Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
midorada napisał(a):
To znaczy, ze wszystko dobrze, bo tydzien temu tez mialam tylko 0.5kg do przodu, a jest miedzy nami tydzien roznicy 😆

tak wszystko dobrze,ja się nie martwię bo w pierwszej ciąży przez pierwsze miesiące też prawie wogóle nie przybierałam i urodziłam zdrowe dziecko,poza tym wtedy jak i teraz położna mówiła,że to normalne,bo jestem po pierwsze szczupła a po drugie dzidziuś jest jeszcze malutki i i za dużo to wszystko (macica,łożysko ,wody i dzidziuś) nie waży,więc jest ok 🙂

• Mamusia
Ahh dziewczyny , każda z Nas coś przeszła.... trzeba być silnym i patrzeć na siebie i na swoja rodzinę bo to jest najważniejsze !

Tysia, gratuluję, marzyłaś o synku 🙂 🙂 no to nadchodzi era chłopaków 🤪 😁 😁
Ja już też się nastawiłam na tego chłopczyka i mam nadzieje ,że tak już zostanie. 😎 😎

Byłam na mieszkanku, wszystko fajnie, tylko kurcze oddanie mieszkań opóźni się gdzieś na styczeń 😞 😞 😞 a tak marzyłam,że chociaż na sylwestra już tam będę 🤢 🤢 🤢
Jeszcze te jedne święta muszę przeboleć i wykonywać wszystko tak jak się teściowi podoba np rybe się kroi tak a nie inaczej, choinka ma być tak ustrojona, karp ,któy leżał w cebuli śmierdzi, kapusta ma być tak przygotowana ehhhhh jeszcze kiedyś mi wmawiał ,że będę zabijać ryby, bo teściowa jak żyła to zabijała 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 😁 😁 😁

• Mamusia
Dziewczyny śliczne są wasze maluszki.
Gratuluję Syna Tysia- swoją drogą ciekawe co mój bobas skrywa między nóżkami?

Nie wiem czy to pogoda, czy moje lenistwo, ale jakoś nie mogę zebrać się do sprzątania. Porządki z ciuchami w które się już nie mieszczę robię od tygodnia 🙂

Pozdrawiam wszystkie nowe mamy na forum

• Mamusia
czarna jeśli nie masz prawa głosu to niech sobie zrobi sam dokładnie tak jak się mu podoba 😠 Jesteś panią kuchni i jeśli wszystko jest na Twojej głowie to robisz po swojemu 😠 tym bardziej,że z tego co piszesz to teść Was wykorzystuje i się nie dokłada 😠 no ale wiem,że mówić czy myśleć można jedno a robi się drugie,tym bardziej,że to święta i czas godzenia a nie kłótni,ja chyba też będę zmuszona na towarzystwo teścia przy wigilii i mi się to nie uśmiecha 😞 tym bardziej,że on gra teraz ideał 😠
nenia pewnie pogoda bo mi głowę aż rozrywa 😠

• Mamusia
Kozinka, zgadzam sie z Twoja opinia. Ja na Czarnej miejscu bym powiedziala - "wiesz co tato, ja nie wiem dokladnie jak to zrobic. Ja jestem beznadziejna w tych sprawach, JAK WIESZ, i wydaje mi sie, ze sam zrobisz to lepiej, wiec zostawiam Cie z tymi przygotowaniami do swiat. Bardzo doceniam Twoje zaangazowanie... " I wtedy bym wyszla. Tesciowi pewnie by szczeka opadla i oczywiscie istnialoby prawdopodobienstwo, ze Wigilje spedzicie przy pustym stole, co jest juz mniej optymistycze, ale to chyba jest lepsze niz byc tak pomiatana... 🤢

• Mamusia
Ja osobiscie nie mam problemow z wyrazaniem swoich uczuc i jak kiedys sie zdarzylo, ze mi mama zwrocila uwage, ze zrobilam cos nie tak czy za wolno, to spytalam sie jej wprost, czy jak ona robila to pierwszy raz 30 lat temu to tez jej to idealnie wyszlo (?) Byla zdziwiona, zaskoczona i juz nic wiecej nie powiedziala... 🤔 Tak wiec mysle ze to dziala...

