Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kasiak no u mnie też są akcje, że np. przy cycku czy butli od razu zasypia, albo na raczkach po beku 🙂 Jednak Babka jest ciekawska i świat pozwiedzać musi 😁
Jeszcze jedno pytanie mam. Czy Waszym zdaniem po ciąży można nabawić się uczulenia? Od kilku tygodni kicham i mam wodnisty katar (oczy mi nie łzawią) i wydaje mi się, że mogłam złapać alergię na swoje futerka 😞 😞 😞 Liczę jednak, że to jakieś pyłki 🤢 🤢 🤢

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ilonab dawaj mamuśkę na Darłowo to niedaleko Słupska - porozmawiam jak ziomal z ziomalem w końcu Lubinianka jestem 😁
Klapi i Anka73 - fajnie macie z tymi wspólnymi spacerkami - taż bym chciała mieć tu jakąś mamę brzuszkową.
Klapimoja myszka też je co 4 godziny tylko daje jej wiecej 150 ml na jedno posiedzenie a po kapaniu to mi pięknie przesypia od 21.00 do 4.00 - już pare dni - oby nie zapeszyć 🙂
A ja nie mam 2 okresu 😮czekam i jakoś nie chce mi sie rozbujać - już sobie wkręcam że brzuszkowa jestem....jesuuuuuuuuuuuuu ale by było!!
O jestem wzywana i tyle z pisania .

• Mamusia
... a ja pojechalam po lezaczek-bujaczek dla Malucha
polozylam Bobasa i wibracje ja uspily 🤪
a do tego jak tylko sie poruszy bo sie wybudza to fotelik zaczyna sie kolysac i zasypia dalej heh

jesli chodzi o cere to mam teraz strasznie sucha
luszcze sie na czole - jak moja Oli
sypiemy sie razem 🙂

jesli chodzi o sex to tez boje sie tego 1 razu PO porodzie ☺️
pobolewa mnie ta blizna po szyciu ...
ciekawe jak to bedzie

no i czekam na okres ...
mam nadzieje, ze bedzie bezbolesny

NEW tesciowa do Ustki pojechała może zły Neptun da jej popalić i tak wbije swój szpikulec gdzie trzeba 😉

Wasze Malce też bawią się sutkami i je liżą?? Lenka od kilku dni robi sobie przerwe w jedzeniu poliże sutka a potem dalej ssie 🤪

• Mamusia
U mnie pierwszy okres bezbolesny i do tego trwał 4 dni. Oby tak dalej był.
Co do pierwszego duszenia to blizna po nacieciu wogole nie przeszadzala za to przez pierwsze dwa razy bardzo nieprzyjemne uczucie mialam spowodowane szyciem w srodku. Tak jakby mnie ktos rozrywal.
Za to teraz rewelacja musze przyznac zze lepiej niz przed ciaza.
Az niemozliwe 🤪

• Mamusia
hej
ech, a ja cała w srodku szyta - to juz sobie wyobrazam mój sex 🤢
jakis gryzak w zeby sie przyda coby z bólu sie nie zesrac 😉
mój marudek dzis straszny i znów nasilenie tego "wysypiska" na buzi, ech naprawde paskudnie to wyglada i niepokojaco.
do tego brzuszek cos boli i jak sie wscieka to ta buzka sie zaognia jeszcze bardziej a co mascia posmaruje to on sobie to wszystko zciera łapkami jak walczy o baka 🤔
mój w nocy spi ładnie i w\sumie raz mnie budzi na jedzoko potem dopiero koło 7, 8-ej.
ale w ciagu dnia za to mega czesto, nieraz co godzine ale jakby krócej ssie.
moze mam mniej pokarmu i dlatego czesciej sie domaga, nie wiem.
jak go boli brzuszek, to szuka dyda i tylko to go jako tako uspokaja i na cycu wali mu sie łatwiej kupala wiec daje.
teraz kima na brzuchu bo sie pewnie juz zmeczył, ma kake w pampersie ale zal mi go budzic do zmiany pampera. jak odłoze to sie uruchomi na pewno.
ale jak tak "ostygł" z tego płaczu - ryku to i te krostki jakby mniej widoczne.
mój parchus kochany biduleczki.

• Mamusia
u nas krochmal bardzo sie sprawdzil jak Mala miala potowki na dupalu ...
do tej pory te potowki nie wrocily, ale czasami kapiemy ja profilaktycznie w tym krochmalu ... tak na wszelki wypadek ...
a do tego - ostatnio zrobilo jej sie delikatne odparzenie na szyi, pod tymi faldkami gdzie ciezko dotrzec ... stosowalam sudocrem, linomag, bepanthen - juz chyba wszystko !
i dupa - bylo coraz gorzej !
a wczoraj wieczorem umylam jej szyjke, wysuszylam i posypalam maka ziemniaczana ( tak mi kumpelka doradzila ) i dzisiaj nie ma sladu 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Pliska powiedzcie mi ile Wasze glodomorki miesieczne i te troche ponad miesiac jedza bo ja nie wiem czy to jest normalne zeby dziecko co 2h bylo glodne i jadlo min 90ml a po 30 min dojada jeszcze z 40ml a czasem 60 ml 😞 mowie o mleku modyfikowanym 🤨 bo jak nie dam to w ogole sie nie uspokaja az z placzu sie zanosi 😞 a je tak pazernie ze nie pytajcie 😞 ☺️

• Mamusia
jej piękne czarne oczy 😁

[URL=http://img718.imageshack.us/i/naszezdjcia3802.jpg/][IMG]http://img718.imageshack.us/img718/48/naszezdjcia3802.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://img684.imageshack.us/i/naszezdjcia3808.jpg/][IMG]http://img684.imageshack.us/img684/9431/naszezdjcia3808.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]

• Mamusia
Iskierka wy z Emilką to jak dwie krople wody, a rajtuzy boskie 😎

Mój je modyfikowane i cyca..za zwyczaj zjada ok 120ml butli a potem jeszcze chce cyca, ale raz w nocy to zjadł chyba na raz 150ml..

oj my się dzisiaj zdusiliśmy, pierwszy raz po kilkumiesięcznej przerwie i jest o niebo lepiej niż przed ciążą..prawie od razu miałam o.. ☺️ (wykropkowane, żeby moderator mnie nie zablokował)
dziś już nic mi humoru nie zepsuje 🤪