Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
witajcie mamusie i dzidziusie w dniu swojego święta
Majka pospła do 7.30, a teraz figluje jak szalona 🙂
Aronek bidulek z tymi krostami, anka u mnie taki problem nie znany ale woda utleniona może to jakiś pomysł 🙂 trzymam za niego kciuki 🙂

a ja mam zapalenie lewego oka a w prawym mam jęczmień, wyglądam jakbym dostała porządny wpier..ol, łocy mi ropieją, swędzą i wogóle, ale najważniejsze że to podobno nie zaraźliwe 🙂

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Krecik jest super! 🤪 🤪 🤪 🤪

Sztunia - przytulam 😘 i trzymam kciuki za szybką poprawę

Anka73 - Gutek też tak źle wyglądał, akurat na brodzie nie miał takiej kumulacji, ale na policzkach tak samo a na szyi jeszcze więcej... Tylko p kilku dniach było tak, że gdy popłakał mocno albo się przytulał intensywnie to robiło się bardziej czerwone, a po spacerze w chłodny dzień - jakby znikało. Najbardziej martwiłam się jak to zaczęło przesuwać się w dół ciała, aż do nóżek; okropne czerwone plamy i krostki. Ale wszystko przeszło po 2-3 tyg bez śladu; po drodze była drobna kaszka.
Trochę bałam się, że to uczulenie na mleko lub jajka, więc trzy tyg nie jadlam nic z mleka i jajek. Jak przeszło znowu zaczęłam i nie wróciło.
Nie martw się, tym bardziej że widział to lekarz.
Poprawi się 😆

Wszystkiego najlepszego dla naszych maluszków!

• Mamusia
co do kg dzieciaczka to urodzeniowa waga 3450 wyjsciowka 3200 a po 6 tyg na szczepieniu 5500 teraz mysle bedzie ponad 6000 🙂
moja kolezanka ma 5 mieisecznego synka ktory wazy 9700 🤪
jak was czytam ze jecie nabial jajka i prawie wszystko to az mnie ssie ja mam bardzo skomna kuchnie BARDZO SKROMNA 😞 ale pocierpie jeszcze troszke chociazby dlatego ze maly nie placze a ladnie przybiera na wadze no i ja smukleje, boje sie co bedzie jak juz dorwe sie do koryta szkoda byloby przytyc 🤢

• Mamusia
jozo wiem masz racje ale co poszaleje z nowym jedzeniem to maly wali strasznie zielone i kwasne kupki sluzowe, potwierdzonej alergi nie ma polozna stwierdzila ze wychodzi mu skaza bialkowa wiem ze najelepiej byloby jesc normalnie ale juz przewrazliwiona jestem a najgorsze sa te liszaje i kupki. nie chce tez co chwila latac do przychodni z byle krostka no zobacze bede malego obserwowac musze poki co zwalczyc ciemieniuche brr

• Mamusia
czesc mamuski
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH MALUSZKÓW
moja po szczepieniu bardzo marudna miedzy godzina 22 a 10 rano spala moze ze dwie godziny łacznie, padam na twarz 😞
teraz tez juz miałczy w lozeczku masakra
ania faktycznie malego wysypalo kurcze czy te nasze dzieciaki musza cierpiec ?????

• Mamusia
hej.
NASZYM BERBECIOM PRZEDE WSZYSTKIM ZDRÓWKA I MIŁOSCI NASZEJ - zyczy ciocia anka73 🙂
Aronek obsypany nadal (kaszka tez obecna - taka widoczna pod swiatło i wyczuwalna pod palcem).
ta kaszka to mi sie wydaje pozostałosci po tych syfkach małych bo one to codziennie wystepuja w nowym miejscu a na nastepny dzien sa jakby zasuszone juz lekko.
kurde, sory, ze tak pieprze o tych krostach ale dla mnie to jest jakis dramat wizualny i powód prawie do depresji 😞
woda utleniona????
hmmm.... tego jeszcze nie próbowałam ale mam wiec zaraz pewnie wypróbuje 🙂

buziaki dla nas mamuski 😘 😘
i zaczyna sie juz ciemieniuszka.

hejo 🙂
SŁONECZKA NA CO-DZIEŃ DLA NAS I NASZYCH POCIECH 🙂

Byłam dzisiaj z Misia u lekarza bo nam wysypka wyszła dodatkowo po prawej stronie główki 😞 pani doktor powiedziała ze to uczuleni 😞 mamy kapac na zmiane w krochmalu i oilatum i przejdzie. Oczywiscie tesciowa mnie wkurzyła bo wlazła ze mną i za mnie odpowiada na pytania 😠 oj czeka ja dzisiaj rozmowa ze mną albo nie wchodzi wogóle albo wchodzi i cicho siedzi bo nie bedzie ze mnie robic ciamajdy i jeszcze wszystkie jej kolezanki sie zlecialy a Lencia w płacz wiec co madre główki wymyśliły ze ma kolke i ja brzuszek boli szkoda ze nie pomyslały ze dziecko sie przestraszyło.

Ania ja jak tylko wróciłam biegiem z przychodni bo mała płakała w wózku to dopiero ja ululałam a tak to co chwilę stękała i popłakiwała nawet cyc nie pomagał 😞 biedna się zdenerwowała.

Aniu ja dostałam maść w razie czego jakby Lenkę bardziej wysypywało laticort ale ona to w ostateczności narazie jej nie smaruje bo nie chce jej niszczyć takiej ślicznej skórki chemią i lekami.

Idę coś zjeść bo o pustym brzuszku siedzę 😞 wypiłam tylko soczek.

Julcia moja też nie toleruje huśtawki na boki tylko góra dół 🙂 ale na szczescie ona sama sie kołysze 🤪

a zpielucha i smokiem to słyszałam że dużo Dzieci lubi spać i myślałam że moja to inna jest 🙂 bo nie znosi być ciasno zawinieta i już w szpitalu protestowała ani bardzo nakryta a nie daj boziu by miała cokolwiek na głowie położne to szału dostaje. Musi być luz i już ale to chyba po tacie ma 🙂 bo nawet nogami tak samo wierzga 🙂 a ja lubie byc opatulona kołderką i mieć cieplutko.