Skocz do zawartości

Ile przytylyscie i rozmiar brzuszka | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 239
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Nie przejmuje sie tak tylko bylam ciekawa ile inne Mamusie tyja i czy tylko ja jakis taki inny przypadek bo i brzucha nie mam prawie wcale wygladam jakbym tylko zjadla za duzo :P sie smieja wszyscy ze to na chlopczyka :P Hmm ciekawa jestem sama co tam nosze pod serduszkiem 😉 Ach juz sie nie moge doczekac a tu jeszcze tyle tygodni :P

• Mamusia
skórka, pikasso, ja też mniej więcej na tym etapie co Wy i 9,5 przytyłam. Skoro idziemy w miarę równo, tzn. że jest dobrze i brak odchyłów! Wczoraj byłam na wizycie i pani doktor pochwaliła mnie, więc jest ok... 🙂
anitek, ja też nie wyglądam na typowo ciężarną, tylko tak jak normalnie, tylko jakbym zapomniała brzuch wciągnąć (bo całe życie to robiłam 🙂) A co chcesz mieć, chłopca czy dziewuszkę? Za co trzymać kciuki??? 😁

Marzy mi sie Synus 🙂 ale najwaznijesze zeby bylo zdrowe 🙂 Jak bedzie Coreczka bedzie ta sama radosc 🙂 a Synus dlatego ze u mnie w rodzinie same kobiety :P Jeden chlopiec sie trafil i to 16lat temu 🙂 Moja siostra urodzila dziewczynke 4miesiace temu :P co do brzuszka hmmm moze taka moja natura 🙂

Hmm spodni juz nie zapne tych co mialam zanim zaszlam w ciaze wiec w obwodzie sie tam powiekszylo na pewno 🙂 ale nie widac narazie ale co tam nie przejmuje sie tym wcale wazne ze Dzidzia sie rozwija i rosnie a to jest najwazniejsze 🙂 za tydzien mam wizyte zobaczymy moze bedzie juz cos widac:P Podobno chlopca predzej dostrzec przez jajeczka haha 🙂
a Moj chodzi i mowi ze Miecz bedzie 🙂 tez sie smieje ze ma sie nie zdziwic bo u nas w rodzinie jakos ciezko o chlopca 🙂

Skorka u mnie za 10tyg to juz na pewno bedzie widac 🙂 mam nadzieje haha 🙂 ach ja chyba wygladam na swoj wiek 🙂 zreszta jakos opinia innych mnie nie interesuje. Ostatnio siedzialam na poczekalni w przychodzi i siedzialo chyba z 5polek w ciazy i obgadywaly swoje kolezanki tez ciezarne. Najlepsze bylo stwierdzenie " widzialas Mary ostatnio wyglada jak slon a ona dopiero w 6miesiacu" po czym ja popatrzylam na ta ktora to powiedziala i co? ona sama wygladala jak slon... Oj straszne sa niektore kobiety... ja jestem pewna ze za 3-4tyg bedzie juz widac 🙂 no ale coz przynajmniej moge byc pewna ze w sukienke slubna sie zmieszcze haha 🙂

Haha no i widzisz jak to jest :P ja w sumie jak jestem w PL to sie nie przejmuje i zawsze mowie moim rodzicom ze niech sie nie przejmuja co kto mowi bo przynajmniej maja zajecie 🙂 bo oczywiscie komenty ze ja w ciazy a slubu nie mam jeszcze wysmialam znajoma mowiac ze mnie to nie interesuje co kto mowi lub mysli bo to moje zycie 🙂a tak na marginesie pewnie jeszcze nie raz sie spotkam z tekstem "zaliczyla wpade" a najsmiesniejsze w tym jest to ze dziecko bylo planowane 🙂 i na drugim miejscu byl slub na pierwszym dziecko bo po tym co maja moje 3koleznaki ktore staraja sie od ponad roku stwierdzislismy ze moze nam rowniez to zajac wiecej czasu 🙂 od samego poczatku kazdego miesiaca po staraniach jak dostawalam okres to byl smutek i mysle ze moze nastepnym razem ale nie chce mi sie tego nikomu tluamczyc bo ludzie i tak beda mowic swoje 🙂

A co nie chcesz wiedziec? ja w sumie tez myslalam ze nie chce, ale Moj chce wiedziec :P a tak sobie mysle ze nic nie bede mogla kupic ani wozka ani rzeczy a do tego ciekawosc wygrala 🙂
Uciekam na obiadek dzisiaj serwujemy spaghetti 🙂 mam nadzieje ze Dzidzi bedzie smakowac 🙂

• Mamusia
ja wlasnie po jedzeniu 🙂
u mnie bylo tak..
po 2 tyg znajomosci zamieszkalismy razem,po 5 miesiacach sie zareczylismy,za 2 miesiace kupilismy mieszkanie,miesiac potem zapragnełam miec dzidziusia, i udalo sie od razu.
A ślub ,moze w czerwcu sie uda 🙂

skórka napisał:
Anitek u mnie jest tak samo jesli chodzi o dzidzie na pierwszym miejscu. Co innego slub a co innego dzidzius. Fajnie ze sa ludzie ktorzy to rozumieja 🙂 🙂 🙂
Chyba wszystkie poszły jesc 🙂 😉 😉 😉

• Mamusia
Ja tez moze i bym chciala juz, bo takto bedzie troche latania po porodzie, bo dziecko musi byc zameldowane tam gdzie mama, a ja mieszkam w warszawie a pochodze z sochaczewa.
Ale kupilismy niedawno mieszkanie (chyba juz pisalam) i trzeba go urzadzic a kaski ciagle brakuje,takze slub pewnie po urodzeniu,najpierw trzeba dzidzi pokoik urzadzic i kupic wyprawke..to sie liczy najbardziej.
Z checia juz bym ciuszki kupowala 🙂