Skocz do zawartości

huraaa, będzie byk :) | Forum o ciąży

dudasia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

jej jak cichutko 🥴 🥴 🥴 🥴
ja po pracy 🙂 zerwałam się 🙂 i powoli zbieram sie do lekarza bo na 15.
Jak sobie pomyśle co mnie czeka to wariuje w samym szczycie jadę do centrum.... 😠 😠 😠 muszę wyjechać z półtorej godziny wcześniej bo korki 🤢 🤢 🤢 🤢

Eluś powodzenia na wizycie 🙂 zazdroszczę 🙂
My już po obiadku, dziś były pierogi ze sliwkami i zbieramy się na spacer bo piękna pogoda się zrobiła a zapowiadają że już idą deszcze! Swoja drogą Eliza jaka pogoda u Ciebie??? 😁

• Mamusia
dudasia napisał(a):
justyna_malutka napisał(a):
czesc mamuski! Ja dziś pierwszy dzień powrotu do pracy. Jak narazie jest ok, tylko w pracy sie dziwią dlaczego wróciłam. Hmmm nie wiedzą co mówią. Ja mam znowu przejścia z dzieckiem i już nie mam zielonego pojecia jak do niego trafić. Uciekam bo padam na pysk. Pa mamusie

Oj chyba Cię rozumiem 😉 Jeszcze daję radę z Bartkiem choć momentami jest ciężko... A kto się zajmuje Twoim synkiem jak pracujesz? Dajesz do przedszkola czy opiekunkę masz?
NA pewno nie obwiniaj siebie. To pewnie kwestia temperamentu Twojego dziecka 🙂

Ja pracuję na pół etatu i zawsze rano a synkiem zajmuje sie wtedy mój mąż, który ma 2 zmiany. Inaczej by się nam nie opłacało, bo to co bym zarobiła poszło by na opiekunkę czy żłóbek. A tak to wilk syty i owca cała 🙂

Jestem 🙂
i naprawdę nie żałuje ze zmieniłam lekarkę 🙂 świetna kobieta 🙂 juz dziś chciała mi dać L4 ale w sumie to ja nie chce chyba jeszcze i wezmę dopiero na następnej wizycie 🙂
i widziałam swoje maleństwo 🙂

• Mamusia
Hejka!!!
Super Bartulex!!!! Cieszę się, że jesteś zadwolona ze zmiany. Ja ma wizyte w pn i sama się upomnę o L4. Jakoś tak wstawanie o 5:10 i 40 minutowa jazda pociągiem nie nastraj od rana pozytywnie. A dotego ciągłe spóźnianie się pociagów do domu. masakra. Idzie zima i nie moge sie rozchorwać.
Wczoraj miałam jakieś problemu z wiadomościami. Nie pokazywało całej treści,ale jak w nią wchodziła - edytowałam to cała treść była???? Nie wiem o co chodzi.
Jeśli chodzi o toxo mam mniej niz 0,13 a to oznacza ujemny, więc chyba jest ok.
Nie wiem o co chodzi z wynikiem P-ciała p /CMV Igg mam aż 146,42!! a obok jest pokazanem, że powinno być mniej niż 16. Jestem ciekawa co to. mam nadzieję, że nie muszę się martwić.
no i ph wyszło mi 8 a norma to max 7

Ela super że jesteś zadowolona ze zmiany 🙂
Gosiu jeśli lekarz nie kazał wcześniej przychodzic to na pewno to nic groźnego i się nie martw. Co do ph to wiem że u ciężarnych własnie jest jakoś na odwrót z tymi wynikami i ja też tak miałam jak ty i lekarz mówił że to norma 🙂 Tak że się proszę nie martwic 🙂 i bierz to l4 bo Cię dojazdy wykończą, teraz potrzebujemy dużo odpoczynku i spokoju 😉

Ja w sumie z moją córcią też nie narzekam, wstaję tylko raz w nocy koło 4-5 dac jej jesc i później śpimy jeszcze do 8-9 😁 Czasem tylko zdarzają się gorsze noce ale to sporadycznie. I Tobie Gosiu proponuję żebyś jak najszybciej poszła na L4 i się wyspała za wszyyyyystkie czasy bo pod koniec ciąży organizm się już chyba przyzwyczaja do ciągłego wstawania i np ja strasznie cierpiałam na bezsennosc. 😉 Ale z tego co widzę to Eliza już na nią cierpi 😁 😁 😜 więc chyba nie ma reguły kiedy to nastąpi 😁

• Mamusia
Megan100 napisał(a):

Jeśli chodzi o toxo mam mniej niz 0,13 a to oznacza ujemny, więc chyba jest ok.
Nie wiem o co chodzi z wynikiem P-ciała p /CMV Igg mam aż 146,42!! a obok jest pokazanem, że powinno być mniej niż 16. Jestem ciekawa co to. mam nadzieję, że nie muszę się martwić.
no i ph wyszło mi 8 a norma to max 7

Co do cytomegalii to nie wiem jak interpretować ale skoro lekarz Cię nie wzywa to pewnie luzik. Jesteś kolejna, która nie przechodziła Toxo w swym życiu więc kochana - teraz czyste rączki do bólu, szorowane warzywka i wara od kotów - będzie ok.

• Mamusia
A ja byłam dzisiaj na USG i.... BĘDZIE DRUGI SYN!!!

na 99% 🙂

Lekarz niby mówił, że to dopiero w 22 tyg można na 100% stwierdzić a ja w 12-tym no ale chyba wyraźnie zobaczył bo mówił o dziecku "chłopak" cały czas 🙂 🙂 🙂
W badaniu wszystko ok, dziecko zespołu Downa mieć nie będzie. Serducho pracuje, pęcherz też - widziałam, że pełny (już mi tam siura w brzuchu 😉 ). Łapki do buzi pcha, kopie, skacze. Kawał chłopa normalnie - 5,5cm 🙂