Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
Witam
Ja tylko na chwilkę powiedziec że żyję choc po ostatniej wizycie to ciągle beczę, wyszły mi strasznie złe wyniki tarczycy (lekarz wykrył wielką nadczynność) i moja dzidzia w strasznym niebezpieczeństwie z tego powodu 😞 😞 i ja również. Teraz na gwałt próbuję znalezc lekarza endokrynologa a ciężko z terminami jak nie wiem. Lekarz mi powiedział z jakim niebezpieczeństwem się to wiąże i nie mogę przestac o tym myślec. Na przyszłą środę mam konsultację w szpitalu ale do tego czasu to chyba zwariuję 😞 😞 😞 ehhh szkoda gadac jednym słowem!
Nie nadrobiłam co pisałyście przez weekend, przepraszam. Widzę tylko że Majeczka miała urodzinki, a więc 1000 buziaków dla niej 😘 😘 😘

ja pierniczę 😮 ja od małego mam problemy z tarczycą,przez to moja babci ma dwoje niepełnosprawnych dzieci,jest po operacji,moja mama też,więc pewnie i mnie to czeka bo dziedziczymy to jedna po drugiej 😮 i też muszę zrobić badania na tarczycę,mimo,że w pierwszej ciąży było ok 😮

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
Witam
Ja tylko na chwilkę powiedziec że żyję choc po ostatniej wizycie to ciągle beczę, wyszły mi strasznie złe wyniki tarczycy (lekarz wykrył wielką nadczynność) i moja dzidzia w strasznym niebezpieczeństwie z tego powodu 😞 😞 i ja również. Teraz na gwałt próbuję znalezc lekarza endokrynologa a ciężko z terminami jak nie wiem. Lekarz mi powiedział z jakim niebezpieczeństwem się to wiąże i nie mogę przestac o tym myślec. Na przyszłą środę mam konsultację w szpitalu ale do tego czasu to chyba zwariuję 😞 😞 😞 ehhh szkoda gadac jednym słowem!
Nie nadrobiłam co pisałyście przez weekend, przepraszam. Widzę tylko że Majeczka miała urodzinki, a więc 1000 buziaków dla niej 😘 😘 😘

Niunia moje dwie siostry maja nadczynnosc tarczycy a urodzily zdrowe silne dzieciaczki, jedna 2 chlopcow a drga 2 corki i chlopca. Bedzie dobrze, musisz tylko zaczac brac tabsy i byc pod stala kontrola endykrynologa. Moze zapisz sie gdzies prywatnie jezeli dlugo musisz czekac na wizyte. Chociaz na ta pierwsza, zeby dal ci skierowania i recepty. Bedzie dobrze, tule!

• Mamusia
100 lat dla Majeczki 😘 😘
kozinka , jak uciekniesz poo porodzie ze szpitala zarejestrowac dziecko to moze ci sie uda 😁 🤪

niunia , przykro mi , ale musisz być silna, wiem coś o tym.... ja mam tego tętniaka i wiem jak ciężko żyć z czymś takim, cały czas o tym myślałam ile pożyje ,czy on nie pęknie , ale teraz przywykłam już i żyje z dnia na dzień .......

• Mamusia
kozinka napisał(a):
a tak poza tym-TO KOBIETA NOSI I WYCHOWUJE DZIECKO,ODCZUWA BARDZO CZĘSTO DOLEGLIWOŚCI I NIE RZADKO MUSI REZYGNOWAĆ Z BARDZO WIELU ISTOTNYCH RZECZY
JAKIM WIĘC PRAWEM KTOŚ DECYDUJE O IMIENIU DZIECKA???
ja zamierzam walczyć 😁 😁

Hahhaa rozwalasz mnie, masz chyb amiesiac od porodu na zarejestrowanie dziecka wiec moze ci sie uda na jakims spacerku wyskoczyc do urzedu 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
100 lat dla Majeczki 😘 😘
kozinka , jak uciekniesz poo porodzie ze szpitala zarejestrowac dziecko to moze ci sie uda 😁 🤪

niunia , przykro mi , ale musisz być silna, wiem coś o tym.... ja mam tego tętniaka i wiem jak ciężko żyć z czymś takim, cały czas o tym myślałam ile pożyje ,czy on nie pęknie , ale teraz przywykłam już i żyje z dnia na dzień .......

ha ha zawsze mogę podać inną godzinę wypisu i poprosić kogoś o to żeby ze mną tam pojechał 😁 😁 😁
niunia a może zadzwoń do poradni i powiedz,że jesteś w ciąży i to niebezpieczne? przecież wszędzie pisze,że kobiety w ciąży powinny być poza kolejką przyjmowane w nagłych wypadkach zagrażających życiu? przecież nosisz w sobie życie,nie uwierze że nie znajdzie się lekarz lub poradnia która Ci powie że Cię nie przyjmą 😮

• Mamusia
Wiolka napisał(a):
kozinka napisał(a):
a tak poza tym-TO KOBIETA NOSI I WYCHOWUJE DZIECKO,ODCZUWA BARDZO CZĘSTO DOLEGLIWOŚCI I NIE RZADKO MUSI REZYGNOWAĆ Z BARDZO WIELU ISTOTNYCH RZECZY
JAKIM WIĘC PRAWEM KTOŚ DECYDUJE O IMIENIU DZIECKA???
ja zamierzam walczyć 😁 😁

Hahhaa rozwalasz mnie, masz chyb amiesiac od porodu na zarejestrowanie dziecka wiec moze ci sie uda na jakims spacerku wyskoczyc do urzedu 😁 😁 😁 😁

no a jak!

