Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
tak ja wiem bo ono było z tym wkłuciem własnie w plecy
ja jak przyjechałam do szpitala i trafiłam juz na przedporodowa, to powiedziałam ze biore pod uwage zzo, oni mi wtedy powedzieli ze mam czas jeszcze podjac ostateczna decyzje bo trzeba dojsc do odpowiedniego rowarcia, ale wypytali o jakies tam choroby uczulenie i pobrali krew do badania, no i jak mnie to juz ostro nadupiało przy 6 cmm albo 7 to powiedziałam ze mam to gdzies i ze chce, przyszedł anestezjolog i mi podała, uprzedzajac ze moga pojawic sie łaty, ze moze np. mnie to wcale znieczulic, ale na mnie to podziałało przepieknie, i potem przychodziła mnie dogladac czy jest ok. przy partych dalej nic nie czułam, nawet jestem skłonna wlasnie powiedziec ze ona cos mi tam podkreciła bo jak cos czułam to jak połozyłam sie na fotel to były momenty bez czucia, fakt wydłuza to poród ale ja nie widze w tym problemu, i po podaniu zzo od razu dostałam kroplówke z oxy. w znieczuleniu byłam jakies 2- 2,5h porodu

• Mamusia
Hej Dziewuszki 🙂

Ja tak na moment bo mykam sprzątać (też mi nowość :P)
Byłam dziś w sklepie z wózkami i oblukałam sobie Bebetto Fabio 🙂 Na tle innych wózków wydaje się być ciut większy (może przez te koła), może być troszkę szerszy nawet niż standardowe, w każdym razie nadal bardzo mi się podoba. Jesli chodzi o wagę - wersja głęboka jak dla mnie leciutka. Spacerowa - troszkę cieższa. Bardzo lekko się prowadzi i jakościowo wygląda na prawdę porządnie. Kółka nie są skrętne i bardzo dobrze. Wszystko zależy oczywiście od preferencji, ale jeździłam w tym sklepie różnymi wozami i zdecydowanie najwygodniejsze są dla mnie koła nieskrętne :] Ogólnie jestem bardzo zaaaaaa i jestem zdecydowana, kupuję 🙂 Podejrzewam, że ma jakieś wady, które wyjdą w praniu, ale który nie ma tak w zasadzie. No skoro już mój Tatunio powiedział, że bardzo fajny (a z nim ciężko cokolwiek wybrać) to musi tak być :P

Poza tym jeszcze jedna informacja dla Was, jeśli któraś jest zainteresowana 🙂
W Kaufllandzie jest zajebiaszcza promo na pieluszki Pampers new baby 3-6 kg, 108 sztuk za niespełna 42 zł!!! To te, które miały być w realcu sralcu za 55 zł a nie było ;] I szlafroki za 35 zł, ale takie se.

To tyle narazie :P

• Mamusia
Sztunia napisał(a):
tak ja wiem bo ono było z tym wkłuciem własnie w plecy
ja jak przyjechałam do szpitala i trafiłam juz na przedporodowa, to powiedziałam ze biore pod uwage zzo, oni mi wtedy powedzieli ze mam czas jeszcze podjac ostateczna decyzje bo trzeba dojsc do odpowiedniego rowarcia, ale wypytali o jakies tam choroby uczulenie i pobrali krew do badania, no i jak mnie to juz ostro nadupiało przy 6 cmm albo 7 to powiedziałam ze mam to gdzies i ze chce, przyszedł anestezjolog i mi podała, uprzedzajac ze moga pojawic sie łaty, ze moze np. mnie to wcale znieczulic, ale na mnie to podziałało przepieknie, i potem przychodziła mnie dogladac czy jest ok. przy partych dalej nic nie czułam, nawet jestem skłonna wlasnie powiedziec ze ona cos mi tam podkreciła bo jak cos czułam to jak połozyłam sie na fotel to były momenty bez czucia, fakt wydłuza to poród ale ja nie widze w tym problemu, i po podaniu zzo od razu dostałam kroplówke z oxy. w znieczuleniu byłam jakies 2- 2,5h porodu

No właśnie nam mówiła, że czasami u niektórych nie działa tak całkowicie to znieczulenie i może np. działać z jednej strony, no i że tylko do jakiegoś momentu można podać przy rozwarciu. Trochę nie fart jak ktoś się zdecyduje (w niektórych miastach w szpitalach trzeba za to płacić) i mu do końca nie zadziała.

