Skocz do zawartości

huraaa, będzie byk :) | Forum o ciąży

dudasia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej dziewczynki!
Ja sama z dziećmi w to upalne popołudnie bo tatuś wybrał sie na Queen - za pozwoleniem oczywiscie 😉 W porę złożył podanie więc rozpatrzyłam pozytywnie 😉 Za tydzien sobie odbiję bo jest panieński mojej przyjaciółki 😜
Wcześniej bylismy u teściów - chłopaki się pokąpali w ogrodzie - Bartek w swoim basenie ze zjeżdżalnią szalał i oczywiście standardowy ryk był jak go wyciagaliśmy bo szczękał zębami 😉 Hubi miał wystawioną wanienkę i też się pluskał. Obaj są wielbicielami wody 🙂 A to co Hubert wyczynia podczas wieczornych kąpieli to poezja. Bartek był miszcz ale Hubi chyba go przerośnie 😉 Jak Bartek skończył 3 miesiące to zaczął na basen chodzić. Hubi bedzie mógł dopiero we wrześniu - juz nie mogę się doczekać 🙃

• Mamusia
hej
u nas ok tylko upały mecza.
przeszłam na mleko nutramigen i wszystkie probl z brzuszkiem mineły w 1 dzień 😁 tylko ta cena 38plnza puszke 🤢 a refunfacji nie spposób dostac bo trzeba udowodnic badaniami za dzieciak ma alergie a u 7 tyg dziecka to niemozliwe 🤢
sorry za pismo ale z Emka na rekach pisze bo chce zeby dospała troche
w ogóle to ona juz poznaje kto to i ....cały czas chce do mamy, tylko u mnie na rekach sie uspokaja itd fajnie ale......

wczoraj dostałam już @ az krzyknełam jak zobaczyłam krew na majtkach bo zapomniałam ze w ogóle okres sie miewa hhehe...

• Mamusia
Joanna gdzie robisz zakupy w necie? w a.pl?
Asia nie bałaś sie pluskania w fontannie ponoć to niehigieniczne? 😁 😎 hehe - wcziraj Domka wskoczyła mi na działce do wielkiej błotnistej kałuży tak sie dobrze bawiła ze nie miałam serca jej wyciagac- ja i maz umieralismy ze smiechu widzac co ona wyprawia (cała w błocie a dodam ze była "odstawiona" w sukienke itd bo potem planowalismy pojsc na wystawe). pani z dzialki obok tez z dwulatkiem była oburzona 🙃hehe.
skonczyło sie przekapaniem błotnego potwora w pobliskim strumyku a ja musiałam sciagnac swoja koszule zeby Domka goła nie biegała

• Mamusia
Domka odkad była na lotnisku koniecznie chc poleciec samolotem - zastanawiam sie gdzie by tu poleciec (w PL) zeby do tego ciekawie było - Asia czy macie gdzies w poblizu jakies fajne baseny dla dzieciaków ? cos jak aquapark?
a moze macie inne sugestie niz wrocław?

• Mamusia
aaana napisał(a):
Joanna gdzie robisz zakupy w necie? w a.pl?
Asia nie bałaś sie pluskania w fontannie ponoć to niehigieniczne? 😁 😎 hehe - wcziraj Domka wskoczyła mi na działce do wielkiej błotnistej kałuży tak sie dobrze bawiła ze nie miałam serca jej wyciagac- ja i maz umieralismy ze smiechu widzac co ona wyprawia (cała w błocie a dodam ze była "odstawiona" w sukienke itd bo potem planowalismy pojsc na wystawe). pani z dzialki obok tez z dwulatkiem była oburzona 🙃hehe.
skonczyło sie przekapaniem błotnego potwora w pobliskim strumyku a ja musiałam sciagnac swoja koszule zeby Domka goła nie biegała

ale czad! Ja bym na pewno nie wyciągała Bartka z błota 🙂 W piątek bawił się w parku błotem, grzebał patykiem w nim i w końcu sobie przysiadł na tyłku na srodku. Przechodziła kobita koło nas i jak to zobaczyła to tak sie zaczęła śmiać, że się nie mogła uspokoić i mnie przepraszała 😉 No ale Bartek to tylko tyłek miał w błocie więc nie przebierałam 🙂
Brudne dziecko to szczęśliwe dziecko i tego sie trzymam 🙂

• Mamusia
a co do fontanny to to jest taka specjalna do pluskania się dla dzieci z chlorowaną wodą 🙂
http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/420569,dzieci-ze-stowarzyszenia-polanka-bawily-sie-przy-pergoli,id,t.html
a lokalizacja przy naszej sławnej fontannie multimedialnej - co godzinę są pokazy choć najlepiej wygląda to po zmroku. W ciągu dnia to taka Wrocławska plaża 🙂 Ta fontanna jest zaraz koło ZOO więc mogłoby być ciekawie dla Domki. Można też wdepnąć do ogrodu japońskiego przy fontannie.

Mamy oczywiście aquapark we Wrocławiu. Z tego co wiem to niestety zatłoczony w te upalne dni był. Ale nic dziwnego...