• Mamusia
Niunia, badz dzielna, nie zalamuj sie, zobaczysz, ze wszsytko bedzie dobrze!!! Boze ile nas te ciaze stresu kosztuja!!! Nie czekaj do srody tylko szukaj lekarza... Dasz sobie rade - trzymam kciuki!!! Jestem z Toba myslami. Bedzie dobrze 😘 😘 😘

• Mamusia
kozinka napisał(a):
Wiolka napisał(a):
kozinka napisał(a):
Blanka też jest ładnie,ale Bianka lepsze 😜

Mi sie ani Bianka ani Blanka nie podoba 😜

bo Ty wolisz krzesło 😁 😁

Hahhahahahaha 🤪 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 przynajmniej orginalnie 😁 😁 😁

kozinka napisał(a):
Czarna_Mamba napisał(a):
100 lat dla Majeczki 😘 😘

ha ha zawsze mogę podać inną godzinę wypisu i poprosić kogoś o to żeby ze mną tam pojechał 😁 😁 😁
niunia a może zadzwoń do poradni i powiedz,że jesteś w ciąży i to niebezpieczne? przecież wszędzie pisze,że kobiety w ciąży powinny być poza kolejką przyjmowane w nagłych wypadkach zagrażających życiu? przecież nosisz w sobie życie,nie uwierze że nie znajdzie się lekarz lub poradnia która Ci powie że Cię nie przyjmą 😮

No własnie dzwoniłam do szpitala i powiedziałam że mam skierowanie w trybie pilnym no więc dali termin na przyszły tydzień, tak to musiałabym czekac kilka miesiecy. A prywatnie gdzie nie zadzwonię i mówię w jakiej sytuacji jestem to mówią że maja komplet pacjentów i nic nie zrobią. Ehhh.... teraz dzwoniłam jeszcze do jednego i mam się zgłosic w czwartek. Więc już ciut lepiej, muszę zrobic teraz dodatkowe badania i pojade w czwartek zeby mi choc tabletki przepisali. A w nastepną środę już do szpitala pod fachową opiekę. Tylko w następną środę mamy jechac z Pati na ściągnięcie gipsu i nie wiem jak to pogodzę bo mi się godziny pokrywają, spróbuję coś gdzies poprzesuwac bo nie zostawię córci samej z tatą.
No a w pierwszej ciąży nie robiłam takich badań i było wszystko ok, teraz jak poszłam na wizytę to mi lekarz powiedział a niech pani sobie jeszcze tarczycę bo takie wymogi teraz weszły żeby robic. Lekarz na kasę chorych w ogóle tego nie zlecił więc robiłam prywatnie i co? Wynik TSH 0,079 przy normie 0,350 do 5.0!! Szok dobrze że przynajmniej wiem że jest źle i się bede leczyc. Bo nieleczona tarczyca prowadzi do wad rozwojowych płodu itp nie chce straszyc, a śmiertelnośc przy porodach 50 na 50 bo jest jakiś przełom tarczycowy czy jakoś tak. Myslę że Sandra się będzie lepiej orientowała. Tak więc dziewczyny które mają przypadki w rodzinie zróbcie sobie badania dla świętego spokoju.

• Mamusia
Czarna w sumie nie mam zadnych imion jeszcze wybranych, chacialam dla dziewczynki Kaja ale maz mowie NIE a dla chlopca Nikola ale juz mi przeszlo. Nie wiem, z Maja od razu wiedzialam ze bedzie Maja mimo ze wszyscy gadali ze takie to oklepane imie i ze wogole pszczolka Maja itp. Chcialabym imie ktore bedzie brzmialo i ktore bedzie sie pisalo tak samo po polsku i po chorwacku ale zastanawiam sie tez nad bardziej typowymi chorwackimi. Nie wiem, w kropce jestem. Jak bede znala plec to bardziej wysile swoja mozgownice 😜

• Mamusia
Wiolka usciski dla coreczki 🙃

Tysia nie taki diabel straszny... 🙂 ciesze sie, ze masz juz to za soba 🙂

Anett super zdjecie, ale musze Ci sie przyznac, ze ja widze tam tylko raczki i nozki... Czy cos ze mna jest nie tak? 🤢 Na zdjeciu mojego malenstwa tez nic nie widzialam... 😞 kawalek nogi tylko... 😞 czy mi ta ciaza na wzrok padla czy co? 🤔

• Mamusia
Wiolka, jesli zamierzasz zostać w Chorwacji na stałe, to jeśli chodzi o chorwackie imię to jak najbardziej 🙂 no chyba ,że zamierzasz wrócić, to żeby dziecko nie było pokrzywdzone lepiej dać polskie imię 🙂 ahhh zazdroszcze Ci nigdy nie byłam w Chorwacji ale zamierzam się tam wybrać 😎

• Mamusia
niunia będzie dobrze :* ja tego badania nie miałam robionego :O na czym polega to badanie na tarczyce? tzn miałam robione z rok temu i było ok a w ciąży nie robiłam jeszcze ;/ w ogóle genetyczne to od 11-14 też mi przepadło bo teraz już 16 więc za pózno 😞 dopiero na połowkowe 🤨 🤨 🤨