Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
http://www.jelp.pl/?s=20 jelp fresh soft, tam jest na dole ze do kolorowych i białych razem i zmiekczajacy srodek razem. ale patrze ze nawet te duze opakowanie wycofali juz. bo było 5,4 kg chyba. tam na ich stronie jest zakładka promocje i zawsze jest rozpisane w jakich sklepach taniej jest teraz ten proszek, w auchan, makro czy gdzies. teraz jest w selgrosie akurat tylko. my kiedys własnie kupilismy taniej i jeszcze płyn do płuaknia taki duzy był dołaczony.

a co do bioparoxu to nie wiem czemu. marka siostra mówiła lekarka ze moze sie licencja skonczyła, bo to sie konczy co jakis czas, i jak nowej nei zdobeda to wtedy nie ma w obrocie. tylko teraz jakos długo to trwa.

• Mamusia
lady_m4ryjane napisał(a):
Patrz kochana w internecie wszystko można dostać:
http://www.docsimon.pl/towar/bioparox-spray-10ml-400dawek
Zapytam gina o ten Bioparox.

ja szukałam jakos we wrzesniu to nie mogłam nijak znalexc. ale tu jakiegos nie polskiego producenta. w polsce nie produkuja, i nie ma niby w obrocie. dzwoniłam po aptekach, szukałam w starych zapasach. babaka nawet mi powiedziała ze im kilka zostało ale nie mogli spzredac tylko tzreba było oddac jak wycofali.

No normalnie chłop mnie wnerwił i to po raz pierwszy od jakiegoś pół roku albo i więcej 😮 i to przez telefon. Głowę mu urwę przy samej d... Ale to jak wróci 😉

Gulek, a ja się zastanawiam, na jakiej podstawie się ocenia, że Jelp lepszy od Loveli i na odwrót 😁 Każdy wybiera, co mu pasuje. Ja się przekonałam już przy Bartku do Loveli, a dostałam pierwsze opakowanie w prezencie od mamy, i tak już na nim zostałam z przyzwyczajenia.

Rogale drożdżowe sobie kupiłam i kawką się raczę. Bartek u babci, więc chwila spokoju.,

• Mamusia
ewci@ pieluszki tetrowe też prałaś w tym Jelpie?

wszystko prałam. kiedys nawet sie pokusiłam zeby wygotowywac pieluchy, jak były rzadsze kupki, ale to tylko raz, w garnku, hehe, ale pzreprawa była z tym. szok. i nigdy wiecej. pieluchy tetrowej, jak wyciekło z pampersa, a pieluszkowałam na bioderka to prałam w 90stopniah. pamietajcie zeby dobre pieluchy kupic zeby ozna było w wysokiem tem prac
bo strasznie sie brusza, plamy zostaja po jedzeniu zwłaszcza marchewki, jak buzke obcierasz potem, i w nizszych sie nie wypiera.

• Mamusia
ggulekk napisał(a):
Ja znowu słyszałam, że lovela najlepszy 😜 Poprałam wszystko w nim 😉 Nie wyobrażam sobie teraz prać ręcznie, po tym jak na 1 roku studiów nie miałyśmy z dziewczynami pralki 😜

rózne opinie, ale ja słyszałam ze Jelp, lovela czesciej uczula, wiec ja w jelpie i juz tak zostało. ale pierz w tym jak masz, jak edzie uczulona córcia to zmienisz.

• Mamusia
Ja jeszcze zapytam w szkole rodzenia co ta położna poleca. Ale dzięki wam za porady. Wiadomo każde dziecko inne i na co innego może mieć uczulenie. Cieszę się, że to pranie ręczne jakoś da się obejść. W końcu będę mamuśka pracującą to nie dam rady tak ze wszystkim 😉 Dla noworodka mogę jeszcze ręcznie prać, ale potem będzie trudno.

Ewcią, a była Zuzia na cokolwiek uczulona? U nas obyło się bez jakichkolwiek alergii na szczęście, ale są takie dzieci,że praktycznie wszystko wywołuje reakcje alergiczne...

• Mamusia
Astra no właśnie, w sumie zależy od dziecka 😉 U mnie koleżanki oprócz loveli chwaliły też proszek Dzidziuś i sugerowałam się ich opiniami, a teraz przekonam się na własnej skórze 😉
Pokupowałam małej wczoraj kilka kosmetyków, koleżanki chwaliły głównie johnsona, a ja wzięłam i rzeczy z tej firmy i nivea baby, więc zobaczę 😜

• Mamusia
ggulekk napisał(a):
Astra no właśnie, w sumie zależy od dziecka 😉 U mnie koleżanki prócz loveli chwaliły też proszek Dzidziuś i sugerowałam się ich opiniami, a teraz przekonam się na własnej skórze 😉
Pokupowałam małej wczoraj kilka kosmetyków, koleżanki chwaliły głównie johnsona, a ja wzięłam i rzeczy z tej firmy i nivea baby, więc zobaczę 😜

Ja dostałam strasznie dużo próbek w szkole rodzenia. Małych tubek kremików na odparzenia mam chyba z 5 rodzajów 😮 Chyba najpierw będę na tych próbkach jechać, a potem kupię to co będzie najbardziej odpowiadać skórze maleństwa.

Lady, w szpitalu po porodzie tez się dostaje próbki. Ja dostałam Niebieskie Pudełko i tam były poradniki, ulotki, próbki i inne pierdółki. Ogólnie jeszcze jeśli chodzi o kosmetyki dla dzieci to lubię tego Hipp'a.

• Mamusia
Astra napisał(a):
Lady, w szpitalu po porodzie tez się dostaje próbki. Ja dostałam Niebieskie Pudełko i tam były poradniki, ulotki, próbki i inne pierdółki. Ogólnie jeszcze jeśli chodzi o kosmetyki dla dzieci to lubię tego Hipp\'a.