• Mamusia
fikumiku a ja jednak mam ochotę na tego Baby Merca. Kolorystycznie mi sie tak strasznie podoba ten różowo-biały :> Postaram się znaleźć czas i pojechać do jakiegoś sklepu żeby zobaczyć czy będzie mi odpowiadał.
A teraz zmykam, bo rodzice za chwilę będą i się bierzemy za przewracanie chałupy do góry nogami 😁

• Mamusia
no niefart, ale trzeba wziac to pod uwage 🙂
wiesz pozniej mi np. spadło bardzo cisnienie, na szczescie głowa mnie po tym wogole nie bolała, ani plecy, aczkolwiek czasami mnie szczykało tak dziwnie w plecach ale to po kilku miesiacach i nie wiem czy łaczyc ten fakt z tym

• Mamusia
natalla napisał(a):
Izunia: Dokładnie dlatego mam taki ubaw... Lekarze są bezcenni:P trzeba było szybciej leki odstawić, to szybciej coś by się ruszyło 🙂

Ja juz mam odstawione.Bogu dzieki wszystko sie zatrzymalo 😉

Ide do sasiadki z materialem i bedzie mi szyc posciel do wozka.

Pranie poprasowalam-jestem z siebie dumna.Hihihi.
Maz pozniej bedzie troche na miotle latac i domek ogarniety.
Ja jutro wpadam w szafe z ciuszkami dla Alanka.I musze dokladnie poukladac i komplety porobic,bo teraz wszystko mam wymieszane.
I spakowac torby tez bym jutro chciala.

• Mamusia
Izunia, ja już torbę mam spakowaną daaawno 🙃 i teraz tylko pozostaje czekać na "ten dzień", wszytsko u mnie na tip top, pokój dziecka przgotowany, nawet pościelki owinęłam, ale przykryłam folią, żęby się nie nakurzyło, bo nie wiadomo ile będę jeszcze z brzuchem haha:]
Ja na nic nie mam siły, padam z nóg a tylko obiadek zrobiłam...

• Mamusia
natalla napisał(a):
Izunia, ja już torbę mam spakowaną daaawno 🙃 i teraz tylko pozostaje czekać na "ten dzień", wszytsko u mnie na tip top, pokój dziecka przgotowany, nawet pościelki owinęłam, ale przykryłam folią, żęby się nie nakurzyło, bo nie wiadomo ile będę jeszcze z brzuchem haha:]
Ja na nic nie mam siły, padam z nóg a tylko obiadek zrobiłam...

Ja musialam poprac jak wrocilam ze szpitala.Teraz ten sam zestaw tylko jeszcze te bajery poporodowe 🤔A dla mlodego tez juz naszykuje co mam maz dostarczyc i na wyjscie.
Wiecie,ze nawet kombinezon po NIko wypralam.Dlugo sie zastanawialam czy zimowy sie przyda.Ale lepiej miec naszykowany.Bo kto wie kiedy mrozy odejda 😉

• Mamusia
natalla napisał(a):
Widze, ze masz te samo co ja... lezenie w szpitalu plackiem, podtrzymanie i do tego rozwarcie haha czyli tez 9msc bez sexu? Nie no znam ten ból:P
I tez fenetrol bralas?

