Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

sandroos napisał(a):
czytajac serce mi peka 😞( po raz drugi przezywam strate ciazy 😞
obecnie jestem w domu i czekam na krwawienie, robilismy wszystko zeby utrzymac ciaze jednak nie wyszlo.. 😞
obwiniam siebie i caly swiat...

Dzis jak wrocilam pow, nadii ze nie moge jej nosic.. a nadia na ro: bo mama ma dzidzie w brzuszku... pokaz...
mowie ze nie mam.... i rycze
anadia mama nie placz!!!

Sorki laski..na pewno bede zagladac raz po raz... 🙂

sandroos bardzo mi przykro i wiem jak sie czujesz dwa tygodnie temu ja rowniez stracilam fasolke
pamietaj ze nie jestes sama no i masz nadie

• Mamusia
hej dziewczyny moge sie dolaczyc do was?
u mnie z badan krwi wychodzi 5,5 tygodnia ..

Sandroos ja to przechodzilam rok temu bo mialam ciaze obumarla .. a teraz po polrocznych staraniach z hormonami zaszlam w ciaze mam nadzieje ze w szczesliwa ..

na razie bola mnie bardzo piersi , jestem ospala rozdrazniona spac nie moge wnocy .
no i biore duphaston profilaktycznie.
czasem w ciagu dnia mam mdlosci , ale w pierwszej ciazy ( synek ma juz 3 lata i 2 miesiace) mdlosci mialam od ok 10 tygodnia i meczyly mnie do konca ciazy .

a teraz mam kaszel ;/ nie moge sie go pozbyc dzis nafaszeruje sie czosnkiem.

• Mamusia
Hej!

Sandroos strasznie Ci wspolczuje i bardzo mi przykro, ze stracilas malenstwo 😞 😞 😞 na szczescie masz swoja coreczke a druga dzidzia na pewno sie jeszcze pojawi!

Witajcie nowe dziuewczyny! 😜 No i w koncu sie robi wieksze grono 🙂 MOja mloda spi wiec w koncu moge na chwile usiasc i cos zjesc. Mecza mnie dzisiaj potworne mdlosci i jakas taka slaba jestem. Jak wasze samopoczucie?

kozinka napisał(a):
ha tu mi wyszło,że mam 5 tydzień a na usg że 6 tydzień,dziwne

U mnie ostatnio lekarz zapisał że wg miesiączki to 7 tydzień a jak zrobił usg to mu wyszło że 6 i powiedział że musiałam później w ciążę zajsc bo dzidzia jest mała. Ja po porodzie jeszcze miałam wszystko nieuregulowane więc to chyba dlatego, tylko 2 okresy miałam więc nie ma się co dziwic 😁 😁 😁 No i automatycznie stałam się czerwcówką a nie majówką jak liczyłam na poczatku 🙂

Moja mała leży w łóżeczku ale coś się już kręcic zaczyna więc pewnie zaraz będę musiała leciec! A ja od wczoraj się okropnie czuje, mdłości mam straszne, wymiotuje i wogóle ciągle bym spała!! Mam nadzieję że to szybko minie!! 🤢

• Mamusia
Wiolka napisał(a):
Kozinka to nie jest dziwne wogole, czasem sa 2 terminy porodu a nawet 3 😁 😁 😁 Jeden termin liczony z miesiaczki, drugi z USG a trzeci to juz sama mozesz wyliczyc jak wiesz kiedy zaszlas w ciaze 🤪 🙃

nie wiem bo nie miałam okresu od lipca,bo to u mnie normalne ☺️

• Mamusia
kozinka napisał(a):
Wiolka napisał(a):
Kozinka to nie jest dziwne wogole, czasem sa 2 terminy porodu a nawet 3 😁 😁 😁 Jeden termin liczony z miesiaczki, drugi z USG a trzeci to juz sama mozesz wyliczyc jak wiesz kiedy zaszlas w ciaze 🤪 🙃

To jak wiedzialas, ze zaszlas w ciaze?

• Mamusia
Wiolka napisał(a):
kozinka napisał(a):
Wiolka napisał(a):
Kozinka to nie jest dziwne wogole, czasem sa 2 terminy porodu a nawet 3 😁 😁 😁 Jeden termin liczony z miesiaczki, drugi z USG a trzeci to juz sama mozesz wyliczyc jak wiesz
kiedy zaszlas w ciaze 🤪 🙃

To jak wiedzialas, ze zaszlas w ciaze?

bo brałam luteine na wywołanie okresu i go nie dostałam,za to odrzucało mnie od papierosów,mięsa,bolały piersi i okropne mdłości mnie dopadły,tak samo jak na początku pierwszej ciąży tylko wtedy nie było mdłości,jestem bardzo szczupła,a tu brzuch twardy i opuchnięty,identycznie było w pierwszej ciązy. no i test pokazał,że się nie myliłam 😁

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
Ania to jak Ty wyliczyłaś 5 tydzień jak okresu nie miałaś ?? może Ty masz już starszą ciążę 🤪

lekarz opiera się u mnie tylko na usg. dwa tyg temu miałam i nic nie wyszło,ciązy nie było widać,dzisiaj pokazało 6 tydzień a za dwa tyg idę znowu żeby sprawdzić czy się będą zgadzały terminy ze sobą z tego dzisiejszego usg i tego za dwa tyg

Ja tez jak pierwszy raz byłam to było za wcześnie i nie było pęcherzyka widac, 2 tygodnie póżniej już był i zarodek też było widac i mi przesunął termin o tydzień bo stwierdził że dziecko za małe że musiałam później w ciążę zajśc. A jak tam Twoja dzidzia?? Chodzi już?? 🙂 bo my jesteśmy chyba najmłodszymi matkami tutaj a ja w szczególności 🤪 🤪 🤪 😁

Wiolka napisał(a):
Ja mam kolejna wizye za tydzien w srode, zeby posluchac serducha malenstwa 🙂 Ile maja wasze maluchy? Moja ma rok i 10 miesiecy 🙂

Ja wizytę mam za 3 tygodnie jakos, nie wiem którego. Chodzę prywatnie ale muszę jeszcze na kasę chorych się wybrac żeby mi zlecali badania za freee bo trochę się ich nazbiera! 😜 A moja Pociecha ma pół roku 🤪 🤪 🤪