Ja też dostałam pełno ulotek i poradników, a nawet płytek cd wraz z tymi próbkami, ale to można oszaleć jak się czyta. Wiadomo, że każdy producent przekonuje do swojego produktu. To będzie trzeba przetestować po prostu 🙂

Dobra brzucholki, Astra spada wstawić zupkę czosnkową i ziemniaki w mundurkach, i bierze się za to prasowanie, bo jak moje wstręciuchy ściągną do domu, to znowu będzie sajgon 😁

• Mamusia
Astra napisał(a):
Ewcią, a była Zuzia na cokolwiek uczulona? U nas obyło się bez jakichkolwiek alergii na szczęście, ale są takie dzieci,że praktycznie wszystko wywołuje reakcje alergiczne...

no nas na nic nibuy, chyba tylko na te cytrusy co teraz jeszcze wyszło. i miała w pierwsza zime taka podrazniona skórke od grzejników i suchego powietrza. alergolog ja leczyła od alergii niby a tu mineło i juz bezpowrotnie. takze super.

• Mamusia
ggulekk napisał(a):
Astra no właśnie, w sumie zależy od dziecka 😉 U mnie koleżanki oprócz loveli chwaliły też proszek Dzidziuś i sugerowałam się ich opiniami, a teraz przekonam się na własnej skórze 😉

wiiecie co, ja to nie wiem, bo to zycie weryfikuje. ja np kąpałam mała w Oillanie (tansza wersja oilatum) i kupiłam wtedy i balsam i mydełko i w ogole, a uzywałam emulsji. inni kapia w oliwce. podobno z johnsona tylko oliwka jest dobra, choc ja sama za bardzo nie próbowałam. miałam jakas próbke jakiegos płynu do kapieli czy cos to mi nie popdasował i chyba tak zostanie. ze ja Oillan i nic wiecej. zadne nivea i inne. ale to kazdy próbuje sam i zycie weryfiikuje co tam komu najlepsze.

• Mamusia
ggulekk napisał(a):
Astra no właśnie, w sumie zależy od dziecka 😉 U mnie koleżanki prócz loveli chwaliły też proszek Dzidziuś i sugerowałam się ich opiniami, a teraz przekonam się na własnej skórze 😉

Ja dostałam strasznie dużo próbek w szkole rodzenia. Małych tubek kremików na odparzenia mam chyba z 5 rodzajów 😮 Chyba najpierw będę na tych próbkach jechać, a potem kupię to co będzie najbardziej odpowiadać skórze maleństwa.

ja tez dostałam wtedy z hippa chyba , nie pamietam, i do tej pory mam to a szafce. pzretreminowane juz pewnie hehe.
ja na odparzenia tylko sudocrem, wypróbowany, skuteczny, nigdy jej sie nic nei działo. kupiłam jeszcze bambino ale moze z dwa razy posmarowałam. dlatego nei szalecie, bo to potem zostaje, a wiecie jak duzo nadaja to smarujesz i jakby co to nie wiadomo od czego. ale kazdy musi na sobie wyprobowac. ja jzu sie ciesze ze przy ZUzi sprawdziłam i teraz juz tym samym bede Igusię traktowac 🙂 hehe

• Mamusia
Astra napisał(a):
Lady, w szpitalu po porodzie tez się dostaje próbki. Ja dostałam Niebieskie Pudełko i tam były poradniki, ulotki, próbki i inne pierdółki. Ogólnie jeszcze jeśli chodzi o kosmetyki dla dzieci to lubię tego Hipp'a.

niebieskie pudełko z niebieskimi malusimi skarpetkami, hmmmm.... wspomnienia 🙂 kochałam te skarpetusie, boskie były.

• Mamusia
ggulekk napisał(a):
Astra o kurcze, nie wiedziałam, że dostaje się próbki w szpitalu 🤪 Ja chcę już wszystko kupić małej do końca stycznia, jedynie wózek w lutym, żeby spokojnie potem już czekać 🙂

nio dostaje sie, i wypełnia sie ankiete a potem dzwonia na telefon i chca kołysanki dla dziecka spzredac, to ubezpieczenie to to to tamto. az mnie to wkurzało, bo tak do 2 roku zycia dzwonili non stop.
ja pamietam ze dostałam w szkole rodzenia jeszcze taka czapusie z nestle chyba z tym niebieskim misiem, słodka, i butelki dwie aventu. a ze karmiłam piersia bardzo długo to mi te butelki wystarczyły, i potem od razuy na niekapek sie pzresiadła zuzia chyba.

• Mamusia
Astra napisał(a):
Dobra brzucholki, Astra spada wstawić zupkę czosnkową i ziemniaki w mundurkach, i bierze się za to prasowanie, bo jak moje wstręciuchy ściągną do domu, to znowu będzie sajgon 😁

Astra , zupa czosnkowa?? na sama mysl mnie podbija. chyba takiej ilosci czosnku to nawet zapachu bym nie zniosła 🙂 brrrr

• Mamusia
wróciłam 🥴Liczne bakterie w moczu....dzwniłam do gin i kazał żurawine zaparzyc i zjesc.A przed wizyta czyli 4.01 kontrolne badanie moczu.Białka brak 🙂Hemoglobina w miejscu jest-10,5 😁

Zupke odgrzewam z mielonym i porami-mniam pychotka 😉

Byłam z malym na zakupach dla Alanka 🤪Pozniej moze dodam co kupilam.Nikos kupilam dla brciszka spiochy i puder do dupci 😉Mamusia troche wiecej-heheheh.

Niko juz jest zdrowy,a wiec spokojnie moze na dwor wychodzic 😉