Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Laseczki niektorzy lekarze nawet nie mowia o tym ze mierza przezeirnisc karkowa... niektorzy nazywaja to badania genetycznym, ale jest to zwykle badanie, ktore kazdy gin robi rutynowo...

więc skoro nic nie mówią to znaczy,że jest ok 🙂

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Laseczki niektorzy lekarze nawet nie mowia o tym ze mierza przezeirnisc karkowa... niektorzy nazywaja to badania genetycznym, ale jest to zwykle badanie, ktore kazdy gin robi rutynowo...

własnie u mnie coś na początku zmierzył ale nie widziałam co a dopiero pózniej mierzył malucha tylko ,że nic mi nie powiedział o tym ale skoro tak mówisz i on również powiedział ,że wszystko prawidłowo to chyba nie mam powodu do paniki 😘

• Mamusia
kozinka napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):
kozinka

wiem ,że są drogie ale nawet nie zaproponował a ja przed wizytą nie byłam zorientowana ,że to najlepiej miedzy 11 a 13/14 tygodniem :P zobaczymy w środe na wizycie 😁 od 8:30 mam być u niego :P

ja nie robię tego prenatalnego

ja wierze ,że mój bąbel jest zdrowy ale jakieś tam badanie napewno zrobie :P

Tyssiiaa ja tez robie prenatalne, w koncu kto wie... naczytalam sie o osteogenesis imperfecta w ksiazce Jodi Picoult. ehjo.

a na urodziny pofolgowalam sobie i zjadlam kawalek sernika, tiramisu, a pozniej zamowilismy pizzeeee 😁
oczywiscie bylam godzine na aerobiku i na silowni 15 minut na biezni

• Mamusia
zuzowska napisał(a):
Tyssiiaa ja tez robie prenatalne, w koncu kto wie... naczytalam sie o osteogenesis imperfecta w ksiazce Jodi Picoult. ehjo.

a na urodziny pofolgowalam sobie i zjadlam kawalek sernika, tiramisu, a pozniej zamowilismy pizzeeee 😁
oczywiscie bylam godzine na aerobiku i na silowni 15 minut na biezni

Wszystkiego najlepszego 🙂 i zdrówka dla Was 🙂

• Mamusia
u mnie mierzył przezierność karkową, sprawdził czy jest żółądek , mózg, kończyny,przepływ w przewodzie żylnym, pecherz moczowy czy jest prawidlowa akcja sercaogólnie mówił ze wszystko jest wporządku 🙂 a te badanie wyklucza wady genetyczne w 80%, dlatego jest jeszcze badanie krwi , które daje już wynik 100%

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Wiolka napisał(a):

O matko kochana, powariowali!!!! Ja nie robie tego badania, dopiero polowkowe zrobie sobie 3D.

Ja tez nie lubie pic wody, pije za to soki 🙂

Ale pewnie miałyście te genetyczne co się robi między 11 a 14? bo ja nie 😞 nie badał mojego dzidziusia przezierności karkowej... 😞

TYSIA NIC MI O TYM NIE WIADOMO, NIE WIEM CZY MOJA GIN BADALA PRZEZIERNOSC KARKOWA BO NA ZADNE USG GENETYCZNE NIE SZLAM, MIALAM ROBIONY TYLKO TEST PAPPA Z KRWI.

• Mamusia
Wiolka napisał(a):

TYSIA NIC MI O TYM NIE WIADOMO, NIE WIEM CZY MOJA GIN BADALA PRZEZIERNOSC KARKOWA BO NA ZADNE USG GENETYCZNE NIE SZLAM, MIALAM ROBIONY TYLKO TEST PAPPA Z KRWI.

Wiolka ja na PAPPA nie byłam a to tez wyklucza te wady genetyczne zobacze co mi powie teraz jak pójde już prawie 17 tydzień więc widok malucha raczej będzie fajny 😁

• Mamusia
Witam po raz pierwszy i od razu złożyło się, że Mikołajkowo 🙂 Dużo zdrówka, a że oczywiście wszystkie byłyśmy w ostatnim roku bardzo grzecznymi dziewczynkami, to prezentów w dniu dzisiejszym dla przyszłych i obecnych mamuś. Tak sobie myślę, że naszym dzidziom też się należy jakiś prezencik, więc może jakaś smaczna przekąska albo wyjątkowa "przyświecowa" kolacja, a co 🙂 Pozdrawiam Was serdecznie 😆

Hej Dorota, na Mikolajki to ja swojemu chcialam juz cos kupic...ale co, kupie ciuszek, zabawke, a tu co... sie okaze ze chlopak, dziewczynka, albo blizniaki i co 😁 a na jedzenie nie mam ochoty, moze sobie zrobie cos dla siebie - kupie fajny balsam dla ciala 🙂 milego dnia dziouchy

• Mamusia
widzę,że większość dziewczyn dużo czyta o chorobach i wadach genetycznych 😮 według mnie te przypadki zdarzają się rzadko i nie ma sensu ładować sobie w głowę takie coś co nie da spokoju do końca ciąży 😮 dlatego ja mimo ryzyka u mnie nie czytam o takich rzeczach,bo zamierzam w spokoju a nie na jakichś głupich wyobrażeniach spędzić ciążę do końca a nie chodzić i płakać że jest ryzyko i trafi napewno na mnie 😮 co ma być to będzie i tego nic nie zmieni,jeśli dziecko ma być zdrowe to będzie a jeśli mają być jakieś powikłania których nikomu nie życzę to i tak będą 😮
wolałabym czas czytania spędzić na czymś milszym niż zastraszaniu samej siebie 😮

• Mamusia
Anett napisał(a):
w gorach snieg jest super ale tak jak ja mieszkam w centrum to nie teskno mi za nim 🙂

ja teraz mieszkam u podnóża gór,w mieście więc będzie całkiem naczej niż zawsze 😜 pierwsza zima w mieście przede mną i już podobają mi się oświetlone drogi które mimo braku śniegu dodają zimie uroku 🙂