają i zostaje ona przystawiona do piersi i z dwie godziny się z nią leży, dopiero potem zaczynają ja myć, mierzyć, ważyć i wogóle.
po cesarce wiem że dzidzia też jest cały czas przy tobie, tylko że ma się dzwonek i pilęgniarka przybiega w razie W

• Mamusia
sztunia taaa dzwonek można sobie w d...wsadzić,przynajmniej u nas tak było 4lata temu...jak zadzwoniłam to sie pielegniara zapytała czy dziecko sinieje,ja jej powiedziałam,że nie a ona powiedziała,to jak będzie sinieć to pani wtedy zadzwoni.

Ami niewiem,ile moze ważyc,ale pewnie sporo 🙂

• Mamusia
wiesz co iskierka moja kuzynka rodziła w tym szpitalu 4 miesiące temu i miała cesarkę, powiedziała że to co naczytała się w necie o terrorach laktacyjnych, o chamstwie połoznych, w tym szpitalu nie miała miejsca, dzwonka uzywała w sumie tylko w nocy i to pare razy, bo one co chwilę same zaglądały i pomagały. Zobaczymy jak będzie, ale ona bardzo sobie zachwalała opieke

• Mamusia
Witam Kuleczki

temat porod coraz intensywniej roztrzasany 😉

U mnie po cesarce od razu dali corcie w ramiona 🙂
Nawet nam zdjecia robili 😁
Potem wazyli,badali... na moich oczach.Ani na sek nie znikla mi z oczu.
Nawet potem jak chcieli zbadac jej sluch czy przeprowadzic jakies inne badanie wszystkie machiny przywozili do nas.Nie zabrali mi malej ani na ulamek sek 🙂

A sale w szpitalu na poporodowce wygladaja takzekazda kobitka ma swoja tak jakby sale odzielona od wszystkich kotarami a tam jest oprocz lozka,kojca i fotela dla tatusia telwizor z kablowka,internet i telefon