Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
love napisał(a):
hehe 🙂)) ale chodzi mi o to czy tak bardzo lubisz ze sie uzależniłaś... nie o dolegliwosci 'po' 🙂) hehe
pewnie ze ci sie nalezy- jak kazdej z nas 🙂)
ja sie w koncu lodow doczekalam- mialam zamowienie na bez % a sheridian;sem mi polali ;( no cuż... juz to zjem

Nie,poprostu jak mam ochote na cos slodkiego to biore jakis owoc,albo haribo 🙂Ojjj...juz dziecko rozpijasz?Kurwa,a ja ciagle kicham....zaarz sie chyba zleje przez to 😮

• Mamusia
nie rozpijam- 🙂) mężo zawsze jak robi lody na gorąco to polewa je około 20ml białego sheridian'sa... cudne to ale ja jakos wgl nie chcialam nic alkoholowego w ciazy.... taka ilosc nie zaszkodzi no ale mimo wsyztsko dziwnie mi....
ja lubie kichać 😁 hehe

• Mamusia
love napisał(a):
nie rozpijam- 🙂) mężo zawsze jak robi lody na gorąco to polewa je około 20ml białego sheridian'sa... cudne to ale ja jakos wgl nie chcialam nic alkoholowego w ciazy.... taka ilosc nie zaszkodzi no ale mimo wsyztsko dziwnie mi....
ja lubie kichać 😁 hehe

Jak on to robi?

• Mamusia
Hm... Dokładnie to:
potrzebne sa wiórki kokosowe, tarta bułka, lody (my waniliowe zawsze), 3 jajka
Lody musza być twarde jak kamień (my dlatego ustawiamy zamrazarke na najnizsza temperature),
lody przed zamrozeniem najlepiej pokroić na porcje (podzielic), jaja rozmącić na talerzu i na dwóch osobnych wiórki i bułkę.
Lody obraczamy kolejno w przyszykowanych składnikach... 1.wiórki, 2 jaja, 3 bułka
To kładziemy jeszcze na jakieś 30 minut do zamrażarki
Pozniej smazymy lody.
potrzebny rozgrzany na maksa olej słonecznikowy. i lody smazymy w nim kazdą porcje z osobna i po kazdej stronie po 20 sekund 🙂
No i my to likierem polewamy.... ale nie koniecznie...
🙂
proste i pyszne

• Mamusia
love napisał(a):
Hm... Dokładnie to:
potrzebne sa wiórki kokosowe, tarta bułka, lody (my waniliowe zawsze), 3 jajka
Lody musza być twarde jak kamień (my dlatego ustawiamy zamrazarke na najnizsza temperature),
lody przed zamrozeniem najlepiej pokroić na porcje (podzielic), jaja rozmącić na talerzu i na dwóch osobnych wiórki i bułkę.
Lody obraczamy kolejno w przyszykowanych składnikach... 1.wiórki, 2 jaja, 3 bułka
To kładziemy jeszcze na jakieś 30 minut do zamrażarki
Pozniej smazymy lody.
potrzebny rozgrzany na maksa olej słonecznikowy. i lody smazymy w nim kazdą porcje z osobna i po kazdej stronie po 20 sekund 🙂
No i my to likierem polewamy.... ale nie koniecznie...
🙂
proste i pyszne

Moze zrobie jak maz bedzie.Ja pomalowalam pazurki i zbieram sily,zeby z domu wyjsc.Malego zabiore na spacer.Juz mu powiedzialam,ze z ciocia zostaj wieczorem.Myslal,ze na wesele ide-hiihih.Kurwa psa mi Niko do domu dal i ta cipka jedna orzechy laskowe sobie biera-zaraz oszaleje z tym psem.Jeszcze sie oblizuje,bo na stole mam migdaly.

• Mamusia
No cisza cisza.... mi kot wczoraj mysz przyniósl.... głupek jeden 😁 hehe potem pies ją dorwal- i się bawił- myslal ze ozyje chyba.... ble... juz buzi nie dostanie 😞

Za wozkami sie rozgladalam np ten mi sie podoba:
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1619&
ale nie zabiore go bo spacerowka jest przodem do kierunku jazdy a ja bym chciala mozliwosc jakeigos wyboru ;/

• Mamusia
love napisał(a):
ja bym wolała jeden obok drugiego.. te jeden za drugim mi sie nie podobaja....

Tylko musisz sie patrzec tez na wygode.Mama wiedziala,ze jej bedzie w urzedach trudno,windzie.Ale tyle kasy chca masakra.Musisz isc do sklepu i poogladac.Ja tez tak bede robic.Na bank kupuje 3w1.Bo z Niko mialam bez fotelika i bylo to meczace podczas podrozy.A i tak pozyczylam kolezance i mi go zniszczyla 😠Ja planuje pod koniec lutego zakup wózka.W razie czego maz bedzie wiedziec gdzie i który.On akceptuje prawie wszystko co mi sie podoba.A wiec spokojna glowa.Łóżeczko na allegro znalazlam.Musze poszukac,moze gdzies znajde takie ale tansze.Bo po Niko to mi zostalo takie,ze tapczan sie pozniej robi-ale dla niemowlaka to za duze na poczatek.

