Skocz do zawartości

do kiedy?? | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Tylko wiesz pod koniec ciazy to lepiej uwazac jezeli nie chcesz zeby dzidzius szybciej sie urodzil 🙂 a tak to smialo jesli wlasnie nie ma przeciwwskazan i ciaza przebiega prawidlowo 😁
a z checia to jest roznie:P jedne babeczki maja wielka ochote a inne malutka(ja sie zaliczalam do tych drugich 🙂 😁)

• Mamusia
NO to kochana jezeli Ci tylko wygodnie z brzuszkiem to szalejcie do woli 🙂 🙂 🙂(tylko poczekaj jeszcze z 2tyg z tym szalenstwem 😁 😁 😁) bo po porodzie to ok.6tyg celibatu bedzie 😁 😁 😁
Mi juz ochota wrocila ale jeszcze kurcze nie mozna 😠 🙂

• Mamusia
i potem, w późniejszej ciąży lepiej z prezerwatywą, niestety bo można sobie przyspieszyć poród,przez sperme ... mi się zaczeły skurcze i brałam przez dwa dni tabletki, potem przeszło i już nie brałam bo wiedziałam prze co to wywołane - ale lekarzowi mi jakoś wstyd było powiedzieć ... :P ale to było 6 lat temu 🙂 i urodziłam normalnie na szczęście 🙂 teraz już wiem i po prostu uważam 🙂.

• Mamusia
Hm... no tak, z tego co czytam (w mądrych poradnikach 😉) to sperma może przyspieszać poród... ale podobno tak od około 38 tygodnia, bo dopiero wtedy stajemy się wrażliwe na substancje w niej zawarte, które przyspieszają poród.

Miłosne "zabawy" za to nie są zabronione - chyba, że lekarz powie inaczej (ale tak bywa np. w ciążach wysokiego ryzyka). Tylko wiadomo - u każdej kobiety bywa z tym inaczej. A i mężczyźni mogą nie chcieć - bo np. będą się obawiać, że skrzywdzą maleństwo. Jednak wszędzie pisze, że raczej nie jest to możliwe. Wręcz przeciwnie - maluchy łóżkowe igraszki odczuwają jako przyjemne kołysanie. No i udziela im się też dobry nastrój mamusi. 😉