• Mamusia
haha midorada dobre, chyba zastosuje Twoja radę 🙂 🙂 tak bym musiala zrobic 🙂 🙂 🙂 😎 😎 😉
nawet o psa się kłocimy , on gada co mam przy nim robic, kiedy go obcinac nawet 🤪 🤪 no to jest parodia, a mój mąż tez nie woobrazal sobie ze sie wyprowadzi ale szybko sprowadzilam go na ziemię 🙃

• Mamusia
O matko, Czarna jak Ty tam wytrzymujesz????? 🤪 Zeby o psa sie klocic? Z tego co piszesz, to traca to troche muzulmanskim modelem rodziny. Oczywiscie w tej lekko ekstremalnej wersji... Szczesliwie jestesmy w Pol, wiec mozesz wyrazic swoja opinie, a najlepiej tak by polechtac tescia EGO (Ty ta zla i beznadziejna, a on ten super wszytstkowiedzacy tesc) 😉 A potem przeprowadzisz sie na swoje i spokoj... 😆 A mowi sie, ze to tesciowe sa hetery... 😁

• Mamusia
no wlasnie.... tu wogole nie ma dla nas miejsca, w szafie wisza jakies stare futra, na polkach jakies kasety wideo , nic wyrzucic nie mozna chociaz to stare ale sie przyda, gdzies na szafie lezy żółta ze starosci krajalnica, bo jak ta sie zepsuje to bedzie akurat 😮 i tak wszystko sie przyda, stara szara firane z ledwoscia go namowilam zeby wyrzucic ..... bo co on powiesi w oknie ??? 🤪 🤪 🤪 ja juz ledwo wytrzymuje naprawde , mieszkanie tu to dla mnie męka i wiem ze swieta beda bez atmosfery 😞 😞 poniewaz nie przyloze do nich reki , tylko wykonam polecenia i tyle 🤢 🤢 a wole sie nie odzywac tylko odliczam dni kiedy sie wyprowadzimy ...

Dziewczyny ale macie przygody w domu 🥴 😮 nie zazdroszczę!
Tysia zapomniałam pogratulowc synka!! Widzę że same chłopy się nam szykują! Ciekawe co u mnie, wiecie co chyba nie doczekam do porodu i zapytam lekarza co bedzie 😁
Ja wróciłam od lekarki, skierowanie w trybie pilnym już mam, no i uspokoiła mnie lekko i stwierdziła żebym jutro nie szła na wizytę bo do przyszłej środy nic się nie stanie! I chyba tak zrobię 😉

• Mamusia
Wróciłam własnie z pracy i wchodze na forum a tu tyle stron do nadrobienia :P

Życie widze płata rózne figle... nie mam jeszcze męża ale planujemy 😁 raczej po porodzie wziać ślub 😁 zaraz Wam pokaże sisiolka jakiego mam 😁 niestety jest tak duży ,że się nie da go już zmierzyć całego 😞((

• Mamusia
Czesc mamusie 🙂

Gratuluję synków 🙂 Oj jak mam duzo do czytania, nie ma mnie na forum bo sie zle czuje 😞
Mam ojkropne mdłosci niestety i przez wieksza dnia nie podnosze glowy z poduszki 😞
Martwie sie bo mam dzisiaj jakies taki skurcze jajnika po lewej stronie, myslicie ze to normalne?

marta89 napisał(a):
Czesc mamusie 🙂

Gratuluję synków 🙂 Oj jak mam duzo do czytania, nie ma mnie na forum bo sie zle czuje 😞
Mam ojkropne mdłosci niestety i przez wieksza dnia nie podnosze glowy z poduszki 😞
Martwie sie bo mam dzisiaj jakies taki skurcze jajnika po lewej stronie, myslicie ze to normalne?

Też mnie tak kłóje często z lewej stony. To normalne 😉

• Mamusia
marta ja też czasem tak mam 🥴
a ja z moim bólem głowy wykrakałam-tabletek nie było,bo mąż zabrał i przywiózł dopiero po pracy,ale już było za późno... nie pomaga nic ta tabletka... w dodatku jak poczułam że palił papierosy to wylądowałam na ubikacji i wymiotowałam jak kot 😞 a prosiłam,żeby nie palił...wystarczy że koło mnie przejdzie po papierosie a mi nie dobrze a dzisiaj przy tej głowie to mnie dobiło 😞 😞