• Mamusia
wiesz co i to i to ma swoje minusy. ... ja np wiem ze wygodniej mi bedzie z tym obok siebie.tzn nie wiem jaki jest ten drugi ale jak jezdzilam tym szerszym to calkiem nie zly jest.
ja o lozeczkach jeszcze nie mysle 🙂 ale podoboaja mi sie te z ciemnego drewna 🙂

• Mamusia
love napisał(a):
wiesz co i to i to ma swoje minusy. ... ja np wiem ze wygodniej mi bedzie z tym obok siebie.tzn nie wiem jaki jest ten drugi ale jak jezdzilam tym szerszym to calkiem nie zly jest.
ja o lozeczkach jeszcze nie mysle 🙂 ale podoboaja mi sie te z ciemnego drewna 🙂

No ja wlasnie chce pomieszane jasne z ciemnym.W sumie to ten jeden obok drugiego jest lepszy jak beda starsze.Bo jak beda klocki to nie dasz rady podniesc na chodniku 🙂

• Mamusia
Ale się trajkotki rozpisały 😁 mi nie dano spać, moj M mnie telefonem obudził i się trochę jakby pokłociliśmy. Bo usłyszałam 2 rzeczy ktore mnie zbulwersowały 😎 ' a Ty cały czas o tych dzieciach'-1, ' wszystkie baby są takie same, tylko marudzą żeby z zagranicy wrocić' kurwa no:/ 😠 😠
Love co do przepisu, to za cholere nie umiem się zczaić nawet jak to może wyglądać? on jest jakby w bułce tartej i jajku czyli jakby w panierce, ale przecież to może się roztopić 🤢 ale widocznie nie skoro wam się to udaje 😁
Izunia ja też kicham, a też to lubię. Ale moja dzidzia chyba nie lubi albo jak kaszlę to też chyba nie lubi 😜
ja też będę miała wozek 3w1, nie ma innej opcji. Bo w sumie jakby kupić głęboki, spacerowkę i fotelik osobno to by drożej wychodziło 😜 ale teście nam kupują wozek, a babcia mojego M chyba łożeczko- tak chcą:P

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Ale się trajkotki rozpisały 😁 mi nie dano spać, moj M mnie telefonem obudził i się trochę jakby pokłociliśmy. Bo usłyszałam 2 rzeczy ktore mnie zbulwersowały 😎 ' a Ty cały czas o tych dzieciach'-1, ' wszystkie baby są takie same, tylko marudzą żeby z zagranicy wrocić' kurwa no:/ 😠 😠
Love co do przepisu, to za cholere nie umiem się zczaić nawet jak to może wyglądać? on jest jakby w bułce tartej i jajku czyli jakby w panierce, ale przecież to może się roztopić 🤢 ale widocznie nie skoro wam się to udaje 😁
Izunia ja też kicham, a też to lubię. Ale moja dzidzia chyba nie lubi albo jak kaszlę to też chyba nie lubi 😜
ja też będę miała wozek 3w1, nie ma innej opcji. Bo w sumie jakby kupić głęboki, spacerowkę i fotelik osobno to by drożej wychodziło 😜 ale teście nam kupują wozek, a babcia mojego M chyba łożeczko- tak chcą:P

Ty Twojemu powiedz,a Ty tylko zycie kawalerskie chcesz prowadzic 🤪Ale Ty mu wpierdzielisz jak wróci.Chyba,,ze Ci juz przejdzie 😉Wez lepiej pogadaj z dzidzia,ona jest szczesliwa,ze Ty tylko o tych dzieciach 😁

• Mamusia
hehe no faceci sa bardzo mało uczuciowi:P jak tylko moje bejbi będzie miało uszy czyli już za kilka tygodni to będę mu nawijać, aż mu uszy zwiędną:P
Tam gdzieś o bliźniakach była gadka.. kurde w sumie u mnie w rodzinie nie ma, ale mam sąsiadow co mają prawie 11 letnie bliźniaki, i się kolegują z moim siostrzeńcem. A że moj Szymek jest taki roztrzepany to zapomina ktory to Rafał a ktory Mateusz( są takie same) i mowi na nich bliźniaki.Np. wita się z Mateuszem i mowi, cześć bliźniak, a jak się wita z Rafałem to też cześć bliźniak. Albo dzwoni po lekcje do nich bo chodzi z nimi do jednej kl i odbiera mama bliźniakow a Szymek do telefonu: dzień dobry, jest jakiś bliźniak? haha:P

a właśnie co do magii z makaronem to mam zamiar dziś na kolację na sprobowanie jak zostanie makaron.
Love troche mi narobiłaś ochoty na te dziwne lody:P
Izunia, niech Cię ktoś odwiedzi, odprężysz się:P