Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny farbowałyście włosy przed ciążą?? Jak to jest teraz??Ja farbuje na czarno imam już odrosty chyba z 10cm. bo włosy mi tera strasznie szybko rosną wyglądam okropnie 😞 nie wiem czy mogę już farbować czy nie...może iść do fryzjera zafarbować bo tak to sama sobie farbowałam.Jestem w kropce 😞

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kochana ja tez farbuje na czarno!!! Mozna farbowac szamponem i to bez amoniaku!!!!!!!!!!! Ja wlasnie w ubieglym tygodniu zrobilam sobie wloski wlacznie z cieciem i nie ma zadnych przeciwskazan!! A tez sama sobie zawsze farbowalam farba ale teraz zmienilam,wiadomo ze szampon szybciej sie zmywa ale to jest nieistotne!!Pamietajcie ze nawet w ciazy musimy byc piekne!!!!!!!!!!!!!!!!

• Mamusia
Moja szwagierka jest fryzjerką i mi powiedziała, że w ciązy lepiej nie farbować włosów samemu bo bardziej się je niszczy. W zakładach fryzjerskich mają trochę inne farby, które nie niszczą aż tak włosów. Problem polega na tym, ze mozesz nie zniesc zapachu tej farby. W pierszym okresie ciazy niestety tak jest, ze moze ci byc niedobrze od tej chemi

Szalona zrób sobie test HCG w laboratorium i idź z nim do innego lekarza bo ten to chyba zły dzień miał 😉

W takim razie kupie szampon po wypłacie (jaki polecasz??) i lecę do fryzjera,od razu włoski sobie trochę skrócę bo mam już trochę bardzo bardzo długie 🙂 aż mnie denerwują 😉

• Mamusia
no i tak chyba właśnie zrobię,wydawało mi się ,że to najlepszy lekarz 😉 a może warto poczekać te 3 tygodie,moze faktycznie tam jeszcze nic nie wiedać?? w sumie to wiem,kiedy zaszłam w ciąże(10 września) 🙂 🙂 🙂 🙂 jak myślicie??dla mnie też właśnie przepisał kwas foliowy ale i tak biorę go już od kilku dni i mówił,żeby dbać o siebie.sama już nie wiem co mam robić 😞 😞 😞
mieszkam w małym mieście ,gdzie przyjmuje 3 lekarzy ale do tamtych mam trochę mniej zaufania 🤨 może prywatnie??

a tam koszty 🙂 mam byc piękna i już 🙂 Jak to Klapoucha mówi wydajemy teraz pieniądze mężów 🙂

Wiecie co laseczki jak tylko zacznę 4 miesiąc to idę kupić pierwsze maleńkie skarpeteczki 🙂 niebieski w różowe paseczki 🙂

szalona napisał:
no i tak chyba właśnie zrobię,wydawało mi się ,że to najlepszy lekarz 😉 a może warto poczekać te 3 tygodie,moze faktycznie tam jeszcze nic nie wiedać?? w sumie to wiem,kiedy zaszłam w ciąże(10 września) 🙂 🙂 🙂 🙂 jak myślicie??dla mnie też właśnie przepisał kwas foliowy ale i tak biorę go już od kilku dni i mówił,żeby dbać o siebie.sama już nie wiem co mam robić 😞 😞 😞
mieszkam w małym mieście ,gdzie przyjmuje 3 lekarzy ale do tamtych mam trochę mniej zaufania 🤨 może prywatnie??

Czesc Kwietnioweczki 🙂
Szalona wlasnie czytam Twoj watek 🙂 powiem Ci tak ja zrobilam test 23czerwca do zaplodnienia doszlo ok 3czerwca i odrazu po tescie 25tego czerwca poszlam na usg.Nic nie bylo widac nawet pecherzyka lekarz nie byl pewien bo bylo strasznie niewyrazne. Kazal przyjsc po 10ciu dniach i juz bilo serduszko 🙂
Podobno najlepiej isc ok 2tygodnie po wykonanym tescie bo wtedy widac 🙂 no chyba ze masz jakies dolegliwosci plamienia itd no to wtedy lepiej sprawdzic odrazu 🙂