• Mamusia
witam po weekendzie!
dziewczyny czad z tymi waszymi dzieciaka mi, kupe śmiechu 🤪
Aniu ja robię zakupy na ezakupy.tesco.pl
Asia ja też wanienkę mam teraz wstawioną do wanny i całe szczęście bo mój Igor też wczoraj tak machał w niej nogami, że woda oprócz wanny zachlapała mnie i podłogę 😁
miłego i mniej słonecznego dnia 😎 ale oczywista ciepłego - nie upalnego.
ps. w nocy była taka burza, że nawet Mania (co uwielbia sie na nią patrzeć) przebudziła sie z krzykiem. Grzmoty były takie aż dziwnie dłuuuuuuugie, echo roznosiło je nawet z 10 s a kończyły się nowym grzmotem i tak w koło- JEDEN WIELKI GRZMOT!

• Mamusia
Dzisiaj ma ponoć być noc bez burzy. Spokojnych nocy więc Wam mamusie zyczę!
U nas ostatnia noc bardzo słabo przespana. Oj przypomniało mi się jak to z Bartkiem wyglądało... No nic, jak się ochłodzi to może wszystko wróci do normy. Oby.

• Mamusia
hej Kochane dawno mnie nie bylo ale u nas jak nie goscie to kozystamy z pogody i całe dnie nad woda poza domem 🙂 Poza tym u nas wszystko w porządku 🙂

Moj Wiktorus tez uwielboia sie kąpać. Tez sie juz przewraca z brzuszka na plecki ludzie nie wierza wiec nagrałam go telefonikiem 🙂

Jęsli chodzi o ulewanie to my ulewamy sporadycznie jak za łapczywie jemy albo zasniemy przy jedzeniu i cagniemy dalej bo myslimy ze to smoczek 😉

Jestem tak zakrecona ze nie wiem co miałam jeszcze pisać.

Dobrej Nocy 🙂

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Witam 😁
Widze ze juz praktykujemy wanienke w wannie 😁 ja juz tez czesto po kapieli jestem taka mokra ze wygladam jak po walce z krokodylem 😁

🙂

Ja tylko zawsze drżę czy to Oilatum z wody czegoś złęgo w oczach Hubertowi nie zrobi bo oczywiście cała buzia zachlapana po kąpieli. Na wszelki wypadek płuczę solą fizjologiczną po kapieli.

Dzisiaj ide szybciej spać. Dzieci zasnęły więc mama do kapieli i do spania!
Dobranoc!

• Mamusia
CZEŚĆ CZOŁEM!
A jeśli chodzi o spanie to mój Igus o dziwo poprzedniej nocy w ogóle nie obudził się do jedzenia a wczoraj poszedł spać już o 18.30!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! przebudził się dopiero po 24- opędzlował dwa rozsadzające cyce a później dopiero wstał o 6 rano 😁 ale się wyspałam w te dwie noce 😁

🤪 a teraz cały mój brat (z Ostrołęki): zadzw dziś bardzo rano - był w drodze do Lubińca (30 km) od Częstochowy i prosił by znaleźć kuriera bo NIECHCĄCY zabrał klucze od samochodu żonki. Dodam, że wyjechał służbowo na kilka dni z okazji "przystanku PAT" (akcja profilaktyczna policji)- i w skrócie to cały mój brat 🤪 🙃 🤨 😲 😮 Nawet mnie to nie zdziwiło. I pomyśleć, że służbowo to zajebiście odpowiedzialny, fachowy, udzielający się- no po prostu konkret facet. A prywatnie to jak typowy facet... o których myślę, że to gatunek który SŁYSZY ALE NIE SŁUCHA 😜

• Mamusia
Asiu u nas noce wlasnie takie sa ze dostaje o polnocy i budzi sie o 6:00 😁
w niedziele bylismy na festynie rodzinnym z Roberta pracy i mały dostał mleczko o 12:00 tak spał do 16:00 przebralam go daje cyca a on śpi dalej i dostał potem po 18:00 🙂

• Mamusia
ot i takich właśnie nocy życzę wszystkim- rewelacja i człowiek przytomniejszy 😁

dziś byłam sama z dzieciakami aż 4 godz na wyprzedażach- ojej ale były grzeczniutkie. Jestem zadowolona i z dzieci i pięknej sukienki z PROMOD tylko za 67,5 zł (ze 169) ---- akurat na chrzest w niedzielę 😁

• Mamusia
czesc mamusie!
Tysia gratulacje dla Adasia. Moj to juz od dłuższego czasu sie przekręca.
A tak w ogóle to ja mam dosc. Moje dziecko mnie wykonczy. To starsze oczywiście. Bylismy dzis u mojej kolezanki bo ma urodziny. To nie dość ze darcie było o wszytko. To jeszcze zabierał zabawki jej córce, bił, popychał. Musiałam wyjść bo było mi tak wstyd ze masakra. A zeby nie było nudno to na koniec wypił cała buteleczke wit D ( dzwoniłam az do lekarza czy mu nie zaszkodzi i czy nie musi jechac na płukanie zołądka). No mówie Wam porazka;/