Skocz do zawartości

huraaa, będzie byk :) | Forum o ciąży

dudasia

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Na 4D nie widać organów wewnętrznych tylko dzidzię z zewnątrz tak jak wygląda. Ale można też sie przerazić bo jak mało wód płodowych pomiędzy twarzą/ciałem dziecka a ścianą macicy to obraz się deformuje i dzidzia wygląda jak mały potworek 😉

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dudasia napisał(a):
Na 4D nie widać organów wewnętrznych tylko dzidzię z zewnątrz tak jak wygląda. Ale można też sie przerazić bo jak mało wód płodowych pomiędzy twarzą/ciałem dziecka a ścianą macicy to obraz się deformuje i dzidzia wygląda jak mały potworek 😉

a na 3D nie widac buźki? łeee

• Mamusia
witam!
czy was też dziś tak przymula?
przed sekundą wyszło słońce nad Wa-wą, może się dobudzę, bo ogólnie mam niskie ciśnienie- potrafię mieć nawet w ciąży 90/60 a jak przekroczę ledwo setkę to uważam się za nieźle pobudzoną 😁 😁 😁
ja byłam na 3d/4d w ostatnim dniu 21 tyg (też zapłaciłam 200 zł), to fakt jak się mały ruszał- a że robi to prawie non stop- to obraz nieźle się zamazywał. Finał taki że teraz nie mam ani jednego ładnego zdj z połówkowego. Na tym samym badaniu byłam w 13 tyg, no to tam mam chociaż jedno ładne (ale za to Igor jeszcze wiadomo, że tak ładnie nie wyglądał jak teraz...). Cieszę się że mam co kolwiek bo z Manią to w ogóle nie mam żadnego ładnego zdj.
Ja mam termin na 2 maja i też się zastanawiam czy nie wpadnę do kwietniówek... chociaż z Manią poród był idealnie w wyznaczonym dniu 😁

• Mamusia
Na 3D będziesz miała zdjęcie takie jak Igor Asi. Czyli taki profil, zarys twarzy. Na 4D masz normalnie obraz z zewnątrz ciała dziecka. Najlepiej iść na 3D/4D.

Mnie nie przymula, ja czuję się znakomicie! Energia mnie rozpiera, mam super apetyt... no bomba. Zaczął sie chyba najlepszy okres ciąży 🙂

• Mamusia
Pytanie mam - spina Wam się brzuch? Mi zaczął od jakiegoś czasu. Ale najczęściej bez powodu. Leżę sobie i nagle się robi twarda kulka. W poprzedniej ciąży brałam magnez z tego powodu ale nie wiem czy to coś dawało.. Macie jakieś doświadczenia z tym?

• Mamusia
Witam wszystkie mamusie:* przez te 3mce mojej nieobecności narobiłam sobie straszne zaległości na forum 🙂 ale obiecuje już poprawę 🙂
chce się pochwalić ze znamy już płeć córeczka Patrycja 🙂 waży 319g, w wigilie zrobiła mi prezent w postaci pierwszego kopniaka 🙂 😁
Trochę przeszlyszyśly nerwówke w 9 tyg- w laboratorium pokręcili moje badania z których wynikało że mam ostra toxoplazmoze... ale na szczęście to był tylko błąd.
Proszę pochwalić mi się swoimi pociechami 🙂

• Mamusia
ja startowałam z wagą 54, teraz mam 60 🙂 długo miałam mdłości i wymioty przez co waga stała w miejscu. lekarz mnie pozytywnie nastawił bo zaczęłam się zamartwiać bo długo towarzyszył mi brak apetytu 🙂 mdłości przeszły i zaczęłam nabierać 😉 Miałam takie fazy jedzeniowe ze jadłam kolacje o 22 a pierwsze śniadanie pomiędzy 4-6 wybudzał mnie głód ...

• Mamusia
meeg napisał(a):
ja startowałam z wagą 54, teraz mam 60 🙂 długo miałam mdłości i wymioty przez co waga stała w miejscu. lekarz mnie pozytywnie nastawił bo zaczęłam się zamartwiać bo długo towarzyszył mi brak apetytu 🙂 mdłości przeszły i zaczęłam nabierać 😉 Miałam takie fazy jedzeniowe ze jadłam kolacje o 22 a pierwsze śniadanie pomiędzy 4-6 wybudzał mnie głód ...

no to ładnie 😁 ja mam teraz 58 ale nie narzekam na wagę bo poza brzuchem to nic nie widze no i mdłosci ani wymiotów zero wiec to mnie też pocieszało 😁

• Mamusia
Eliza2707 napisał(a):
Dzien dobry kochane mamusie 😘 😘 😘

w koncu powrocilam hihi 😁 ale sie obijalam i po plazyduzo chodzilam,odpoczelam jak nigdy 😜 ale widze,ze na forum za duzo czytania nie ma

no za dużo sie tu nie działo 😞 w ogole nic nie słychac nic nie widac byle nie upadło to forum ;D wiecej na czerwcóweczkach się dzieje 😁

• Mamusia
czesc mamuski! Widze ze juz wiekszość powróciła z świąteczno-sylwestrowych wypadów i nareszcie coś sie na forum ruszyło 🙂
My od poniedziałku na zwolnieniu, wiec chociaz troszke odpoczynku hehe NIestety sie przeziebiliśmy i to wszyscy. Ja sie smarkam, Piotruś ma kaszel ehhh nic lecze sie Prenatalenem i mam nadzieje ze wkrótce mi przejdzie. Szkoda mi troszke babelka bo nie wychodzimy na dworek i troche mu odbija wieczorami 🙂
Mam do Was mamusie pytanie. Macie jakiś dobry i sprawdzony przepis na biszkopta? Bo planuje sama mu zrobić torta na 2 urodzinki, bo ten co zamówilismy w tamtym roku był ochydny;/