Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No trzeba o bucikach pomyslec.JA to chyba ala trapery kupie.Bede chodzic na sportowo-trudno.Bo kozaczki mam.No chyba,ze u mamuski w De beda jakies fajne to sobie kupie 🙂Juz sie ciesze na te zakupy.Dzisiaj jej dzwonilam,ze ma juz sily zbierac jak coreczka wpadnie.Bedziemy buszowac po kartonach z ciuchami 🙂

Obdarzona to superancko,ze wszystko ok.Juz Cie kiedys pyatałam-gdzie bedziesz rodzic?Dawaj do Opola to moze sie spotkamy.

• Mamusia
Pisałyście coś o barszczu , chyba Rossie. Narobiłaś smaka mi 😞
pierogi też kocham, najbardziej z grzybami na święta BN.
Love, ja też tyle lat bez jakiejś choroby większej, oby mnie nie złapało. Ale Tobie na pewno szybko przejdzie, a nwet jeśli to już 2 trymestr to rzeczywiście możesz się czuć spokojniejsza 😁
Hm.. co do zimy, nie nawidzę.
Zimą będziemy chyba słonicami:/ ja też muszę kozaki kupić, ale kupie na płaskim , ciepłe. W sobote kupiłam rude botki takie za kostkę na koturnie... nie wygodne, także nie polecam. A przed ciążą zawsze koturn, bo do obcasa mam za chudą stopę.

• Mamusia
Rossie napisał(a):
Sztunia, ciekawe, co Ci z niej zostanie 😉
Moja suknia ślubna nie nadawała się do niczego po weselu - zdeptana, ponadrywana..jeszcze ją fotograf na sesji dojechał, bo mi kazał siadać na trawie i zieleni nawet nabrała gdzieniegdzie (pięknego koloru ziemi też) 😁 Sprzedałam sąsiadce część gorsetową i futerko, resztę mam na pamiątkę :P

love, calkowicie plaskie buty w ciąży to chyba też niezbyt dobry pomysł?

a czemu płąskie buty niezbyt dobre w ciazy?? dziewczyny najlepsze płaskie, wy i bez butów ledwo bedziecie sie trzymac na nogach w zime, tak wiec tylko płaskie!!!! i nie zycze zebyscie się grzmotnęły. ja tam pracuje tylko do swiat BN a potem siedze w domku, wychodze tylko do Gin zeby nie kusic losu. bo mam kolezanke która w zaawansowanej ciazy pzrewróciła sie w zimie na brzuch i po tym wypadku okazało sie ze dziecko zmarło,z tego uderzenia, takze jak dla mnie tylko plłaskie!!!!!!

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Izunia, hehe chciałabym w Opolu, ale jak się zacznie to nie zdążę tam dojechać:P także chyba w Oleśnie rodzę, ale dostałam od ginekologa propozycję zrobienia usg 3D w opolu u gin. Kowalczyka czy jakoś tak na ulice Reymonta. Znasz?

ile on sobie ceni?

• Mamusia
Ja sie juz tez nie ruszam nigdzie... niech tylko pierwsze s niegi sie pojawia a mnie nikt na dworze nie zobaczy 🙂)
obdarzona nie wytrzymala bym chyba bez usg 🙂) hehe chociaz teraz prawdopodobnie dopiero połówkowe bede miala (chyba ze cos lekarzowi nasciemniam albo zrobi mi kontrole po chorobie).

a czemu płąskie buty niezbyt dobre w ciazy?? dziewczyny najlepsze płaskie, wy i bez butów ledwo bedziecie sie trzymac na nogach w zime, tak wiec tylko płaskie!!!! i nie zycze zebyscie się grzmotnęły. ja tam pracuje tylko do swiat BN a potem siedze w domku, wychodze tylko do Gin zeby nie kusic losu. bo mam kolezanke która w zaawansowanej ciazy pzrewróciła sie w zimie na brzuch i po tym wypadku okazało sie ze dziecko zmarło,z tego uderzenia, takze jak dla mnie tylko plłaskie!!!!!!

ewci@, ale wypadki się zdarzają, nawet na boso można się potknąć i narobić sobie nie lada krzywdy. Ciąża to nie niepełnosprawność, zeby ograniczać wyjścia, bo coś może się przytrafić. W poprzedniej ciąży nie zrobiłam sobie nic, a mój pęcherz owodniowy pękł - lekarz też próbował mi wmówić,że na pewno się przemęczyłam ze sprzątaniem przed świętami, albo miałam jakiś wypadek, do którego nie chcę się przyznać. Co ma się stać, i tak się stanie. A buty wg mnie nie mogą być zupełnie płaskie - płaskie nie równa się wygodne i dobre. Część krzyżowa kręgosłupa by mi chyba pękła z bólu.

• Mamusia
Izunia, nie wiem ile sobie ceni.. dostałam tylko jego nazwisko i ulicę gdzie ma ten gabinet;p
No ja podejrzewam, że ja bym zdążyła pojechać na ślimaku do Ruskich i z powrotem i i tak bym jeszcze nie urodziła, tylko ja do Opola mam daleko tzn. 60-65 km i by mieli daleko do mnie i w ogole 😞

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Izunia, nie wiem ile sobie ceni.. dostałam tylko jego nazwisko i ulicę gdzie ma ten gabinet;p
No ja podejrzewam, że ja bym zdążyła pojechać na ślimaku do Ruskich i z powrotem i i tak bym jeszcze nie urodziła, tylko ja do Opola mam daleko tzn. 60-65 km i by mieli daleko do mnie i w ogole 😞

To tez prawda ja mam polowe 30 km.A jak Niko byl w szpitalu w kwietniu to byla masakra.Maz codziennie przyjezdzal do nas.Ja bralam auto wracalam do domu kapalam sie i zowu do Opola zmiana i maz wracal do domu.Jak nam to dalo po kieszeni.Ale Nikos byl szczesliwy,bo mial rodzicow obok siebie.Dlatego lepiej jak bedziesz blisko rodziny 😉)

• Mamusia
O matko! Nie jedź tak daleko 🙂)
Co do butów to mysle ze i w plaskich i w obcasach sie idzie zabic... A tu chodzi o wygode... Mi np nedzie ciezko utrzymac sie w butach na obcasie bo juz czuje ze kregoslup sie broni. A co bedzie pozniej? Z tygodnia na tydzien coraz wieksza i powiem wam ze na pewno nie dam rady. Wole zdecydowanie plaskie, wygodne buty i przedewszystkim cieple. A najlepiej to bym n na boso chodzila 🙂