Ja tylko teraz mialam tabl.a tak to ciaza bez zagrozen byla.Ale w sumie maly juz dostal sterydy.Lezalam tylko,albo i az 2 tyg.Chce tam wrocic juz tylko na rozwiazanie ciazy 🙂

• Mamusia
Ja to jak będę w 37 tyg to mojego M będę gwałcić tak, że będzie płakał jak skulona sabaka na syberii.
🙂
Chociaż i tak jest już wykorzystywany, ale optymalnie 😁

Trochu się nudzę, czekam na Mojego M. Zaś będzie mi podnosił ciśnienie, ale to dobrze bo mam chyba za niskie dzisiaj 😁

• Mamusia
Sztunia: Ja stawianie brzucha mam od 18 tyg! do 24tyg była masakra non stop twardy jak skała w ogóle ruchów małego nie czułam... potem przeszło i od 32 tygodnia znowu to samo, lekarze stwierdzili, że albo mam za mało magnezu albo problemy z kręgosłupem (co szczerze mówiąc , nie wiem co ma wspólnego z ciążą), i biorę 8tabletek dziennie tego magnezu (aspargin) i pomaga 🙂 no-spe fortę też brałam i poprawy zero, trochę po luteinie dopochwowej było lepiej, a pod ktg Cię nie podłączyli?
Może masz skurcze przedporodowe? JA już też to przerabiałam w 35 i jak do tej pory nic hehe:P
Ojj dziewczynki, z moim mężem to ciężko, on mi ostatnio powiedział, że nie mógł by się ze mną kochać, bo czułby się jak w trójkącie wtf?
Nie no rozwalił mnie tym tekstem to się nie przymierzam 😞 ale ja mu dam po połogu! 😜

• Mamusia
natalla ja też od połowy ciąży mam brzuch twardy a jeszcze w połowie wylądowałam w spzitalu z krwawieniem i tak krwawiłam przez meisiac, ale ja tylko na magnezie i nospie byłam, potem się uspokoiło bo Pola się główka ułozyła i już nic nie uciskała, no ale teraz znowu za bardzo napiera szyjke i ona mi sie skraca i doktórka mnie straszy zebym wytrzymała do marca, a jak byłam w spzitalu osatnio na sterydach to ktg nic nie wykazuje, ale to cholerne stawianie od wczoraj jest troche inne takie na cały brzuch idzie, nie ma tego duzo ale staram się odpoczywać ile wlezie żebym broń boże skurczy jakis nie dostała bo jak tak to znowu szpital, a już sobie obiecałam że dopiero z rozwarciem konkretnym tam zajadę 🙂

• Mamusia
To ja miałam plamienia ale uspokoiły się w 30tyg, eeeh te ciąże to same zmartwienia! 🙂 ale jesteś już w 33tyg, to jak urodzisz to dzidiza poleży w inkubatorze i będzie okay, więc się nie denerwuj i sobie odpoczywaj 🙂 ja już po schodach z 5-tego piętra chodzę żeby jakoś się mały ruszył hehe:P

Taaaa mąż uparty jak nie wiem, ja nie wiem jak on może czuć żę będzie w trójkącie, ja właśnie słyszałam, że sex inicjuje poród...
Ale jak ma się rozwarcie to nic się nie stanie? wiem że głupio to brzmi

• Mamusia
Też mi się wydaje że sex jest dobry na wszystko 🙂 skoro przez sex wszedł to przez sex musi wyjść, nie ma bata 😁
a co do rozwarcia to nie wiem czy można. Chyba można, np. wiele kobiet nawet nie wie że ma rozwarcie a ostro walczy w łożku 😁

Ja od 20 tygodnia ciąży mam twardniejący regularnie, w 27 tyg już mi tak twardniał że utrudniało mi to chodzenie i często twardniał, więc też dostałam magnezin i no-spę. Ale ogolnie no-spa nigdy mi nie pomagała, nawet przed ciążą jak mnie brzuch bolał jak miałam ciotę to to ch*ja dawało, tylko 2 ibupromy i lajt 🙂
Teraz brzuch dalej twardnieje, ale nie aż tak i mniej 🙂

Ale twardniejący brzuch w ciąży to chyba norma u co drugiej z nas 😁