Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ej nie 😜 😜 pomyłka, Kasia moja mama mowi,że data co tam jest to jest rok produkcji. ja mam na jednym 20.04.2010 a na drugim 04.10.2011 i mam jeszcze godzinę produkcji. I tam pisze na samym dole ( ja mam lovele do kolorow i do białego w twardym kartoniku) pisze w niebiejskiej ramce z tyłu na dole ''producent gwarantuje najwyższą jakość produktu przez 24 miesiące od daty produkcji umieszczonej na opakowaniu. ''
UFFFFF....

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Izunia, no też z mamą doszłam że to data produkcji 😁
tak pada, tzn padał a teraz jakby mży. Też wolałabym śnieg jak Niko, już nawet myślałam że spadnie bo mamę bolał łokieć na zmianę pogody hehe 🙂

Widocznie za lekko ją bolą-hhihi.
Ja juz koltleciki piekę.Ziemniaczki tez juz skaczace w garnku sa.A wiec obiad lada chwila i bedzie.

U mnie juz po swietach.Jedynie na drzwiach jeszcze wisza ozdoby.Teraz tak łyso bez choinki 😞

• Mamusia
hej misiaki 😘
Jak samopoczucia? Ja śpię na siedząco i wpierniczam ciasteczka maślane 😜
Kasiu słodka ta pościel, ale jak chcesz z ochraniaczem to na pewno gdzieś na allegro jeszcze znajdziesz. Ja za swoją grzebałam długo bo chciałam taki grubszy ochraniacz i do tego przybornik 😉

• Mamusia
ggulekk napisał(a):
hej misiaki 😘
Jak samopoczucia? Ja śpię na siedząco i wpierniczam ciasteczka maślane 😜
Kasiu słodka ta pościel, ale jak chcesz z ochraniaczem to na pewno gdzieś na allegro jeszcze znajdziesz. Ja za swoją grzebałam długo bo chciałam taki grubszy ochraniacz i do tego przybornik 😉

teraz tak patrze i nam zostało 1m-c i 4 tyg do porodu 😮Jejku jak to leci.....ale mi ciary przeleciały po plecach.

• Mamusia
Macie tez takie głupie parcie na ....jak chodzicie?Wogole piecze mnie jak sikam 🤔W czwartek podejde do lab. moze ten posiew juz bedzie gotowy.Bo mysle,ze jak bakterii brak to na drugi dzien juz wiedza,ze czysty jest.Tak mi sie wydaje.Maz juz chodzi i pyta kiedy obiad......głodomor 😁

• Mamusia
dziś idę do lekarza ciekawę jak wyniki nie moge się doczekać budziłam się co 2 godziny bo nie mogłam spać ale nie żałuję bo sobie z synusiem rozmawiałam i doszliśmy do wniosku że jak się urodzi to mu kupimy leżaczek i z mamusią będzie od samego początku gotował 🙂

• Mamusia
Ja to w końcu nie wiem czy kupię pościel w tej Ikei skoro jak pochodzę półtorej godziny po Selgrosie to potem mnie bolą plecy cały dzień i pół nocy 😞 Chyba muszę sobie poradzić przez internet, bo tak to pojadę na wielkie zakupy i kupię coś byle co, bo mi się już chodzić nie będzie chciało.
Dziś przyjedzie znów moja kochana Dorotka. Ma doła i muszę ją pocieszyć. Upiekę jej rogaliki z ciasta francuskiego. A na obiad mam kotlety mielone od mamy, ziemniaki i bigos od teściowej 😁 Jeszcze mi z wczorajszych tortilli zostały podsmażone pieczarki z cebula i papryka, więc może zrobię te faszerowane kajzerki na kolację co ktoś przepis wklejał. Tylko, że będą jeszcze z papryką 😁
Przyszły mi właśnie moje ulubione szampon i odżywka z serii Matrix Biolage kurierem. Czas łeb umyć, bo chyba z 5 dni nie myłam 🤢 O zgrozo! Ale nawet najgorzej włosy nie wyglądają 😉

• Mamusia
Izunia, u mnie też obiad prawie gotowy 😁 ej ja też mam i to od dawna parcie jak chodzę, a nawet jak leżę, a siku robię od co 10 minut do co godzinę i nie raz czuję jakbym miała się zlać a idę i poleci troszku tylko:/ mowiłam o tym lekarzowi, zrobiliśmy badania moczu i nie wyszło infekcji zbytnio 🙂 ale to jest wkurwiające:/

Ggulek, ej pamiętasz jak myśmy się jarały i chciałyśmy już liczyć w czwartym miesiacu 5 miesiac, w 5 miesiącu 6 miesiąc hehe że to niby takie 'dumne' ale kurde... ten osmy miesiąc ktory zaczyna się w 32 tygodniu brzmi groźnie, tak samo jak to,że do porodu zostało ( 1 z przodu a nie 2,3,4,5...) 😁 ja pierdziele 😁

• Mamusia
Lady, ja też chcę być Twoją przyjaciołką albo koleżanką i odwiedzać Cię, jeśli byś mi piekła rogaliki i częstowała mnie pysznościami 🤪 🤪 jak tam piszesz o tej Dorotce, to mi się moja siostra przypomina bo też ma przyjaciołkę Dorotę- bardzo nieszczęśliwą, poszkodowaną przez los ale ładną dziewczynę. I też nie raz opowiada, że Dorotka była i płakała i tuliła się, a potem się śmiała, a potem płakała 🙃 🙃

• Mamusia
chwila moment i bedziemy juz walczyc z naszymi bobasami 😉Kurde...ja juz sie ciesze na spacerki.Tylko jakos trzeba dojsc do siebie po porodzie.Ale maz bedzie w domku tak dlugo jak ja bede wymagala opieki.Bo dziecko to oczywiste,ze tatus bedzie nocki zarywac.A ja jak on bedzie w Belgii.Wszyscy sie smieja,ze ma przyjedzie na porod,a pozniej dopiero na roczek do malego 😉Chodzi tu o placz i obowiazki jakie nas czekaja.Hihihihi.....

• Mamusia
Obdarzona hihi no masakra, byłyśmy takie dumne 🙂 Rzeczywiście jak już jest ta ósemka i 1 w miesiącach do porodu to o zgrozo! 😁 Niby fajny jest ten okres ciąży, jak stworzenie Cie kopie w brzuchu i inni o Ciebie dbają, ale z drugiej strony chciałabym już malutką mieć przy sobie 😉

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Lady, ja też chcę być Twoją przyjaciołką albo koleżanką i odwiedzać Cię, jeśli byś mi piekła rogaliki i częstowała mnie pysznościami 🤪 🤪 jak tam piszesz o tej Dorotce, to mi się moja siostra przypomina bo też ma przyjaciołkę Dorotę- bardzo nieszczęśliwą, poszkodowaną przez los ale ładną dziewczynę. I też nie raz opowiada, że Dorotka była i płakała i tuliła się, a potem się śmiała, a potem płakała 🙃 🙃

No to chyba te Dorotki wszystkie takie nieszczęśliwe. Moja tez śliczna dziewczyna, wysoka (180cm wzrostu), szczupła, jak modelka, ale coś szczęścia w miłości nie ma. Ale chociaż rogaliki może jeść do woli bezkarnie, bo i tak nie przytyje 🙂 Ona to w ogóle więcej je niż mój Łukasz 🤪
A ja ostatnio za psychoterapeutę robię. Może powinnam działalność w chacie otworzyć na tym zwolnieniu i pieniądze brać za porady? 😉 Michał (Doroty były i Łukasza kumpel) też mi się wyżalał ostatnio.
A na rogaliki zapraszam, tylko troche daleko masz 😉

• Mamusia
mulant napisał(a):
no od samego początku Agatko będę szkolić synka żeby przyszła synowa miała z niego pożytek 🙂
a przyszłe synowe rosną mi na brzuszku razem z nim 🙂

Amen siostro. Też miałam takie postanowienie gdybym miała syna 🙂 Co to znaczy, że tylko dziewczynka ma pomagać w domowych obowiązkach. To nie te czasy 😉

• Mamusia
No Izunia, tylko żeby kurde w marcu nie dowaliło śniegiem 😞 bo teraz to go nie ma.
Te pogody są poje***, kurde przecież pamiętam jak w 2011 roku w maju w pierwszy dzień matur ( 4 maja 😁) język polski pisaliśmy w śniegu.. ja pamiętam, jak 3 maja dzień przed maturą byłam zesrana i mama kazała mi sie odstresować w wannie to jak poszłam do wanny było zielono, a jak wyszłam było biało... a leżałam z ok. godziny a śnieg padał jak szalony, takie grube krupy śniegu.. i zrozumiałam,że pogoda jest nieprzewidywalna:/ hehe a 18 maja czy 19, był upał a w tedy zdawałam polski ustny , to w życiu nie było mi tak gorąco, pamiętam że jak poszłam nna fajkę to burza się rozpętała 😁
Także oby pogoda była w marcu ładna 🙂